-->

Google+ Followers

Saturday, October 30, 2010

My Family....


its my family.... yeah.... nie la big family aku... so this about my family....start with my dad... ayah aku nie ok orang nyer.. nak kata garang tu boleh la bila da marah... sume lari masuk bilik... hehehe biasa la bekas tentera laut.... tapi ayah aku nie dalam garang ade sifat penyanyang tau!!! mestilah sume ayah sygkan anak2 kan???

Mama aku pulak sporting orang die... kadang2 pandai jugak mama aku nie wat joke bodoh... hehehe cayang mama... mama aku nie pun penyayang, lemah lembut... sopan santun... baik hati... hahah wah lobby mama habis2 nie... yang paling best pe yang mama aku nie masak mesti sedap nye.... x kan cari lain nyer... even masak maggie mee pun best....

Azman - ha nie abg aku yang 1st.... tentera jugak nie... nak ikut jejak ayah aku... but die kat udara la.... abg aku nie kadang2 garang kadang2 ok... ikut mood la... tapi bile die wat lawak bodoh memang pecah perut la nak gelak.... da kawin da pun... kakak ipar aku nie ( Fatimah Ismail ) lemah lembut orang nyer... da ade 4 orang anak... Haida Afifa, Haiqal Aqif, Hazate Aireen, n Hazreza Aliesya....

Azlinah - ni kakak aku.... X kawin lagi.... bila la kakak aku nie nak kawin... x sabar nak jadi weeding planner die.... nie la kakak kesayangan aku.... klu aku ade masalah mesti aku cite kat die... ( kira aku nyer kaunselor la nie...)

Azari - ni abg aku... garang nie... bak kata abg2 aku nie garang2 la orang nyer... heheheh (jgn marah) die memang pakar la klu bab 2 computer nie bagi jer kat die...abg aku nie da kawin da pun... kakak ipar aku nie name (Samiah) da ada 2 anak da pun ....Mohd Arif n Mohd Asrol....

Azhar - abg aku yang nie x garang pun... die suke budak2... mintak la ape pun sure die beli nyer... da kawin da pun... kakak ipar aku yang nie kecik jer orang die (Rosnah Mr)....da ada sorang anak...Asfar Daniel.....

Azlinda - ni la kakak yang aku slalu gaduh... payah sket nak ngam... klu kutuk mengutuk tu bagi la kat aku n akak aku yng nie... boleh bernanah telinga orang yang dengar... hahaha tapi gaduh2 pun aku ngan akak aku nie okay... biase la die banker aku time hujung2 bulan.... heheheh jgn marah ateh....

Azizan - abg aku nie memang sporting gile.... nak cite pape pun cite la kat die.,..ok aje jwb nyer... da kawin da pun ngan Suhaila Ahmad... n da ade 4 orang ank da abg aku yang nie... nak challenge ngan abg aku yang 1st... Alieya Suhana, Mohamad Amirul, Auni Syuhadah n Mohamad Adham

Azlan - ni adik aku... ramai peminat nie... !!! blaja lagi kat Food Institute Malaysia... bakal chef adik aku nie... so sape2 nak kawin nanti die boleh tolong masakkan......


hahah thats all abou my family.... heheheh nanti kte sambung cite lagi k.... www.tips-fb.com

my story.....

Hai.... lama da buat blog nie... tapi x penah nak updated pape.... okay... lets start about me..... jeng... jeng... jeng....
Once upon a time.....heheheh Nur Azimah Mohamed Esa... tu nama dalam IC.... tapi semua orang panggil aku Emma.... Bukan Erma Fatimah, Emma Watson atau sebagai nye.... i have my own identity.... Dilahirkan di HKL pada 16 January 1988 maka bermula nye alam pengenalan dalam dunia nie.... hehehe....mendapat pendidikan awl di Sk Kmpung Bhru then aku sambung lagi di Smk Puteri Wilayah dan Sm Teknik Setapak... LIFE ?? hurm aku skang sentiasa bz ngan keje yang byk setiap hari.... hehehhe x de la byk sgt pun.... hari2 menghadap drwg yang x penah nak habis... kadang2 muak jugak.... da keje aku macam 2 kan??? nak wat cam ne... redha jer... n aku x penah pun terfikir akan ada pada kedudukan aku skang.... lebih2 lagi capai cita2 aku selama nie.... (Interior Designer) hahahah...but aku bersyukur sgt2.... HOBBY??? urm aku nie suke sangat menyanyi... (walaupun suara x la sedap sgt pun...) so bile aku rase tension or ada masa mesti aku akan ajak member2 yang sekepala ngan aku gi karaoke....LOVE??? urm.... da ada yang istimewa dalam hati nie... dulu hingga kini... x penah berubah.... same as 5 years ago... walaupun macam2 halangan dan dugaan...aku still sabar menghadapi nye.... hhehehe sape die??? nanti la aku cite k!!!

www.tips-fb.com