-->

Google+ Followers

Monday, April 30, 2012

Selamat Hari Pekerja !!



Memandangkan esok adalah cuti umum semperna ....
" Hari Pekerja "
Tema tahun ni ape ek ???
So sempatlah duk search jap kat google...
" Pekerja Inovatif penggerak Transformasi "
Faham tak ?? korang faham-fahamkan sendiri je la ek !!! 


Okay Emma nak share dengan korang tentang Hari Pekerja...
So korang just KLIK SINI


www.tips-fb.com

Dhia & Zikir












Image copyright from Nora Danish FB
Nota kecik : Sangat cantik and comel bila tengok Nora Danish bertudung =) 

www.tips-fb.com

HOMEDEC 2012 kini kembali



Entry lambat sikit...hehehee
HOMEDEC 2012 kini kembali !!!
Bermula 29 April - 2 May 2012


So bagi peminat-peminat hiasan dalaman rumah... meh serbu ramai-ramai !!!
Kat mana????


Untuk info : Klik sini !!


www.tips-fb.com

Lagu PTPTN kepada PEMINJAM yang di sayangi !!




Pulangkan...(SERAM)


(Lagu Dinyanyikan Oleh Pegawai PTPTN & Ex-Student)



(Ex-Student)Sedikit bunga yang menggoda
Sekadar dipandang usah dibayar
Kau pasti tak percayaDuitku bukan untukmu sayang

(Pegawai PTPTN)Tiada kusangka kau sungguh kejam
Kau peram hutang yang kau pinjam
Namun takkan bahgia kehidupanmuBila engkau berkonvokau milikku
Pulangkan hutang-hutangku-(Pegawai PTPTN)
Oh hentikanlah menghantuiku-(Ex-Student)
Oh pulangkan oh pulangkanlah padaku-(Pegawai PTPTN)
Kupulangkan semua hutangku-(Ex-Student)
Yang dikau peram tanpa relaku-(Pegawai PTPTN)
Bebaskanlah maafkan daku oh kasih-(Ex-Student)
(Pegawai PTPTN)Tiada kemaafan di siniKau hutang tanpa bayar sesen lagi
Akan ku jejakimu kemana jua..




Copy paste from Facebook.com

Nota kecik : hahahah Emma pun tak habis bayar hutang PTPTN lagi... chill =)


www.tips-fb.com

Friday, April 27, 2012

SPONTAN BERSAMA BEN ASHAARI




Yuhuuu spontan ek ????
So apa yang korang rasa tentang blog Emma ???
Hheheheh spontan kan ???


" Bukan blog popular, bukan kejar glamour !! Tapi berblog dari otak kecik turun ke papan kekunci "


www.tips-fb.com

Word of the day



Bila tak ada keje kat ofis...
Macam nie lah jadi nya,
Selalunya tangan, badan dan otak bergerak selari...
Menandakan diri sentiasa bz !!
Dan bila keje dah siap...
Maka......
Apa nak buat nie ???



www.tips-fb.com

Jomm gegarkan PESTA BUKU



Pesta Buku kini kembali !!!
Jom gegarkan PWTC =)
Ada sape-sape yang FREE tak esok ???
Jom pergi sama-sama esok !!
Eh, ada perhimpunan BERSIH 3.0 pulakk !!!
Arghh ada Emma kisah ???
Nak pergi jugak Pesta Buku.... Jommm sapa nak join pergi sama-sama =) ???


www.tips-fb.com

"SEGMEN BLOGLIST NASZ BULAN MEI 2012"




Bloglist May kini kembali =)

Sebab apa nak join ???
Hurmmm biasalah ayat  Emma =)

" Bukan blog popular, bukan nak kejar glamour, Tapi berblog melalui idea dari otak kecik turun ke papan kekunci maka terhasilah celoteh dari bibir comel Emma "

So if korang nak dengar celoteh dari mulut comel yang kuat membebel nie.. boleh datang blog Emma and i will feel free to add ur link inside my bloglist =)


www.tips-fb.com

Penyamun kena Libas kat Anu.... !!!



Assalamualaikum blogger and reader,

Wow.. menarik lah paper hari nie...
"Penyamun kena libas di Anu gara-gara cubaan menyamun dan merogol"
Jeng-jeng... meranalah kau wahai penyamun..!!
Tak berzuriat lah macam nie..
Nasib la... sendiri cari pasal,
Sendiri tanggunglah !!!


Jom baca full story KLIK SINI
www.tips-fb.com

Mood Kechewa !!!



Assalamualaikum kawan-kawan blogger and reader =)

Mood pagi tadi ceria jer...
Penat cari baju lawa-lawa...
Konon nya someone tu nak balik KL...
Last-last frust coz cuti dia tak approve...
Alahai sedih nye...
Rasa macam nak nanggis pun ade !!
Kenapa ???
Ishh mestilah winduuuu....
Hhehehhe (maluuuuuuuu nak tutup muka dengan bantal)
Alahai... tak berharap sangat pun dia boleh balik !!
Tau dia bz dengan kerja =(
Lagipun Sabah dengan KL bukan dekat pun...
So sabar je la ek.....
Tunggu bulan June... =(



" Jika kau merasa kecewa, Pandanglah ke sungai...Airnya mengalir biarpun berjuta batu menghalang "

Note : Adehhh mood tacing laaaa pulakkk


www.tips-fb.com

Segmen : BEN ASHAARI DAN BLOG AKU !




Segmen from daddy ben =)
Nak join ??? klik je header tuuu...

Satu jer perkataan ????
Vote for SIMPLE ...

www.tips-fb.com

Thursday, April 26, 2012

KATA ORANG !!! kata Emma bila pulak ???


Kata orang CINTA itu buta,
Patutlah orang yang berCINTA meraba-raba.
Kata orang CINTA itu mengasyikan,
Patutlah ramai orang yang leka kerana CINTA.
Kata orang manusia boleh menjadi hamba CINTA,
Patutlah ramai yang lupa diri kepada yang terCINTA.




Kata orang CINTA boleh buat kita lupa,
Patutlah ramai yang lupa siang dan malam.
Kata orang CINTA mudah di lafazkan,
Tapi sukar di buktikan.
Kata orang CINTA boleh ubah pahit jadi manis,
Patutlah bila berCINTA semua indah je...


" Cinta itu adalah perasaan yang mesti ada pada tiap-tiap diri manusia, ia laksana setitis embun yang turun dari langit,bersih dan suci. Cuma tanahnyalah yang berlain-lainan menerimanya. Jika ia jatuh ke tanah yang tandus,tumbuhlah oleh kerana embun itu kedurjanaan, kedustaan, penipu, langkah serong dan lain-lain perkara yang tercela. Tetapi jika ia jatuh kepada tanah yang subur,di sana akan tumbuh kesuciaan hati, keikhlasan, setia budi pekerti yang tinggi dan lain-lain perangai yang terpuji. " (Hamka) 




Nota kecik : Bila mood tengah bosan !! maka keluarlah ayat dari otak kecik milik si tuan kecik yang buget comel.. hahahhaha jangan marah !!!! peace =)

www.tips-fb.com

Ciptaan TERAGUNG !!!



Ya Allah,
Cantik nya ciptaan mu !!





Image obor-obor yang terdampar di persisiran pantai Jepun !!
Indah kan ciptaan yang Esa ???

www.tips-fb.com

"SEGMEN NASZ : FOLLOW DAN COMMENT"




Yuhuuu abg nasz kembali lagi dengan segmen =)
So ape tunggu lagi ????
Cepat join !!!!
Klik je kat banner tuuu okay =)

Opsss lupa pulak... jangan lupa Vote untuk abg nasz for DIGI WWWOW Award tau....


www.tips-fb.com

PM umumkan Penyelarasan GAJI Sektor SWASTA






Pagi-pagi dah boleh senyum sikit !!
Mane tak nya,
Otw nak pergi kerja pagi tadi... sempat dengar radio...
Berita baik untuk semua kakitangan SWASTA !!
Kerajaan akan selaraskan gaji bagi sektor swasta !!
Bila ???
PM akan umumkan pada 1 Mei nie !!
So harap-harap lepas nie tak ada lagi isu pasal gaji...
Bukan apa, jelous jugak bila Government asyik naik gaji je...
Tak fair laaaa... padehal dorang punye keje tak lah banyak sangat pun !!
Boleh lepak-lepak lagi jika nak di bandingkan dengan yang kerja Swasta nie...
Opsss jangan marah ek sape keje government !!!
Sekarang nie semua barang harga dah naik !!
Lepas pilihanraya bulan Jun nie confirm akan ada kenaikan lagi..
Tapi kalau  gaji still tahap macam hampeh,
Macam mane rakyat Malaysia nak maju ???
Memang la ada pelbagai skim yang government tawarkan !!
Tapi bukan ke tu semua menanggung bebanan hutang yang banyak ???
Kita kan 1 Malaysia,
Tak adil lah if sektor government je yang dapat banyak keuntungan !!
Swasta ?? hehehhehe gigit jari je la...
Nak lebih ??? Usaha sendiri la...
Betul tak ????


www.tips-fb.com

Wednesday, April 25, 2012

Jom Blogwalking !!!



Wow.. minggu nie blogger digegarkan dengan DIGI WWWOW Award !!!
Maka blogger-blogger yang bertanding sibuk duk promote and mintak undi !!
Siapa yang akan jadi pemenang ???
Kita tunggu ek !!!!
Apa yang penting, korang teruskan mengundi blog pilihan korang !!!
Kita SUPPORT !!!!! yeayyy...

Di sebabkan minggu nie bz sket,
Maka tak sempat nak update sangat !!!
Hehehhehe but tak nak biarkan blog terus bersawang !!
Apakata korang tinggalkan link blog korang kat comment entry nie !!
Then Emma akan buat satu list supaya senang nak blogwalking antara satu sama lain !!!


Apa yang korang akan dapat ???
Alahai hadiah tak de la pulak !!! hehehehhe
But budaya 'i follow u, u follow me back ' kan dah biasa dalam blogging nie...
Korang boleh 'UP' lagi follower.. betul tak ???
Then, apa kata korang amalkan budaya FRENDSHIP dalam blogging nie...
Kan best,
Tak delah just follow blog tapi tak ada interaction sesama korang !!!
Kitakan 1 MALAYSIA...!!!


www.tips-fb.com

Tuesday, April 24, 2012

Mansuhkan PTPTN



Tak habis-habis isu nak mansuhkan PTPTN nie...
Aishh korang nie, 
Dah pinjam..bayar je laaa !!
Time dapat, suka sangat !!!
Beli ipad, hp, laptop.. macam-macam nak beli !!
Tapi bila time kena bayar, Macam-macam hal pulak yang keluar !!
Memanglah tak best bila pinjaman kte just sikit je...
Tapi yang kena bayar lebih pulak sebab ada interest !!
Dah nama pun pinjaman !! If korang pinjam kat bank pun ada bunganya jugak kan ????
Emma bukan lah nak sokong or tak sokong isu nie...
Tapi rasanya tak wajarlah mahasiswa..
Korang kan insan terpelajar !!
Tak rugi ke masa depan...penat-penat belajar,
Then kena buang sebab join perhimpunan macam nie...
Memang kita ada hak untuk bersuara !!
Tapi kan boleh if suara dan pandangan korang tu dalam situasi yang betul !!
If korang nak semua benda FREE memang tak wujudlah beb !!
Even korang masuk toilet pun kena bayar kan ???
If korang tak nak bayar pinjaman tu...
Korang score la pointer 4 ++
Confirm korang dapat pengecualian dari bayaran coz korang cemerlang !!!


Entry pasal isu nie.... KLIK SINI


www.tips-fb.com

Monday, April 23, 2012

Siapa Peminat Izara Aishah ????



Siapa peminat Izara Aishah ???
Mesti ramai yang minat kat dia kan ???
Korang tengok tak " Jangan tidur lagi " malam tadi ???
Rugi lahhh sape yang minat dia tapi tak tengok malam tadi...
Tuuu dia Izara Aishah menari beb...
Meh nak jamu mata korang dengan Pic Izara Aishah nie....



Sekali pandang tengok Izara nie,
Ada iras-iras Selena Gomez pun ada...
Dua kali pandang....
Nampak macammmmmmmm
Nampak Izara lah...hehehhehe


So ape yang sama ??? hurmmm maybe shape muka dorang !!!
So ape pendapat korang ???


www.tips-fb.com

Pad Lock CINTA



 " PONTE MILVIO " 
Korang pernah dengar nama tempat nie ???
Okay Ponte Milvio terletak di tengah-tengah bandar Rome !!
Ia merupakan satu jambatan yang sangat terkenal bagi pasangan yang bercinta !!
Mereka percaya dengan meletakkan Pad Lock yang tertulis nama pasangan ...
Maka dorang akan terus bersama dan tak akan berpisah !!
Kiranya macam Loving Forever la...


So, bagi tukang-tukang kunci dan mangga,
Mereka boleh jadi kaya kot kat sana...
Yerlah kalau dah berjuta yang datang beli padlock then letak kat situ...
Haaaa tak ke boleh jadi kaya macam tu ???




But Italy memang sebuah bandar percintaan !!
Sebab apa ??? Alamak tak sempat nak check pulak...
Tak pe nanti Emma update...
Kenapa Italy jadi bandar percintaan !!


www.tips-fb.com

Sarang Blogger !!!



Sarang blogger ???
Apa tu ??? hahahaha confius tak ???
Opsss lupa pulak !!! Nak wish, Yuhuuuu Hi all reader =)
Okay cukup-cukuplah edisi sengal tu...
Sarang blogger ??? Kenapa ???
Okay macam nie, 
Memandangkan minggu nie Emma telah di tempah oleh one of my boss....
Opsss bukan tempah yang ...... ek. !!!
Emma telah di booking untuk one of project !!!
so Emma di tugaskan membuat drawing !!! 
Tau drawing ape ??? ahhahaha drawing IT...
Terror pulak nak buat !!! hahahaha
So from Interior and Architecture Emma akan Transfer ke IT jap...
Power tak ?? hahahhaha tak tau pun... kena taukan jugak =p
So memandangkan agak sibuk dengan drawing and handover for my project,
Maybe dalam minggu nie blog Emma ni akan bersarang jap !!!
Hehhehehehe sowwyyy all =)
But InsyaAllah, Emma akan cari masa yang terluang untuk update...
Mane tau ada yang missssss dengan celoteh dari jari jemari comel nie.. hehehhehe




Nota kecik : Sesi perasaan jap !!! macam lah femes blogger pun !!hahahhahahah anyway korang boleh chat ngan Emma thru my Facebook.... just type Emma Eshya or KLIK KAT SINI and my Twitter account KLIK KAT SINI..... hehehehhehe luv uoalllsss soooo much =)


www.tips-fb.com

Jom Vote for EqbalZack.com & Ben Ashaari : DIGI WWWOW Awards 2012


DIGI WWWWOW Awards 2012 coming !!!
So please vote for our blogger =)

How to VOTE ???

STEP 1: CLICK HERE !!! untuk VOTE.

STEP 2: KLIK VOTE NOW

STEP 3: LOG IN akaun FACEBOOK atau TWITTER anda, dan VOTE. Selesai!


Start vote today okay !!! hehehehehe

And, please  CLICK HERE !!! To vote for Mr Ben Ashaari =)


www.tips-fb.com

Friday, April 20, 2012

TRUTH OR LIES ??



Duduk depan screen,
Menatap satu demi satu ayat,
Lalu ku pandang sang telephone peneman setia...
Sakit nya hati ... bila janji tak di tepati..
Ku pandang handphone...
Rasa macam nak baling je...
Eh, tak boleh !! beli pakai duit sendiri...
SAYANG .......
Lalu, laptop ku buka,
Blog menjadi pilihan melepaskan rasa hati...!!!
Itulah manusia,
Bila berjanji selalu tak tepati..
Lalu diri orang lain di salahkan !!
"Ape celup nak salahkan aku pulak !!! "
Memang lumrah manusia,
Sering tak mengaku akan kesilapan sendiri...
Lepas nie nak LUNCH dengan si penipu tu ????
" Mungkin tidak !!! "
Sakitnya hati !! Hanya Tuhan yang tahu !!


www.tips-fb.com

Hospital yang awesome !!!!







Wow, teruja tak korang tengok ???
Kalau macam nie lah rupa hospital dia... confirm Emma hari-hari buat lawatan tak rasmi kat situ =)
Kalau korang nak tau, 
Seni bina ni merupakan hasil karya Architect Gahry Frank yang telah bermula sesi construction pada 2010.
Kalau korang nak tau, Bangunan nie merupakan  "Lou Ruvo Center" iaitu pusat pakar otak !! hahaha yang terletak di Las Vegas.

Agak-agaknya bila MALAYSIA akan bina bangunan macam nie ??? Unik kan ??? barulah creativity para Architect, Designer dan Engineer Malaysia akan teruji !!! 


www.tips-fb.com

Dengan lafaz bismillah......



Dengan lafaz bismillah,
Haaa jangan salah sangka ek !!
Korang ingat tak Emma pernah post entry " will be student again "
Dan hari nie,
Application and document yang dorang nak,
Emma dah submit !!!
Hope dapat !!! amin...
Thanks kepada yang tolong Emma...heheheh
Thanks kat akak Emma coz tolong pergi mintak chop pengesahan untuk document.. and tukang tolong postkan document tuu.... nanti emma upah 5 henget ekk !!! ahhahahaha
Thanks jugak kepada blogger kaki wayang a.k.a havang hazrey yang tolong checkkn surat sokongan tu...
Hehhehehe nanti Emma blanje makan roti canai ek =p
So .... tunggu lah result bulan 5 nie..
Hope impian menjadi kenyataan..amin !!!
And yang paling best nye...
Belum tau dapat ke tak...
Dah ada insan yang baik hati nak bagi scholarship kat Emma....
Untunglahhhhh... hehehhehe


Hope impian menjadi kenyataan.. amin !!! uoalss please doakan untuk Emma ek !!!




www.tips-fb.com

Thursday, April 19, 2012

Eh, korang ingat lagi tak ???



Duduk kat office menghadap laptop,
Tiba-tiba teringin nak makan ice cream...
Time lunch tadi tengok ada budak baru balik sekolah makan ice cream Malaysia...
Alahaiii terliur lah pulakkk....


Yummyyy, yummmy... nampak sedap kan ???
Sekarang nie susah nak cari kat kedai da...
Kalau dulu balik sekolah je mesti singgah kat rumah mak cik belakang sekolah !!
" Mak cik..... kteorang datang nak beli ice cream !!! "
Tak jemu-jemu mak cik tu duk melayan kerenah kteorang !!!
Kalau ice cream macam nie memang macam-macam perisa ada...
And the most feveret Emma perisa Milo and asam boi....
But sekarang, kalau nak... buat sendiri je lahhh...


Dan another thing yang terlintas kat otak kecik Emma.... GULA-GULA BANTAL,
Sebab apa dapat nama tu ??? Ntah Emma pun tak tau ... hehehehhe maybe bentuk macam bantal kot !!
Ni dulu, kalau kat kampung senang je nak dapat kat kedai-kedai apek !!
Kalau balik kampung je mesti pergi kedai Tiam (apek laaa),
Dalam dia ada kacang tau....
Memang best !!!

Adeh, korang tau tak kat mane nak cari ??? hehehehe teringin laaa.. Kesian anak cacing dalam perut nie teringin nak makan benda tu !! ehhehehehe oh ya One more thing !! Korang tau tak kat mane the best Cup cake yang boleh order untuk bagi souvenir kat orang !! Tapi nak yang memang the best laaa... hehehehhe kalau ada, boleh korang suggest tak ????


www.tips-fb.com