-->

Google+ Followers

Monday, December 19, 2016

5 Sebab Kenapa Perlu Hadir ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) Disember ini


Assalamualaikum,

Hi uoals, biasanya bulan Disember memang selalu orang kaitkan dengan bulan "kenduri nasi minyak". Maklumlah, kan dah hujung tahun, cuti sekolah pulak masa nie. Kali nie Emma nak share dengan korang mengenai satu event buat bakal-bakal pengantin yang masih lagi tercari-cari vendor-vendor yang boleh membantu korang untuk majlis hari bahagia korang nanti.


Malaysia Wedding Festival (MEFA) akan menemui bakal-bakal pengantin pada 23 Disember hingga 25 Disember dengan pelbagai pakej dan tawaran yang menarik!! 

Kenapa anda perlu hadir ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) ?? 

»» Berlangsung di lokasi yang strategik dan selesa iaitu di Pusat Konvokesyen Shah Alam (SACC). Lokasi yang selesa dan berhawa dingin boleh membantu bakal pengantin membuat pilihan dengan bijak hanya di bawah satu bumbung !! 

»» Melibatkan 60 vendor dan terdapat 100 booth yang boleh memberikan bakal pengantin membuat pilihan yang tepat melalui pakej yang di tawarkan !!


»» Peluang kepada pengunjung untuk memenangi hadiah yang disediakan dan juga hadiah lain termasuk pakej honeymoon ke Krabi, Bali dan Maldives, Peluang tajaan perkahwinan sehingga Rm 100,000. Haaa mana tahu ada rezeki untuk bakal pengantin. "Tuah ayan nampak di kaki, tuah manusia tak siapa tahu".



»» Peluang untuk mendapatkan beg cenderahati kepada 1000 pengunjung yang terawal. Haaa selalunya kalau dalam beg cenderahati nie mesti ada banyak gift dan voucher. 

»» Berpeluang menyertai pelbagai aktiviti menarik seperti pertunjukkan fesyen baju pengantin, pertandingan hiasan dulang hantaran dan sebagainya.



Apa tunggu lagi ??? Sila tanda kalendar korang tau !! Dan yang penting jangan lepaskan peluang demi hari bahagia korang !!!

Senarai Penaja

Wedding.com.my (Rakan Media)
Majalah Pengantin (Majalah Rasmi)
Bercinta Selepas Nikah (Kerjasama)
Wedding Ministry Kuala Lumpur (Pentas Utama)
Ainuddin Hata (Fotografi Rasmi)
Foto Santai (Photobooth Rasmi)
Honey Vacation
Mega Bridal Creations
Botol Kacang Easy
Yann Rifft
Laman Kayangan
Sweet Pictures
EDM Events & Photography
De Gemilang Catering
KAY Gifts
Shahmie Catering & Event
Kashfi Zulkufli
KRULMATRIC Photography & Videography
Wens
Nana Bridal Boutique & Beauty
Coffee Corner Faizal Azzuri
Maldives4u
Istana Putih By Gee Cantik
Elenore Studio
Tepak Estate Venues & Even

Website : www.meta.my
Facebook : Malaysia Wedding Festival (MEFA)
Instagram : MEFA Pengantin
Pertanyaan : +6012-3871775
www.tips-fb.com

Thursday, November 24, 2016

Jom Kurus bersama Dr Malinda


Assalamualaikum,

Rakyat Malaysia hampir 30% mengalami masalah Obesiti. Dan apabila kita mengalami masalah obesiti mampu membuatkan kita hilang keyakinan diri. Dan kaum wanita adalah yang paling takut akan kegemukkan !! Siapa yang tidak risau bila gemuk !! Kalau dulu size baju xs kini bertukar kepada xxl ??? Maka mulalah mencari pelbagai jenis produk dan supplement. Ada juga yang sanggup berhabisan ke pusat pelangsingan dengan harapan berat dan bentuk badan idaman menjadi milik mereka.


Apa itu OBESITI ?? 

Obesiti adalah sejenis "penyakit" berat badan yang berlebihan yang disebabkan oleh fenomena "obesogenic" dimana pemakanan yang mengandungi karbohidrat terproses, makanan tinggi gula, nutrisi yang rendah dan kurangnya aktiviti fizikal. Ia akan membuatkan metabolisme dalan badan menjadi kacau dan hormon tidak seimbang.

Anda berisiko tinggi jika :-

# BMI > 23
# Ukuran lilitan pinggang melebihi :-
        - 102 cm(40 inch) bagi lelaki
        - 80 cm (35 inch) bagi wanita

Oleh itu, Dr Malinda telah memperkenalkan satu program " Mudah Kurus" yang menggunakan teknik HCG untuk menggerakkan lemak degil dalam badan.


Apa itu HCG

Singkatan kepada Human Chorionic Gonadothrophin iaitu sejenis hormon yang dihasilkan di dalam badan manusia (lelaki/wanita) dan ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi bagi wanita yang hamil.

Kebaikkan HCG

# Membantu membuang lemak
# Membentuk badan menjadi lebih pejal / padat
# Membantu seimbangkan endokrin
# Memperbaiki tahap kesihatan
# Inch loss

Testimoni Program




Testimoni lain boleh klik 


Untuk maklumat lanjut mengenai program MUDAH KURUS, boleh hubungi DR MALINDA di nombor 017 508 4430 atau email drmalinda@gmail.com

Keterangan lebih details boleh rujuk :-

Website : www.drmalinda.com
www.tips-fb.com

Thursday, November 17, 2016

MINYAK HERBA ASMA MUJARAB PENAWAR ASMA


Assalamualaikum uoals,

Sejak akhir-akhir nie cuaca pun semakin tak menentu. Kadamg-kadang bila tidur malam mesti rasa macam semput sikit. Alhamdulillah, dah cuba minyak nie selama sebulan dan ianya memang berhasil. Ayah dan anak saudara pun guna jugak. Bila tanya feedback dan jawapannya minyak nie mampu melegakan dan mengurangkan rasa sesak nafas akibat Asma.



Apa tu MINYAK HERBA ASMA MUJARAB ??

Ianya merupakan produk yang di perbuat 100% daripada herba botani yang digunakan sejak turun temurun.

Sesuai digunakan untuk meredakan:-

> Asma
> Batuk berkahak / Lendiran kahak yang banyak
> Lelah
> Menghilangkan kembung perut dan sakit perut
> Luka
> Terkena api atau kegatalan digigit serangga berbisa
> Sakit gigi atau tergeliat urat

Minyak ini sesuai digunakan oleh semua peringkat umur dari bayi hingga ke warga emas.

Kandungan dalam minyak :-

> Minyak zaiton
> Minyak kelapa dara
> Minyak Habatus sauda
> Ramuan herba terpilih

PERBEZAAN ANTARA PRODUK ASLI DAN TIRUAN


Oleh kerana MINYAK HERBA ASMA MUJARAB telah mendapat sambutan yang tinggi dari seluruh Malaysia dan luar negara seperti Singapura, Brunei, Thailand, Indonesia, Myammar, Bangladesh dan India. Terdapat beberapa individu yang cuba untuk mengeluarkan minyak yang sama melalui label dan design yang sama dan menggunakan R&D (Research & Development) dari kilang. Namun ada sesetengah pengguna yang mengadu mengenai produk tiruan yang tidak berkesan dan berbau seperti asap rokok, warna jernih, cair dan kurang berangin.

TESTIMONI DARI PENGGUNA




MENGENAL PASTI PRODUK ORIGINAL DAN TIRUAN 

Hologram, QR dan Nombor siri dilekatkan di belakang setiap botol.



Penerangan melalui video


Minyak Herba Asma Mujarab di jual dengan harga RM 39 sebotol dan kos penghantaran ke rumah adalah RM 10.  Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi :

HQ En. Hafis 013 4806787 (Bahagian Pemasaran) & Puan Nurul 017 623 9935 (Produk Owner)

Facebook http://herbaasma.com / 




#minyakherbaasmaoriginal #herbaasma #Herbaasmamujarab #minyakasma #minyakasmaoriginal #penawarasmamujarab 



www.tips-fb.com

Thursday, October 27, 2016

Safi SHAYLA Pilihan Wanita Bertudung

Assalamualaikum uoals,

Masalah utama bila bertudung adalah "rasa tak selesa" terutama bila berpeluh. Bila berpeluh, rambut pun akan mudah berbau. Sudahnya terpaksa cuci rambut setiap hari.

Tapi, masalah tu dapat diatasi bila emma cuba gunakan rangkaian syampu dari SHAYLA. Rangkaian ekstrak dari Habatus sauda, membuatkan rambut sentiasa berbau wangi walaupun dalam keadaan cuaca yang panas terik. Keharumannya juga kekal berpanjangan sepanjang hari. Serius rasa sangat selesa tauuu !!!



Sekarang nie Produk rangkaian SHAYLA  telah melancarkan satu lagi bentuk terbaru mudah guna atau digunakan sebagai pek isian semula ataupun pek kembara iaitu "Pek Fleksi".  Pek terbaru nie masih mengekalkan kualiti syampu agar keberkesanannya boleh di nikmati pada harga yang lebih jimat.

Produk terbaru nie di ambik dari perkataan "fleksibel" iaitu sesuatu yang boleh digunakan dalam pelbagai cara dan keadaan. Haaa yang paling best bila pengguna boleh menggunakan pada 3 keadaan yang berbeza pada satu harga!!!

Masih sama dengan produk yang dulu ??

Jangan risau kerana warna dan corak reka bentuk pada setiap variasi syampu SAFI SHAYLA PEK FLEKSI dikekalkan dengan format asal pek pam dan botol agar dapat memberikan kemudahan kepada pengguna.



Size dan berat pek terbaru ??

Pek terbaru bersaiz 480g dan memudahkan pengguna membawa ke mana sahaja.  Malah, pek ini mesra alam dengan penggunaan plastik 65% lebih kurang.

Produk ini boleh di dapati di seluruh Malaysia termasuk pasaraya dan hiper utama pada harga RM 14.65 sahaja.

Maklumat lanjut mengenai SAFI :-


Instagram @safimalaysia

www.tips-fb.com