-->

Google+ Followers

Tuesday, April 10, 2012

Dunia dah moden tapi pemikiran still kolot !!



Salam uoalls, wow post entry sentap jap !!
Hehehe  tak ada apa-apa pun,
Just Emma still tak faham dengan segelintir manusia nie,
Yerlah dunia dah maju,
Serba moden,
Segalanya di hujung jari jer...
Tapi kenapalah masih ada lagi manusia yang berfikiran kolot !!!
Tau kolot sebab apa ???
Sebab mereka masih lagi menggunakan ilmu-ilmu khurafat nie !!!
Ya Allah, korang tak takut azab Allah ker???
Percaya dengan benda-benda halus ???
Ishh..ishh... macam-macam cerita yang Emma pernah dengar,
Si A tak puas hati dengan Si B... dihantarnya lah macam-macam benda halus,
Santau la, Hantu raya lah, Toyol lah, Jin lah,
Ishh macam-macam lah benda - benda halus nie !!
Emma pun tak faham !!!
Kenapalah perlu ada sifat macam tu ???
Bukan ke lebih elok berbincang,
Daripada menghabiskan duit yang banyak hanya untuk perkara khurafat nie !!
Ishhh Emma yang dengar pun Emma seram !!
Inikan pulak orang yang membuat !!


" Setiap yang melakukan kesilapan hendaklah bertaubat dan memohon maaf kepada Allah swt "


www.tips-fb.com

20 comments:

  1. Byk benda boleh berkawan dgn setan jugak dorang berminat, nk buat mcm mana. Aku pun sakit hati dengan masyarat kolot nie, konon hidup zaman millennium, dunia tanpa sempadan, tapi masih mencari benda kuno dijadikan pengajaran. Bodah sungguh orang mcm nie.Macam mana nak berkembang.

    ReplyDelete
  2. @Lizzie Yasmin dah itu pilihan dorang !!! wake up la... tak payah nak hidup dalam zaman kuno lagi... dunia dah hujung jari... just klik, dapat lah apa yang korang nak !!

    ReplyDelete
  3. Semoga Allah lindungi kita daripada perbuatan Syirik ni...

    ReplyDelete
  4. Salam terjah.. :) (dapat link you dari blog Mak Dara)

    ReplyDelete
  5. Semoga dilindungi. InshaAllah. Mereka yang jahil, menerima itu bulat bulat tanpa mengkaji kebenarannya dalam Islam (:

    ReplyDelete
  6. Penyakit 'Dengki' semua tu yg menjadikan mereka sanggup buat semua tu.....

    ReplyDelete
  7. @shiema sufian semoga mereka dapat petunjuk dr Allah

    ReplyDelete
  8. @Zurina Hj.Zainal memang lumrah manusia. Kita kena pandai menilai yang mana baik, yang mana buruk

    ReplyDelete
  9. Depa xtakut Tuhan la darling..
    tu ler pasal..tok pekong lg kuat katenye..
    kehkehkeh! =P

    ReplyDelete
  10. @Azura Mendezzsekuat tok dia... Allah lagi berkuasa =)

    ReplyDelete
  11. geram betul emma yerk..
    sabar..
    kita xleh buat apa kalu org cmnie..
    mmg otak dan hati diorg dh itam:)
    tunggu gali lubang jelar:)

    ReplyDelete
  12. dah memang budaya orang kita kot hasad dengki menyebabkan kan mereka belakang kan Allah

    ReplyDelete
  13. ye emma..masih ada segelintir yg masih amalkan bnde2 gitu..

    wah lama giler nad xmelawat..:D

    blog pon dah berubah menjadi hitam..cantik..:)

    yeah come from Bicara Mak Dara : Ini Link Saya.. Sila Promote!

    Tengok anak nad jom..:)

    http://www.nornadiah.com/2012/04/joeybaby-sugar-glider-kelihatan-30.html

    ReplyDelete
  14. @Phatwalaupun dah maju tapi still pemikiran kuno

    ReplyDelete
  15. @Nor Nadiahhehhehe thanks lalink.. emma dah melawat blog nad pun.. kiut anak nad.. macam mak dia jugak =)

    ReplyDelete
  16. mohonlah sumenye dr allah.. itu yg t'baik & dituntut agama kan..

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!