-->

Google+ Followers

Wednesday, July 31, 2013

Get well soon Bro !!



Assalamualaikum uoals,


Pagi tadi di kejutkan dengan satu panggilan
Office mate emma ... Incik Jezzad accident !!
Terperanjat jugaklah bila seorang hamba Allah nie call emma !!
Inform yang dia accident..
Nasib baiklah hamba Allah nie jumpa name card and recent call..
Dapat tau je.. terus inform office mate yang lain kat site kelantan !!
Dorang macam tak percaya.. ingat emma main-main
Coz Jezzad baru je keluar dari rumah 10 minit yang lepas !!
Bila emma cakap yang nie betul... 
And siap bagi nama dan no telefon hamba Allah yang call emma tu..
Terus berdesupppp dorang ke tempat kejadian !!

Sudahnya....


Get well soon bro..
www.tips-fb.com

Monday, July 29, 2013

Lagu Raya.. Lagu Raya !!



Assalamualaikum uoals,


Kemain pagi-pagi dah bukak lagu raya !!
Nie semua gara-gara si " Fafau " duk racun kat Hot fm !!

Kalau cerita pasal lagu raya,
Emma lagi suka lagu raya yang lama-lama !!
Kalau dengar lagu raya sekarang nie..ntah hape-hape !!
Music lagi kuat dari suara !!

Lagu feveret emma :-

Senandung Hari Raya


Selamat Hari Raya


Ku pohon restu ayah dan Bonda


Pulanglah


Banyak lagi sebenarnya... heheheh
korang pulak macam mane ???


www.tips-fb.com

Friday, July 26, 2013

Giveaway Meriahkan Syawal by Mohd Zuhri


Assalamualaikum uoals,

Dah lama tak join GA???
Jom join !!!



Wajib buat satu entry bertajuk Giveaway Meriahkan Syawal
by Mohd Zuhri .. letak banner ga ni dekat entry .. 

publish .. letak link dekat ruang comment GA ni .. tempat lain
sorry tak diterima ..


Jom  ikut syarat sponsor jom (wajib ikut ! )


Like fanpage sponsor semua



 klik iklan ni (sunat)
Klik , Klik , Klik
wajib follow twitter zuhri ..

Hadiah hadiahnya ialah

1x Shawl by Syaza Nur 
Topup rm5x2 by Nurul Amieza Suhaini
1xTudung bawal tribal dan 1xnovel keluaran alaf 21 by Lavender Lilac
1xBuku Motivasi by Nor Farhanah
Topup rm5x2 by Nur Honney Robbi
Tudung plainx2 by Nurul Imaniah binti Salleh
Topup  rm5x3 by Siti Hajar Karim
Topup rm5x1 by Mojat Cerewet
Topup rm10x1 by Pentadbir Sweetmuslimahgallery
1xKeychain  1xFridge magnet vietnam by Abdul Muiez Ruslee (untuk sorang pemenang .. bermakna sorang dapat 2 hadiah keychain n fridge magnet  ni )
Join lah ga ni .. syarat super kan ? hadiah ohsem jugak kan ?
join ga ni .. tarikh tamat ?? 6/8/2013 okay ..

Hadiah ga ni semua berdasarkan random !!
so kira adil lah kan ? hehe :)
Harap dapat sambutan .. btw .. wajb ikut syarat dengan jujur
jangan lah menipu :)
www.tips-fb.com

Bila berubah



Assalamualaikum uoals,


Alhamdulillah 18 hari emma berhijab
Pelbagai dugaan yang emma hadapi
First day lagi dah kena tegur dengan boss..

" Eh, ko dah dapat hidayah ke ??? "

Tau emma jawab apa??

" Tak payah nak berhidayah sangat, kalau pintu hati dah terbuka..buat terus !! "

Then, ada pulak yang cakap...

" Nak puasa baru nak pakai tudung !!! "

Jawab lagi...

" Kubur kita lain-lain kan ??? dosa pahala sendiri tanggung kan ?? tak payah sibuk hal orang !!! "

Pelbagai komen negatif dan tak kurang juga ramai yang bagi semangat, pujian dan ucapkan syukur !!!

Tapi yang NYATA,
Bila hati kita dah kata berubah, maka berubah lah kita...


# Kun fa ya kun... InsyaAllah 
www.tips-fb.com

IFTAR at FRISKE STEAKHOUSE



Assalamualaikum uoals,

Diam seketika,
Bukan apa,
Menyiapkan kerja yang tak pernah habis nie..
Alhamdulillah, semalam dapat berbuka kat luar dengan incik syg...
Ingat nak pegi makan kat Intai-intai
Tapi dah fully booked !!
So jalan-jalan tanpa arah dengan incik syg,
Then stop kat Friske Steakhouse AU 2 Keramat,
Tak pernah lagi pegi kat situ.
Then incik syg ajak try kat sana...
" Baik... incik boss "
Mentang-mentang emma yang drive... main order jer ek !!!



Okay, kemain ek duk posing...
Tak pe, incik syg yang blanje.. kte makan jer.. hehehe

IFTAR semalam emma order 


Special grill chicken chop with mushroom soup and garlic bread
And Incik syg pulak order Special griff beaf steak with spaghetti ape ntah !!hehehe spagehetti tu tak sedap !!


So, kalau sapa-sapa yang nak try..
Boleh datang dekat Keramat Au2 betul-betul depan Sapura.


Salam Ramadhan :)
www.tips-fb.com

Monday, July 22, 2013

"Caption The Image" Win Gift Hamper & Duit Raya

"Caption The Image" Win Gift Hamper & Duit Raya

“CAPTION THE IMAGE” CONTEST!
Simply think and write a caption for this image. 



RULES:
Spread the words and invite friends to join. Don't forget to drop your link in the comment box.
Please submit your caption in Bahasa Melayu or Bahasa Inggeris at my email: eqbalzack@yahoo.com
with your Full Name, E-mail and Handphone No.
The closing date for all caption submission is midnight, 31 July 2013.
Caption will be judged on the degree to which EZ believed that the caption conveys the message and spirit of the Aidilfitri.

PRIZE x 1
ONE [1] lucky follower with Best Caption win GIFT HAMPER from




+ Duit Raya RM100







PRIZE x 3

 All winners will get Duit Raya RM50

Good Luck guys!

# so apa tunggu lagi ???? jom join !!!



www.tips-fb.com

How we meet ??? - Part 4



Assalamualaikum uoals,

Nak sambung " How we meet ??? " heheh boleh tak ???
Okay kalau korang baca part 3... ada yang duk tertunggu-tunggu apa jadi lepas tu kan ???
Okay... petang tu jugak incik syg msg emma time kat office
Waktu tu layan kan jugak lah... best jugak msg ngan incik syg time tu
And dalam msg tu jugaklah incik syg bagitau 
Yang dia tunggu emma last day dia keje kat situ...
Dia tunggu emma kat depan office dia sampai pukul 8...
Tapi emma tak lalu kat depan office dia..
Yang sweet nya... dia cakap dia siap beli bunga and chocolate lagi..
Nak bagi kat emma...
Tapi semua tu dapat rezeki kat " cik Tong " coz emma tak lalu depan tu...
And hari tu jugak dia cakap dia nak kawan dengan emma...
Dah orang nak kawan.
Emma okay je...
Start dari hari tu kteorang selalu jugak mesej...
Tapi emma still hati-hati jugak..
Coz emma dah ada boyfren time tu..
Walaupun kteorang dah start krisis...
Tapi emma still lagi jaga hati ex emma...

First time kteorang jumpa,
Time tu dia datang KL..and kteorang jumpa kat KLCC...
Semangat duk tengok movie cite " Kung fu Kids "
Then masing-masing diam...
Kadang-kadang incik syg msg jugak...
Tapi emma malas nak layan sangat !!!
Lama-lama masing-masing diam...
Time dekat-dekat nak raya kteorang contact balik...
Jumpa balik... and ingat lagi..
Dia belikan sehelai baju raya...
Lepas tu incik syg bawak diri bila tau emma dah ada boyfren !!!
Kteorang lost contact lagi...

Setahun lepas tu... kteorang jumpa balik...
Kteorang kawan balik !!
Tapi macam biasalah on off ... kejap ada kejap tak ada...
Sampailah satu saat...
Emma rasa kecewa sangat bila dapat tau ex emma ada insan lain !!!
Kuasa  Allah, emma tak tau nape emma call incik syg...
Time tu incik syg pujuk and tenangkan emma
Emma diamkan diri lagi lepas tu...

Sampailah one day time tu bulan puasa...
Incik syg balik KL untuk sambung Raya...
(Opss lupa.. time nie incik syg dah duduk kat sabah)
Kteorang jumpa balik !!
Start dari hari tu kteorang dah mula rapat...
Incik syg belikan baju kebaya pulak kali nie.. ahakz...
Time lepas solat Mahgrib incik syg luahkan perasaan kat emma...
Tapi............................




# agak-agaknya apa yang jadi ek ????



www.tips-fb.com

Sesi mencari baju raya



Assalamualaikum uoals,


Alhamdullilah dah 12 Ramadhan
Semua dah sibuk duk cari baju raya, langsir raya and segala yang raya
Yang dapat BONUS tu kemain lah duk shopping sakan
Sampai tak ingat dunia dah...
Anak ke mana beg plastik ke mana
Tu yang ramai anak duk tercicir tak tau kat mane ???
Sudahnya " pak cik POLIS " jugak yang di cari..

Okay cite pasal RAYA
wahhh serius rasa nak pengsan tahun nie..
Dah lah tak tau dapat bonus ke tak.. hehehhe nasib baik gaji masuk awal
Boleh shopping jap..
Tapi bulan depan melopong lah gaji tak de !! hahahha
Nasib lah incik syg jadi mangsa !! heheheh (boleh kan incik syg ???? )

Okay, nape rasa nak pengsan ???
Yer lah tadi sempatlah duk window shopping dengan anak buah !!
Kononnya nak cari beli baju raya dia lah...
Duk jalan-jalan usha sana sini..
Tengok baju cantik.. design cantik
Tapi bila tanya harga .... mak aiii kemain mahal harga dia !!!
Ada yang murah sikit tapi kualiti and design macam zaman dulu-dulu je.. ishhh
Tapi betul tak ???
Baju raya yang dorang jual tak sesuai langsung dengan kualiti dan harga !!!
Memang betul-betul cekik darah !!!
Bayangkan baju budak kecik pun dah cecah 70 ke atas !!!
Belum baju orang dewasa lagi !!
Dah beratus-ratus !!!
Oh mak aiiiii tercekik air liur kat situ !!!

Tapi nak tak nak... jalan lah duk cari lagi..
Nasib baik jumpa jugak baju yang kualiti sesuai dengan harga !!!
Baju anak buah dah settel...
Baju mama and ayah dah settel...
Baju angah dah settel...
Baju diri sendiri ????
Lallalalal bila nak beli ?????


www.tips-fb.com

Thursday, July 18, 2013

Puisi Dayana kepada Ashraff



Assalamualaikum uoals,

Kecoh seketika tentang kisah Ashraf Muslim yang telah berpoligami...
Lelaki..lelaki..
Tak ada perempuan yang rela berkongsi kasih..

Jom baca luahan hati Noor Dayana isteri Ashraff



Tak usah bicara tentang payung emas
Kerana
Aku belum layak iktiraf diri sesuci khadijah atau fatimah
Tak usah bicara tentang zuriat
Kerana
Aku bukan Allah…mudah menyebut kun fa ya kun…
Tak usah bicara tentang setia
Kerana
Aku pasti kau tahu aku bukan perempuan jalanan
Tak usah bicara tentang tanggungjwb
Kerana
Aku tahu kau lebih arif tentang itu
Tak usah bicara tentang kesempurnaan
Kerana
Aku terima kekurangan kau kerana Allah
Tak usah bicara tentang dia
Kerana
Aku diasingkan darimu kerana dia
Sucinya aku, kau miliki ketika di Makkah
Hebatnya dia, kau sembunyikan ketika di Thailand..
Berhenti beralasan ini semua jodoh ketentuan Allah…
Kerana satu dunia tahu
Hanya itu lah jawapan mudah utk lepaskan kekhilafan yg disengajakan…



# Kredit to Uzu

www.tips-fb.com

Wednesday, July 17, 2013

How we meet ??? - Part 3



Assalamualaikum uoals,


Wah kemain mengantok dah nie..
Dah ngantok ape lagi.. try cari alternative lain hilangkan ngantok !!
Sambung How we meet ??? ada yang nak baca tak ??
Arghhh tak kira, nak baca ke tak nak baca ke.. nak tulis jugak !!! ^_^

 " Dalam hati terdetik... " betul jugak kan ??? "
Berazam kalau jumpa lagi nak say sorry kat dia...
But tu lah last emma jumpa dia....
Terkilan jugak !!
Nape dia dah tak tunggu kat depan office lagi ??? "

Korang nak tau ke nape dia tak tunggu lagi ???
Sebab emma memang tak jumpa dia lagi time balik keje !!
Maklumlah, emma tumpang office mate emma sampai LRT Bangsar.
Time tu musim hujan... so sesi tumpang menumpanglah nampak nya...
Dan one day emma nak pegi office..
Macam biasalah naik bas sampai depan office,
Emma jumpa dengan office mate dia..

Haaaa korang rasa emma pernah bertegur atau tak dengan office mate dia ???
PERNAH atau TAK PERNAH ????


Jawapannya  tak pernah !!
Tapi pagi tu ntah nape.. kemain peramah pulak pagi-pagi dalam bas duk tegur dia...
Ms Rubha Rajindran nama dia...!!
Dalam bas duk sembang-sembang dengan dia !!
Tiba-tiba boleh terbukak pulak cerita pasal dia...

Korang tau nape dia dah tak tunggu lagi ???
Sebab dia dah berhenti keje...
Patutlah emma tak jumpa dia..
Rubha sempat cakap yang incik syg nak kenal dengan emma !!!
Jeng..jeng..jeng... Rubha mintak emma punya nombor telefon !!
So emma bagi... dalam hati tak terfikir pun yang rubha nak bagi kat incik syg...

# Korang agak incik syg tu call emma ke tak ????




www.tips-fb.com

How we weet ??? Part 2



Assalamualaikum uoals,

Let 's continue part 2 How we meet ???
Kalau korang ada baca part 1 mesti tertanya-tanya macam mana kesudahannya kan ???
Yes, memang incik syg panggil emma dengan gelaran " Awek 6.30 "
Dah semestinya dia tak tau nama emma ape kan !!
Tapi emma memang sombong lah jugak time tu..
Setiap kali dia pandang or senyum 
Jarang emma nak balas balik !!
Maklumlah, time tu kan gurlfen orang !!
Kang boyfren marah and jeles pulak !!

Boleh di katakan..
Setiap hari dia akan tunggu depan ofis dia..
Pandang dan senyum...
Tulah yang terjadi setiap hari..
Dia tak pernah nak tegur !!
Kan !!! ishhh teruk betul  !!!

Sampailah one day.. emma terserempak dengan dia kat depan Bangsar Village
Time tu dia nak pegi solat zuhur kat masjid belakang Bangsar Village..
Dan emma time tu.. baru balik lunch.. hehehhehe
Dah terserempak time nak melintas jalan..
Kuasa Allah, 
Emma senyum kat dia and terus jalan
Otw jalan nak balik ofis..
Emma cerita kat office mate emma tentang dia..
" dia selalu pandang lah..senyumlah....tapi emma tak layanlah..emma jeling lahh "

Tau apa office mate emma cakap ???
" Tak baik buat orang macam tu... maybe dia nak kawan dengan emma !! "

Dalam hati terdetik... " betul jugak kan ??? "
Berazam kalau jumpa lagi nak say sorry kat dia...
But tu lah last emma jumpa dia....
Terkilan jugak !!
Nape dia dah tak tunggu kat depan office lagi ??? 


www.tips-fb.com

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com



Nisa Kay buat GA, so korang support dan joinkan diri lah.
Mana lah tau rezeki korang sempena Ramadhan kan?
Kalau nak join sila klik banner ye ^ __ ^

www.tips-fb.com

Monday, July 15, 2013

" SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan "



Selamat Menyambut Bulan Ramadhan , Semua ! Hehe . Kali ni Fie nak buat segmen simple yang bertajuk " SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan " . Tujuan Fie buat segmen ni untuk berkenalan antara satu sama lain n untuk menambahkan follower n trafik blog korang . Segmen ni bermula pada 13 July 2013 sampai 8 Ogos 2013 11.59 malam Fie hope sangat2 segmen ini mendapat sambutan meriah .

CARA - CARA NAK JOIN

  1. Follow blog CIK FIE
  2. Like fanpage CIK FIE  
  3. Buat satu entri yang bertajuk " SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan "
  4. Copy coding entri  yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri 
  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini


www.tips-fb.com

Tuesday, July 9, 2013

Teaser : Family baru



Assalamualaikum uoals,


Kemain duk update pasal tunang
Hahahha bukan apa..
Ramai yang duk msg... 
Bila nak keluar entry baru !!
So.... nak update banyak-banyak nanti korang boring pulak ...
So emma try update setakat termampu ekk..

Alhamdulillah,
Selamat bergelar tunang orang...
So keluarga semakin berkembang

Meet my new family... InsyaAllah



Mama and Ayah with Omak (mak incik Tunang) and Incik Tunang


Alhamdullilah...
Syukur dengan segala kebahagian yang di beri..


www.tips-fb.com

Teaser : Hand Bouquet



Assalamualaikum uoals,


Thank youuu soooo much to my tukang sponsor bunga =D
Korang ingat lagi tak ???
Emma ada cakap nak jumpa sorang blogger nie..
Last week dah pun jumpa dia...

Meh tengok entry dia jap... sheila

First time emma jumpa sheila...
Before this duk panggil " akak "
Lastly, okay fine !!!
Emma lagi tua sebenarnya dari dia... huwaaaa





Cantik tak bunga tu ????
Bunga yang di sponsor oleh Sheila...
Hheheheh amik berkat sebenarnya =D

Thank you sooo much for the lovely hand bouquet =D


www.tips-fb.com

Teaser : Make up



Assalamualaikum uoals,


3 hari bergelar tunang orang..ahaks...
Rasa macam mimpi je..
Tak pernah terfikir pun akhirnya akan tercapai apa yang di impikan

Okay, nak share dengan korang...

Ramai yang cakap,
Muka nampak berseri-seri...
Ada yang cakap..
" Eh, dah macam seri pengantin pulak !!! "

Muka yang jarang bermake up..
Akhirnya....
On the day,
Menyerahkan muka untuk di conteng oleh Blogger  cun kak Mel Lisa
Lalalala walaupun sesat sikit,
Kak mel datang dengan baju yang sama kaler dengan baju emma pakai... ishhhhh



# Thank you kak mel....

FB Kak Mel ( Mel Lissa )


www.tips-fb.com

Monday, July 8, 2013

Berubah !!!


Assalamualaikum uoals,


Alhamdullilah, 
Dua impian terlaksana
Dan Allah dah makbulkan impian emma selama nie...
Akhirnya...
Emma dah buat keputusan


Penghijrahan emma...
Ke alam berhijab...
Semoga ianya akan kekal hingga ke akhir hayat..
InsyaAllah...

# First day datang ofis dengan bertudung membuatkan semuanya terkejut...Alhamdullilah...
Perubahan menuju ke arah kebaikan InsyaAllah



www.tips-fb.com

TEASER : HANTARAN


Assalamualaikum uoals

Tak nak cakap banyak-banyak
Korang layan je lah gambar nie ekkk
Alhamdullilah, hantaran kepada incik syg emma and akak emma yang buat
Haaa tuuu diaa hasil sentuhan tangan kteorang
Hantaran dari Emma ke Incik syg...










Hantaran Incik syg kepada Emma
Hantaran incik syg digubah oleh anak buah incik syg...






Both



www.tips-fb.com

TEASER : My Engagement day ( 06 July 2013 )



Assalamualaikum uoals,

Alhamdulillah... 
06 July 2013 - 12.30 pm
Selamat dah jadi tunang orang !!!
Alhamdulillah, majlis berjalan dengan lancar...

Okay, kasi INTRO dulu ek...



www.tips-fb.com

Thursday, July 4, 2013

How we meet ??? - Part 1



Assalamualaikum uoals,


Ramai yang tanya..
Berapa lama emma bercinta dengan incik syg..
Kalau korang nak tau...
Emma tak pernah bercinta dengan incik syg !!!
Perasaan sayang tu wujud tanpa emma sedar ... cewahhhhh
okay let's start !!!

First time  emma kenal dia time tu emma still keje kat Bangsar
Then setiap kali emma balik keje...
Emma mesti akan nampak incik syg...
Kadang-kadang tu dia duduk je kat depan ofis..
Kadang-kadang dia akan buat-buat menyapu depan ofis...
Macam-macam gayalah...
Dan setiap kali tulah dia akan senyum dengan emma
BUT emma nie jenis sombong sikit.. hehehhe
Bila dah balik keje.. memang tak de mood lah.. dengan penat lagi,
Emma suka menjeling dia..
Walaupun emma jeling dia..
Tapi dia tetap tersenyum

Setiap hari dia akan tunggu depan ofis..
Sampaikan dia gelarkan emma " awek 6.30 "
Sebab, emma akan lalu depan office dia setiap kali pukul 6.30
One day... emma nak pegi lunch dengan member kat Bangsar Village..
Time nak melintas jalan depan Restoran Devi's Corner..
Emma ternampak dia..
Dia tetap pandang emma...
And incik syg cite..
Masa tu... dia cakap dalam hati..." pandanglah..pandanglah.... "
Lastly, emma menoleh jugak before masuk dalam Bangsar Village and emma sempat senyum kat dia...





Entry lain :-
www.tips-fb.com

Alhamdullilah



Assalamualaikum uoals,

Alhamdullilah.. terima kasih emma ucapkan kepada insan-insan yang sudi mendoakan mama emma
Syukur Ya Allah... mama dah semakin sihat..
Tapi adatlah sakit buah pinggang..
Ada masa dia okay..ada masa dia down
And now mama dah tak buat dialisis kat HKL da..
Maklumlah... HKL kan ramai pesakit
Tak mampu nak menampung pesakit yang bertambah setiap hari
Sekarang mama dah start buat dialisis kat Tawakal Hospital
Seminggu 3 kali mama akan buat dialisis...

Alhamdullilah..
Mama boleh senyum
Boleh gelak
Boleh bercerita
Tapi setiap kali mama buat dialisis
Mama mesti demam lepas tu...
Mulalah mama rasa tak selesa...
Tapi kteorang layankan aje kerenah mama

Tunggu hujung bulan 7 nie untuk check up
Doctor nak check.. mama boleh buat spikular (tapak kat tangan) atau tak !!
Coz before mama keluar wad,
Doctor dah cakap... urat mama halus sangat...
Tapi dorang akan try tengok macam mane..
Kalau tak okay... bermakna mama kena tebuk kat perut untuk pasang tapak

Mata mama pun tak nampak sangat,
Bila dekat dengan dia baru dia nampak..
If not mama cakap nampak putih je...


www.tips-fb.com

47 Jam before



Assalamualaikum uoals,

yeayyy jap g nak balik da...
Tapi tak balik rumah terus pun..
Dah plan dengan office mate " Kak Yana & Din " nak berbuka puasa sama-sama hari nie...
Sambil tu waiting for blogger kak sheila jap...
Coz dia nak jumpa..."nak bagi sesuatu"
Apa dia ??? hahahah biarlah surprise dulu...

Okay not more than 47 hours before our engagement day
Hantaran dah siap... just tak prepare untuk cake and sireh junjung je... 
Tu semua tunggu my lovely sister and sister in law yang memang tangan dorang ade magic
Hantaran emma semua hasil tangan kteorang bersama..
Tak de nak tempah-tempah orang lain suruh buat !!!
Bukan ape... emma nie cerewet sikit !!
Kang dah tempah mahal-mahal..
Last-last keje macam hampeh..
Insiden macam nie penah jadi tau kat my cousin,
At the end of day...
we all buat balik hantaran tu...


Hope majlis akan berjalan dengan lancar amin...


www.tips-fb.com

Wednesday, July 3, 2013

3 days



Assalamualaikum uoals,


opssss tinggal 3 hari je lagi !!!
Glupprrr serius memang dah rasa seram !!!
Orang cakap... " eleh, baru tunang je pun.... "
Tunang tak tunang...
Bagi emma, tunang adalah langkah pertama untuk langkah seterusnya...
Sama jugak macam korang time baby...
Bila korang dah mula nak belajar berjalan...
Tak ke mak bapak korang eksited ???
Yang nyata...
Selagi mama and ayah ada..
Emma nak dorang tengok... 
emma tunang, kawin, ada baby and kalau boleh nak dorang ada sampai bila-bila.....
Tapi tu semua ketentuan Allah...
Dan bagi emma,
Bila sekali emma dah kata emma sayangkan someone..
Emma akan sayang and setia kat dia..
Sebab emma tak mudah untuk terima lelaki...
Terpulang pada individu untuk menilai emma
Dan emma sedar,
Tak mudah emma nak bagi rasa sayang kat dia...
Tapi Allah tu maha mengetahui...
Dia bukakan pintu hati emma untuk terima dia...
Bermula dengan terbukanya pintu hati...
Jadi rasa sayang..
Rasa sayang bertukar rasa cinta...
Dan insyaAllah, 
Apa yang kteorang impikan bakal menjadi kenyataan...
INSYAALLAH


www.tips-fb.com

Monday, July 1, 2013

Dup dap dup dap....


Assalamualaikum uoals,


weeheeee.... 4 hari je lagi..
Serius memang dah rasa seram sejuk
(seram mengalahkan nak jadi bini orang jerk.. padehal baru nak jadi tunang orang.. hik hik hik)

4 hari je lagi...
Hope segalanya berjalan dengan lancar .. amin


# Baju dah siap
# Hantaran dah siap
# Cincin incik tunang dah beli...hehhehe
# Make up... tq akak sponsor


www.tips-fb.com