-->

Google+ Followers

Thursday, September 8, 2016

Branded Fashion Week by Lazada


Assalamualaikum uoals,


Shopping online memang salah satu hobi bagi kaum wanita. Lebih-lebih lagi bila kita tak perlu nak bersesak dengan orang ramai, beratur panjang nak guna "fitting room". Jalan yang paling mudah dan cepat adalah dengan shopping secara online !! Segalanya hanya di hujung jari. Dan apa yang korang perlukan hanya internet, gadget, internet banking. Dan apa yang korang nak akan terus sampai depan pintu rumah korang. Haaaa best kan ??? 

Oh ya, LAZADA sekarang tengah buat big sale untuk BRANDED FASHION  SALE Haaa sape kata product dari Lazada nie tak original ??? Untuk pengetahuan korang semua, LAZADA deals directly with brands principals. Ini bermakna, pihak Lazada akan direct deals dengan jenama produk tu sendiri. Jadi, harga dari pihak Lazada adalah sangat ekslusif walaupun harga yang ditawarkan lebih rendah dari harga online shopper yang lain. Haaa berbaloi kan ??? Korang dapat barang yang original dengan harga yang lebih murah !!! Ishhh sape tak suka kan ??



Dan sesetengah jenama, mereka hanya jual di Lazada sahaja. Kiranya collaboration antara Lazada dan jenama xx. Ini bermakna, korang tak akan jumpa kat mana-mana selain Lazada. Contohnya macam collaboration antara Lazada dan Jovian Mandagie, Lazada dan Rozita Che Wan. Haaa limited design je yang ada tau !!! 

Dan salah satu jenama pakaian muslimah adalah PEARL HARBOUR. Korang boleh survey design kat link nie 


Antara blouse dari PEARL HARBOUR. Material dari cotton silk nie memang best. Sejuk je bila pakai. :-):-)


Dan sekarang Lazada tengah buat big sale for Branded Fashion bermula 5 - 11 september. Makna nya sekarang nie korang dah boleh survey apa yang korang nak. 

And special gift untuk reader's semua, Lazada nak bagi GIFT VOUCHER untuk setiap pembelian. Korang boleh guna voucher code kat banner atas tu. Best kan ?? Enjoy your shopping :-) :-)

Website lazada 







www.tips-fb.com

Sunday, September 4, 2016

IOPE AIR CUSHION pilihan wanita Malaysia


Assalamualaikum uoals,

Psssss, emma nak share dengan korang tentang satu produk kecantikkan khusus untuk wanita.
Sekarang nie, semua nak kulit cerah, glowing dan tona warna sekata kan ??? 
Ala-ala artis korea... Hahaha

Okay, emma nak share dengan korang satu produk dari KOREA
"IOPE AIR CUSHION"

Iope Air Cushion Foundation ialah produk yang diperbuat dari korea dan merupakan pakar untuk menutupi cela-cela parut dimuka. Menjadikan muka bebas cela dan tidak berminyak. Iope foundation juga menjadi foundation kegemaran para artis di korea.


KELEBIHAN

 kulit kita dari sinar matahari (SPF 50+ / PA+++)
 wajah (30% essence pencerah + pelembab)
Sweat-Proof (tahan terhadap peluh) 
✔ Telah diuji oleh pakar klinikal 
Dibuat dari 30% Hydro-Mineral Water
 Kesan penyejuk
Menutup cela parut jerawat/jerawat besar 
Menutup kesan jeragat yg tebal
SPF 50+/PA+++ 
Anda lebih berkeyakinan 
Tekstur yg sangat ringan
 Wajah nampak glowing dan gebu 
✔ Kalis air dan warna neutral


KANDUNGAN

active : 
Ethylhexyl methoxycinnamate 7%, titanium dioxide 4.15%, zinc oxide 9.8% 

inactive:
water (mineral water), cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane, phenyl trimethicone, peg-10 dimethicone, propylene glycol, butylene glycol dicaprylate/dicaprate, lauryl peg-9 polydimethysiloxyethyl dimethicone, arbutin, propanediol, dimethicone, arcylates/ethylhexyl acrylate/dimethicone methacrylate copolymer, polyhydroxystearic acid, sodium chloride, disteardimonium hectorite, aluminum hydroxide, stearic acid, phenoxyethanol, polysilicone-11, triethoxycaprylylsilane, ispropyl palmitate, isostearic acid, lecithin, ethylhexyl palmitate, glycerin, polygylceryl-3 polyricinoleate, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, ethylhexylglycerin, acrylates/stearyl acrylate/dimethicone methacrylate copolymer, HDI/trimethylolhexyllactone crosspolymer, disodium edta, trimethyxiloxysilicate, methyl methacrlate crosspolymer, adenosine, nelumbo nucifera flower extract, hesperidin, tocopheryl acetate, panthenol, prunus mume fruit extract, silica, citric acid, lactic acid, glycoproteins, lipase, chitosan, fragrance, titanium dioxide (CI 77891), iron oxides (CI 
77492,77491,77499)


Haaaa ada yang berminat ???
Boleh pm emma ye 
Whatsapp 01123576588
Facebook @emma esa
www.tips-fb.com

Gadget pada kanak-kanak


Assalamualaikum uoals,


Rasanya lama sangat dah tak update blog kan ??? Serius aku amik masa peram entry berbulan jugak memandang si kecik Anyssa semakin ligat meneroka dunia. Cewahhh 

Semenjak aku bergelar suri rumah nie kerja aku celik mata je menghadap si kecik Anyssa aku nie. Mana tak nya, dari dia celik mata je sampai lah dah nak tido balik ada je kerja yang dia buat !!! Part paling dia suka buat adalah MENGEMAS !!! Tu memang feveret dia. Kadang-kadang kaw dah siap kemas elok-elok dia akan datang then sepahkan balik!!! Haaa kadang-kadang tu tergugat jugak sabar aku. Setakat kena pok kat peha, kaki and tangan tu memang biasa da... Tapi ada dia kisah ??? 


Tapi kalau nak bagi dia diam, kaw bagi je dia main ipad ke handphone. Confirm kaw boleh buat kerja dengan aman !!! Memang lah tak elok sebenarnya dedahkan anak dengan gadget pada usia yang masih muda. Tapi aku bukan lah bagi dia tengok kartun semata-mata. Dalam ipad tu daddy dia dah downloadkan ABC, 123, games yang boleh merangsang minda kanak-kanak.

Pada usia 1 tahun 4 bulan Anyssa dah pandai sebut  ABC, 123 and dia pandai dah main games cari item tersembunyi.

Kalau dengar lagu pun dia dah okut sebutan yang hujung-hujung. Aku dengan zam perati jer perangai dia. Kadang-kadang siap berjoget-joget lagi. Tulah penghibur hati aku setiap hari.


www.tips-fb.com

Saturday, September 3, 2016

HARUM MALAM RAHSIA KECANTIKKAN WANITA


Assalamualaikum uoals,

Luaran nampak cantik, dalaman pun kena jaga jugak !! Kadang kala kita sanggup berhabis duit untuk nampak cantik pada luaran. Tapi kita lupa yang dalaman pun kena seiring dengan kecantikkan luaran !! Lebih-lebih lagi wanita yang dah nak masuk 30 series nie. Penjagaan dalaman amatlah perlu di titik beratkan. Lebih-lebih lagi yang dah berkahwin. Sebab apa ??? Penyakit KANSER adalah pembunuh wanita no 1 di dunia. Sebelum terlambat lebih baik kita berusaha untuk mengelakkannya. Betul tak ??? 

Korang pernah dengar tentang produk HARUM MALAM ??? Ni salah satu supplement yang emma dah cuba dan hasilnya alhamdulillah. HARUM MALAM adalah supplement dalaman yang dapat mewangikan tubuh di samping berkesan sebagai "perapat". Ianya juga dapat membantu menyihatkan dan mencegah bau badan, mencegah masalah dalaman wanita, menghilangkan masalah keputihan dan gatal-gatal pada vagina, memberi tenaga dan menambah stamina untuk aktiviti seharian.



Golongan yang sesuai
✔ Wanita yang telah berkahwin
✔ Anak dara
✔ Wanita yang menyusukan anak
✔ Sesuai juga untuk wanita berusia 50 tahun keatas.

Wanita yang mengandung adalah ❌tidak digalakkan untuk mengambil supplement ini. (Mengalami kesukaran kerana laluan yang sempit dan ketat).

Kelebihan HARUM MALAM

✔ Mengatasi masalah keputihan
✔ Menghilangkan kegatalan dan masalah bau di Miss V
✔ Menegangkan, mengetatkan dan merapatkan otot rahim
✔ Memberi tenaga dan kecergasan
✔ Membuang toksin di dalam badan
✔ Melawaskan sistem penghadaman
✔ Melancarkan perjalanan darah dan kitaran haid
✔ Membuang angin di dalam badan
✔ Mengurangkan masalah bau badan
✔ Menguatkan keinginan hubungan seksual
✔ Anti penuaan dan mencantikkan bentuk badan
✔ Membesar dan menegangkan payudara
✔ Membentuk punggung agar lebih montok
✔ Membakar lemak berlebihan
✔ Mengawal berat badan
✔ Mengempiskan perut buncit
✔ Menyubur dan merapatkan pintu rahim
✔ Menghalang jangkitan kuman dan virus
✔ Memberi perlindungan anti oksidan yang tinggi
✔ Meningkatkan pengaliran darah yang membantu rangsangan seksual

KANDUNGAN HARUM MALAM


CARA PENGAMBILAN

Hanya satu sudu sebelum sarapan dan satu sudu sebelum tidur. Ingat, korang kena gunakan sudu plastik je tau supaya khasiatnya tak hilang. Selepas di buka botol, boleh disimpan di dalam peti sejuk. 


PANTANG LARANG PENGAMBILAN

❌ elakkan minuman berais
❌ ibu mengandung di larang pengambilan
❌ banyakkan minum air kosong
❌ minum ikut sukatan yang di benarkan sahaja

Testimoni dari pengguna

Terdapat banyak lagi testimoni dan feedback yang boleh korang tengok pada link di bawah. Untuk sebarang pertanyaan, belian atau info lanjut korang boleh tengok di link yang emma dah sediakan ya !!! Oh ya, HARUM MALAM dijual pada harga RM 33 (sm) & RM 39 (ss) untuk 25ml. Harga tersebut tidak termasuk kos penghantaran.






MILLENNIAL GEN SDN BHD

website 

Facebook
(Kelab Ibu Cantik - Millennial Gen)

Instagram

Oh ya, jangan risau sebab produk HARUM MALAM ni HALAL dan telah berada di pasaran selama 7 tahun. 

Sebelum beli pastikan botol produk adalah original ya. Boleh rujuk pada pembalut botol dan no siri.


www.tips-fb.com