-->

Google+ Followers

Friday, February 24, 2017

Avilion Legacy Melaka mengecewakan !!

Assalamualaikum uoals,

Baru-baru ni aku sempatlah bercuti dengan keluarga kecik aku ke Melaka. Mula-mula aku dengan zam ingat nak booking Hotel The Pines atau The Shore. Tapi ntah kenapa ataupun leka sikit tengok keunikkan bangunan hotel Avillion Legecy nie yang ala-ala heritage dan pergi pulak bercuti kat negeri bersejarah kan !!! 

Kenapa aku boleh cakap ianya salah satu hotel yang mengecewakan dan tak setanding pun dengan 4 star hotel yang lain !!! Tuuu diaaa... Okay, aku boleh explain kat korang kenapa walaupun ada banyak bad review jugak pasal hotel nie. Tak payah nak google sangatlah. 


1) Unwelcome visitor
Di mana waktu korang park kereta depan lobby hotel pun memang tak ada staff yang akan sambut korang !!! Even pak guard pun akan buat korang rasa, eh boleh ke tak parking kereta kat sini ??? 

2) Bell boy hanya pandang korang angkut berbeg-beg tanpa ada rasa nak membantu. 

3) Front desk yang kurang mesra
Korang sampai je kat reception counter, jangankan senyum.. Greetings pun tak ada tau !!! Zam pulak yang duk tanya itu ini untuk dapatkan info tau tak !!! 

4) Hotel untuk corporate !! Not for family !! 
Once zam tengah register, aku melayan Anyssa. Biasalah bila kanak-kanak teruja tengok something new mestilah berlari-lari sambil ketawa. Then a few people kat situ pandang kteorang semacam je. Cara pandang macam "eh, kteorang ada duitlah nak bayar hotel mahal-mahal!!!"

5) Keluar je lift, on the way nak ke bilik. Walkway agak sunyi dan suram. At least pasanglah speaker then mainkan lagu Kenny G ke, ok jugak. Sampaikan Anyssa pun cakap " daddy, takutlah..." oh ya, carpet walkway agak smelly. Bau kasut or stoking something. 

6) Condition bilik memang tip top. Walaupun a few furniture dah lama then dorang cover pakai glass. Hahahaha don't talk with interior designer okay !!!! So far okay lah, tak menganggu pun.

7) Cadar, bantal, selimut agak berbau. Means bau kepala orang !! Haaa macam dorang tak cuci pun benda-benda tu. Just kemaskan je. Aku dengan zam tido, bantal alas dengan kain !!! 

8) Breakfast no variety
Bayar mahal-mahal tapi breakfast simple nyaaa... !! Aku pegi hotel 3star kat Pd before this pun breakfast kemain meriah. Then nak makan pun tak de nak cover-cover. Even sudu dengan pinggan berlaga pun staff akan pandang. Aipppp 

Haaaa, tu je lah aku nak complained pasal hotel nie. Tapi part yang paling best adalah Swimming pool dia !!! Aku bagi 5 star... Hahahha sebab haritu kteorang je yang conquer swimming pool tu. Hahahah tak ada orang pun !!! 


www.tips-fb.com

Monday, December 19, 2016

5 Sebab Kenapa Perlu Hadir ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) Disember ini


Assalamualaikum,

Hi uoals, biasanya bulan Disember memang selalu orang kaitkan dengan bulan "kenduri nasi minyak". Maklumlah, kan dah hujung tahun, cuti sekolah pulak masa nie. Kali nie Emma nak share dengan korang mengenai satu event buat bakal-bakal pengantin yang masih lagi tercari-cari vendor-vendor yang boleh membantu korang untuk majlis hari bahagia korang nanti.


Malaysia Wedding Festival (MEFA) akan menemui bakal-bakal pengantin pada 23 Disember hingga 25 Disember dengan pelbagai pakej dan tawaran yang menarik!! 

Kenapa anda perlu hadir ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) ?? 

»» Berlangsung di lokasi yang strategik dan selesa iaitu di Pusat Konvokesyen Shah Alam (SACC). Lokasi yang selesa dan berhawa dingin boleh membantu bakal pengantin membuat pilihan dengan bijak hanya di bawah satu bumbung !! 

»» Melibatkan 60 vendor dan terdapat 100 booth yang boleh memberikan bakal pengantin membuat pilihan yang tepat melalui pakej yang di tawarkan !!


»» Peluang kepada pengunjung untuk memenangi hadiah yang disediakan dan juga hadiah lain termasuk pakej honeymoon ke Krabi, Bali dan Maldives, Peluang tajaan perkahwinan sehingga Rm 100,000. Haaa mana tahu ada rezeki untuk bakal pengantin. "Tuah ayan nampak di kaki, tuah manusia tak siapa tahu".



»» Peluang untuk mendapatkan beg cenderahati kepada 1000 pengunjung yang terawal. Haaa selalunya kalau dalam beg cenderahati nie mesti ada banyak gift dan voucher. 

»» Berpeluang menyertai pelbagai aktiviti menarik seperti pertunjukkan fesyen baju pengantin, pertandingan hiasan dulang hantaran dan sebagainya.



Apa tunggu lagi ??? Sila tanda kalendar korang tau !! Dan yang penting jangan lepaskan peluang demi hari bahagia korang !!!

Senarai Penaja

Wedding.com.my (Rakan Media)
Majalah Pengantin (Majalah Rasmi)
Bercinta Selepas Nikah (Kerjasama)
Wedding Ministry Kuala Lumpur (Pentas Utama)
Ainuddin Hata (Fotografi Rasmi)
Foto Santai (Photobooth Rasmi)
Honey Vacation
Mega Bridal Creations
Botol Kacang Easy
Yann Rifft
Laman Kayangan
Sweet Pictures
EDM Events & Photography
De Gemilang Catering
KAY Gifts
Shahmie Catering & Event
Kashfi Zulkufli
KRULMATRIC Photography & Videography
Wens
Nana Bridal Boutique & Beauty
Coffee Corner Faizal Azzuri
Maldives4u
Istana Putih By Gee Cantik
Elenore Studio
Tepak Estate Venues & Even

Website : www.meta.my
Facebook : Malaysia Wedding Festival (MEFA)
Instagram : MEFA Pengantin
Pertanyaan : +6012-3871775
www.tips-fb.com

Thursday, November 24, 2016

Jom Kurus bersama Dr Malinda


Assalamualaikum,

Rakyat Malaysia hampir 30% mengalami masalah Obesiti. Dan apabila kita mengalami masalah obesiti mampu membuatkan kita hilang keyakinan diri. Dan kaum wanita adalah yang paling takut akan kegemukkan !! Siapa yang tidak risau bila gemuk !! Kalau dulu size baju xs kini bertukar kepada xxl ??? Maka mulalah mencari pelbagai jenis produk dan supplement. Ada juga yang sanggup berhabisan ke pusat pelangsingan dengan harapan berat dan bentuk badan idaman menjadi milik mereka.


Apa itu OBESITI ?? 

Obesiti adalah sejenis "penyakit" berat badan yang berlebihan yang disebabkan oleh fenomena "obesogenic" dimana pemakanan yang mengandungi karbohidrat terproses, makanan tinggi gula, nutrisi yang rendah dan kurangnya aktiviti fizikal. Ia akan membuatkan metabolisme dalan badan menjadi kacau dan hormon tidak seimbang.

Anda berisiko tinggi jika :-

# BMI > 23
# Ukuran lilitan pinggang melebihi :-
        - 102 cm(40 inch) bagi lelaki
        - 80 cm (35 inch) bagi wanita

Oleh itu, Dr Malinda telah memperkenalkan satu program " Mudah Kurus" yang menggunakan teknik HCG untuk menggerakkan lemak degil dalam badan.


Apa itu HCG

Singkatan kepada Human Chorionic Gonadothrophin iaitu sejenis hormon yang dihasilkan di dalam badan manusia (lelaki/wanita) dan ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi bagi wanita yang hamil.

Kebaikkan HCG

# Membantu membuang lemak
# Membentuk badan menjadi lebih pejal / padat
# Membantu seimbangkan endokrin
# Memperbaiki tahap kesihatan
# Inch loss

Testimoni Program




Testimoni lain boleh klik 


Untuk maklumat lanjut mengenai program MUDAH KURUS, boleh hubungi DR MALINDA di nombor 017 508 4430 atau email drmalinda@gmail.com

Keterangan lebih details boleh rujuk :-

Website : www.drmalinda.com
www.tips-fb.com

Thursday, November 17, 2016

MINYAK HERBA ASMA MUJARAB PENAWAR ASMA


Assalamualaikum uoals,

Sejak akhir-akhir nie cuaca pun semakin tak menentu. Kadamg-kadang bila tidur malam mesti rasa macam semput sikit. Alhamdulillah, dah cuba minyak nie selama sebulan dan ianya memang berhasil. Ayah dan anak saudara pun guna jugak. Bila tanya feedback dan jawapannya minyak nie mampu melegakan dan mengurangkan rasa sesak nafas akibat Asma.



Apa tu MINYAK HERBA ASMA MUJARAB ??

Ianya merupakan produk yang di perbuat 100% daripada herba botani yang digunakan sejak turun temurun.

Sesuai digunakan untuk meredakan:-

> Asma
> Batuk berkahak / Lendiran kahak yang banyak
> Lelah
> Menghilangkan kembung perut dan sakit perut
> Luka
> Terkena api atau kegatalan digigit serangga berbisa
> Sakit gigi atau tergeliat urat

Minyak ini sesuai digunakan oleh semua peringkat umur dari bayi hingga ke warga emas.

Kandungan dalam minyak :-

> Minyak zaiton
> Minyak kelapa dara
> Minyak Habatus sauda
> Ramuan herba terpilih

PERBEZAAN ANTARA PRODUK ASLI DAN TIRUAN


Oleh kerana MINYAK HERBA ASMA MUJARAB telah mendapat sambutan yang tinggi dari seluruh Malaysia dan luar negara seperti Singapura, Brunei, Thailand, Indonesia, Myammar, Bangladesh dan India. Terdapat beberapa individu yang cuba untuk mengeluarkan minyak yang sama melalui label dan design yang sama dan menggunakan R&D (Research & Development) dari kilang. Namun ada sesetengah pengguna yang mengadu mengenai produk tiruan yang tidak berkesan dan berbau seperti asap rokok, warna jernih, cair dan kurang berangin.

TESTIMONI DARI PENGGUNA




MENGENAL PASTI PRODUK ORIGINAL DAN TIRUAN 

Hologram, QR dan Nombor siri dilekatkan di belakang setiap botol.



Penerangan melalui video


Minyak Herba Asma Mujarab di jual dengan harga RM 39 sebotol dan kos penghantaran ke rumah adalah RM 10.  Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi :

HQ En. Hafis 013 4806787 (Bahagian Pemasaran) & Puan Nurul 017 623 9935 (Produk Owner)

Facebook http://herbaasma.com / 




#minyakherbaasmaoriginal #herbaasma #Herbaasmamujarab #minyakasma #minyakasmaoriginal #penawarasmamujarab 



www.tips-fb.com