-->

Google+ Followers

Tuesday, November 29, 2011

Balik-balik gosip Apex

12.26pm@Bangsar

Hi, Assalamualaikum dan selamat tengah hari warga Malaysia and pembaca blog Emma Eema!! Korang sihat ker?? Sementara menanti drawing nak di render .. heheheh Emma nak curi tulang jap... syhhh jangan report kat bos tau !!! =) cayannnggg korang sume !!! muaaaahhh...

Oh ya, sejak Harimau Malaya kalah di tangan Bahrain.. ramai yang duk mempertikaikan kebolehan dorang. Hurm lumrah lah menang atau kalah kan adat bertanding !! Apa yang boleh cakap, dorang dah buat yang terbaik!! So, tak perlulah pelbagai isu di keluarkan.. Cuba korang yang banyak mengkritik tu main !! Haaaa boleh lawan ke tak ??? hehehhehe Tapi tulah yang Emma tengok kat facebook.. pelbagai komen ada yang negatif and ada yang positif !! Bila menang, semua puji.. semua sanjung !! Bila kalah ??? Hahahahha pelbagai kutukan dan komen yang tak membina semangat langsung !! Tulah sifat warga Malaysia.. kan ?? kan ??? kan ???

Opssss berbalik kat topik asal, aishhhh... dah naik muak da Emma tengok kat blog, atau fb semua duk cerita pasal " Khairul Fahmi Che Mat a.k.a Apex " macam-macam gosip pasal dia sejak dia putus tunang nie kan ??? Apex itu lah..apex inilah... Apex ..Apex..Apex..Apex..


Pelbagai kontroversi yang timbul... but dia still main dengan bersemangat... Congrats Apex!!!
Adatlah bila orang tengah naik, banyak lah yang dengki... macam-macam kontroversi lah yang ada... dan yang nyata, ramai yang dah muak dengan kontroversi nie!! betul tak ??? Apex nak bercinta dengan sape pun... tu kan hak dia.. opsss !!! macam dah marah jer... hehehehhe luahan hati jer... heheheheh

Ape pun.. gud luck to Apex and gud luck to Harimau malaya!!!


www.tips-fb.com

Thursday, November 24, 2011

Ombak Rindu...

03.59pm@Bangsar

Salam blogger... selamat petang!! Hurm agak mengantok kat office nie.. so nak curi-curi tulang boleh tak ??? hahahha tak payah tunggu korang jawab Emma dah curi tulang dah sekarang !! Oh ya, sape kat sini peminat novel ??? yeah... angkat tangan cepat !!! tapi pastikan tak nampak apa - apa yang perlu dilihat bila korang angkat tangan okay... bau-bauan pun tak nak ek ??? hahahahah So, bagi peminat novel... jangan lupa korang serbu pawagam on 1 December ni tau !!! Filem " Ombak Rindu " hasil karya dari Fauziah Ashari akan ditayangkan!! Sape pelakon dia ??? waaa sure korang cair punya!! Mane dia peminat Nora Elena??? hahahah Nora Elena tak de okay... Sape peminat " Seth Tan " ??? Confirm ramai yang say "Yes " kan ??? betul tak ??? so ape tunggu lagi ??? Tapi kali nie " Seth Tan dah tukar nama melayu kepada " Haris ". hhahahha



Okay... nie sinopsis filem "Ombak Rindu",

Izzah adalah seorang gadis yang yatim piatu di sebabkan oleh kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Then , ayah saudaranya, Taha, mengambil alih tanggungjawab untuk menjaga Izzah. Masa Izzah duduk dengan si Taha, isteri Taha memang anti gila dengan Izzah ni sebab bagi dia, Izzah ni umpama membawa bala kat keluarga dia.

Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak ayah saudaranya walaupun hatinya meronta.

Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz sanggup ‘membeli’ Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.
Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?

Hurm kalau ikut novel yang aku dah baca berulang-ulang kali nie, Haris akan pilih Izzah manakala Mila akan bawak diri !!! So jom kita tunggu akan ada perubahan or tak dalam filem....


Jom layan Soundtrack filem ni....   
 

www.tips-fb.com

Betul ker ???

Orang cakap ...... 
Bila bulu mata kita gugur...
Ada orang rindu kat kita ???
Betul ker???

Orang cakap jugak...
Bila bulu mata kita gugur...
Ada orang yang duk mengata kita ???
Betul ker???

So, kalau ramai yang rindu kat kita and ramai jugak yang mengata kita bulu mata kita  gugurlah semua ???? hahahhaahha logik tak ????? memang tak logik pun fakta nie!!! But dont wory coz bila bulu mata kita gugur, ia akan tumbuh balik !! Okay Emma nak share dengan korang kenapa bulu mata kita gugur especially bagi kaum perempuan !!! Hurmmmmm..... lets read it !!!

Sebab ???

1) Bila kita gosok mata secara kasat atau menggunakan tangan, maka bulu mata akan mudah gugur.  Tapi korang jangan risau sebab bulu mata akan tumbuh balik.  Proses yang dinamakan " Madarosis ".
2) Penggunaan Maskara membuatkan bulu mata menjadi berat dan mudah gugur.

3) Jangkitan kuman pada bulu mata... korang boleh refer kat sini klik jer...

Kena Buat !!! 
1) Elakkan guna Maskara atau Eyeliner.
2) Amalkan Multivitamin setiap hari.
3) Mengurangkan stress.
4) Gunakan pelembap dan sapu kat mata supaya nampak lagi segar.


www.tips-fb.com

Wednesday, November 23, 2011

New Challenge

04.10pm@Bangsar

Sejak semalam lagi... hati dah berdebar-debar,
Takut sangat bile nak pergi interview...
Ntah tak tahu nape???
Tapi Allah maha mengetahui...
Bila dorang offer aku keje...
Ya Allah tak tahu nak cakap macam mane..
Tak sangka dalam pengalaman yang baru setahun jagung nie...
Dorang berani amik aku keje ???
Dorang berani bagi aku cabaran!!!
Cabaran yang aku tak tahu aku mampu ke tak ???
Tapi tak cuba tak tau kan ???
So keputusan dah di buat...
Aku nak cuba!!!
Tapi macam mana nak mulakan langkah tu ye ??
Keliru jap !!!


www.tips-fb.com

Friday, November 18, 2011

Eh, korang ingat lagi tak ???

05.16pm@Bangsar

Salam all, selamat petang... !!Tahniah kepada pelajar-pelajar cemerlang UPSR... yang amik PMR tuuu sabar-sabar menanti ek !!! " Tak lulus kena kawin!!! " hahahah tu lah ayat yang mak Emma cakap dulu time Emma sekolah... Tak kiralah time UPSR, PMR or SPM... memang dah common word la... " ayat berhantu "... dulu dengar jer mak cakap cam tu dah cuak !! yer lah kecik lagi pun... basuh baju tak reti, masak ?? lagi laaaa... haram !!!!!! So, tak nak kena  kawin punye pasal belajar rajin-rajin and akhirnya dapat lah jugak result yang gempak lah konon nyer.... hahahah janji tak de yang fail... waaaaa kalau tak kena kawin da... oh tidakkkkkkk !!! Mane boleh main terjah jer nak kawin... !! mestilah nak kawin dengan jejaka pilihan hati !! kan??kan ?? kan ???  

Eh dah nak cuti sekolah la... best nyer... ingat pulak time sekolah dulu... eh, korang ingat lagi tak ??? Dulu Emma sekolah kat Sek Men Teknik setapak Kl... Hurm amik course Account... last-last keje jadi Designer... memang jauh betul menyimpang !!! Sebut pasal Sekolah nie... terasa rindu pulak kat student PPN 2004/2005... waaaa rindu nyer kat korang...." Ade Shikin Adnan, Raihana, Syazana, Salmiah, Shikin Aziz,  Nadiah Azmi, Syena, Fatimah, Nadia Sahoji, Syuhada, Nadhirah, Izzati, Nadiah Zaini, Wan, Nazirah, Shikin Bee, Shitah, Aneet, Ain (Atom), Ateen, Azie, Liyana (Rab), Bob, Hadri, Hasif, Faiz, Yonna, Farah, Wanie, Adeela, Diela, Syazwani, Aliah, eh sape lagi ek ??? tetibe Emma blur pulak nama korang.... !!! sape yang tak tersebut tuuu jangan kecik hati ek ??? tetibe blur pulak =(



Eh, korang ingat lagi tak ???? time kita selalu kena denda dengan cikgu... hehehhehe kelakar kan ??? Denda lari kat padang, berdiri tengah panas... ketuk ketampi, kena cubit, kena pukul dengan rotan, kena tembak dengan m16 ustazah, kena berdiri atas kerusi, atas meja... hahhaha macam-macam lagi.... tu semua kenangan kan ?? bila ingat balik kita dah boleh bantai gelak kaw-kaw... betul tak ???

Eh, korang ingat lagi tak ??? kenangan kita semua dulu ??? best kan ??? nak ulang lagi boleh tak ???

Syu & Nadh,
Ingat lagi tak ???
Bila muka kita muka yang selalu datang lambat...
Tapi tak pernah kena denda kan ???
hehehehhe ingat tak sape yang selalu back up kita???
hehhehehe mestilah abg Syauti... pengawas yang selalu tunggu kita kat pagar sekolah...
Ingat lagi tak ???
Setiap pagi mesti tunggu kita coz tau dah kita datang lambat kan ???
hehehehhe siap teman sampai class lagi kan ???
Time tuu semua budak Aspura dah fikir lain kan ??
hahhahaha nasib lah janji tak kena denda kan ???



Nad, Syena and Fatima,
Ingat lagi tak pot kita selalu lepak dulu???
Pondok belakang koop...
heheheh ade lagi tak agak2 nyer nama kita kat kerusi tu ek ???
hahhahaha.... pot kita nak lepak,
pot pet  pot pet duk bercerita... 
Eh korang ingat lagi tak ???
Balik sekolah jer kita lepak kat kedai ais kepal...
Makan ais kepal dengan bihun sup...hahahhaha
Sampaikan kita boleh bawak budak-budak clas lepak kat pot kita kan ???
Eh, Korang ingat tak ???



p/s : to be continue....






www.tips-fb.com

Wednesday, November 16, 2011

AKU BUKAN TOMBOY !!!!

12.20pm@Bangsar

Hi, selamat hari rabu !!! Hari ni 16 November 2011.... So ape lagi... jom esok semua serbu pawagam... !!!!! Kita serang cerita "Aku bukan tomboy" hahahahah tak sabar rasanya nak tengok cerita nie !! Lebih-lebih lagi my favorite actress "SCHA ALYAHYA" yang ebrlakon dalam cerita nie... waaaaaa memang tak sabar !!!

Firstly, meh sini baca sinosis ceritta nie.... :

Kehadiran farisa atau Eisha dalam hidup Harry dan Burn benar-benar mengubah pendirian dua jejaka terhadap gadis yang berpewatakan lelaki. Kali pertama melihat Farisa di sebalik topeng lelaki, mereka mula jatuh hati dengan gadis itu. Bermula dari zaman persekolahan yang penuh dengan dugaan kerana sering diganggu oleh beberapa orang pelajar ‘pengkid’ antaranya Bell dan Sam.

Tekanan disekolah yang dialami Farisa mendorongnya untuk mentransformasikan dirinya sebagai seorang yang berpesonaliti agresif dan kasar. Di sebalik penampilan bagai seorang lelaki, Farisa masih mempunyai naluri sebagai seorang gadis sejati. Perwatakan sebegini berterusan hingga ke alam pekerjaan sebagai penghantar pizza. Plot cerita bermula apabila Farisa dikejutkan dengan kemunculan dua jejaka , Harry dan Burn yang berhasrat menjalinkan hubungan istimewa dengannya. Satu dilema yang menuntut pertimbangan yang penuh cabaran.
 
Harry, seorang salesman jalanan yang terlebih dahulu menjalinkan hubungan mesra dengan Farisa merasa tergugat apabila Burn muncul sebagai rival yang mencetuskan perebutan. Dalam masa yang sama Farisa berdepan dengan konflik perbezaan darjat dan kedudukan Burn sebagai Eksekutif Junior di syarikat bapanya yang menyukarkan hubungan mereka. Di samping itu, Farisa secara kebetulan bertemu semula dengan Bell dan Sam (pengkid) yang turut berebut untuk menjadikannya sebagai pasangan mereka. Konflik cinta tiga segi yang berbeza senario telah mewarnai catatan kehidupan Farisa, si gadis tomboy. 

So ??? ape korang rasa ??? best tak cerita nie ???

Memandangkan Emma adalah one of peminat Scha Alyahya nie.... so nak share dengan korang Profile Scha Alyahya nie...

Name: Sharifah Nor Azean binti Syed Mahadzir Al-Yahya
Nickname: Scha Al-Yahya
D.O.B: 30th May 1983
P.O.B: Sungai Petani, Kedah
Height: 5′7
Weight: 50 kg
Profession: Wealth Advisor (Still under training)
TVC: Hotlink, Nokia, Olay
Movies: Antoofighter, Histeria, Papadom
Drama: Impian Illyana, Sadiq & Co., Honeyz, Bella, Awan Dania
Fav Music: Dance music
Fav. Drink: Watermelon Juice
Fav. Color: White
Fav. Artist: Vanidah Imran, Afdlin Shauki, Johnny Depp, Julia Roberts
Fav. Place: Club Med
Idol: Tun Mahathir
Bad Habit: Think too much 
Good Quality: Funny at times 
Best Experienced: Won Dewi Remaja Title (2005/06)
So, kepada peminat Scha boleh add kat fb dia....SCHA ALYAHYA , Scha Alyahya

 
www.tips-fb.com

Monday, November 14, 2011

Syahdu nya....

Syahdu nya dengar lagu nie... mampu membuatkan aku menitiskan lagi air mata...
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


www.tips-fb.com

Hanya aku....


Aku hanya manusia biasa,
Punya hati..punya perasaan,
Aku hanya manusia biasa,
Sentiasa di uji dengan pelbagai ujian,
Sampai bila ??? Hanya Dia yang tahu...

Aku wanita yang lemah,
Dan kerana kelemahan itulah,
Aku tak mampu menyayangi seseorang...
Dan kerana kelemahan...
Air mata sentiasa menjadi peneman setia ku...

Aku makluk ciptaan Mu yang kerdil,
Kadang kala lemah dengan ujianmu Ya Allah,
Aku cuba kuatkan semangat...
Menghadapi setiap ujianmu dengan tabah...
Namun kadang kala aku tewas juga...

Aku keliru,
Apabila mula di sayangi oleh kaum Adam mu...
Aku buntu.... benarkah pilihan ku Ya Allah ???
Ini kah jalan ku Ya Allah ???
Setiap kali aku berjaya mengharungi lautan ujianmu...
Namun ujianmu semakin hari semakin berat...
Ya Allah, janganlah kau uji aku lebih dari kemampuanku Ya Allah...
 Kadang kala tak tertanggung rasa bila menerima ujianMu...
Hinggakan air mata sering menjadi teman lenaku...

Mata....
Tak pernah kering dari limpahan air mu...
Sering menjadi teman lena ku...
Andainya mataku berhenti melihat...
Apa yang akan terjadi ???

Hati...
Tenanglah kamu di dalam sana...
Hentikan segala kesangsian, kerungsingan dan kekusutan...
Insan yang baik adalah insan yang bersih hati nya...
Adakah aku insan yang baik ???

Dan aku....
Hanya lah manusia ciptaanMu yang terlalu lemah...
Hentikanlah dugaan mu Ya Allah,
Izinkan aku mengecapi rasa kebahagiaan yang telah kau rampas dariku...
Dan aku sedar hanya kau yang mengetahui akan segalanya...
Apa yang terjadi, aku redha dengan setiap ketentuanMu...



www.tips-fb.com

Friday, November 11, 2011

Mood nak cari keje baru !!

10.54am@Bangsar

Mood nak cari keje baru !!!
Hehehe boring dah keje kat sini...
So nak cari experience baru  boleh tak ???
So ape lagi, hari-hari duk godek-godek kat Jobstreet, Jobdb, Mudah...
Bak kata mana ade vacancy yang sesuai....
Confirm-confirm Emma apply...

And alhamdullilah, dalam 10 yang Emma apply semalam,
Ade satu yang dapat feed back...
So wish me luck for my interview....
Hope i get it.... (kalau okay laaaa)

And thanks for those people yang always be there when i need....
cayang sangat-sangat !!!


www.tips-fb.com

Bila Terasa Rinduuuu

10.40am@Bangsar

Salam 1 blogger... rindu nyer kat blog purple nie.... weeeee =) lama jugak biarkan blog nie bersawang-sawang... !! Even yang dah buat blogwalking kat blog nie pun Emma tak sempat nak buat kunjungan balas... (jangan kecik hati ek !!!)..

Bila terasa rindu..... hurmm bukan rindu kat insan istimewa ek ?? Tapi rindu kat kembar Emma yang agak bz dah sekarang nie... sibuk dengan preparation for their weeding by next year... waaaaa rindu sangat.... lebih-lebih lagi rindu nak karok dengan dia... U know what, kteorang ske sangat duet lagu " Bunga-bunga Cinta " by Misha Omar... hahhahaha demmmm gile kan ??? but tu memang lagu wajib if kteorang karok....

If u want to know, she is my twin aka my bff... bila kteorang keluar confirm-onfirm akan pakai baju yang sama, kaler yang sama and semua nak sama... hehheheh sweet tak ??? jadi boria jap okay !!! Chemistry tu memang dah ada... if kteorang tak plan nak pakai baju sama pun... but when we meet up, tgk baju or kaler baju sama... hahahhaha tu lah yang selalu terjadi..

Walaupun kteorang share macam-macam benda... but tang share bf tuu tak de lah okay... Dia tetap akan story kat Emma if anything... and kteorang always be there for each other...


www.tips-fb.com

Tuesday, November 1, 2011

Orang yang BERJAYA adalah orang yang pernah GAGAL.. Betul ker???

11.37am@Bangsar


Salam blogger. Syok pulak dengar bila member Emma dah naik gaji semalam... waaaa boleh mintak belanja makan nie... !!! hehehehe Bila dengar dia dah naik gaji... rasa macam jeles tahap chipsmunk pun ada jugak nie... (waaa nak nanggis laju-laju lah cam nie) Anyway to my beloved frenz Sis Ayu... congrats laling !!! (kena puji lebih-lebih.... nanti boleh makan ketam... marvelous sehhhh)

Opsss berbalik pada topik hari nie " Orang yang BERJAYA adalah orang yang pernah GAGAL " betul ker fakta tu ???? hurm tapi mengikut pandangan Emma fakta tu ada kebenarannya.  Hidup nie kan macam roda, ada masa kita kat atas dan ada masa kita kat bawah.  Dan setiap manusia ciptaan Allah yang telah di beri akal dan fikiran yang sempurna pasti akan merasa saat-saat kegagalan.  Dan dari kegagalanlah kita akan berusaha dan keluar dari kegagalan untuk mengubah kepada kejayaan.


Dan Emma jugak adalah salah seorang yang pernah merasai erti kegagalan dalam hidup. Namun berkat kesabaran dan dorongan insan-insan yang menyayangi Emma, maka Emma mampu bangun dari kegagalan dan sekarang Emma nak buktikan yang orang yang pernah gagal  mampu berjaya !! 

Korang mungkin pernah dengar orang cakap, setiap yang berlaku pasti ada hikmah dan cerita disebaliknya. Mungkin kerana sebuah kegagalan ALLAH ingin mengingatkan kita sesungguhnya kita belum cukup untuk menerima sebuah kejayaan. Mungkin juga ALLAH ingin kita tahu dan menunjukkan kepada kita sesungguhnya banyak perkara yang harus dan perlu dipelajari untuk menggelakkan kita terjatuh lebih dalam lagi.


" Gagal bukan bererti kalah,Gagal bukan bererti gagal selamanya,Sebenarnya gagal mendidik kita erti usaha dan kejayaan. Kegagalan mengajar kita supaya berusaha dengan lebih gigih dan ikhlas.Kegagalan mematang dan mendewasakan kita Kegagalan juga mengajar kita berdiri dikaki sendiri. "

Korang pun mesti ada yang pernah merasai kegagalan bukan ?? 



www.tips-fb.com

"SEGMEN | Lulu Caldina Ajak Blogwalking"


Teringin pulak nak join segmen Lulu...
Jom join ramai-ramai... meh kita buat JJB (Jalan-jalan Blog)




www.tips-fb.com

Selamat Pagi November

09.21am@Bangsar

Salam blogger and readers, selamat hari selasa and welcome November!! Hurm sedar tak sedar kejap jer dah masuk bulan November.... (waaaaa cepat nyer....) azam tak tercapai lagi nie... =(  hurm... nampak nyer.. azam tahun nie kena postponed ke tahun hadapan lah nampak nyer... hahahahha nasib kamulah Emma !!!

Hurm bulan November nie, nampaknyer tak de pape aktiviti yang member-member Emma plan.. so ape lagi?? duduk rumah saving duit!!! awesome nyerrrr hahahahhahaha....



Hari nie agak sweet jugak ek date die??? 1.11.11 waaaaa suma nombor 1 laaaaa !!! Emma nak share dengan korang melalui apa yang Emma search dalam Internet tentang Nombor 1 nie...

No 1
  • Bermakna “Keperluan”
  • Lambang Kepada ALLAH yang Satu
  • Ayat Pertama Al Fatihah :- Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang
  • Pemula
  • Pencipta
  • Semua perkara yang berganda dan banyak akan pulang jua kepada yang satu iaitu ALLAH


Bukan ke setiap perkara bermula dengan 1??? Dan ianya merupakan permulaan dalam kehidupan kita... betul tak ??? So, kepada sesiapa yang nak memulakan sesuatu yang baru Emma ucapkan selamat berjaya and jangan cepat mengalah apabila mengalami kegagalan sebab " orang yang berjaya adalah orang yang pernah bangun dari kegagalan ".
www.tips-fb.com