-->

Google+ Followers

Monday, October 29, 2012

Saman AES kini bermula !!



Assalamualaikum uoals,


Mood bercuti dah habis,
So selamat kembali bekerja uoals semua :)
Okay, Emma nak share dengan korang semua tentang saman terbaru oleh pihak polis
Saman AES (Automatic Enforcement System) telah bermula,
Maybe ramai yang dah tau tentang lokasi kamera tertutup dorang !!
But saja jer nak share dengan korang,
Once Incik Boss dah sent email kat semua staff untuk alert pasal lokasi AES ni



















# Pandu cermat, jiwa selamat...


www.tips-fb.com

Thursday, October 25, 2012

Apex kahwin Disember nie !!!



Assalamualaikum uoals,


Wow, Penjaga gol Malaysia bakal mengakhiri zaman bujang nya Disember nie !!
Betul ke ???
Jomm baca paper hari nie !!
Apex akan berkahwin dengan Leuniey pada Disember nie !!
Betul atau tak ??
Hanya Apex yang boleh jawab !!
Walau apa pun Congratulation to both of u.


Nota kecik # Jangan bila time nak kahwin dah... boleh batalkan lagi dah la ek !!


www.tips-fb.com

Tuesday, October 23, 2012

Jerawat ??? Ohhh NO !!!!!



Assalamualaikum uoals,


Jerawat ???


Sinonim dengan kaum HAWA.
Betul tak ???
Bila ada jerawat mulalah susah hati !!
Okay, Emma nak share dengan korang !!
One product yang Emma guna.
Korang tak payah lah nak berhabis sampai beratus-ratus sebulan.
Emma hanya menggunakan product yang berharga RM 6.50 jer.
Before this, Emma pernah mengalami masalah yang sama,
Entah ape hal ntah.. jerawat mula naik,
Kalau sebelum nie, nak cari sebiji jerawat pun payah..
Tiba-tiba sekali datang... haaa amik kau !!
Rasa macam nak nanggis bila tengok cermin.
Nasib baik si kembar bagi tau pasal produk nie,
Coz dia pun tengah guna time tu...
And alhamdullilah,
Mood nak tengok cermin sekarang kembali.

Kalau korang nak tau apa product tu ...


tadaaaaa... ha tu lah product dia.
Kat mana korang boleh dapat ???
Korang pergi je kat Guardian
" JF Skin Solutions Anti-Acne Face & Body Care Soap "



www.tips-fb.com

Monday, October 22, 2012

HAFIZ HAMIDUN VS ZULFAHMI


Assalamualaikum uoals,


Ada sesiapa yang dengar Hotfm tak pagi tadi ???
Korang ada dengar tak panggilan dari sorang wanita bernama "Mimi"
Wuhahahaha gila femes dah mimi tu ek ???
Opsss firstly nak wish congrats to Zulfahmi atas kehebatan dan kegilaan dia sehingga berjaya membawa Malaysia ke atas pentas podium sebagai pemenang !!! Wuahahhahaha congratsssss


Okay, sambung balik cerita pasal pemanggil tadi,
Si mimi ni dengan penuh bersemangat cerita tentang Hafiz Hamidun yang berjaya di Moto GP semalam.
Okay, korang kenal tak siapa Hafiz Hamidun nie ???
Hafiz Hamidun nie dulu adalah bekas penyanyi Nasyid


Tuuu dia.. Emma dah tepek gambar Hafiz Hamidun nie besar-besar.

Okay, berbalik kepada cerita Zulfahmi nie,
Memang Emma tabik springgggg lah kat dia,
Dengan trek yang basah, hujan...
Dari posisi yang agak kebelakang dia mampu memecut dengan kegilaan "lap" yang memang the best!!
Sehingga membawa dia ke podium kemenangan. Congrats Bro !!


# Kepada Mimi, hehhehehe memang cute bila tersalah nama. 

" Majulah SUKAN untuk NEGARA " 


www.tips-fb.com

Friday, October 19, 2012

Apek Join Johor FC


Assalamualaikum uoals,


Baru-baru nie Emma ada dengar mengenai penjaga gol Harimau Malaya yang di tawarkan RM 3 JUTA !! wowwww untunglah kau apex !! Kerja main bola jer.. tu dia RM 3 Juta gaji kau !! Jadi jutawan mudalah kau macam nie !! Tuah ayam nampak kat kaki, tuah manusia siapa yang tahu ???

So, dengar-dengar cerita yang Apex akan sertai Johor FC ?? Macam mana dengan Red Warrior ???
Tuuu suruh Apex yang jawab. Apa pun tahniah Apex ;)


# Bila semakin berjaya, jangan mudah lupa diri !! Ingat dari mana asal usul kita. 
www.tips-fb.com

Kerana sang perut !!!



Assalamualaikum uoals,


Selamat hari Jumaat, ada yang ponteng solat Jumaat tak ??? Confirm ada kan ??? eceh..eceh dah memang tau dah coz balik dari site dekat Cyberjaya tadi pun punya lah ramai Kaum lelaki yang tak pergi solat Jumaat. Opss tak nak cerita pasal tu.. Emma nak cerita pasal "sang perut" nie, kempunan rupanya !! Bukan sebab ada baby tapi sebab si cacing-cacing dalam perut nie teringin nak makan kebab.

So, kalau sebut pasal kebab nie.. memang tak ada tempat lain Emma pergi kecuali kat kedai Arab or Kyros Kebab.  Memandangkan dah alang-alang kat Cyberjaya tadi, so sempat lah duk search kat Internet menggunakan "Baby Samsung" niee ha... hehehhe maka tertera lah lokasi restaurant Kyros Kebab nie dekat Persiaran Multimedia.  Terus terang Emma cakap Emma memang tak familiar sangat area Cyberjaya nie, tapi dek kerana kempuanan nak makan.. carik jugaklah.. Ceh, ingat susah sangat nak cari.. rupa-rupanya sonang jerk :)  << padehal 2x jugak tawaf Cyberjaya tu..hahahhahaha >>>

Maka.... sang cacing pun bersorak riang bila idamana hati dapat ditemui....

Inilah hasilnya.....



<< Alhamdullilah, hilang dah kempunan.>>

Nota kecik : # Selalu makan kebab bila ada Incik Sayang, ni dah teringin sangat nak makan !! so sorry Incik  
                       Sayang =3
www.tips-fb.com

RED WARRIOR VS ATM




Kemenangan di tangan siapa ????
Jommm kita tunggu esok !!!


www.tips-fb.com

Government vs Swasta



Assalamualaikum uoals,


Bila fikir balik,
Best nye keje dengan Government kan ??
Dapat bonus, dapat elaun, dapat macam-macam benefit !!
5 minit sebelum tamat masa kerja,
Semua dah beratur kat depan mesin punch card !!
Tak sabar nak balik !!!
Kerja pun ikut musim lah...
Bila musim menuaiii semua sibuk dengan kerja,
Bila musim tengkujuh... pergi keje TIDUR !!
Best nyer lah....


Best nyer keje dengan Swasta kan ??
Dapat bonus depends pada prestasi company,
Kalau masyuk... so masyukk la poket korang !!
Kalau kempis, kempis la poket korang !!
Bila time kerja semua masuk awal,
Masuk lambat kena tolak gaji ...
Tapi bila bab kerja ???
Semua buat dengan bersungguh-sungguh..
Kalau tak sungguh-sungguh, manalah nak dapat hasil ???
Best nyer laaah...


-----------------------------------Nota kecik : Hargai dengan apa yang ada.---------------------------

www.tips-fb.com

Thursday, October 18, 2012

Quote of the day #EmmaEema




www.tips-fb.com

Taktik mengorat perempuan !!



Assalamualaikum uoals,


Bila duduk diam-diam, tak ada apa nak buat, korang pernah rasa tak pengalaman kena mengorat dengan lelaki ??? hahhaha kalau mengorat yang okay tak pe jugak.. ni dah ayat jiwang, mat bunga - bunga, tanya soalan yang tak logik...kadang-kadang bila ingat balik, memang nak gelak kaw-kaw jer. 

TAKTIK MENGORAT PEREMPUAN



# Tanya jam pukul berapa
Pakwe : Errr awak, tumpang tanya jam pukul brape yer ???
Awek : 10 pagi, eh tu jam kat tangan awak tu buat ape ?? perhiasan ker ???
Pakwe : Saya tak suka tengok jam saya, saya suka tengok jam awak..............

# Mengeluarkan bunyi-bunyi macam tikus 
Bila ada awek yang cun lalu jer... maka bergemalah bunyi-bunyian yang agak sumbang bunyinya diiringi dengan kata-kata " Hi awak, Assalamualaikum (tak jawab dosa, jawab gatal)

# Bagi ayat jiwang

# Tunggu awek balik semata-mata nak bagi bunga or chocolate
Ada jugak yang sanggup tunggu awek yang dorang minat balik keje or lalu kat tempat yang dia selalu lalu semata-mata nak bagi chocolate or bunga.

# Time sekolah, letak surat dalam laci meja or selit dalam buku


# Paling gentlemen, terus tanya " Agak-agaknya bila kita boleh couple ??? "

www.tips-fb.com

Carta hits ayat yang menyakitkan hati



Assalamualaikum uoals,

Sihat tak ??? Just nak share dengan korang tentang satu isu yang rasa-rasanya korang mesti dah bosan dengan ayat tu.  Kalau di fikir-fikirkan balik, memang tak masuk akal and mampu menyakitkan hati korang !!!

Situasi 1


Bila kita pergi jumpa doctor 


Doctor : Ya, cik sakit apa ???
Pesakit : Kalau saya tau saya  sakit apa, saya tak jumpa  doctor da....








Situasi 2

Bila bangun dari tidur

Member : Eh, kau dah bangun tido ???
Aku : Tak lah, aku baru lepas mandi nie...........







Situasi 3

Tunggu bas ( Awek sorang-sorang tunggu bas )

Pakwe : Hi awek, sorang jer ke ???
Awek : Eh, tak lah...  kan ada orang kat kiri kanan saya nie !!!







................... Kalau korang dalam situasi macam nie korang buat ape ??.............................


www.tips-fb.com

Monday, October 15, 2012

Becoming HOT MAMA



Assalamualaikum uoals,


Selamat hari Isnin,
Mood yang agak ceria,
Walaupun demam tak kebah-kebah,
Gagahkan diri untuk datang kerja,
Memandangkan meja kat office dah menimbun dengan drawing yang tak sudah-sudah !!
Oh ya, Emma nak share dengan korang about......
" BECOMING HOT MAMA "
Anyway, jangan salah sangka okay...
Bukan Emma yang nak jadi mama...(kahwin pun tak lagi ..hikhikhik)
But, Emma nak share dengan korang tentang my best fren yang bakal menjadi ibu !!


Anyway, congrats dear !!

Laila & Mahkota 
~ Will deliver first baby on Dec or January :)


Ieda & Anas
~ Tahun depan dah jadi mak and bapak budak dah... :)


Seriusly, dorang nampak sooooo cute dengan perut yang kedepan tu..hikhikik..
Dengan pipi yang bulat, perut pun bulat..
Orang cakap " Bila pregnant, seri ibu mengandung tu lain "
Emma tumpang happy dengan dorang..
Hikhik tak sabar rasanya nak jadi Hott Aunty kat si kecik tu :)


www.tips-fb.com

Thursday, October 11, 2012

10 Destinasi percutian yang Awesome !!


Assalamualaikum and selamat tengah hari


Hi uoals,
Mood tak sihat sebenar nya..
So mood nak update blog tu kureng sikit
But tetap teruskan jugak...
Maka ku gagahkan diri.

Okay, Emma nak list kat korang 10 destinasi percutian yang menjadi idaman hati :)

SEMPOARNA, SABAH


MALDIVES


KOREA


PARIS


TAHITI


PULAU PERHENTIAN


DISNEYLAND, HONG KONG


DUBAI


BEIJING


www.tips-fb.com

Monday, October 8, 2012

Shawl for sale !!! Buy 5 FREE 1



Assalamualaikum uoals,


Korang tercari-cari shawl nak pakai pergi dinner ???
Material yang sangat lembut dan cantik ???
Inginkan gaya seperti Fatin Liyana???
Hana tajima ???
Yuna ???

Apa kata korang beli je di " I.U JUST FOR YOU "
Dengan harga serendah RM8 
Dan apabila korang beli 5 helai shawl,
Korang akan dapat FREE satu lagi shawl...





Nak tahu lebih lanjut ????


www.tips-fb.com