-->

Google+ Followers

Thursday, January 31, 2013

Shila Amzah & Sharnaz di landa konflik !!



Assalamualaikum uoals,


Cantik tengok Shila bertudung !!!
Terdetik jugak dalam hati,
Bila sampai masa emma yer ???

Sedang menuju ke arah kemuncak kejayaan,
Pelbagai konflik melanda dorang !!
Eh, tapi betul ke yang family shila tak pernah duduk setable dengan sharnaz ??

Okay, siapa yang ada add shila amzah kat twitter ???
If korang perasan lah...

Ada statement and picture yang mengambarkan Sharnaz and shila bercuti, makan sama-sama ???
Nak kata tu Faked account bukan !!
Coz Shila memang rajin update twitter dia !!!

Jeng..jeng.. jeng...

Konflik atau Kontroversi ???



Nak tau pasal shila and sharnaz ???
www.tips-fb.com

Beware !!!










 " KADANG-KALA KITA TAK SEDAR, ORANG YANG NAMPAK 
BAIK DEPAN KITA 
TAPI SEBENARNYA DIA MENIKAM KITA TANPA KITA SEDAR !! "
(Quote by : EmmaEmma)


www.tips-fb.com

Tuesday, January 29, 2013

HARI INI !!!



Assalamualaikum uoals,

My life today at office,
Sehingga membuatkan perut terasa lapar !!!






www.tips-fb.com

Lelaki perut boroi nampak macho !!



Assalamualaikum uoals,


Lelaki cukup sinonim dengan istilah perut boroi
Betul tak ???
Kadang-kadang dorang nie begitu menjaga penampilan..
Sehingga dorang sanggup berhabiss duit ...
Tapi bila lepas kahwin..
Mesti perut boroi !!!
Betul tak ???


Alasan dorang ???
" senang hati, dah ada orang jaga.... "

Tapi,
Kadang-kadang bila tengok...
Dorang nie nampak cute jugak kan !!!

www.tips-fb.com

Seketika dengan family baru



Assalamualaikum uoals,


18 December 2012,
My twin dah selamat melahirkan putera yang comel,
hehehehe welcome to Baby NUR MALIKAH
So baru sekarang dapat pergi tengok si kecik nie...
Tu pun bila mama dia dah bising-bising..
" Bila nak pergi tengok baby ??? "
So alang-alang dah janji..
Pergi lah jugak...
Amik incik syg kat Ukay Perdana...
Then terus gerak ke Bandar Tasik Selatan,
Nasib baik jalan tak jammed... hehehehhehe


Sampai je...
Terus terkam si Malikah,
Hhahahah nyenyak tidur terus terjaga...
Dek mulut Mak cik yang macam bom..
Tangan yang gatal duk cubit pipi dia...


Tu dia... anak apai... besar dah mata

Sukanya bila Incik syg pegang dia... lena minum susu

With Baby Malikah

Haaa jangan tak tahu...
Baby Malikah nie memang kaki memilih sket...
Bila dengan Emma...
Kejap je pegang dia.. 
Lepas tu dah melalak tak hengat punya...

Tapi.. bila incik syg pegang dia...
Eleleleleleh ngade nye...
Terus diam..
Siap gelak-gelak lagi..
Amboiiii babap kang !!!


Alalalla incik syg pun.. lagi teror jaga baby


www.tips-fb.com

Friday, January 25, 2013

opsss lemak !!!



Assalamualaikum uoals,



Okay, tadi entry SINI
Kadang-kadang kita sebagai manusia
Selalu mengejar kesempurnaan
Sehinggakan kita lupa pada penciptaNya,

" Eh, kenapa kau kurus ??? "

Bila dengar ayat macam tu..
Kita jadi tak tentu arah..
Tak nak orang cakap dah macam " jerangkung "
Tengkorak hidup tengah berjalan !!!
Betul tak ???
Sibuk nak cari macam mana nak naik kan berat badan !!!

Tapi ....

" Eh, gemuk nya kau !!!! "

Haaaaa mulalah duk belek badan kat cermin !!!
Duk depan cermin berjam-jam..
Lepas tu mulalah...
Cari ubat kurus !!!
Berapa ramai yang dah mati sebab ubat kurus ???
Sedut lemak ???
Alahaiii sakit dan ngerinya bila melihat !!!
Pergi jogging !!!
Haaa amalan yang sihat !!!

Tapi bagi emma,
Bila dah duk depan cermin..
Tiba-tiba nampak sesuatu kat tang pinggang !!!
Ohhh yess saya dah berisi sket !!
Tapi dalam hati... 
" Berisi sikit tak pe...!! "

Kadang-kadang susah kita nak dapatkan kesempuranaan tu !!!


www.tips-fb.com

Tiada yang sempurna !!!



Assalamualaikum uoals






www.tips-fb.com

Kurus sangat lah...



Assalamualaikum uoals,


Naik bosan dah dengar,
Bila orang cakap...

" Emma, nape nampak kurus nie ??? "

" Huh ??? kurus ke ??? "

" Yup, makan hati ke ??? susah hati ke ??? "
" Tak lah, kerja keras, nak cari duit !!! "

Memang tak kan ada sesiapa yang nampak macam mana aku kerja keras nak cari sepinggan nasi !!
Yang nyata, bila aku susah.. aku tak meminta simpati daripada sesiapa !!



www.tips-fb.com

Memang tak boleh blah !!



Assalamualaikum


Aku tarik kerusi,
Aku duduk..
Aku on laptop,
Typing "Blogger.com" 
Konon nak update blog
Aku tenung laptop nie..
Aku pandang jam...
Aku tenung laptop nie...
Aku pandang jam...
Aku tenung, tenung dan terus tenung laptop nie..
Pergh.. laptop ni tak bagi inspirasi langsung !!!
Aku bangun !!!
Touch acces card,
Yuhuuu lebih baik pergi isi perut dulu...
Tadaaaaaaaa



okay, image takde kena mengena dengan entry =)

www.tips-fb.com

Carik-carik !!



Assalamualaikum uoals,


Kita sering didedahkan dengan pepatah lama,
Pantun lama..
Kadang-kadang pepatah tu jadi sebutan dalam ayat kita..
Ada pepatah mengatakan ...

" Carik-carik bulu ayam ayam, lama-lama bercantum juga "

Tapi ... tu kan khas untuk bulu ayam...

Kalau untuk manusia ???

" Kita nak carik-carik apa ??? "


" Air di cincang tak kan putus "

Okay, kita boleh guna apa ek untuk cincang air tu ??? 


www.tips-fb.com

Wednesday, January 23, 2013

Kan best kalau .....................



Assalamualaikum uoals,


Memandangkan esok cuti...
Ramai yang suka !!!
Sampai apply cuti lagi sehari..
Kan best bila cuti panjang...
Gaji pun dah masuk !!
Hehehhe kan best bila cuti panjang dapat pegi holiday !!
Kan best...
Kan besttt
Ohhhh gaji... cepatlah masuk !!!



www.tips-fb.com

Tuesday, January 22, 2013

Kejar, kejar... kejar



Assalamualaikum uoals,


Bukan senang kita nak dapat apa yang kita nak !!
Kadang-kadang apa yang kita nak tak seindah apa yang kita impikan..
Bukan senang nak senang
Tapi Bukan susah nak susah !!!
Betul tak ???



Dalam hidup nie,
Apa yang penting adalah USAHA kita,
Pokok pangkal adalah hati..
Kalau hati seiring dengan keinginan...
InsyaAllah segalanya akan jadi mudah !!




www.tips-fb.com

Mood of the day




Assalamualaikum uoals,



My mood as today,


Colourful the day,

Smile as rainbow...
Will shine after the raining,



www.tips-fb.com

Alhamdullilah, gud news for me !!!



Assalamualaikum uoals,


Ngeee... walaupun rasa mengantok kat office,
Adeh, asal typing je.. mesti ayat mengantok kan ??
Tapi tulah.. tak tau nape !!
Maybe suasana lepas office di renovate,
Membuatkan mata tu rasa ngantok je...

Ngantok pun ngantoklah !!!
Yang nyata..
I have gud news !!
huwaaa syokkk nye...
Gaji naik lagi !!!
Di ulangi... gaji dah naik lagi !!!
Hahhahahaha memang best !!
Boss siap offer nak bagi company car ...
Dengan alasan, " lepas ni u akan bertambah lagi keje "
Hahhahahaha keje semakin bertambah !!
Hamek ko emma !! 




www.tips-fb.com

Thursday, January 17, 2013

Kisah Secret Recipe



Assalamualaikum uoals,


Secret Recipe,
Sape suka lepak kat sana ???



Hahhaha that's my feveret place !!
Bila rasa nak makan cake
Confirm lepak sana !!
And segala best moment,
Emma selalu celebrate kat secret recipe !!!


On 15 January,
Sehari sebelum birthday emma
Incik syg bawak emma pegi secret recipe,
Nak celebrate awal katanya... hehehe
Nak jadi orang yang pertama wish


Hahahaha our best moment,
Bila makanan sampai...
Hhehehehe dapat Mocha Espresso Ice Blended...
Hahhahahha gila lah... 

And my feveret cake selain "Indulgence" mestilah "Tiramisu"
Asal makan kat secret recipe mesti hujan !!
Tu lah yang jadi ... heheheh hujan rahmat !!


Hhehehe anyway.
Thanks Incik syg for the advace celebration..


www.tips-fb.com

25 th Birthday celebration



Assalamualaikum uoals,


Genap sudah umur emma 25 tahun,
Satu umur yang orang tua-tua cakap dah boleh kawin da..
Terima kasih kepada semua yang wish birthday emma..
Tak kira dalam facebook, twitter, message, call, email, whatsapp, blog dan sebagainya..
Thank youu sooo much for the wishes..
Amin, amin, amin untuk setiap doa korang semua untuk emma

This year, first time emma celebrate birthday dengan incik syg
Dan first time jugaklah emma celebrate birthday dengan seorang insan yang bernama " bf / tunang "
Alhamdullilah, Allah permudahkan segala doa emma,
Alhamdullilah, kebahagian milik emma

Semalam emma celebrate dengan family tersayang,
Once my sis dah masakkan lauk feveret " udang sambal "
Hehhe makan sampai berpeluh-peluh coz sambal tu memang pedas !!
Incik syg suprisekan dengan beli my feveret cake " Chocolate Indulgence "


my beloved mama and ayah awal-awal pagi lagi dah wish and bagi kisss...
Hhehehe luv u soooo much  !!!

Balik keje semalam,
Anak buah emma yang kecik bagi hadiah...


Tu dia... Chocolate feveret and Muffin,
Cute nye. .. korek duit tabung adik emma semata-mata nak belikan hadiah !!


Cute cup cake from my sis,
Hhehehe thank you...
Tapi kejam.. duk amik cream then tenyeh kat muka... alahaiii


Handbabg from Incik syg !!
Hahhaha ntah bilalah nak pakai nie...
Hhehehhe anyway thanks syg =)


Lastly, nak selit jap pic before tiup lilin..
Hhehehe 25 batang liling !!!
Alahai.. tua sudah rupanya ...


www.tips-fb.com

Wednesday, January 16, 2013

Alhamdullilah, genap 25 tahun



Assalamualaikum uoals,

Alhamdullilah Allah masih memberi kesempatan hari nie,
Untuk bernafas di buminya,
Alhamdullilah, hari nie genaplah usia emma 25 tahun,
Usia yang bukan di anggap muda lagi..
Pertambahan usia..
Diharapkan dapat mematangkan lagi pemikiran,
Semoga apa yang emma lakukan,
Mendapat keredhaan dari Allah s.w.t



Ya Allah,
Semakin Jauh Langkah Umur Ku Meniti Hari
Ku Pohon Hidayah Mu semoga Di Hari Lahir Ku Ini
Kau Berkatilah Umur Ku Dan IzinKan Aku Semakin Dekat
Dengan RedhaMu 


www.tips-fb.com

Tuesday, January 15, 2013

Menjelang umur baru .....



Assalamualaikum uoals,


45 minit lagi menjelang umur baru !!
Apa perasaan ???
Huwaaaa dah tua rupanya....
Menjelang umur baru..
So dah letak satu azam..
Semoga segalanya di permudahkan.. amin !!


www.tips-fb.com

Aksi sebelum tidur !!



Assalamualaikum uoals,



Sebelum tidur korang buat apa ???
Kadang-kadang kita tak sedar,
Macam-macam aksi kita buat..
Pernah tak korang buat aksi-aksi .....


Korang bukak tingkap,
Then kira berapa banyak bintang kat langit...
Kalau bintang tak de,
Korang kira ada berapa ekor cicak kat siling rumah korang !!!



Siapa kaki baca novel ???
Before tidur mesti sibuk nak habiskan jugak baca novel.. betul tak ???


Aktiviti lelaki suka buat..


Melombong bijih timah !!!
Betul tak ???
Sape yang selalu buat ???
Ngaku cepat !!!
Hehehhehehe

Apa yang penting !!
Korang kena selalu ingat dan amalkan adalah..


Baca doa sebelum tidur !!!


www.tips-fb.com

Bila rasa mengantok mengatasi segalanya !!!



Assalamualaikum uoals,


Adeh, pagi-pagi dah rasa sangat mengantok !!
Duduk kat office sorang-sorang dah macam penunggu !!
Serius memang sangat bosan


Jeles betul lah bila yang lain dapat keluar..
huwaaa nak keluar jugak !!!
Kalau kena pilih duduk office or keluar pegi site..
Confirm emma pilih keluar pegi site !!
Okay, macam mana nak hilangkan mengantok ???


Tiba-tiba nampak pulak tutorial nie... 
Jom follow... hehehhe


Langkah 1
Okay, kita start dengan sesi panaskan badan dulu
Langkah 2
Mulakan dengan tangan dan kepala.. hehehhe tiru aksi macam nie confirm bahu dan tengkuk akan rasa lega...
Langkah 3
Pusingkan tangan korang macam aksi di atas, kalau korang peminat kartun sinchan... 
Langkah 4
Sesi lembutkan pinggang yang dah keras tu.. goyang ke kiri, goyang ke kanan.. ewahhhh
Langkah 5
Ok.. sekarang perlahankan pergerakan anda untuk redakan tegangan tadi…
Langkah 6

Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…
Langkah 7
Aksi agresif, peduli apa orang lain kata !! janji mengantok korang hilang
Langkah 8
Ok, bertenang dan angkat tangan untuk hilangkan semua tekanan…
Langkah 9
Kini cuba pusingkan kepala… untuk legakan otot bahu dan tengkuk itu…
Langkah 10 (terakhir)
Aksi " heyyyy makarena " " Last ketchup " pun boleh jugak...

Dah hilang rasa mengantok korang tak ???


www.tips-fb.com

Monday, January 14, 2013

Perempuan 9 nafsu 1 akal



Assalamualaikum uoals,

Wahh entry hari nie...
Tu dia,
Perempuan 9 nafsu tapi hanya ada 1 akal,
Okay... korang rasa logik tak ???
Tapi bagi emma .. memang logik pun
u know why ???

Perempuan kalau tengok something yang dia minat..
Confirm dia nak beli jugak !!!
Perempuan nie memang tak lari dari fesyen..
Kalau dah trend nak pakai tudung belit-belit..
Dia mesti nak ikut jugak..
Kalau keluar pakai make up.. mesti nak ikut jugak !!
Okay, cakap pasal make up,
Memang terkena kat diri sendiri jugaklah..
Tapi tu dululah.. time rajin nak duduk depan cermin lama-lama..
Event nak keluar dengan member pun sibuk nak bermake up bagai..

9 nafsu 1 akal,
Bila dah ada banyak nafsu tu...
So kita jarang gunakan akal yang 1 tu...




www.tips-fb.com

Thursday, January 10, 2013

Emma & Blogger > Part 4



Assalamualaikum uoals,


Okay, continue with emma and blogger,
Blogger yang ke 4 emma dah jumpa adalah......


Actually, emma tak sangka pulak bila dia turun KL hari tu..
Terus dia mesej emma
Kata nak jumpa...
Serius memang terkejut..
Tapi terharu jugaklah..
Miss Iman sudi jumpa emma yang comot nie..hhehehe

Memandangkan hotel yang Miss  Iman bermalam tu dekat je dengan rumah...
So emma just merempit je lah malam-malam semata-mata nak tunaikan permintaan Miss Iman.. hehehhe
Tak sangka pulak dapat jumpa  si kecik and comel tu...
Sapa lagi kalau bukan Miss Iman.
Serius dia memang sangat kecik ...
Tapi kecik-kecik pun dia sangat peramah..
Dalam masa yang sama,
Emma jumpa family dia sekali..
Family dia pun okay, peramah and tak sombong !!
Paling buatkan emma terharu...
Mak dia siap peluk and kiss pipi emma lagi..
Alahai... terharu nya...
Kalau dengan Miss Iman...
Tak payah cakaplah..
Awal-awal lagi dah peluk dia...hehhehe

Emma kenal dengan Miss Iman nie dalam " Syoknya blogging "
Then, dia pulak selalu baca entry blog emma
Support apa yang emma buat..
And kteorang pun keep in touch dari jauh..
Memandangkan emma kat KL and Miss Iman kat Kuang..
Tapi tu tak menghalang untuk menjadi seorang SAHABAT kan ???


www.tips-fb.com

Wednesday, January 9, 2013

Nak mintak sumbagan korang boleh tak ???



Assalamualaikum uoals,


Pagi - pagi bukak blog,
Tiba-tiba nampak entry dari sis nadia
Lupa pulak yang Emma ada job yang tak buat lagi..
Iaitu bantu sis nadia cari sumbangan untuk anak yatim..
Actualy, kteorang ada event on next month..
Charity sambil beramal di rumah anak yatim..

So, emma nak mintak jasa baik korang semua 
Sumbangan seikhlas mungkin,
Untuk Rumah Amal Kasih Bestari

Korang boleh baca entry INI dan INI
Sedih rasa bila tengok macam keadaan dorang,
Dorang tak mintak pun untuk membesar di rumah anak yatim,



Korang boleh bank in kat Maybank Nik Asyraf Syafiq Nik Azizan PLEASEEEE, 1530 1053 8403.


www.tips-fb.com

Tuesday, January 8, 2013

Emma & blogger > Part 3


Assalamualaikum uoals.


Dia nie sangat peramah,
Otak gila-gila
Memang kalau korang baru jumpa pun..
Mulut dia..pot pet pot pet..
Tak ada istilah full stop !!
Tu lah dia kak Mel lisa

First time jumpa kat umah abg eq,
Memang gila lah borak and duk menyakat dengan dia..
Kalau chat kat fb pun..
Memang boleh hilang mengantok punya...
Kak mel nie belum berpunya tau...
Ada sape-sape nak try tak ???


www.tips-fb.com

Emma & Blogger > Part 2



Assalamualaikum uoals,


Second blogger yang emma jumpa adalah blogger femes..
Blogger macho.. hahhaha
Rasa-rasanya sape ???
Hehehe mestilah femes blogger
Emma jumpa abg eq waktu dia invited emma datang open house rumah dia..
Huwaaa tak sangka...
Abg eq sudi jemput..
Yang nyata..
Abg eq tak sombong dan sangat peramah...


www.tips-fb.com