-->

Google+ Followers

Monday, May 30, 2011

BEN ASHAARI REDAH BLOG BARU JER




Nak join ? Jom... mudah jer ..buatkan satu entri ..
  1. letak header ben ashaari blog
  2. Tajuk : BEN ASHAARI REDAH BLOG BARU JER ..dan linkkan ke entri ni .. Mr Ben Ashaari
  3. Tinggalkan url korang di ruangan entri ni .. tu jer.. senang je kan ?
Jangan lupa klik kat sini k vote for Ben... vote for Mr Ben !!!
www.tips-fb.com

Wednesday, May 25, 2011

CINTA & KAWAN

04.30pm~ Hi all... selamat petang... aku baru nak lunch sekarang nie.. hahaha maklumlah agak banyak keje nak buat sekarang nie.. so nie jer lah time yang aku ada untuk lunch... sambil aku makan nie tiba-tiba aku nampak lah satu clip video dari YOUTUBE.  Kata-kata dalam video tu sangat menarik and aku rasa nak share dengan korang semua tentang isi kandungan dalam video tu... ehhehe 

Video tu bertajuk " CINTA & KAWAN "



 Suatu hari CINTA dan KAWAN berjalan di dalam kawasan kampung,
Tiba-tiba CINTA jatuh dalam telaga yang gelap,
KENAPA??
Kerana CINTA itu buta!!
Lalu KAWAN pun ikut terjun dalam telaga..
KENAPA ???  **u jump i jump kot... 
Kerana KAWAN akan buat apa sahaja demi CINTA..
Di dalam telaga CINTA hilang,
KENAPA???  * buat magic show kot !!
Kerana CINTA itu halus, mudah hilang kalau tak di jaga,
Sukar dicari apatah lagi dalam telaga yang gelap.
Sedangkan KAWAN masih lagi tercari-cari dimana CINTA dan terus menunggu...
KENAPA???
Kerana KAWAN itu sejati dan akan kekal sebagai kawan yang setia...
Sedangkan CINTA akan datang dan pergi bagaikan angin!!







CINTA
 &

KAWAN


Notes : Kasih sayang dan persahabatan takkan hilang walau di mamah usia. Ia akan terus kekal selagi hayat masih bersama jasad.



www.tips-fb.com

Kenny Rogers Chicken Run 2011

11.00am~ Alopzzzz... gud morning @ selamat pagi to all blogger !!! hehehe wah sangat ceria hari nie??? nape ek ??? aku pun tak tau.. mood tengah baik lah nie... if tak baik de nye aku nak seceria-ceria macam hari nie!!  ops, lupa pulak!! sebenarnya aku nak cerita tentang aku join 

" Kenny Rogers Chicken Run 2011 at Sunway Lagoon on 22 May 2011 " dah lepas da pun !!



Thank you to abg  aku coz bagi dua ticket free... hehehe actually event nie dianjurkan untuk charity... so setiap penyertaan kena bayar RM 52... but aku dapat FREE jer... ehheehhe !!! Korang ade ker??? x de kan ??? hahahaahha

So hari ahad tu aku dah bangun pagi-pagi. Tak sempat nak breakfast pun dah kena berlari mengelilingi bandar sunway tu... mak aii... aku ingat dekat lah sangat. Rupa-rupanya adalah dalam 7km kot kteorang kena berlari... hahaha aku setakat awal-awal jer aku lari... lepas tu jalan jer... pergh punya lah penat.  Dah lah tak makan apa-apa.. nasib baik aku tak masuk longkang time tu... sebab penat sangat... hehehe

Walaupun letih, aku tetap habiskan larian aku... huhuh kira oklah lah aku peserta yang ntah ke berapa ratus kot yang sampai kat ending dia... hahahah kira okaylah coz ade ntah berapa ratus lagi yang kat belakang aku tu !!! agak cemerlang lah jugak... Mula-mula budget lah semagat nak dapat TV LCD .... last-last hampeh... heheheh

kita MAKAN dulu !!!

Lepas lari, confirm-confirm lah aktiviti yang di tunggu-tunggu... !!! apa lagi masuk sunway lagoon la... segala games yang ada aku main... !!! tak kira la yang menakutkan, extreem, semua aku cuba !!  tak cuba tak tau kan ???







 handsome tak bf baru saya ??? hahaha




Walaupun penat on that day... tapi keseronnokan tu tetap terasa !!!


www.tips-fb.com

Tuesday, May 24, 2011

"Pirates of the Caribbean" the BEST

10.00am@Bangsar~ Gud Morning all !!! Semalam aku pergi tengok cite " PIRATES OF THE CARRIBBEAN " thanks to insan yang belanja aku tengok cite tu !!! hehehe tak sia-sia pergi tengok walaupun kaki aku sakit. !!! Korang dah pergi tengok ker cerita tu ??? Aku cadangkan korang pergilah tengok cerita tu... tak pun tunggu jer lah ASTRO 1ST siarkan cerita tu !!! hehehe tak payah nak beratur panjang-panjang nak beli tiket... tak pun tak payah nak gunakan jari jemari korang untuk booking ticket kat internet ataupun membazirkan kredit hp korang nak call buat reservation.... sekarangkan semuanya dah dihidangkan depan mata... just keluarkan duit jer !!! tak de duit tak dapek den nak nolong eh !!


Cerita nie tak adalah rasa bosan ke ape ke coz dengan aksi selamba  Captain Jack Sparrow 
( Johnny Depp ) korang takkan rasa rugi duit korang untuk beli ticket... hahahaha



Dan yang paling kelakar nya member aku nie dah tertawan hati lah pulak dengan si mermaid dalam cite nie... ish..ish...ish...

 

www.tips-fb.com

Saturday, May 21, 2011

Aku bukan Pilihanmu

12.20pm~ Semalam aku dengar lagu nie kat youtube... alahai sedih lah pulak dengar lagu nie... tiba-tiba teringat lah pulak kat seseorang... sape??? mestilah insan yang ada sambungan nama aku and dia dalam blog nie... tapi itu dulu lah... sekarang dia pun dah happy dengan life dia... amin !!!

JUTAAN HARI BERLALU SUDAH
TAK KU SEDARI BEGINI JADINYA
KISAH YG INDAH BERLALU SUDAH
CINTAKU MUSNAH HANCUR BERDERAI...
BETAPA DUKANYA HATIKU
BILA CINTAKU TAK KEMANA
HATIKU KAU GURIS LUKA
KU TABAHKAN JUA HATIKU INI.
*Chorus*
 CINTAMU YANG LALU
MASIH KU TERASA
AKAN DIRI INI SAMA BAGAI DULU
KENANGAN BERSAMAMU
MASIH KU TERASA
APAKAN DAYA AKU BUKAN PILIHANMU...

DERITA YANG KU TANGGUNG INI
JIWAKU TERUS MERONTA
TAK TERTAHAN PEDIH HATIKU
HANYA DOA KU KIRIMKAN UNTUKMU...
 
If korang nak dengar lagu nie, korang boleh  klik kat sini okay??
 
Note : To Mr J.... Hope happy sentiasa and bahagia dengan insan yang tersayang... 
www.tips-fb.com

Friday, May 20, 2011

Mama

01.30pm Bangsar...

Hi Selamat Tengah Hari !! Korang dah lunch ker??? Sebenar nya hari nie aku nak post entry pasal MAMA... walaupun Mother's Day dah lepas, but aku nak share dengan korang semua tentang massage yang aku dapat pagi tadi dari pengirim yang tak di kenali...  **sape ek ???

Maybe aku tak save number pengirim tu or pengirim tu salah send ke ape ker...  

Message yang aku dapat tu membuatkan aku rase sedih sangat and tak dapat aku bayangkan macam mane !! 


MAMA melahirkan kita sambil menanggis kesakitan,
Masihkan kita menyakitkannya???
Masih mampukan kita tertawa melihat penderitaannya???
Mencaci makinya??
Melawannya??
Memukulnya???
Mengacuhkannya??
Meninggalkannya??
MAMA tidak pernah mengeluhmembersihkan kotoran 
kita waktu masih kecil,
Memberikan susu waktu kita bayi,
Mencuci pakaian kotor kita,
Menahan derita,
Mendukung kita sendirian,
Di saat MAMAmu tidur,
Cuba kamu lihat dan bayangkan ...
Matanya takkan terbuka untuk selamanya...
Tangannya tak dapat menghapuskan air matamu..
dan nasihat yang sering kita abaikan...
Bayangkan MAMAmu sudah tiada...
Apakah kamu cukup membahagiakannya???
Apakah kamu pernah berfikir betapa besar pengorbanannya
semenjak kamu berada di dalam perutnya???

www.tips-fb.com

Thursday, May 19, 2011

BALI IS THE BEST PLACE !!

05.40 pm Bangsar 

Hi all, tadi aku bukak la the best place for vacation ... so aku terpandang lah pulak BALI...
Tiba-tiba ku teringat lah pulak time aku pergi Bali on Last November. Sangat-sangat best !!
Ok bali nie terletak di Indonesia.  If korang naik Flight just ambil masa 3 jam 30 minit jer untuk sampai di Ngurah Rai Airport.


Hahaha aku still ingat lagi time aku nak pergi tu sebenarnya dalam hati yang tak rela.. yerlah aku kena pergi BALI time umat Islam menyambut Hari Raya AidilAdha.. wuhahahha sedih sangat.. meleleh jugak lah air mata aku time " Insan Tersayang " hantar aku kat LCCT pagi tu.. aku ingat lagi dia cakap :- 

" B, if hati tak nak pergi jangan pergi... Buat dia risau jer "

Ape lagi meleleh lagi air mata aku time tu... hahahaha tapi aku pergi jugak.. nak buat macam mana, sambil bercuti kena keje jugak.. !!! Maklumlah ikut bosss !!

Bila aku jejak kan kaki jer kat Ngurah Rai Airport tu, wah teruja nyer... maklumlah first time kot sampai BALI !! Sebagai anak mama and ayah yang agak manja, aku pun mulalah menaip message, bagi tau aku dah pun selamat sampai... ... heheheh

Dan time aku nak pergi ke hotel yang aku menginap WINA HOLIDAY VILLA, mak aii... cantik gile BALI nie, lagi yang buatkan aku excited bila tengok pantai dia... punyalah bersih and cantik... ombak dia tak payah cite la... tinggi bebenor... !! aku pun jadi seram... hahahah





Sampai kat hotel jer, fuh cantik jugak hotel nie... luar nampak macam rumah hantu pun ade!!! hahaha yerlah BALI kan penuh dengan patung-patung yang menyeramkan bulu tengkuk aku bila aku tengok !!! Tapi tu lah orang-orang kat sana sangat peramah, friendly gila... maybe sebab BALI kan pusat pelancongan.







So aktiviti lepas check in mestilah jalan-jalan.... yeah!!! cuci mata sambil shopping !!! best gila... berpeluh-peluh aku berjalan sekeliling bandar KUTA tu... macam-macam orang yang aku tengok !! but BALI para peniaga nie begitu berharap untuk kita membeli barang-barang dorang. Tapi if setiap kedai yang masuk nak membeli, padehal barang yang dorang jual sama jer... memang tak le... hahahah bankrap mak cik macam nie!!!


Penat berjalan mestilah cari SPA... hehehhe tak sah lah if pergi BALI tak masuk spa!! Aktiviti wajib tu... yerlah penat berjalan dapat orang massage kaki memang best !!!

Dan saat-saat yang paling best bila aku dapat tengok SUNSET kat KUTA beach tu !! Walaupun aku tengok sorang-sorang, tapi aku still sangat teruja dan kagum dengan kebesaran Allah SWT.  Sangat cantik, dan aku tanam impian aku kat situ yang one day aku akan datang lagi tengok keindahan macam tu lagi dengan si dia.  Dan aku sempat ukir nama aku dengan dia dekat salah satu pokok yang ada dekat situ... hehehehe 
Dekat sana boss aku nie asyik bawak aku pergi makan jer... !!! kejap-kejap makan, then makan lagi... aku pun kat sana perut pun asyik nak makan jer... hahahah  paling aku takkan lupa bila aku pergi makan dekat JIMBARAN, Ya Allah, sangat cantik and romantik gila lah..!!
Makan dekat tepi pantai, meja and kerusi dekat atas pasir pantai, lilin jer yang menerangi makan malam time tu, dengan ombak yang agak tinggi dan desiran angin yang sepoi-sepoi bahasa, dan tak pernah aku membayangkan aku dapat merasai pengalaman macam nie... hehehe aku nak  bawak si dia datang kat sini one day. Aku nak share pengalaman yang aku rasa kat situ....


Hurm ada banyak lagi yang aku nak share, tak pe... cerita nie akan ada sambungan nye...hehe
P/S to all my frenz.... this story will be continue... hehehe
www.tips-fb.com

Wednesday, May 18, 2011

NUR KASIH THE MOVIE

03.20pm @ Bangsar~ Hi all, macam lama jer tak post entry kat blog nie... hahaha bukan apa, aku agak bz sikit and tak tau nak post entry ape.. dalam makna lain nyer... " NO IDEA" hahhaha

But aku tak sabar nak tunggu esok.. hehehe bukan ape just nak tengok " Nur Kasih The Movie".


Hahahah lebih-lebih lagi actress fav aku yang berlakon. Sape???? Mestilah Tiz Zakiyah !! aku memang minat Tiz nie coz lakonan dia ok lah, tak la mengada-ngada sangat. ops!!!


And aku tak pernah miss cerita nie masa ditayangkan dekat Tv3 sebelum nie... Setiap Jumaat 09.00malam. Confirm-confirm aku dah duduk depan tv nak tengok cerita nie... hehehe


www.tips-fb.com

Monday, May 16, 2011

Lu Langsi Lu Mati : KONGSI

02.20pm~ Bangsar... Wah panas nyer hari nie.. sangat M.A.L.A.S nak keluar lunch memandangkan cuaca dekat luar yang sangat panas and terik... so aku just lepak dalam office and buat ape ek ???? mestilah FACEBOOK !!! hahahah sambil-sambil tu aku men"update" lah blog aku nie....

So korang dah tengok ker cerita KONGSI ???? Ramai yang cakap cerita nie best, and ada yang cakap cerita nie tak best !! So untuk mendapatkan jawapan yang tepat last saturday aku pun keluar lah dengan member-member tersayang aku " Ieda and Lyla "...



Actually aku nak booking online jer ticket Filem KONGSI nie, but semuanya fully booked!! so aku terpaksa lah menapak ke kaunter KLCC.. paling dekat dengan rumah aku.. hahaha 


Location : TGV KLCC
Date : 14 March 2011
Time : 03.30pm ( Waktu Malaysia )
Seat : K 11, K 12 and K 13

Aku masuk-masuk jer panggung punya lah ramai budak-budak sekolah.. huhu nasib baik lah dorang booked seat yang depan... so tak lah mengganggu kami yang duk dekat seat yang agak belakang !!! ( bukan ape, bising aje budak-budak nie... nak tengok tu tengok jer lah )

Stating cerita nie agak menarik and kelakar.  But bagi aku and the gang tak de ending and motive la cerita nie????  Bukan aku sorang je yang cakap macam tu, tapi ramai lagi penonton yang cakap benda yang sama... so how????

Aku just bagi pandangan jer... tapi yang nyata cerita tu adakalanya membuatkan aku tak kering gusi gelak tengok telatah gangster2 yang muka ganas tapi dalam hati ada taman nie... hahaha


www.tips-fb.com

Unfair !!!


Pagi-pagi lagi dah buat aku sakit hati kat office nie...
Ish menyampah lah pulak...!!! 
Ada jugak boosss macam ni kan ???
Serius tak adil langsung !!!
Ni yang buat kau nak berhenti keje jer nie!!!
Cepat sket masuk staff baru!!
aku nak gerak dah !!!
Malas nak stay lama-lama lagi...

www.tips-fb.com

Wednesday, May 11, 2011

Emma vs Interior Design

04.53pm~ alopz.... Selamat petang... huhuu sangat busy hari nie, setelah pukul 04.30pm baru lah jari jemari aku nie dapat relaks for a while... hahaha 

So aku just nak share dengan korang artwork aku using intericad software... tak lah gempak sangat pun... still learning... hehehhe anyway thankx to my friend Mr Shahril yang ajar aku guna software nie dalam masa 2 minggu... yezzza !!







So nie hasil keje aku guna software Intericad... kira okay lah nie untuk yang baru nak explore macam aku nie... hehehehe ( puji diri sendiri lak !! ) 




CoRet-CoReT~ Untuk mendapatkan sesuatu ilmu hati kita kena ikhlas, bila kita ikhlas hasilnya juga akan memuaskan hati kita... so renung-renungkan !!!




www.tips-fb.com

Tuesday, May 10, 2011

Tak Mungkin aku lupa

04.32pm~Bangsar // Hi all... miss my blog so much....!!! hahaha...
Just back from MC yesterday. U know why??? Demam lah... kan aku dah post kan entry before this yang aku demam... thanks to insan-insan yang menemani ketika sakit... cayang korang !!

Then, setelah 3 hari demam aku tak jugak kebah, so semalam aku pun dengan bangga diri nye pergilah hospital.. bukan ape, nak dapatkan MC sebenarnye... hahahaha

So pagi-pagi lagi aku dah bangun and mengganggu ketenteraman + mimpi-mimpi indah adik aku yang sedang nyenyak tido... hhahaha sorry acu !!! 

So, aku pun pegilah Hospital Kuala Lumpur. Memandangkan sakit yang tak jugak sembuh-sembuh... sampai jer kat sana. mak aii punya lah ramai orang... nak tak nak terpaksa lah jugak aku beratur untuk ambil nombor giliran.... tu dia... nombor 1990.... gile lah... RM 1 punya pasal....




Dengan penuh kesabaran aku tunggu nombor aku untuk dipanggil... lebih kurang 40 minit menunggu nombor 1990... ehhehe nombor aku lah tu... jeng..jeng... dup dap jer jantung aku.. yer lah adik aku asyik takutkan aku jer... " sah-sah kena amik darah nie !!! " huhuh 


Sebaik aku melangkah masuk jer, nurse tu tanye kat aku ...


" Adik demam dah 3 hari, so kena pergi amik test darah dulu.. takut infect denggi "


Zasssss.... amik darah ???? oh tidak !!!! tak nak amik boleh tak ???? 


So kerana terpaksa aku pergi lah jugak melangkah ke bilik 30 dimana pengambilan sampel darah dilakukan.... fuh mengigigil kepala lutut aku.. !!! bismillahirohmanirahim.... aku pun melangkah masuk.... adalah 2 orang abg yang menyambut kedatangan aku .... dengan senyuman sinis dorang ... ceh... ingat takut sangat ker??? ( buat-buat berani jer )

" Demam ek ??? " abg tu tanya kat aku !!

" a'ah, abg jangan cucuk sakit-sakit ek ??? hahahahha " siot je statement aku kan ??? padehal memang aku takut pun... macam mengerikan jer...


" Eh, boleh pulak nak pilih sakit ke tak...tadi nombor kat luar tu keluar warna ape??? " aku cam confius jer... nombor ape??? owh nomboor giliran rupanya...." kalau warna merah tandanya sakit !! " eleh nak gertak aku lak... huhuh ade lak cam tu... tak menyakinkan betul !! hahaha aku pun dengan selambanya jawab... " owh yang keluar tadi warna hijau... so tak sakit lah ek ??? "  ahhahaha gila-gila abg tu gelakkan aku yang agak penakut kat situ... huhuh entah bile dia masuk jarum pun aku tak sedar.. hahaha yang aku sedar abg tu cakap  

" ok dah siap !!! " terbaik lah abg !! hahahaha sempat jugak lah aku kenakan abg tu... " eh dah siap ker??? hahaha ingat sakit sangat tadi !! " abg tu asyik nak gelakkan aku jer... ish nyampah betul.. tapi nasib baik abg tu buat tak sakit... if sakit boleh menanggis aku !! hahaha






Lepas tu, biasalah kena bawak pergi kat makmal satelit !! bunyi lain macam jer... macam kat aerospace jer kan..??? padehal nak amik result sample darah jer... setengah jam jugak lah aku tunggu.... jeng...jeng...jeng... biladah dapat result satu ape pun aku tak faham ape yang dia tulis dalam tu... ahhahaha ( sorry lah aku tak amik medic pun !!! )




Then aku terus pergi jumpa doktor sambil bawak result sample darah aku tadi... mintak-mintak tak de papelah... huhu tak nak aku check in kat hospital... tolonng dijauhkan ... amin !!!


Finally, result darah aku normal.... ehhehe tak sakit pun... !!! just demam jer... so ape lagi ???
nilah yang aku bawak as buah tangan dari hospital... berdarah hidung nak makan semua nie !!! oh tidak !! tapi nak cepat baik kenalah jugak makan ubat... heheheh






cORET-CoReT ~ Jagalah kesihatan anda... hahah utamakan kesihatan !!!
www.tips-fb.com

Friday, May 6, 2011

Fever

10.00am~ Bangsar, Selamat pagi !!! Korang sihat tak ??? Hope korang sihat k... tak macam aku nie huh dah demam... sangat tak suka... hahhaah ( Tapi time-time sakit lah dapat bermanja-manja dengan orang yang tersayang!! kan..kan...??? sape orang yang tersayang ??? hahaha bukan boyfriend k !!! tapi of course la mama and ayah aku... hehehhe time-time macam nie lah nak ngade-ngade and manja-manja sket.... hahahah cayang mama and ayah....!!!

Sekarang nie aku agak kepanasan kat office ni, tak tau lah badan aku yang panas atau aircond kat office yang slow gile tak reti-reti nak sejuk !!! Yang nyata aku dah berpeluh-peluh da nie...
walaupun demam, aku still lagi nak nampak cute jugak.... ehheheh berbaju kurung pink lagi... tapi muka agak pucat la... 



www.tips-fb.com

Wednesday, May 4, 2011

Redang oh redang

04.36pm~ Hi all, serious hari nie tahap bosan sangat... heheehhe tak ada keje memang lah bosan!!! so aku pun carilah idea nak hilangkan bosan... hehehe so entry kali nie aku nak cite sket pasal " Pulau Redang ". Actually, aku teringin sangat nak pergi tempat nie, but tak ada geng lah pulak nak pergi... ( Semua takut kulit gelap sebenarnya )

Last year aku dah pergi " Pulau Perhentian " dengan besfriend aku... sape??? Mestilah Ms Ieda kita... ( aku rasa dalam blog aku nie banyak jer name dia... if korang tak kenal aku tak tau nak explain cam ner !!! hahahaha )

                                           Nie lah pic - pic aku masa kat Perhentian...

So, korang tau x " Pulau Redang " ni terletak kat mane???? meh sini aku tunjuk korang map Malaysia... hahahaha


Pulau nie terletak kat negeri Terengganu... alah dekat-dekat jer kot dengan Pulau Perhentian... Actually macam-macam aktivi yang korang boleh buat kat sana tau... korang nak snorkeling, diving, mandi-manda, makan-makan segala-galanya ada..Dan yang paling aku suka bila dapat tengok lautan yang luas tu... cantik sangat!!  






Cantik sangat kan Pulau nie??? Percaya tak bila aku cakap, setiap kali aku tengok laut hati aku akan tenang, segala masalah atau apa yang aku fikir dalam otak aku nie yang buat aku berkecamuk atau celaru jadi tenang and relax jer... sebab tu lah bila aku tension aku suka tengok air laut, sungai atau tasik... bagi aku, ianya terlalu tenang tapi dalam ketenangan lautan tu bila sesekali ia tunjukkan kehebatan dia, segala teknologi moden pun tak mampu untuk melawannya... betul tak ???

coret-coret : Segala kejadian daripada Allah swt adalah indah... InsyaAllah aku akan pergi jugak pulau nie... so kawan-kawanku sekalian ??? bila nak plan ??? hehehe



www.tips-fb.com