-->

Google+ Followers

Tuesday, February 28, 2012

Shaheizy Sam menyanyi ???

02.10pm@wangsa maju

Assalamualaikum and selamat tengah hari .. alhamdullilah kenyang sudah selepas memenuhkan isi-isi perut. Maka melompat-lompatlah anak-anak cacing kegembiraan..yeayyy... opsss korang pernah dengar tak "Shaheizy Sam menyanyi ??? Waaa macam tak percaya jer... tabik springgggg la kat dia.. yeayyy.  Kalau korang nak tau Shaheizy Sam akan berduet dengan pelakon and penyanyi kiut "Yana Samsuddin". Kalau Yana tu Emma tau la dia memang pernah nyanyi and suara dia pun sekiut orang nyer.. kan Kak Yana ??? Teruja pulak dengar lagu nie... weeeee congrats !!! So terimalah "Begini Caranya" by Shaheizy  Sam & Yana Samsuddin.




Begini Caranya
Aku tak bisa menyatakan perasaan
Kelu lidah bila berdepan kamu

Aku percaya pada naluri hatiku
Yang nyata sudah ada depan mata

Tapi aku masih belum mengenal mu
Untuk menikmati rasa sebenar benar cinta

Aku tahu di mana nak cari cinta mu
Di sini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang

Yang ku tahu ku cuba terbaik untuk mu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan

Begini caranya bagi diriku
Caranya bagi diriku



www.tips-fb.com

Monday, February 27, 2012

Akhirnya... Karok time !!


Yuhuuuu Queen of Karok back !! yeayyy lama sangat kot tak menyumbangkan lagu =)
Dan akhirmya, semalam Emma and the gang berjaya menyumbangkan lagu ... yeaaayyy !!
Memang rindu sangat nak melepaskan tension and menyanyi lagu yang Emma suka..
Thanks gurl, korang memang the best.
Daripada tak nak nyanyi akhirnya ....
Korang pulak yang lebih dari Emma ek ???
Boleh pulak !!! adehhh
Tak pe janji kita happy semalam... betul tak ????
First time kot tau yang dekat Pertama Complex ade tempat Karaoke ...
So ape lagi... atas cadangan Incik Poco yang kata kat situ best..
Maka ku gagahkan diri pegi melawat tapak =)
Owhhh boleh lah....boleh kasi 3 star...
hehehhehe... meh tengok aksi terlampau kitaorang nie...

Ikin, Emma and Ieda

Ieda and Ikin

Ikin and Nana (Kiah)

Nie lah dia konon tak nak nyanyi... last-last... paling over nie..

Tu dia aksi Hukum Karma =)

elehhh pose pegang mic.. ..hhahaha

Dan... sape punye keje duk snap pic nie ????? adehhhhh


www.tips-fb.com

Party Time !!!! Yeayyy

0924am@wangsa maju


Gud Morning, cuti hujung minggu di habiskan dengan aktiviti yang agak gila =) segila tuan tanah blog nie.. opssss dengan bangganya Emma nak umumkan yang Emma dapat entry pass FREE masuk Theme Park Berjaya Times Square hari sabtu lepas. (Time kasih abg kesayangan coz bagi tiket FREE) dan bila dapat tiket FREE maka ku bawa seluruh rakyat jelata hheheheheh macam ramai je... so hari satu tu Party Time !!! yeayyy habis segala games  yang kat dalam tu Emma naik...





Dalam takut and gayat Emma naik jugak !! heheheh maklumlah dah lama kot tak main Extreme Ride. Kalau dulu games yang dekat Genting Highland tu memang semua dah redah dah.. dah habis try pun... 


www.tips-fb.com

Friday, February 24, 2012

Siapa Manusia Putih ??

03.36pm@wangsa maju

Assalamualaikum dan selamat petang reader =) Entry banyak sangat hari nie.. kan ?? hehhe semangat berblog sekejap hari nie. Owh ya, hari nie saja-saja jer search dekat google. Then terjumpa banyak betul keyword pasal "Manusia Putih".  Siapa "Manusia Putih" tu ??? Bagi yang tahu siapa dia yang terkenal dengan nama "Manusia Putih" Mesti korang tertanya-tanya kan siapa dia ??  Kenapa dia tak pernah munculkan diri kan ??? pelbagai tanda tanya dan persoalan yang berada di minda... banyak kata-kata dan fakta yang cuba merungkai persoalan "siapakah MANUSIA PUTIH". Dan Emma ada jawapan nye.. hehhehehe



Korang pernah dengar lagu "Kisah Hati" yang dinyanyikan oleh Alyah ???

Hatiku..hatimu...
Menjadi satu cinta.. 
Ku rasa hadirmu...
Menyempurnakan aku....

Korang pernah dengar lagu "Jangan Tanya Aku lagi" by Farawahida ???


Sakit hatiku terluka kerna dirimu
Menggoreskan luka dalam hati ini
Menabur dusta dalam hidupku

Dan pernah dengar lagu "Izinkan ku Pergi " by Kaer ???

Sinaran mata
Cerita segalanya
Duka lara terpendam
Memori semalam

Mesti pernah dengar kan ??? lagu tu kan jadi hits. And ape yang Emma tau lagu dari komposer misteri nie pernah di reject dari beberapa orang penyanyi terkenal =( Motif ??? mungkin nampak lagu tak menarik kot !! But Tuah ayam nampak dekat kaki, Tuah lagu ??? tak ada siapa pun yang tau !! Begitulah susah payahnya seorang komposer menghasilkan lagu menerusi titik peluh sendiri dan adakalanya di hargai dan ada kalanya tidak di hargai.

Persoalannya, Emma dah dapat jawapan siapa "MANUSIA PUTIH" ni.  Just Emma tak boleh nak bocorkan rahsia lagi coz nie atas permintaan beliau sendiri.  So kita kena menghormati keputusan beliau.  Buat masa sekarang beliau nak menghasilkan karya yang mampu membuatkan semua pendengar terpukau.  Bukan glamour atau nama yang dia cari.  Tapi dia nak pendengar memuji hasil karya beliau bukan sebab nama.  Karya yang berkualiti akan lebih di ingati dan di kenang daripada mengejar nama semata-mata tapi tiada kualiti dalam karya.

Kepada MANUSIA PUTIH, teruskan usaha anda and suka tengok perubahan anda.. hehehehhehe chayok..chayok... 
www.tips-fb.com

Blog yang Emma selalu buat blogwalking =)


12.29pm@wangsa maju

Hi selamat tengah hari and selamat hari jumaat.  Bagi yang lelaki jangan nak mengelat nak pergi solat jumaat okay =) And bagi yang dah keluar lunch tu... selamat menjamu selera.  Sementara menunggu nak keluar lunch kejap lagi Emma nak share dengan korang pasal blog-blog yang famous yang Emma memang suka masuk buat blogwalking, jadi reader or drop comment.  Sometime bila dorang buat Segmen Emma akan support segmen dorang.


Blog Abg Ben nie sentiasa dengan update.  And dalam sehari mesti dia akan update =) Dan melalui abg ben lah Emma kenal apa erti nya  Blogger.  Banyak tips  yang dia  bagi.  Kalau korang tak percaya pergilah masuk blog dia.  And abg ben memang suka buat segmen, so traffik abg ben mesti tinggi kan =) hehehhe congrats abg ben.


Ni dia blog lalink cantek.. hehehehe kteorang slalu jugak chat kat facebook or bbm.  MTT ni sorang yang easy going.  Dia okay and akan kawan dengan sape jer.. hurm tapi rindu jugak coz dia dah jarang nak update blog skang.. Bz katanya =)


Ha.. Cik Epal apa yang Emma perasan, dia memang kaki makan !!  Ade je yang dia update pasal tempat makan yang best !! hehehehe tapi memang best baca apa yang dia share.


Heheheh ni blog akak comel =) Selalu jugak jadi silent reader.  Nak tau cerita ape ?? Korang boleh terjah blog dia.. "Kisah di sebalik kanta coklat".


Tu dia.. peminat setia Heliza and Lisa Surihani, Bro yang sangat kecewa bila Lisa Kahwin =) hehhehe jangan marah bro !!! Kalau nak tau pelbagai event artis.  Pergi la survey kat blog dia.. Sape-sape peminat Heliza, kalau nak berkenalan dengan dia.. ha ape lagi suruhlah bro adjustkan =)


Yeah.. abg Eq yang sentiasa cool.. betul tak ??? a simple guy with a phd !! memang simple. And Abg Eq banyak bagi tips untuk blogger. Opsss Emma still simpan lagi hadiah abg Eq bagi.. hehehhe thanks abg Eq =)


Si jejari runcing yang pasrah selepas putusnya ikatan yang terbina.  Namun dia terus melangkah dan terbang mengejar cita-cita tanpa menoleh ke belakang lagi.


Bakal doktor yang sangat kiut =) Blog yang penuh dengan tutorial dan tips. Namun tak lari dari hasad dengki orang yang jeles.. But FL tetap berblog dan blog menceritakan kisah duka seorang bakal doktor.


www.tips-fb.com

Malu bertanya sesat jalan

11.58am@wangsa maju

Assalamualaikum and selamat tengah hari =) waaa banyak pulak entry hari nie !! Motif ?? Tengah serabut otak cari idea nak buat design.  Tu yang rajin mengupdate blog nie.  Kata famous blogger, kita kena rajin update blog walaupun hanya satu perkataan !!! waaaahhh boleh ke??? So tengah cuba merajin-rajinkan diri sendiri.  Actually Emma jeles sebenarnya tengok famous blogger nie banyak sangat dapat cheque dari nuffnang nie.. jelessss sangat !! hehehhe so, Emma try la tanya kat one of blogger nie, and dia tak lokek nak share ilmu.  So orang tua-tua cakap, malu bertanya sesat jalan!! so Emma tak nak lah sesat jalan.. nanti susah pulak nak cari jalan balik. Macam mane?? kang kena guna gps pulak cari jalan balik !!

So sempat la jugak share dengan one of blogger nie.. hehhehe and Emma accept Comment membina dari dia pasal blogger life nie !!! kena pandai cari perubahan macam nie !!! hehhe insyaAllah slow-slow mesti boleh. Kan ???





www.tips-fb.com

Bila Perempuan gila K.A.S.U.T

11.30am@wangsa maju

Assalamualaikum and selamat pagi =) Still dalam mood Lisa and Yusry kahwin membuatkan ramai si gadis dan si jejaka FRUST tahap tak hengat punye !! Hinggakan member kat office nie tak bersemangat nak buat keje lalu melayan perasaan dengan lagu "metal" gara-gara frust Lisa kawin.. adehhhh macam nie pun ade ke ??? hahahaha layankan ajelah dorang nie. Apa-apa pun Selamat Pengantin Baru Lisa and Yusry semoga kekal hingga ke akhir hayat. amin....

Okay stop dulu cerita pasal Lisa and Yusry... Meh sini Emma nak share dengan korang something !!! hahahah ape dia ??? Eleh tengok aje kat entry dah tau kan ??? hehehehe Korang perasan tak bila korang pergi shopping complex, benda utama yang perempuan akan beli mesti handbag, make up, baju, and kasut.  Kiranya dari atas sampai bawah lah dorang akan shopping.  But Emma nak share dengan korang satu habit Emma yang memang susah nak kikis semenjak zaman UITM dulu =) Tau ape ?? Emma suka pada KASUT !!! wuhaaaa memang Emma paling suka kalau dapat shopping kasut !! Benda-benda lain memang Emma tak minat sangat nak beli unless Emma memerlukan baru Emma beli =) Kalau perempuan suka sangat bermake up, but bagi Emma.. I will say NO to make up.  Memang tak berminat langsung. Natural more better than plastic right ??? Tapi kalau tang kasut nie memang pantang nampak kasut yang macam unik n menarik memang Emma akan beli tanpa fikir dua tiga kali =)

Habit gila kasut nie bermula masa Emmau study kat UITM dulu.  Bila keluar outing, confirm Emma akan beli kasut.  Coz Time tu banyak design kasut yang pelik-pelik and membuatkan diri nie begitu gila tahap chipmunks.. hehehhe maka koleksi kasut semakin bertambah dari hari ke sehari sehinggakan almari kasut penuh dengan kasut Emma dengan macam-macam design and warna =) Membuatkan kakak, member and anak buah Emma begitu jeles lalu meminjam kasut.. (baik hati kan ??? so bagi jer lah.. pandai jaga sudah !!) Dan ingat lagi apabila every month pasti ada seseorang yang begitu setia membelikan kasut. Semestinya kami berkongsi minat yang sama.. "Gila Kasut". hehehhehe

Oh ya, ramai yang cakap kalau nak beli kasut kena beli  pada waktu siang !! Sebab ??? Waktu siang atau petang sebab waktu pagi kaki kita belum mengembang dengan ukuran maksima.  




www.tips-fb.com

Wednesday, February 22, 2012

Dulu dan sekarang !!! wajib baca...

09.24am@wangsa maju

Assalamuaalaikum and selamat pagi reader =) mood happy sikit la coz kesihatan mama dah okay sikit laa... pape pun kena buat check up by next week =) hope all will be okay =)  Thanks MR R coz ambil berat about my mama =) we r family right ??? hehehehhehe ....

Oh ya, tiba-tiba hari nie macam nak Highlight kat korang pasal something jap =) hehhehe mesti korang pernah rasa kan ??? alaaaaa dah memang confirm korang pernah rasa.. betul tak ???? hehhehehe korang tau tak pasal ape??? tak ek ??? okay Emma nak cite dengan korang something nie... syhhhhhh meh dekat sikit.. nanti orang dengar... hehhehehehehe Cerita dia macam nie.. malam tadi Emma pergi makan dengan MR R.. konon nye nak makan tomyam.. last-last pergi makan Nasi Goreng Kampung.. adehhh =) Time tengah makan, datanglah one family nie pergi makan jugak lah.. then si anak siap pegang PSP lagi... perghhhh Emma yang dah besar nie pun tak dapat-dapat lagi =( nie budak kecik dah dapat sorang satu lagi... hahahahhaha kaya sungguh bapak dorang nie ek =)

Tiba-tiba terbukak lah pulak topik time kecik-kecik nak pergi sekolah mak ayah bagi duit belanja nak pergi sekolah brape ringgit !! perghhh dengan confidennya kteorang duk berborak coz jeles tengok budak tu dah dapat PSP.. weeeee jeles nyerrrrrrr.... Hehehhehe Korang dulu time pegi sekolah dapat duit belanja brape ringgit ???? Hhehehehhehe Mr R pun ceritalah yang dulu ayah dia bagi duit belanja RM 1 jer... sampai Form 4 and Form 5 Baru up jadi RM 2... hurmmmm macam mane tu ??? if duit dah habis ??? pandai-pandai lah nak hidup ek !!!! Emma ??? hehehhehe one week my sis akan bagi RM 10 so maknenye for one day just RM2 jer lah duit belanja. If dah terlebih nak belanja so pandai-pandailah ek =) Kalau budak-budak sekarang ???? Sehari jer dah RM10. Macam mane tu ???? mewah kan ??? tu pun still tak cukup lagi.  Jangan boros ek adik-adik ku sayang =) 



Kalau time Emma dulu, nak dapatkan handphone pun sikit punya payah. Yerlah  nak beli handphone pun dah mahal. Sim card lagi dah beratus. So mak and ayah tak galakkan lah nak membazir. Lagipun public phone kan banyak =) But sekarang, kecik-kecik lagi dah ada Iphone, Blackberry, HTC, Samsung ... waaa mewah nye dorang ek ??? Zaman Emma dulu ??? Tu dia handphone No





Itulah yang di namakan perubahan. Betul tak ??? Dunia semakin maju. Maka Kos untuk hidup pun semakin tinggi.  Tapi apa yang kena ingat " Simpan duit untuk masa hadapan " serius, kadang kala kita akan merasa saat kesusahan jugak !! Hidup kita tak sentiasa akan senang =) So rancang masa hadapan dengan teliti okay =)



www.tips-fb.com

Tuesday, February 21, 2012

Sape cakap jadi NURSE keje senang ???


Siapa cakap jadi Nurse nie senang ???
Korang boleh ker???
Hehehehe 3 hari kat hospital...
Emma tengok penuh kesabaran Nurse bekerja...
Melayan kerenah pesakit..
Korang boleh ke???
Kalau Emma...
Confirm memang tak punya...
Bukan minat and jiwa Emma
But Emma respect kat job dorang nie...
U know  why ???
Coz dorang nie SABAR
Kalau Emma ???
Hahahahah memang kurang kesabaran...
Confirm merandang punya... (Macam Mr R cakap... " Kepala banyak angin ") adehhh
So bagi student yang tengah traning and siapa-siapa yang beminat...
Korang kena  latih diri korang supaya belajar BERSABAR...




www.tips-fb.com

"Giveaway Souvenir from Korea by Wawa Abdullah"





Giveway souvenir from "Wawa Abdullah" ?? Hahahha jarang kot Emma join giveway nie.. But tiba-tiba tergerak hati pulak nak join !! hehehhe sape "Wawa Abdullah" nie ??? hehhehe Emma pun tak kenal.. hehehhe sorry wawa =) Baru tadi jumpa link blog dia.. so kita kena support blogger =) betul tak ?? hehehhe anyway nice to know Cik Wawa nie =) and yang paling jeles bila tengok pic dia kat Korea !!! Weeee jeles nyer.....


www.tips-fb.com

Kisah 3 Malam


09.41am@wangsa maju

Assalamualaikum and selamat pagi blogger =) Mood sangat-sangat dan sangat penat + ngantok gara-gara 3 hari tak tido dan semestinya Emma and my sis bergilir-gilir menjaga my mum yang admitted wad coz High Blood Pressure yang sangat tinggi.  3 hari   dekat hospital, pelbagai ragam dan situasi yang Emma nampak !!

Dan setiap hari, setiap jam, dan setiap saat, ada tangisan kegembiraan atau kedukaan bagi setiap pesakit kat sana.  Dan ahli keluarga yang menjaga pesakit siang dan malam hinggakan ada yang membawa tilam dan bantal lalu tidur di sepanjang perjalan kaki menuju ke lif tanpa ada rasa merungut.  Sangat-sangat kagum tengok dorang semua. Dan Emma and sis, sentiasa ada di sisi mama tak kira siang atau malam !!!

Dan di hospital jugaklah Emma tengok insan yang sepatutnya di jaga dan di belai oleh insan yang tersayang tapi di biarkan sendirian kala malam menjelma.  Manusia yang menggunakan pangkat dan kuasa untuk mendapatkan kemudahan yang lebih selesa kerana tak nak keluarkan duit yang banyak membayar bil hospital.  Masih wujud insan seperti tu kan ??? Sebab apa?? hanya DIA yang tau..

Thanks kepada yang datang melawat mama, yang berkirim salam dan doa. Thanks banyak-banyak.  Thanks jugak kepada MR R coz sentiasa bagi semangat and sentiasa bertanya perkembangan mama.. And thanks jugak coz susah payah bawak ipad untuk Emma main games bagi menghilangkan penat + mengantuk !!! thanksssss R.




www.tips-fb.com

Thursday, February 16, 2012

K.I.T.A


Bila tengok korang...
Sibuk mengira hari..
Persiapan demi persiapan nak buat..
Hinggakan aku pun terheret sama peningnye...
Bagi idea supaya majlis berjalan dengan lancar...
Terdetik sesuatu dalam hati !!!
Bila masa aku ????
Hope masa tu korang still sama-sama kat sisi aku...

Bila tengok korang happy...
Aku pun rasa happy...
Bila tengok korang sedih..
Aku pun rasa sedih...
Bila aku sedih ???
Korang ada kat sisi aku...
Tenangkan hati aku yang lara...
Bila aku happy ???
Korang sama-sama  gelak...
Itulah erti nya KAWAN..

Mungkinkah kegembiraan dan kedukaan dapat kita share lagi ???
Sama-sama gelak ketawa..
Walaupun kadangkala korang tak ada kat sisi..
Mungkinkah ianya akan berpanjangan ????
Tak lama lagi,
Korang semua akan melangkah ke alam baru..
Tinggal aku seorang tak berteman... adehhhh
Mungkinkah ada lagi sinar and gelak ketawa macam dulu ???

Sejujurnya,
Aku terasa akan kehilangan korang !!
Walaupun ikatan perkahwinan tak mampu nak pisahkan persahabatan kita..
Tapi sedikit sebanyak..
Ia membuatkan aku sedih..
Bakal kehilangan suasana macam yang pernah kita lalui...

K.I.T.A
Walau korang tak ada kat sisi..
Tapi ikatan persahabatan K.I.T.A
Tetap kukuh selamanya...






www.tips-fb.com

Tuesday, February 14, 2012

Ade aku kesah ker???


Hurm semalam ada pulak some one yang terasa,
Hahaha ade aku kesah ker??
Aku tak pernah kesah pun !!!
Suka hati korang lah nak buat apa!!
Aku tak pernah nak masuk campur !!
But aku rasa tak puas hati,
Bila some one cakap aku dendam dengan dia !!
Wowwwww.. sangat seronok !!!
Okay, kat sini... aku nak explain !!!
"Aku tak pernah berdendam dengan dia pun "
So, dia nak happy... nak bahagia sangat dengan that person !!
I don't care !!!
But plsssss la... jangan cari aku lagi !!!
Aku dah bagi banyak peluang !!!
So.. no more !!!
Hidup lah dengan apa yang dia nak !!
Bersyukurlah dengan apa yang dah ada !!
Tak perlu nak sebut pasal "MATI".
Or nak "BUNUH DIRI"
Tu semua alasan jer...
And know, aku tak nak amik tahu pape pun !!! 
Sekian Terima Kasih.


www.tips-fb.com

Monday, February 13, 2012

BEN ASHAARI AJAK BACA BLOG AKU



Lama kot Ben tak buat segmen !! kan ??? bukak blog jap.. tetiba nampak entry nie.. macam best jer... jom join nak tak ??? untuk blogger lama and blogger baru =)

Hehehhe Abg Ben suruh letak kenapa korang kena bw kat blog emma ??? heheheh kenapa ek ??? misteri la sikit!! korang nak tau korang kena datang blog emma.. baru lah tau kenapa !!!

Hurm one of my best entry pasal Lelaki takut lipas ?? betul ker?? and entry nie dah dapat 90 like dari reader.. ehhehehehhehe


www.tips-fb.com

Monday quotes


Bangun pagi...
Terasa malas sangat..
Dek effect ubat yang Emma makan malam semalam..
Membuatkan tidur jadi lena..
Kalau tak ???
Hurm tak pernah hidung berdarah...
Tiba-tiba boleh berdarah pulak tadi...
Panas sangat kot badan..
Sampai kat office...
Mood nak senyum pun tak de!!
Selalunya, sentiasa senyum...
Hari nie ???
Memang tak lah...
Monyok jer...
Lalu ku tenung pc..
Waaaa macam biasa lah.. 
Cari feel dulu nak buat keje...
Dengan suara yang keluar and tak keluar,
Hidung yang mengalirkan cecair jernih... adesssss
Badan yang teramat panas...
Sehinggakan dah pasang suhu yang paling sejuk pun tak terasa,
Dan kini,
Mata dah kuyu...
Kesan dari ubat....
Laluuu.....
Tangan pun  berisyarat...
Bye..... duniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


www.tips-fb.com

Friday, February 10, 2012

Am i look like 16 years old ???


Waaaa syok pulak hari nie,
Tadi ada meeting with supplier,
Then dia terkejut tengok Emma nie kecik sangat!!
Siap soal lagi,
"it's u Emma???"
So i said "Yes, i am"
And dia macam terperanjat !!
I tak sangka u nampak muda nyer..
Look like 16 years old !!!
Hhahahahha apakah ini ???
Siap tanye how old am i lagi..
So Bila Emma cakap my age,
Lagilah dia terperanjat !!!
Adeh, adakah saya tak layak nak jadi designer sebab muka saya macam budak 16 tahun ???
Hhahahaha tu la yang terjadi... 
Serius dia memang tak percaya yang Emma as designer.
Opsss nak buat macam mane,
Dah anugerah tuhan kan ????
So kita kena  bersyukur dengan apa yang kita ada!!!
Betul tak ???



www.tips-fb.com

Apakah ini ????


Esok cuti...
yeayyyy... tapi kenapa blur sket hari nie ??/
Pergi office.. access card tertinggal kat atas meja semalam,
Kena tunggu sejam coz member office lambat sampai,
Lepak kedai makan duk breakfast,
Makan kuih pun tak habis,
Tak tahu nak buat ape,
Duduk lepak kat tangga ofis,
Tetiba sempat termenung,
Ingat sape???
Adalah.... hahahhahaha
Masuk office,
Tenung laptop jap...
Nak start dari mane ek ???
Lalu.. hp ku ambil,
Mula mendail nombor supplier,
Nak tahu feed back quotation,
Sebelum boss bersuara,
Lebih baik buat dulu... hehehhehe
Pasang You tube sambil dengar lagu " Patah Seribu "
Adehhh, apakah ini ???
Kang meleleh lak air mata dengar lagu nie...
But layan kan jugakkkk hahahhaha,
Berkali-kali lagu yang sama di ulang,
Tiba-tiba dapat bbm dari some one ???
Eh !!!
Apakah ini ???
Hurmmm Mama cakap tak baik berdendam..
So balas mesej secara baik...
Kan kawan ??? hehhehe
But.... sekarang ???
Aku nak cakap ape???
hahahhaha memang tak tahu nak update blog nie hari nie...
Ilham tak datang dalam mimpi laaaa....


www.tips-fb.com

Thursday, February 9, 2012

Kegembiraan menutup kedukaan ???

11.20am@wangsa maju

"Kegembiraan menutup kedukaan"
hurm.. macam best jer dengar ayat tu !!
tau kenapa ???
"Di setiap kegembiraan pasti ada kedukaan !! "
Korang percaya tak ???
Harus lah korang percaya kan !!!
Setiap kehidupan manusia pasti akan melalui corak kehidupan yang pelbagai warna,
Kadang kala ia akan ceria,
Kadang kala ia akan berduka,
Sama seperti langit,
Bila matahari megah menyinarkan cahaya,
Namun bila sang awan datang menutup cahaya,
Lalu mengalirkan air dari perutnya,
Maka petir dan kilat sambung menyambung,
Menunjukkan siapa yang lebih hebat !!
Tapi kadang kala kita lupa,
Pada pencipta segala kejadian,
Setiap dugaan dan kesedihan,
Ada hikmah di sebaliknya,
Kita takkan tahu apa hikmah di sebaliknya,
Apa yang mampu terus berdoa dan redha,
Dengan setiap yang Allah turunkan untuk kita,
Bukankah ujian itu penghapus segala dosa ???





www.tips-fb.com

Wednesday, February 8, 2012

Puteri Bunian Ker ???





Tadaaaa.... waaaa ade macam puteri bunian tak ??? hehehhehehehe thanks Poco Shipudens


www.tips-fb.com

Bila Lensa Kamera Di depan mata

10.00am@wangsa maju

Assalamualaikum and selamat pagi blogger and readers !!! So macam mane holiday korang semua ??? Jauh kaki korang melangkah ??? heheheh sure holiday korang da best punye kan ?? kan ?? kan ??? Emma ??? hehhehe tak pegi mane pun !!! just lepak kat rumah, teman my friends beli barang untuk weeding dia and yang paling best skaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii  tadaaaaaaaaaa !!! Bila lensa kamera kat depan mata !! so ape jadi ???? hahahhaha meh tengok apa yang jadi bila "Lensa Kamera depan mata"





So tu lah yang jadi.... hehehhehehe ade banyak lagi... but.... tak yah lah upload banyak sangat. Nanti korang boring lak tengok muka yang sama jer... anyway thanks to my photographer Incik Bossss heheheh kerana gambar yang kiut sangat ... (adehh perasaan japp !!!) and thanks to Lyna soh seh a.k.a saodah as assistant photographer hari tu... syok gile layan korang nie !!! and thanks to my lovely friends yang duk teman on that day dari pagi sampai lah ke malam.... hehehehhe Frieda and Ekin .... hehehhehe walaupun penat tapi kita semua happy kan ?? kan ??? penat yang berbaloi....

Owh ya... nak promote sket la.. if korang berminat dengan hasil keje Incik boss a.k.a Poco nie korang boleh tengok kat fb page dia OSMI PHOTOGRAPHY .. If korang nak deal harga or tengok hasil keje dia pun korang boleh search kat situ... memang tak di nafikan, yang hasil sentuhan dia memang da bessst !!! waaaa  siap promote lagi... (poco, sila blanje Emma makan KFC okay !!!) hehehhehe


www.tips-fb.com

Friday, February 3, 2012

Sakit perut !!!! tidak !!!!!!!!!!!!


Pagi nie Emma bangun awal,
Selalunya 7.30am baru bangun,
Mandi, breakfast and terus pegi keje,
But pagi tadi punya lah awal aku bangun !!!
Bukan sebab apa,
Memang tak boleh nak tido daaa...
Bila sakit perut yang amaaaatttt sangat!!
Pergh menanggis jap pagi tadi..
And berbekalkan ingatan dari someone,
Aku urut lah perut guna teknik yang dia ajar..
Nanggis jugak lah tahan sakit !!
Nie lah yang paling Emma tak suka !!
Bila "sakit perut" !!!
Seksa nak menahan rasa sakit tu...
Macam nak tercabut pinggang !!!
Walaupun sakit,
Emma tetap sampai kat office sekarang nie !!
Duduk tenung laptop,
Sambil tangan menari-nari di atas keyboard nie..
Hurmmmmmm what should i do now ???
Tahan jer laaaaa



www.tips-fb.com

Thursday, February 2, 2012

Aku pun tak tau !!!


Masuk office,
Otak blurr.... adessss pe kes pagi-pagi cam nie ???
On Aircond, on laptop....
Tadaaaaaa..... masuk blogger.com...
Eh, nak tulis ape nie ??? 
Arghhhh blur japppp!!!
Ni lah masalahnye...
Bila cuti then masuk keje balik...
Otak macam jammed je...
Aku tenunggggg laptop...
Aku pandang tingkap...
Aku tenung laptop...
Aku pandang pintu...
Tangan mula menaip...
tadaaaaaaaaaaaa....
"ni lah hasilnya...." hehehehhehe



www.tips-fb.com