-->

Google+ Followers

Friday, October 28, 2011

Yeay... dapat bunga....!!!

12.00pm@Bangsar

Selamat tengah hari and elamat hari Jumaat... Penghulu segala hari... Bagi kaum-kaum lelaki jangan nak ponteng sembahyang Jumaat okay ??? Bagi kaum-kaum wanita.... duk diam-diam... time lunch hari nie lama...  Jangan asyik nak shopping jerrrr...=p

Opsss lupe pulak nak cerita... but cite nie agak basi lah jugak... hahahha But Emma nak cite jugak.... Coz Emma dapat bunga....tapi dapat sekuntum jer laaaa... =( Time konvo dulu dapat bunga besar-besar.... waaaa syok nyerrrrr ... Opsss bunga yang Emma dapat bukan dari bf or secret admire okay... Tapi dapat dari MAKNA.... ala Majlis Kanser tuuu.... MAKNA


Dengan adanya MAKNA dapat membantu pesakit-pesakit kanser di Malaysia niee... Hurm korang pernah buat check up untuk Kanser ker??? Better korang pergi buat check-up... untuk kesihatan korang jugak... Kanser nie ada  banyak jenis... Kanser Payudara, Ovari, Rahim, Paru-paru, Perut, Pankreas, Prostat dan Testis... makkk aiii banyak sangat... ape kata korang klik sini untuk maklumat lanjut. 




www.tips-fb.com

Thursday, October 27, 2011

"CONTEST MENCIPTA LOGO: JEJAKA STYLO"


Tiba-tiba rasa nak join segmen abg yen....
Penat memerah idea.... 
So... nie lah hasil nyer  yang tak seberapa tuuu...
heheheheh Emma nak tedy yang paling besar and kiut ek ???? hehehhe


So Emma nak tag kat......


Kalau korang nak join jugakkkk Jejaka Stylo
www.tips-fb.com

Mood senyum sampai telinga....

05.37pm@Bangsar


Hari nie mood nak senyum jer.... boleh tak ???
Kalau boleh nak senyum sampai telinga... hahahhaha =)
Tapi tak boleh senyum lebih-lebih.... 
Nanti asyik kena gelak jerrrr ngan member-member 
Kenapa nak senyum ????
Laaaa senyum tu kan sedekah... hahahha sedekah ker???
Dah tulis 'senyum itu sedekah...' so nak senyum sambil beramal boleh ???
Tak nak sedih-sedih lagi daaa...
Penat + tak reti laaa nak bad mood and moody jer...
Emma kan ceria orang nyer... ahhahaha ceria ker???
Tu kena tanya yang kenal Emma... hahahahah

But what can i say.....
I feel soooo soooo sooo and sooo happy now !!!
Tiada lagi persoalan... tettttttttttttt


www.tips-fb.com

Hahahahah betul laaaa kan ??

09.18am@Bangsar

Salam 1 blogger, selamat pagi Malaysia... kategori malas nak meninggalkan bantak bucuk kesayangan pagi tadi.... melangkah keluar rumah nak pergi kerja dengan malas gara-gara seharian cuti semalam semperna Deepavali Celebration.  Happy Deepavali kepada warga India..

Rasanya dah lama kot tak update blog nie time pagi-pagi... memandangkan semalam mimpi best... so boleh laaa update pagi-pagi kan ??? hahahhaha ( sangat mengarut!! ) Oh yaaa.. refer balik kat topik hari nie... Emma tak sangka pulak entry tentang lelaki takut lipas ?? betul ker ??? dapat feed back yang best dari korang semua tak kira dalam fb or dalam blog.. and my friends pun ada yang mengaku dorang takut a.k.a geli dengan lipas... so what do u think ??? hehehehe Lelaki takutkan pada sesuatu yang kecil berbanding yang besar... tu yang dapat Emma describe dalam hal nie. And you know what... tak semua lelaki yang takut dengan lipas nie... hanya segelintir jer... biasalah lumrah kehidupan kan ????




www.tips-fb.com

Tuesday, October 25, 2011

Lelaki takut lipas ??? betul ker ???

02.32pm@Bangsar

Salam 1 blogger, selamat tengah hari merangkap dah masuk petang... korang dah lunch ker??? Setelah perut di isi dengan tomyam da best punyer... mood  nak typing untuk tatapan korang semua semakin meningkat ke tahap maksima... memandangkan mood semalam nak post entry agak tergendala di sebabkan kerja yang terlalu banyak kat office nie.... maka hasrat tu tertangguh begitu jer.....

 " Lelaki takut lipas ??? " betul ker ??? Emma pernah dengar dari sorang my friend nie yang lelaki takut dengan lipas atau nama lain nyer... geli geleman dengan menatang tu ??? betul ker???



Hurm mengikut cerita dari member Emma nie, bila dia dapat tau pasal benda tuu so dia try lah dekat boyfriend dia.. and ternyata fakta tu adalah betul... so ape pandangan korang ??? betul ker lelaki takut dengan lipas ??? 


www.tips-fb.com

Friday, October 21, 2011

"SEGMEN NASZ : LU REVIEW GUA, GUA REVIEW LU. OK?"

Salam all, Selamat Hari Jumaat.. esok cuti.. yeayyyyy !!!
Bukak blog hari nie nampak Mr Nasz buat segmen... waaa rajin ek dia buat segmen sekarang...
So laju-laju nak join segmen dia... =) 
( heheheh segmen b4 this pun tak habis review lagi ... heheheh )



So, ape tunggu lagi ??? meh review blog Emma... and Emma akan review blog korang balik =)

www.tips-fb.com

Wednesday, October 19, 2011

Voice from heart


03.55pm@Bangsar

Salam, kesibukkan yang menyesakkan membuatkan Emma tak sempat nak update blog. Membiarkan ia bersawang-sawang lagi !! waaaa tidak !!!! Dan kerana begitu sayangkan  blog yang menyimpan pelbagai kenangan suka duka, pahit manis dalam hidup Emma.. lalu Emma tetap cari masa yang terluang.. =) 

Pagi-pagi bukak fb, Emma dah nampak yang kawan baik Emma di landa masalah... hurm... 

" tak nak lah gaduh-gaduh nie.... tak best laaaa..... "

Okay nak bagi korang baca luahan hati jap =)

Khas untuk insan yang sedang bercinta ( Ghanz a.k.a Rahayu and Anas a.k.a Afrida ) 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Bila dia datang... semua rasa indah jer...
Masa tuu yang buruk pun nampak baik jer...
Tapi itu lah hakikat dalam kehidupan...
Orang kata dunia ni macam roda..
Ada masa kita kat atas, 
Ada masa kita kat bawah...
Bila kita kat atas.. semua akan sanjung...
Tapi bila kita kat bawah ??? semua hilang...

Tapi sejak ada dia... kita mula kenal
Apa erti kehidupan...
Kita mula kenal... apa erti kasih sayang, pengorbanan...
Setiap hari yang di lalui mampu menceriakan hari-hari yang suram...
Namun dalam berkasih sayang ada dugaan...
Dugaan yang bakal menguji sejauh mana ketabahan dan kesabaran manusia..
Yang lemah akan tewas...
Yang hebat akan mampu menghadapi dengan tenang...
Setiap dugaan korang kena sabar...
Jangan cepat nak melenting atau putus asa...
Aku pun pernah rasa perasaan yang sama macam korang...
Tapi... aku tak mampu nak pertahankan hubungan tu lagi...
Aku tak nak korang jadi macam aku....
Aku happy tengok korang bahagia...
Sebab... korang yang ceriakan aku bila aku sedih sebab dia hilang...

Setiap keputusan yang korang buat...
Fikirlah betul-betul... 
Jangan terlalu ikutkan kata hati... 
Korang yang merana nanti...
Pesan orang tua-tua " Sedangkan lidah lagi kan tergigit.. ini kan pula pasangan bercinta "
Bukan ke tu semua pengerat kasih sayang ???

Ayu and Ghanz,
Setiap yang korang nak buat fikir dulu masak-masak,
Betul atau tak setiap tindakan korang,
Kalau mulut kata benci, tapi dalam hati masih sayang...
Percayalah aku cakap !!!
Sebab aku dah rasa semua tuuu... 
" Bila mulut kata benci.. tapi hati masih sayang "
Dan tengoklah macam mana aku and Shida ???
Betapa seksanya nak lupakan dia ???
Namun tetap jugak tabah kan hati and kuat kan semangat...
Dah bukan jodoh kan ??? Redha jer laaaa


Ieda and Anas,
Setiap hari aku nampak keceriaan kat wajah Ieda,
Kalau dulu wajah tu selalu bermuram... mengeluh dengan nasib diri sendiri...
Kini, wajah tu sentiasa ceria dan sentiasa tersenyum...
Hubungan korang baru lagi...
Banyak lagi dugaan yang terpaksa korang tempuh,
Tapi korang kena ingat,
If korang betul-betul sayang....
Jangan cepat percaya dengan apa yang orang lain cakap...
Sebab ??? Hanya korang yang kenal sapa partner korang...
Yang penting " Percaya pada hati "...


Dan aku, 
Sebagai kawan korang....
Sangat-sangat happy dengan melihat korang happy...
Walaupun kadang-kadang perasaan jeles tu wujud...
Tapi aku tak kisah pun...
Yang nyata,
One day i will meet the right person..InsyaAllah




p/s = continue from Blog Shida


www.tips-fb.com

Saya , blog dan pembaca


Salam semua, dah lama rasanya abg ben tak buat segmen kan ??? sangat-sangat merindui segmen dari abg ben =) and once abg ben dah buat segmen, Emma tak kan lepas kan peluang nak join segmen dia...




Emma, blog dan pembaca ???

Sejak Emma kenal dunia blogging nie, main blog yang selalu Emma refer adalah blog abg ben. Emma sentiasa akan try apa saja input yang dia bagi untuk memperkenalkan blog pada para blogger. 

Dengan adanya blog lah membuatkan mata dan minda Emma berkembang semakin luas. Sebab ??? Adanya blog, blogger akan bercerita dan berkongsi segala pendapat, masalah, suka dan duka dalam mengenal erti kehidupan. Emma juga dapat mengeratkan hubungan silaturahim antara Emma and pembaca. Tak kira lah sama ada di blog atau facebook. Hubungan persahabatan akan tetap terjalin.




www.tips-fb.com

Tuesday, October 18, 2011

Nak mintak undi korang boleh ???




Salam all.. Emma nak mintak tolong korang sikit nie... boleh tak ???
Minggu lepas Emma ada hantar penyertaan untuk join satu pertandingan ni..maybe korang pun dah join macam Emma jugak.....so blog Emma Ee,a telah tersenarai dan memerlukan undian korang untuk menang..so cara nya mudah saja :

1. Korang klik je kat banner atas / kat sini :
 
 
2. Korang undi just tinggalkan no pendaftaran blog Emma & url blogEmma kat ruangan komen entry senarai peserta pertandingan tersebut.Ingat no pendaftaran blog Emma ialah  

3. Klik sini untuk details cara mengundi :
 
 
Lastly, thanks pada yang sudi mengundi...  ehehhe sape yang sudi mengundi blog yang tak seberapa nie.... time kaseh daun keladi di ucapkan... Emma just saje-saje jer join contest nie... lepas bro Anuar invite... ehheheheh 



 
www.tips-fb.com

Friday, October 14, 2011

"SEGMEN NASZ : KUMPUL DAN SERANG ..."


Memandangkan hari nie ada lah juga masa terluang kat office nie, then godek-godek kat dashboard ternampak pulak segmen Mr Nasz nie... tetibe terasa nak join pulak segmen dia... heheheh abg Nasz... First time Emma join nie... and thanks coz selalu datang and leave comment kat blog Emma... heheheheh


Hurm apa tunggu lagiiii... meh datang serang blog Emma... =p


www.tips-fb.com

Wednesday, October 12, 2011

Cinta Alam Cyber ??????

04.42pm@Bangsar

Salam all, terasa bahang umpama lava gunung berapi yang bakal meletus... macam tu jugak lah cuaca yang sangat panas hari nie... memandangkan keadaan kesihatan yang menunjukkan ke paras hampir demam... maka suhu badan pun meningkat dengan panas... Namun tak menghalang semangat nak berblog nie... setelah berminggu-minggu ditinggalkan umpama rumah tiada penghuni.... weeeee terlebey jap.... hehehhehe

Ops... korang pernah tak merasai perasaan cinta di alam cyber nie ??? Semenjak adanya Facebook, Twitter, Myspace, Friendster, Blog, ataupun laman chat room Camfrog (of course !!!)  so tak hairan lah bile one of ur friends will getting married and then when u ask how do u meet your future husband ??? and the answer is CYBER....


And sebenarnya this situation best jugak kan... u know each other, chatting and then set the date to meet up ( blind date )... nampak macam so sweet... heheheheh and for sure korang semua pernah merasainya kan ??? alaaaaa ngaku jerrr laaaa. =p

Ingat lagi time sekolah dulu... biasalah yang femes mestilah MIRC... tak nampak muka pun.. chatting macam nak rak... then ada yang bagi gambar dorang (Emma tak pernah baut ok ... pastu set laaa bila nak jumpa... and once korang duk tunggu nak jumpa, nampak dari jauh gf/bf yang korang duk tunggu... heheheh nak kenal pun tengok dari kaler baju laa... dah macam cerita P.Ramlee pulak =p... agak-agak muka gf/bf yang korang nak jumpa kurang menarik terus lari... tak jadi jumpa... tinggallah insan yang di janjikan nak jumpa duk tunggu tapi tak muncul-muncul. Hurm tu lah yang selalu jadi kat member-member Emma and yang paling menyampah nyer... Emma yang kena menyamar jadi kawan Emma ... ishhhh tak pasal-pasal jer.... 

But ada jugak yang bercinta bagai nak rak berbulan-bulan and bertahu-tahun tapi tak pernah jumpa... hurm macam mane tu ek ??? Tapi ada jugak yang akhirnya bertemu jodoh melalui alam cyber dan hidup bahagia sampai sekarang dengan di kurniakan anak-anak yang kiut miut... Tahniah laaaa bagi pasangan yang macam tuuu.... Tabik sprinngggg kat korang laaa...
So, cinta di alam cyber nie akan berjaya atau tak ???? korang nilailah sendiri... setiap pertemuan itu ada kebaikan dan ada keburukkan.. tak bermakna kita dah kenal lama dengan seseorang tuu kita tahu setiap perwatakkan dia ??? and tak bermakna if korang baru kenal korang tak bahagia... the most important... korang rasai sendiri dan nilai sendiri what is the best for u...


www.tips-fb.com

Tuesday, October 11, 2011

Dating yang tergangu....

04.36pm@Bangsar

Salam all readers... entry yang pertama setelah berminggu-minggu menyepi tanpa sebarang update dalam blog nie... and banyak perubahan yang berlaku... but not in my blog okay ???? still the same... heheheh tu kan trade mark blog nie... hahahahah Thanks to Ms Soly again.... cayang dia... hehehehhe

Ops refer to the blog post ... heheheh " DATING YANG TERGANGGU " ahahaha not my dating okay ??? but dating my bestfrez Ms Frieda yang dating dengan kekasih hati terganggu dek kteorang geng-geng yang lain join skali... hahahaha bukan kteorang sengaja nak kacau punn.. but dorang yang ajak join skali.. heheheh sporting tak ????

So, meh sini... Emma nak kenalkan korang semua dengan geng-geng "Malaysia Bistro Mix".. heheheh actually geng-geng nie Emma baru lagi kenal... just around one month ago... but dorang memang chill and fun... sporting gila and otak pun gila-gila... heheheh if korang nak kenal ngan dorang korang boleh join laman sesawang ( ceh gile skema ayat.... ) CAMFROG then korang boleh search room Malaysian Bistro Mix... hehehehe... 

So Emma nak share aksi-aksi terlampau kteorang time sesi kacau date orang lain... weeee =p

CF ID >> Memey < Bulan < Ayu_naky < Frieda < Ixora

** _4ky > naky > goat > lowllipop > iori > bulan > ayu_naky > ixora > frieda > mahap







www.tips-fb.com

I'm back !!!

04.26pm@Bangsar

Salam 1 blogger... setelah berminggu-minggu Emma diam menyepi dan membiarkan blog nie bersawang-sawang dengan sang spider versi spiderman... hehehehhe and now... ' I'm backkkk '. Thanks to Belog Soly for that message... tak sangka belog yang ntah hape-hape nie membuatkan Ms Soly rindu tunggu update dari Emma... thank you lalinggggg .... weeeeeeeeeeeeeee =)
(hahahahah terperasaan sekejap)

And now I'M BACK.... hehehhehehe banyak cerita sebenar nyer nak share dengan korang...  
So, tunggu our next entry okay....???? thanks a lot all readers.... luv u all soooo much !!! 


www.tips-fb.com

Friday, October 7, 2011

Akhirnya.....

06.28pm@Bangsar

Salam blogger... lama jugak Emma biarkan blog nie tak berupdate. Apa yang mampu buat setiap pagi just open and check if got message.  But so sorry coz Emma tak sempat nak blogwalking or balas message korang di sebabkan dek kesibukkan yang teramat sangat.

Setelah seminggu berhempas pulas memerah tenaga, otak dan keringat, makan tak lalu ( Eh kenyang ajee.... mandi tak basah ???? oh tak mungkin hari - hari Emma mandi okay !!! tidur ??? hahahah lena jer.... sehinggakan kawan-kawan Emma cakap Emma nie " workaholic "... hahahah dan yang ternyata Emma bukan sorang yang " Workaholic " melainkan Emma perlu siapkan dalam masa yang ditetapkan.. dah itu keje Emma kan ??? bermain  dengan dateline sampai terkejar-kejar dan tidur kat office... hahahahhha memang itulah yang berlaku dalam minggu nie !!

Namun semua dugaan dan tekanan yang di lalui dan di rasai kepahitan dan kesengsaraannya berbaloi jugak apabila tender untuk projek di Langkawi berjaya disiapkan mengikut tarikh yang tertulis dek kertas tender tuuu..... amin....

So, kepada blogger yang dah tinggalkan link, comment, and buat blogwalking dekat blog Emma terima kasih daun keladi Emma ucapkan... lain kali datang lagi... heheheheh InsyaAllah Emma akan balas semua yang korang tinggalkan kat blog Emma okay !! Cayang korang sume !!!! muuuuaaaah 


www.tips-fb.com