-->

Google+ Followers

Thursday, May 30, 2013

38 Hari lagi



Assalamualaikum uoals,


Urmmm menghintung hari dah nie
Hari apa ???
Hari bakal menjadi " tunangan orang " hehehe

38 hari lagi...

INSYAALLAH


www.tips-fb.com

Tuesday, May 28, 2013

Tired



Assalamualaikum uoals,


Kehilangan mood minggu nie
Dek kerja yang tak pernah habis
Sana sini duk call
Dah macam telephone bergerak pulak !!
Yang NYATA
Sangat PENAT
Asal balik keje je...
Mandi dan..... terus membongkang tak hengat sampailah esok pagi !!


www.tips-fb.com

Wednesday, May 22, 2013

Teaser - Hand Bouquet



Assalamualaikum uoals,,


Tadi bila otak dah macam blur
Mulalah duk godek-godek kat google...
Then  ternampak pulak hand bouquet nie...
Alahai cantik nye...
Akak-akak, abg-abg yang cantek dan bergaya...
Ada sape-sape nak tolong sponsor hand bouquet tak ???



Cantek nye...
Serius sangat admire dengan design macam nie...





Canteknya...canteknya...canteknya......


www.tips-fb.com

Teaser - Baju



Assalamualaikum uoals,


Semakin dekat tarikh,
Semakin bz...
Balik keje je terus menghadap buat hantaran dengan my sis,
Jangan tak percaya,
Semuanya adalah handmade dari tangan si kecik nie.. hehehe
Saja je prefer nak buat sendiri
Selain dapat jimatkan cost,
Boleh jugak jadikan suatu kenangan yang manis

Opss cerita pasal baju...
Hari tu sempatlah jugak beli baju untuk tunang


Hehhehe tak boleh tunjuk semua
Nanti tak surprise..hehehhe
So emma tunjuk part yang emma suka..
Adalah pada bahagian manik baju tu... sangat creative !!

# 43 days more left...
www.tips-fb.com

Tuesday, May 21, 2013

Mengantok !!



Assalamualaikum uoals,


Just baru lepas mengular beramai-ramai dengan member office
Bukan pegi mana pun
Pegi Ampang Puteri je...
Baru lepas melawat one of member office yang excident semalam

On the way balik dari Ampang Puteri
Boss suruh amik dia dekat Desa Pandan
Merayap lah lagi....

Sampai-sampai office je terus lepak makan Nasi kukus ayam berempah
So sekarang nie....
Rasa sangat-sangat mengantok !!!!



www.tips-fb.com

Monday, May 20, 2013

45 days



Assalamualaikum uoals,



Nervous, seram and happy...
Waiting for 45 days more

Hope all will be Okay, InsyaAllah



www.tips-fb.com

Cup Cake & Cheese Tart



Assalamualaikum uoals,


Excuse me, did someone can help me ???
Actually emma nak cari the best cup cake or cheese tart...
Ada sape-sape yang boleh recomend kan tak ???
Actually emma nak letak as for my hantaran....
Did someone can help  me ???

Before this emma selalu order kat my sis  fren..
But dia dah pindah sekarang...
So jauhlah pulak nak order...
Hhehehehehe anybody can help me ???




www.tips-fb.com

Friday, May 17, 2013

Aishiteru



Assalamualaikum uoals,


Rasa macam kena kat diri sendiri pulak bila dengar lagu nie
Bila dengar je... boleh senyum sendiri.

Korang tau tak apa maksud " Aishiteru " ??

# i love u #

*** Aishiteru 3 ***

Ketika kau marah dan cemburu 
Kau kelihatan begitu cantik 
Walau kadang mengesalkan 
Kau selalu bertanya dan penuh curiga
 Ku tahu kau takut kehilanganku 
Begitupun aku, maafkan yang Selalu kasar marah padamu
 Meski tak lagi ada kata Cinta terucap, sekedar basa-basi 
Tapi hatiku masih milikmu, milikmu 
Cemburu tanda cinta 
Marah tandanya sayang 
Kalau curiga itu karena ku takut kehilangan 
Kalau dekat bertengkar, 
kalau jauh ku rindu Jadi serba salah, buatku dilema 
Tapi aku selalu aishiteru 
Mengapa kau marah tanpa alasan yang jelas
 Aku tak mengerti, angkuh dan egois 
Acuh tak acuh padaku seakan tak peduli 
Padahal kau butuh perhatianku
 Begitupun aku, maafkan yang Selalu kasar marah padamu 
Meski tak lagi ada kata Cinta terucap, sekedar basa-basi 
Tapi hatiku masih milikmu, milikmu 
Cemburu tanda cinta 
Marah tandanya sayang 
Kalau curiga itu karena ku takut kehilangan 
Kalau dekat bertengkar, kalau jauh ku rindu
 Jadi serba salah, buatku dilema 
Tapi aku selalu aishiteru 



www.tips-fb.com

Jom KRITIK blog Emma !!



Assalamualaikum uoals,


Selamat hari JUMAAT
Bangun pagi-pagi
Tiba-tiba boleh terfikir sesuatu
Nak mintak tolong korang semua boleh tak ???
Emma nak korang kritik blog nie..hehehhe
Tak kisah lah apa yang korang semua nak kritik !!
Yang nyata KRITIKAN adalah salah satu cara untuk kita IMPROVEkan sesuatu kan ???

So, selamat mengkritik =D



www.tips-fb.com

Thursday, May 16, 2013

Oh Gadget !!



Assalamualaikum uoals,


Gadget sana, gadget sini...
Dari handphone sebesar gedabak, keras, kalau jatuh or terhantuk confirm benjol kepala
Kini, makin lama makin kecik
Kalau dulu function just untuk untuk mesej (pager - dapat mesej sibuk duk cari public phone)
Then dah boleh call, lepas tu advance lagi.. boleh mesej pulak...
Semakin lama semakin advance,
Sampaikan boleh tengok muka nun jauh kat mane-mane


Emma start pakai handphone waktu tu emma umur 16 tahun, 
Zaman tu femes la pakai Nokia 3310 tu... 
Then semakin lama, teknologi bertambah canggih..
Maka bertukarlah kepada hp lain,
SONY, Nokia, Samsung ... pendek kata macam-macam jenama yang emma pernah pakai

Tapi serius, emma tak pernah pakai IPHONE lagi..
Ada sape-sape nak bagi FREE tak kat Emma ???
Kalau ada yang baik hati nak bagi emma FREE... kan best... =D

Dalam banyak-banyak jenama yang emma dah pernah pakai
Emma sangat berpuas hati dengan jenama SONY
Kalau sebelum nie nama dia panjang " SONY ERRISON "
Tapi memandangkan company ERISSON dah bankrup,
Tinggallah SONY sorang-sorang


Serius, kalau korang pakai SONY memang puas hati..
Tau sebab ape ???
Sape yang kaki posing, suka amik gambar sendiri...
Better amik SONY..
Coz gambar dia sangat sharp.. pixel pun okay !!
Yang suka dengar muzik ???
SONY lah pilihan terbaik...
Eh, promote SONY nampak ???
(Ada tak company SONY nak bagi HP FREE ni ??? dah tolong promote dah nie ??? )

Okay, akak blogger super dupper comel lagi hots Kak Sheila Salim tanya kat emma

" assalamualaikum emma. buatlah review pasal phone baru ni. sheila dah lama aim nak beli phone sony balik. tapi taktau nak beli model apa. kamera dia sharp, terbaikkkk. sheila tengah menahan jeles ni emma :D "

So, emma suggest akak belilah XPERIA
Sekarang kan musim hujan,

 " Akak belilah XPERIA Z, confirm kena air tak rosak... tak percaya ???
Time nak beli tu.. akak suruh tokey kedai tu rendam hp tu dalam air.. then tengok.. rosak ke tak !! Tapi kalau tak rosak akak beli tau.... "



www.tips-fb.com

XPERIA dalam gengaman



Assalamualaikum uoals,



Tak tahu nak cakap ape,
Bila lidah dan jari jadi kelu...

Kelu sebab apa ???


Bila Xperia dalam gengaman 
Thanks inicik syg






www.tips-fb.com

Tuesday, May 14, 2013

Engagement : Date



Assalamualaikum uoals,


" Setiap perhubungan, walau sedalam mana kasih dan sayang, cinta mahupun pengorbanan, 
RESTU dari orang tua adalah amat penting. "

Alhamdullilah,
Syukur sangat-sangat bila emma bagitau kat mama and ayah...
Yang emma nak tunang
Actually memang tu pun yang dorang duk tunggu-tunggu
Maklumlah anak perempuan pertama yang nak kawin..

Waktu nak bagitau tu...
Mak aiii dup dap dup dap jantung !!
Rasa tak tentu arah...

Tapi bila dah bagitau...
Alhamdullilah... mama and ayah restu.. begitu jugak dengan famliy incik syg
So when the big day ???
Lalalalalla incik syg plan nak buat on JULY
Harap maklum on JULY ek !! 


Date dia bila ???
Beberapa hari sebelum puasa  ... InsyaALLAH
Mula-mula plan nak buat on incik syg birthday...
But macam tak best je date tu... 
Dalam erti kata yang lain tak syok la konbinasi nombor tu

Akhirnya, kata sepakat dah dapat...
InsyaAllah 7.7.2013 


www.tips-fb.com

Engagement -Theme



Assalamualaikum uoals,


Engangement theme ???
Nak pilih kaler ape ???
Apa kaler of the year ??


Serius nak fikir pasal kaler pun dah seminggu
Alhamdullilah,

emma ada kaler theme emma sendiri
Purple + Sky Blue


And incik syg dah pilih nak kaler
Green Emerald



www.tips-fb.com

Monday, May 13, 2013

Engagement - Part 2



Assalamualaikum uoals,


Menghilangkan diri seketika
Dek kerja yang tak pernah habis
InsyaAllah lepas nie Bank Pembangunan pulak bakal merasai hasil sentuhan si kecik nie
Berusaha keras mengumpul duit..
Oh maklumlah nak kawen... lalalallalaa
Anyway, "Selamat Hari Ibu " untuk semua ibu-ibu seluruh dunia

Dalam kesibukkan dek kerja yang tak pernah habis
Masih mampu membuat persedian untuk majlis pertunangan...
Tinggal sebulan setengah je lagi..
Alhamdullilah... theme dah ada...
Taraaaaaaaa mestilah ikut kaler blog kan.. hehhehe
" Baby Blue and Purple " jadi pilihan hati...


Tak tau nape...
Once tengah discuss dengan incik syg...
Dia suruh cari kaler yang lembut-lembut sikit
Katanya " awak tu dah lah kasar, carilah kaler yang lembut sikit... sedaplah mata mak saya memandang "
Dushhhhhh tamparan yang hebat...
" Hello incik syg, saya dah belajar jadi lembut sikit tau... !!! "

Okay, hari tu sibuk duk cari theme,
Sampaikan selama nie tak pernah beli majalah PENGANTIN..


Tetiba boleh beli pulak... lalallalala
Theme dah dapat, sibuk nak cari baju...
Ikutkan nak design sendiri baju..
Then last week pegi cari material dengan incik syg..
Masing-masing jadi blur...
Nak pakai material ape nie ???
Lastly. my sister suruh cari baju yang dah siap je !!
SENANG !!!
Nak cari tailor satu hal lagi... kalau dapat design yang betul kte nak tak pe..
Nanti bayar mahal-mahal.. hasilnya...????


So semalam meronda-ronda lagi dengan incik syg...
Malas nak drive... pegi merempit dengan incik syg naik motor...
Lalalalal rasa macam dah lama tak naik motor...
Jalan punya jalan..
Berpuluh kedai masuk...
Entah berapa banyak baju duk belek...
Lastly, jumpa jugak baju...
Tanya incik syg 50x " okay ke tak ??? "
50x jugak incik syg ckp ok...
Tak puas hati jugakk...
Incik syg suruh try...
Lallalalallala nampak soft je pakai baju tu...
Then tak la nampak croud sangat baju tu...
Then melayang-layanglah duit untuk sehelai baju !!!



www.tips-fb.com

Friday, May 3, 2013

Jangan memilih kerja !!



Assalamualaikum uoals


Adik-adik yang baru lepas habis SPM
Dah mula apply continue study tak ???
Pelajaran harus di utamakan tau
Tuntut ilmu selagi terdaya
Ilmu Allah nie luas...
Tak kan habis punya...
Janji korang ada semangat nak tuntut ilmu !!

Bagi yang tengah cari kerja tu...
Emma nasihat kan korang supaya jangan memilih kerja !!
Selagi kerja itu halal dan kita terdaya nak buat,
Kita jangan memilih... sekurang-kurangnya kita lakukan dengan hasil titik peluh sendiri

Tak kira lah korang ada Degree sekalipun
Istilah memilih kerja tak patut ada zaman sekarang
Even orang yang ada Degree or PHD pun tak ada kerja !!
Inikan pulak yang ada SPM

Bagi adik-adik yang tengah cari karier yang sesuai dengan diri korang...
Korang pilihlah ikut minat korang
Jangan buat sesuatu yang sia-sia
Masa muda just sekali je
Sekali korang melangkah korang tak boleh patah balik !! 

Tapi Emma suggestkan kepada korang
Pilihlah bidang kemahiran !!
Sebab ape ???
Kalau korang belajar teori je...
Tapi tak pratik kan apa  yang korang belajar,
Tak guna kan ???


Jangan nak gaji yang banyak je
Sedangkan korang tak tahu nak buat kerja
Ini experience tak ada
Nak buat kerja hujung pangkal tak tahu...
Dah nak demand gaji tinggi-tinggi

" Cari pengalaman setinggi dan sebanyak yang boleh, bila pengalaman banyak... bukan kita yang cari kerja, tapi kerja yang akan cari kita !! "


www.tips-fb.com

Engagement -Part 1



Assalamualaikum uoals,


Sekarang nie otak tengah pening duk fikir pasal nak tunang nie
Theme tak dapat lagi
Barang-barang hantaran tak beli lagi
Nak gubah lagi
Nak pakai baju ape ???
Nak bagi tetamu makan apa ???

Semua tu memang serius tak prepare lagi
Tapi incik syg dah start buat...memang betul-betul semangat !!
Emma ???
Satu pun tak prepare lagi
Hikhik hik bukan apa ???
Emma and family tak duduk bincang lagi..
So mana nak dapat idea ???
Tengah cari masa yang sesuai untuk kumpul one family

Incik syg cakap
Mak dia nak datang nak discuss pasal hal nie
Serius dalam hal-hal macam nie
Orang tua yang lebih tahu..
Apa  yang dorang cakap
Emma akan ikut...


www.tips-fb.com

PD oh PD - Part 3



Assalamualaikum uoals,



Musim jalan-jalan
Cuti-cuti Malaysia lah katakan
Semua orang duk pakat nak release tension
Emma pun macam tu jugak




Okay, berbalik kepada percutian Emma
Sempat jugaklah duk lepak kat PD Waterfornt
Nak cari Mcd sebenarnya...
Tiba-tiba tekak nie teringin pulak nak makan mcd
Nasib baiklah Dari Corus Paradise nak ke PD Waterfront tu 10 minit je...


Time tu punyalah panas terik
Makluumlah, tengah hari duk merayap...
Dah namanya pun cuti...
Tak best lah asyik duk memerap dalam bilik je...
Panas pun panas lah..
Redah jugak !!


Syok pulak tengok kapal yang tengah duk korek pasir nie...
Lepak bawah pokok sambil tengok laut...



Sebab time tu masing-masing budget pelancong
So emma jalan-jalan pakai seluar main ikat-ikat je...
Seluar kaftan tu kenalah ikat sket kat bahagian kaki dia..
Kalau tak duk terselak-selak lah ikut angin...
Amaran bahaya : sila pakai seluar panjang... hehhehehhe


Mcd.. Mcd... Mcd
Oh.. i'm lovin it =D



www.tips-fb.com

PD oh PD - Part 2



Assalamualaikum uoals,


Ingat lagi tak
Emma pernah publish tentang vacation kat pd ???
Okay, vacation kat PD tu memang rasa sangat awesome
Hilang semua STRESS
Lebih-lebih lagi dapat berendam dalam swimming pool and mandi laut
Bila dah dapat berendam memang tak hengat lah nak keluar dari swimming pool
Sudahnya, malam tu DEMAM...
Tak pasal-pasal malam tu telan 2 biji panadol and ubat selesema
Maka tidurlah dengan lenanya sampai ke pagi..

Tapi yang paling bestnya
Bila dapat tengok sunset dengan insan tersayang
Time tu hanya ALLAH je tahu apa rasa dalam hati..






www.tips-fb.com

Tips menghilangkan MARAH


Assalamualaikum uoals,


" Marah adalah sifat semulajadi setiap manusia "

Kadang-kadang, kemarahan adalah sangat sukar untuk di kawal
Sehingga kata-kata yang di keluarkan mampu membuatkan orang sekeliling terasa hati

Korang tau tak macam mana nak mengurangkan sifat marah nie ???

Sejak akhir-akhir nie,
Emma selalu marah-marah
Ada je benda yang tak kena
Bila orang tanya soalan yang sama berulang kali
Emma cepat meradang !!!

Serius, memang nak kurangkan sifat pemarah nie
Ada suggestion tak ???


www.tips-fb.com