-->

Google+ Followers

Thursday, August 21, 2014

Hasrat nak pakai songket dilupakan




Assalamualaikum uoals,


Emma memang peminat songket,
Lebih-lebih lagi bila pakai time wedding
Nampak ayu and sopan je kan ???
Nampaklah ciri-ciri kemelayuan tu

Emma dah simpan hasrat semata-mata nak pakai songket
Then memandangkan wedding kat Kl emma dah pakai dress yang meleret-leret tuu
So ingat wedding bertandang nak pakai songket
Siaplah berangan-angan lagi nak pakai songket
Dengan aksesori lagi... sanggul lintang ke... waaaaa

Tapi memandangkan majlis bertandang,
Kteorang dapat sponsor dari saudara belah suami,
So dah banyak kali jugaklah plan nak pergi tengok baju before kenduri,
Tapi setiap kali mesti ada jer hal.. owner butik tak adalah....

Sampailah ke hari wedding,
Emma masih tertanya-tanya apa baju yang emma akan pakai ??? serius !!!
Tapi emma dah mention lah yang emma nak songket
Sehari sebelum wedding, emma dah inform suami suruh butik bawak lah satu lagi baju selain songket
Manalah tau kalau tak sesuai a.k.a tak berkenan di hati...
Maklumlah emma memang sangat cerewet pasal baju
Tapi kalau emma dah suka something,
Emma akan terus amik tanpa fikir berkali-kali...

Di jadikan cerita,
Pagi tu barulah dapat tengok baju...
Tapi emma tak sempat tengok pun songket untuk perempuan !!!
emma sempat tengok suami try baju untuk lelaki...
Tapi sayangnya... bahagian tangan pendek...
Suami try baju lagi satu then ngam...
Terus setuju je lah sebab dah tak ada masa lagi....
Tapi dalam hati...
Serius, rasa sedih and terkilan sangat sebab tak dapat pakai songket !!!
Sampai sekarang, kalau teringat confirm meleleh air mata...
Yerlah salah satu impian perkahwinan kita tak tercapai kan ???
Kalau nak pakai suka-suka tu boleh je...
Tapi rasa sebagai pengantin tu dah tak ada...

Modern Songket Inspiration!



www.tips-fb.com

Review : Official Photographer by "IKHWANMALIK SIGNATURE"



Assalamualaikum uoals,


Alhamdulilah, segala majlis berjalan dengan lancar
Kali ni nak review untuk Our Official Photographer,
Tanpa mereka... tak bergambarlah kami

Untuk ketiga-tiga event Emma dah beri kepercayaan kepada dorang
Dan alhamdulilah... segalanya berjalan dengan sempurna
Walaupun dorang nak amik mood kteorang pun agak payah
Maklumlah pengantin dah letih :)

Thanks Josia, Ikhwan, Pak Lee, Arif  our official photographer kami  =)

~~SOLEMNIZATION DAY



~~RECEPTION DAY



~~ MAJLIS BERTANDANG



Okay, untuk sebarang pertanyaan boleh terus terjah Facebook dorang :-

IKHWANMALIK SIGNATURE




www.tips-fb.com

Review : Veil nikah dari blogger kiut miut " CHIEDA MYMEE "


Assalamualaikum uoals,


Veil nikah Kalau boleh nak yang simple je.. Tapi ade lace la...
Emma kan peminat tegar lace... Hehe
Thank you sooo much untuk blogger comel CHEINDA
Coz sponsor veil idaman hati...hehehe





Oh ye, chienda ni pun pengantin baru jugak.
Seminggu sebelum wedding Emma...
Selamat pengantin baru Cida :)


Facebook  CHIEDA MYMEE
www.tips-fb.com

Review : Baju nikah


Assalamualaikum uoals,


Okay semangat nak sambung entry wedding...:)
Emma nak share tentang baju nikah
Plan asal nak design and tempah untuk baju nikah...
Memandangkan mak su dah belikan kain dari bandung,Indonesia...
Kemain duk google design and sempat sketch design baju nikah....
Tapi, Emma tak jumpa tailor yang boleh buat baju...
Dalam erti kata lain...
Emma sayang Kalau dorang rosakkan kain tu or tak jadi design yang Emma nak...
Time tu dah kemain duk spend some small budget untuk baju nikah.
But ada tailor yang Emma Tanya, makk aii kemain Mahal harganya... So hasrat Di lupakan :(

Finally, simpan kain tu sampai jumpa tailor yang sesuai .:)


Dah tak jadi buat baju nikah, gigihlah ajak kakak Dan suami ke sana sini cari baju yang dah siap.



Tapi tu lah.. Ada setengah kedai jual harga yang sangat melampau. Kiranya bukan harga mampu miliklah...

Jalan punya jalan, belek punya belek... Akhirnya dapat jugakkkkkk :)


Review ~ Dress from D'azzuieena Bridal
Throwback : Majlis Resepsi
we just married
Throwback : aku terima nikahnya



www.tips-fb.com

Friday, August 15, 2014

Review : Baju & pelamin by D ' azzuieena Bridal






Assalamualaikum uoals,


Okay emma nak review one butik yang dah menjayakan dan membuatkan impian emma jadi kenyataan...:)
Thanks kepada D'azzuieena Bridal and Team yang banyak membantu..
Kalau korang rasa nak cari one of the Bridal sto centre,
Datanglah kat butik D'azzuieena Bridal yang terletak di Platinum Walk, Danau Kota, Kuala Lumpur
Once korang pergi sana,
Confirm korang akan rasa rabun dan teruja... sampai korang nak buat pilihan pun tak tau
Baju dari butik nie kebanyakkan adalah design baru yang direka oleh designer dorang yang memang berbakat :) Congrats



Kenalkan owner butik yang gorgeous ....


Sepanjang sesi booking, fitting dan fitting hinggalah nak ambil material...
Kadang-kadang rasa nak tukar baju lain...
Firstly, emma dah pilih two choice... Purple or Pink
Finally, emma pilih Pink... ehheheheheh
Walaupun bukan feveret kaler.. tapi tiba-tiba boleh teradmire pulak...:)
So how ???
Suami pun bagi green light !!!


Okay sat, nak tunjuk korang detail baju emma yang penuh dengan diamond-diamond and bunga yang menghiasi pelamin... ehheheheh




Sebarang pertanyaan tentang butik nie boleh ke :-

D'azzuieena Bridal
Platinum Walk, Danau Kota

Facebook : Butik Perkahwinan D'azzuieena Bridal
No Tel : 016-6426108
www.tips-fb.com

Throw back : Majlis Resepsi



Assalamualaikum uoals,

Ada yang dah jemu ke baca blog nie ???

Hope belum ada lagi yer :) sayanggg korang semua... (*^_^*)

Alhamdulilah, lepas selesai je majlis nikah sambung balik nervous nak naik pelamin.. hahahah first time kan uoals, haruslah ada rasa seram sejuk tahap nak demam tuuu :(.  Petang tu lepas dah tukar baju, kakak ajak pergi beli barang.. gigihlah duk mencari kunci kereta sana sini, maklumlah rumah tengah penuh dengan saudara mara. So semua benda tak tahu pergi mana dah... bile daha jumpa, baru nak keluar rumah, pak ngah dah tegur " nak pergi mana ?? ". Terus lah cakap nak pergi beli barang. Korang tau apa pak ngah cakap ???? " Dah,dah tak payah nak keluar rumah.. awak tu tengah darah manis !! esok nak naik pelamin !! " Okay fine, pengantin tak boleh keluar rumah... hahahhaha apa lagi, masuk bilik terus qada' tido yang tak cukup beberapa hari yang lalu.... motif sebenar nak relaxkan diri sambil pakai mask kat muka... hahahahhaha


Malam tu baru keluar rumah, pergi dewan semata-mata nak tengok pelamin and set up dewan... Okay pengantin pukul 3 pagi tido, pukul 5 pagi dah bangun balik :) gigihlah mak andam nak cover eye back...sorrry :) tapi bangun tido tu dah berketul-ketul ice dah tenyeh kat muka... :) kasi fresh :)


Alhamdulilah, kami kelihatan merah jambu hari tu... hehehehe :) duduk atas pelamin punyalah lama...sampai naik kebas tulang pipi duk senyum manjang !! Haruslah senyum kan ??? ada banyak kamera kat depan... hehehhehehe kan Raja Sehari :) 









Syukur, segalanya berjalan dengan lancar... amin... :) Terima kasih kepada semua yang hadir, dan yang menjadi tulang belakang, berpenat lelah menjayakan majlis nie... terima kasih banyak-banyak :)


Okay, nak bagi hadiah sikit kat korang semua..... meh scrolll ...
























LOVE , XOXO ^_^




Korang dah baca belum :-
www.tips-fb.com

Thursday, August 14, 2014

Throwback : We Just married



Assalamualaikum uoals,


Entry seterusnya hari nie... tara tang tangggg :) i'm lovin it...
Lepas habis je sesi kami di nikahkan di masjid Kampung Bharu
Masing-masing duk pakat balik rumah coz dah kemain laparnya...
Maklumlah dah time lunch kan !!!
Lepas makan je.. terus ajak sepupu jadi photographer tak bergaji kteorang !!
Rasa sayang pulak nak bukak baju nikah time nie...
Terus ajak sepupu berphotoshoot kemain gedik bagai
Memandangkan jalan jammed,
Kteorang decide pergi tempat yang paling dekat !!!
Yeahhhh ISTANA BUDAYA nampaknya jadi mangsa kegedikkan dan kegilaan kami ..

Jommm layannnnnn :)







Lepas habis je sesi kegedikkan kami berphotoshoot
Terus balik rumah dan bersedia dengan majlis resepsi kat dewan esok...
Time nie suami dah balik Ukay Perdana dah...
Kemain duk melarikan diri ekkk !!!

www.tips-fb.com

Throw Back : Aku terima nikahnya


Assalamualaikum uoals,


Alhamdulilah, hampir 2 bulan dah jadi isteri orang.
Tapi baru hari ni terhegeh-hegeh update blog,
Ada yang duk email wish tahniah,doa,ada yang bagi hadiah, ada yang tanya bila nak post gambar!!!
Nampak sangat kemalasan terserlah...sorry ~T_T~
Entry duk peram berbulan-bulan :( sorry korang !!!


Alhamdulilah, syukur ke hadrat illahi 14 june 2014
11.20am dengan dua kali lafaz selamat bergelar seorang isteri...
Kalau korang tanya ape perasaan ???
Serius emma cakap,
Time tengah duk make up kat rumah... rasa okay lagi,
Macam tak de pape.. malam tu pun siap boleh tido lena lagi dalam bilik ayah and mama....
Kemain request nak tido dengan mama and ayah, (anak manja lah katakan :) )
Malam time nak berinai pun okay lagi... member and sedara mara duk usik-usik...
Dalam hati cakap " Elehhh, tak de feel pape pun... tak heran langsung !!! "
Tapi bila nak bergerak ke masjid pagi tu.....
Baru terasa aura dup dap dup dap
Seolah-olah berlari maraton 7000meter per sejam.... cewahhh typo sangatlah nie :)
Sampai je masjid, tangan dah ketaqq, 
Pegang tangan pengapit and sepupu.... konon boleh hilang lah rasa takut :(


Masuk je masjid tengok suami tengah solat,
Terus kakak suruh duduk berhampiran dengan suami solat...
Buat budget cool je,.. padehal, dah tak tau dah nak buat ape,
Rasa macam nak lariiiii jer... eh, ko dah kenapa ??? macam kawen paksa pulak nak lari bagai... :) cool bebehhh


Habis suami solat terus pandang muka kitewww....
Ueewwwww malu lerrr....
Waaah time tu nampak berseri-seri muka suami...
Terus bagi 300% senyuman.. :) :) :)

Bila tok imam nak start nikahkan,
Terus pegang tangan mama,..
Time tu rasa sedih coz rasa ade orang nak amik emma dari family..
Pandang muka mama,
Pandang muka ayah
Huwaaaa rasa nak meleleh dah air mata time tu... 
Tapi cool emma... jangan nanggis !!!!


Opsss lupa pulak,
Ayah yang nikahkan emma dengan suami time nie...
Permintaan emma sendiri,
Nak ayah yang nikahkan....:)

Alhamdulilah, segalanya di permudahkan,
Cinta yang di tolak dulu akhirnya membawa pada satu ikatan dunia dan akhirat :) Wallahi
Siapa sangka awek 6.30 petang yang selalu suami tunggu, 
Akhirnya menjadi miliknya :)

www.tips-fb.com