-->

Google+ Followers

Tuesday, July 31, 2012

Lelaki lebih pandai memasak dari perempuan !!!


Assalamualaikum kawan-kawan

Ingat lagi kata-kata seorang ibu,
" Sehebat mana seorang wanita, dapur adalah tempat utama "
Boleh di katakan zaman sekarang nie,
Lelaki lebih pandai memasak daripada perempuan !!! betul tak ??
Tak percaya ???
Cuba korang tengok kat mana-mana hotel...
Kebanyakkan chef adalah dari golongan lelaki !!
Cuba korang tengok Celebrity MasterCheff !!
Sapa  yang menang ???
Bukan ke Dato Fazley yang menang !!!
Lelaki bukan ???
Mana pergi nya kaum wanita yang terkenal dengan air tangan yang hebat ???
Adeh, yang nyata Emma pun tak pandai masak jugak !! hahahhahaha
But sekarang nie tengah berjinak-jinak untuk belajar masak dari my mum !! heheheh
And semalam berjaya membuat desert yang memang fav emma !!



www.tips-fb.com

Sekadar Renungan



Assalamualaikum kawan-kawan

Salam Ramadhan ke 11 ... :)
 Pejam celik, pejam celik dah puasa ke 11, 
Ada juga yang pejam celik, 
pejam celik then tak terus pejam mata untuk selamanya.. 
al-fatihah dan takziah di ucapkan. 
Semoga roh anda di cucuri rahmat dan di tempatkan dalam golongan hamba Allah yang beriman. Amin.  
Dan bagi yang masih mampu bernafas di bumi Allah, 
lakukanlah segala kebaikkan dan jangan lalai serta leka dengan kehidupan dunia yang sementara nie. 
 Kita tak sedar entah bila Allah akan ambil kita pula. 
Yang nyata kematian itu adalah pasti !!


www.tips-fb.com

Friday, July 27, 2012

Kisah Si Degil :)


Assalamualaikum kawan-kawan :)

Mood nak share dengan korang kisah si budak degil,
Bukan degil apa,
Tapi tu lah.. kadang kala agak mementingkan diri sendiri.
Dan akhirnya membuatkan diri rasa bersalah..
Kisah si budak degil,
Kadang kala penghibur di kala sunyi,
Kadang-kala boleh menjadi lawan gaduh ..
Kisah si budak degil,
Kerana sifat degil membuatkan insan tersayang..SAKIT
Alahaiii sorry awak coz buat awak sakit :(


www.tips-fb.com

Thursday, July 26, 2012

Kawan-kawan, jom sama-sama doa untuk kawan Emma !!



Assalamualaikum kawan-kawan,

Semalam before berbuka puasa,
Emma dapat bbm dari my fren,
And the, dia inform kat Emma ...
Yang salah seorang dari kawan kteorang excident !!
And sekarang dalam keadaan koma !!
Peluang untuk hidup adalah 50-50 je..
Walaupun Emma tak lah rapat and kenal sangat dengan dia..
But Emma agak terkejut lah dengar berita tu..
Kawan-kawan, jom sedekahkan doa untuk dia terus berjuang untuk hidup !!
Semoga dengan doa korang dapat memudahkan dia untuk terus hidup !!


www.tips-fb.com

Sape nak card RAYA ???


Assalamualaikum kawan-kawan


Salam 6 Ramadhan ,
Mood okay and ceria sikit dari semalam,
Tiba-tiba rasa macam rindu pada sesuatu yang lama,
Zaman sekarang,
Bila Internet di hujung jari...
Semangat nak bagi kad raya pun kurang !!
So tahun nie .. mood nak kembalikan semangat lama :)
Boleh tak ???
So kalau sesiapa yang teringin nak sesuatu yang lama,
Korang boleh bagi nama korang and address korang =)
Make sure... letak " Saya nak Card Raya dari Emma EeMa "
Kalau korang nak buat entry dalam blog korang pun boleh...(jangan lupa bagi link ek)
Kalau tak nak.. tak di paksa =) hehehe
Korang boleh tinggalkan comment korang kat link entry nie...
Make sure keyword " Saya nak Card Raya dari Emma EeMa " mesti ada okay :)



www.tips-fb.com

Wednesday, July 25, 2012

Mood DEMAM di Ramadhan ke 5



Assalamualaikum kawan-kawan


Achummmmm !!! adeh mood demam pulak di Ramadhan ke 5.
Membuatkan diri rasa sangat-sangat tak best and menyeksakan..
Kejap panas, kejap sejuk !!
Then sakit kepala yang teramat !!
Seolah-olah ada luka kat kepala.... ( wuhaaaaa )
Namun, kerja tetap kerja...
Kejap lagi nak pergi site !!
Adehhh Allah , pls help me...
Rasa mood hari nie nak tidur jeeee


www.tips-fb.com

Monday, July 23, 2012

Wanita suka duduk bawah ketiak lelaki !!



Assalamualaikum kawan-kawan

Okay, mood nak menghilangkan kelemauan dalam diri sendiri kat office nie..Adehh kenapakah !!! hahaha pagi-pagi dah kecoh kat office pasal seekor lipas !! Dulu Emma pernah buat Lelaki takut lipas. Dan fakta tu memang betul sebab dah banyak kali Emma menyaksikan insiden lelaki takut lipas.  Kadang-kadang dorang bukan takut.. tapi geli dengan serangga tu... Opsss lari topik pulak, okay hari nie Emma nak buat fakta yang "Perempuan suka duduk bawah ketiak lelaki ". Setuju ke tak ???

Sebab apa ??? Entah, Emma pun tak tau and tak search lagi kenapa !!! korang setuju tak ?? share lah dengan Emma... heheheh


www.tips-fb.com

Salam 3 Ramadhan



Assalamualaikum kawan-kawan,


Salam 3 Ramadhan,
Sekejap je kan dah puasa yang ke 3!!
And hari nie hari pertama berpuasa waktu keje..
Adeh.. apakah rasanya ???
Memang nampak masing-masing lemau jer... 
Hahhahaha nak gelak pun ada..
Dan yang pasti..
Kesabaran akan teruji kejap lagi..
Mana tak nye nak kena pergi site jap lagi..
Dengan panas yang terik nye..
Hope cuaca akan redup jer...Amin


www.tips-fb.com

Friday, July 20, 2012

Kenyang perut senang hati ^_^



Assalamualaikum uoalss,

Mood kekenyangan ...
Hahhaa masing-masing kat ofis dah macam katak kekenyangan !!
Duk pegang perut...
Bukan apa,
Bila boss open table belanja makan nasi beriyani "kaw" punye !!
Membuatkan mata masing-masing semakin layu...
Adehhh tak tau nak cakap apa !!
Bila nak buat keje.,..
Masing-masing dah blur...
Hhehehe sooo sambil buat keje.. duk gelak-gelak... 
Okay, esok dah start puasa !!
Kita tengok sapa yang tak puasa !!!!!


Nota kecik : Terima kasih boss, esok belanja lah lagi... hahahhahahha ^_^

www.tips-fb.com

BEN ASHAARI : RAMADHAN 2012 /1433H




Assalamualaikum uoals,

Salam Ramadhan untuk semua umat islam.
Terasa hati nak join segmen dady ben nie...
Wahhh header dah baru rupa nye....
Ada ciri bapa mithali nie.. hehehhehe

Okay, segmen bloglist Ramadhan dari daddy Ben,
Kenapa korang kena pilih blog Emma ???
Urm... ntah.. kalau korang berminat korang boleh tukar link ngan Emma ek,
Kecik tapak tangan, Padang bola Emma bagi...
Hahhahahaha Yang nyata, InsyaAllah Emma akan cuba masukkan korang as blog list Emma ^_^



www.tips-fb.com

Salam Ramadhan



Assalamualaikum uoals,


Esok, kita semua kana menjalani ibadah puasa,
Semoga puasa kali nie membawa seribu makna dalam diri kita semua.


www.tips-fb.com

Thursday, July 19, 2012

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul !!.


Assalamualaikum uoals,


Kesian nya tengok budak nie,
Uoals, jom kita sama-sama bantu angah !!




www.tips-fb.com

Emma on " Wonderful Women Bloggers "



Assalamualaikum uoals,


Hi, mood teruja sikit coz image and blog terpampang kat blog.friendlyfashion.my
Thanks Misz Nadzirah coz review about my comment and my blog ^_^
Okay, apa yang Emma tau...
Blog nie merupakan blog fesyen dan sedang mencari idea untuk fesyen terkini...
Korang boleh klik je kat link yang Emma linkkan kat atas tu...


www.tips-fb.com

Wednesday, July 18, 2012

Blogger HANIS ZALIKHA di pentas FILEM !!



Assalamualaikum uoals,

Tahniah untuk Blogger HANIS ZALIKHA !!
Yang bakal membintangi filem terbaru karya Ahmad Idham dalam GENGSTER CELOP
Selepas berlakon dalam drama bersiri Memberku Hawa,
Rezeki semakin melimpah.. tahniah..
Nasihat dari Emma ~ Bila dah berjaya jangan cepat lupa diri ^_^



Nak baca lagi ???? KLIK SINI
www.tips-fb.com

Tuesday, July 17, 2012

Siti Nurhaliza di lamar Philharmonic Orchestra



Assalamualaikum uoals,


Tahniah untuk Dato' Siti Nurhaliza,
Kerana beliau telah di lamar oleh ' Philharmonic Orchestra ' untuk membuat persembahan !!
Lepas buat persembahan kat Royal Albert London,
Rezeki Siti semakin bertambah !! Tahniah !!
Orang kata " Tuah ayam nampak kat kaki, Tuah manusia tak siapa tahu !! "
Siti layak untuk dapat apa yang dia nak sebab dia bermula dari bawah dengan setiap usaha hasil titik peluh dia sendiri.  So Emma rasa, orang lain pun kena mencontohi setiap usaha yang siti lakukan untuk berjaya !!
Dalam dunia nie, tanpa usaha korang takkan ke mana-mana !!


www.tips-fb.com

Pergi sekolah boleh bawak handphone !!!


Assalamualaikum uoals,


Wow, best gile bila tengok berita semalam,
Pergi sekolah boleh bawak handphone !!!
Sangat-sangat jeles...
Apa kes ????
Ingat lagi time Emma sekolah dulu,
Mana lah boleh nak bawak handphone pergi sekolah !!
Tu pun bawak curik-curik...
Bila time spot check ....
Jeng..jeng... menggelupur laaaaa duk sorok handphone !!!


www.tips-fb.com

Friday, July 13, 2012

Diakah insan itu ??



Assalamualaikum uoals,

Teringat kisah semalam,
Mengisi masa-masa terakhir sebelum dia balik ke Sabah.
Dua minggu bersama,
Setiap detik di habiskan bersama.
Dan yang paling indah kenangan semalam,
Saat pertama kali menjejakkan kaki ke masjid KLCC,
Lantas kepada yang Esa ku sujud,
Ketika dia mengalunkan ayat suci Al-Quran,
Bacaan Yassin di baca,
Dan aku duduk di sisi,
Mendengar serta menghayati setiap isi kalimah Allah,
Lalu ku tahan air mata,
Betapa kerdilnya aku sebagai makhluk Allah,
Dalam hati,
Ku tertanya-tanya..
Adakah dia insan yang di takdirkan untuk ku..???
Lalu dalam hati ku temui satu jawapan ...
Ya, dia memang insan yang ku cari..
Memengang 5 janji..5 amanah..5 harapan...
Lalu dalam doa...
Ku titipkan harapan...
Semoga segalanya di permudahkan...

" Hargailah insan yang menyanyangi kita selagi dia ada di depan mata kita "


www.tips-fb.com

Tuesday, July 10, 2012

AZAH AZIZ MENINGGAL DUNIA ??


Assalamualaikum uoals,

Semalam time duk belek-belek timeline kat tweeter, 
Tiba-tiba nampak tweet dari someone nie,
Yang cakap " AZAH AZIZ " meninggal dunia.
Siapa azah aziz??
Okay, Arwahyarhamah Azah Aziz merupakan tokoh kebudayaan.
Beliau merupakan ister kepada Prof. Diraja Ungku Aziz 
Dan ibu kepada Gabenor Bank Negara Tan Sri Zeti Akhtar Aziz.


Salam takziah di ucapkan.
Semoga roh beliau di tempatkan dalam golongan yang beriman.  Al-fatihah



www.tips-fb.com

Siapa rindu Saya ???? hehehe



Assalamualaikum uoals,

Eh, macam dah lama je tak update blog nie,
Ada sapa-sapa rindu Emma tak ???
Hehhehehe statement macam mintak pelempang je nie.. hahahaha
Saja jer.. nak menghiburkan hati..
Memang rindu sangat nak update blog,
Tapi sebab busy sangat dengan keje membuatkan diri tak sempat nak menghadap laptop nie...
Apa khabar blogger ???


www.tips-fb.com

My 1st step !!



Assalamualaikum uoals,

Mood happy lepas balik bercuti ,
Membuatkan diri kembali fresh !!
Bak terawang-awangan pulak.. hehehehhe
Opsss ada something yang lebih menggembirakan...
Hehhehehe 1st step dah mula...
InsyaAllah waiting for 2nd step..
Restu family dah dapat..
Cuma boleh ke tak nak capai apa yang di impikan...


Opsss jangan fikir pape ek pasal gambar kat atas.. hehehhe


www.tips-fb.com

BLOGGER MENGAMUK !!!



Assalamualaikum uoals,

Terkejut jugak tadi bila otw pergi office pagi tadi,
Terbaca pulak cover paper front page yang tertulis "BLOGGER MENGAMUK "
Uishhh ada jugak macam nie,
Menyeramkan pun ada,
Sekarang nie ramai sangat orang yang sakit jiwa !!
Bunuh, mengamuk, dah macam-macam kes pulak sekarang nie.
Kadang-kadang nak pergi tempat public pun dah rasa tak selamat.



Cerita lanjut ~ BERITA HARIAN


www.tips-fb.com

Wednesday, July 4, 2012

PEREMPUAN VS LELAKI



Assalamualaikum uoals,

Mood agak-agak bz this week !!
Sakit otak rasanya !!
Bila setiap hari pergi site..
Semata-mata nak settlekan problem kat site !!
Dan bila setiap kali pergi site mulalah indon and bangla duk pandang-pandang !!
Adeh, rasa nak sekeh-sekeh and cungkil je mata dorang !!
Bila Emma tanya kat dorang,
" Kenapa pandang saya macam tu ??? "
Korang tau apa jawapan dia ???
" Macam pelik bila tengok boss perempuan datang site !! selalu boss lelaki je datang site !! "
Adehhh, kenapa???
Tak boleh ke ???
Zaman sekarang kerja lelaki pun perempuan dah boleh buat !!!

" Jangan pandang ku sebelah mata, hanya kerna aku wanita,
Walau ada kelemahannya, engkau pun apa tidak nya.... lalallalalala "

Dan tau apa jawapan Emma kat dorang ??

" Dalam dunia nie, apa yang kita tak pernah buat and orang sangka kita tak boleh buat, kita kena buktikan yang kita mampu buat walaupun kita seorang PEREMPUAN !! "



Hahahahhaha maka... bergemalah tepukan dari dorang semua...

Nota kecik : Mood senyum sampai telinga jap ^_^



www.tips-fb.com