-->

Google+ Followers

Tuesday, January 31, 2012

Quotes of the day


" Do not give up, the beginning is always hardest "

" Times is FREE, but it's priceless.  You can't own it, but you can use it.  You can't keep it, but you can spend it.  Once you've lost it you can never get it back ".


www.tips-fb.com

Monday, January 30, 2012

Cheese menggemukkan !!! olalalalalalaa

03.03pm@wangsa maju

Assalamualaikum and selamat petang readers.. mood yang agak happy hari nie.. hahahaahha tu yang semangat nak update blog !! oh ya tajuk entry dah lain macam je kan ??? hehehehhe actually syokkkk jugak lepas dapat melantak and memenuhkan isi perut dengan cheese... hehehhe saaaayyyy cheeeessseeee !!! yeaaahh !!!


"Dan Sebenarnya", (ceeewaaah dah macam lagu Yuna lak) cheese ni mampu menggemukkan bagi sape yang benar-benar peminat setia cheese !! hehehhe tak percaya ??? trust me !!! korang HARUS percaya coz Emma one of the person yang berjaya naikkan berat   badan dengan makan cheese hari-hari !! ada berani ??? heheheh "haruslah kan ???".

Emma nie sebenarnya peminat setia cheese.  Memang pantang la kalau nampak apa-apa makanan yang ada cheese bila perut yang da kenyang boleh jadi lapar balik !! adehhhh macam tu punye penangan pun ade ke??? hehehhehe tapi tulah dia... Haruslah kan ?? hehehhe tak kiralah if pegi kedai mamak, apa yang Emma akan order ?? nak tau ape??? " Roti Canai Cheese or Nan Cheese " and if nampak "Cheese cake" lagi lahhh waaaa boleh nanggis kalau kempunan nak makan !! hehehehe memang terbaek!!



And nak di jadikan cerita, Emma pernah berjaya menaikkan berat badan dengan melantak cheese hari-hari.  Nie semua time Emma keje kat tempat lama  dulu.. Adalah Dua  manusia ciptaan Allah nie if dorang pegi masuk kat kitchen jer confirm akan bawak keluar roti yang penuh dengan cheese kat dalam dia (as toping lahh) or papelah ... pizza ke.. cake ke...confirm akan penuh dengan cheese. If tak ade cheese dorang akan letak jugak cheese and sumbat dalam mulut Emma !! Motif ??? Nak bagi Emma gemuk !!! Coz dorang cakap Emma nie kecik sangat !! And percaya tak lepas sebulan, baju Emma dah tak muat !! Nampak ketat jer.. pipi pun dah semakin tembam sampaikan dagu pun dah berlapis dua!! heheheheh habissslahh  dah terbongkar rahsia.. =p



But if korang nak try menggemukkan diri korang, tak yah lah beli cheese dale ke..cheese craft ke.. tak de nye nak gemukk !! but beli yang "pior" punye cheese.. hehehhee confirm korang akan mengembangkan diri korang !!! hehehehhehe




www.tips-fb.com

Tangisan!!!

Menarik tak kata-kata nie ???


sesungguhnya tangisan itu adalah kehidupan, bukankah hidup

 dimulakan dengan tangisan, dicelahi dengan tangisan, diakhiri 

dengan tangisan ?


dewasanya dengan pelbagai ujian yang dipenuhi dengan 

tangisan ,

dan kelak dia akan mati dan dihantar ke kubur dengan 

tangisan.
www.tips-fb.com

Start Kumpul duit.... !!!!


Sekarang !!!
Misi utama kumpul duit...
Hahhaha kumpul ape ???
Kumpul  syiling !!! hahahahha
syok kan ???
Tu memang hobi Emma !!! ahahhaahahha
Dari dulu sampai sekarang !!
Percaya atau tak ???
Emma takkan guna duit syiling !!!
Hheheheehhe so memang banyak lah syiling ....
And semalam  baru je lepas pow " Incik Abggg "
Hhehhehehe memandangkan dengar bunyi syiling yang banyak dalam poket!!
Sooooooo dengan buat muka kiutttt...
Tangan dihulur mintak syiling !!! yeaaayyyy
Thanks kerana sering membantu memenuhkan tabung syiling saya !!!
Tu kan simpanan untuk bulan 3 nie... hehehhehehe adehhhhhh
Jangan jelessss if tabung Emma dah penuh !!!
hehehehhe boleh g holiday lagi !!!
Destinasi seterusnya.... Langkawi and Pulau Perhentian.... muuuuaaaahhhh




www.tips-fb.com

30 days left .. start counting the day


09.36am@wangsa maju

Assalamualaikum and selamat pagi readers... Mood semangat pagi yang agak malas gara-gara lepak and berbbm dengan "lelaki misteri" waaaaa gilelah tak boleh belah ayat !! hahahah misteri lah sangat !!! kan ?? kan ?? kan ??? but memang misteri pun !! hehehehhe....

And sebab misteri lah Emma tengah counting the days !!! yeaaahhhhhhh 30 days left !!! wow... ape ada dengan bulan 3 ??? hehehehhe adelah.. sesuatu yang misteri.. hehehehehe apa-apa pun memang tak sabar nak tunggu 30 hari tu... waaaaa dah macam " 30 hari mencari cinta " pulak !! heheh dahhh macam tajuk drawing pulak !! adehhhh ... apa-apa pun hope semua nya berjalan dengan lancar.. and segala konspirasi and persoalan serta masalah akan selesai !!!! thanksssssssss for all people always be at my side !!! muuuuuuaaaahhhhh jom Emma blanje makan roti cheeseee and milo ice.. hehehhehehe



" Never let a problem to be solved become more important than a person to be loved "
www.tips-fb.com

Friday, January 27, 2012

Malaikat Pelangi cintaku........syok nyerrrr

04.08pm@wangsa maju


Assalamualaikum and selamat petang !! Entry ke tiga hari nie... waaaaaaa rajin nyer update hari nie.. hehehhe tak la bz sangat kat office.  Sementara tengah tunggu idea nak buat design sampai... sempat pulak usha blog one of  my blogger frez yang Emma kenal dalam forum SNB... Rina Ellisa . Hurm if korang nak tau Rina nie kecik jer orang nye.. macam Emma jugak !! Dia nie kiut and manje !! Kalau Emma masuk dalam forum SNB mesti dia akan tegur.  And Rina selalu sent comment kat blog say " Missss uuu " hahahhaha "Emma misss u tooo lalinkk".

Tadi sempat jugak godek-godek kat blog nie, once Emma godek-godek blog nie Emma dengar one song yanggg sangat syahdu... " Malaikat Pelangi Cintaku " by Laku Band.  So layan lah   lagu nie berulang-ulang kali dalam youtube.. hehehehhehe meleleh jugak air mata dengar lagu nie !! tacing jap !! nasib baik tak kena   gelak dengan member ofis.. wuhaaaaaaaa....  nasib lah Emma if kena gelak !!


Okay.. meh nak share dengan korang lirik lagu nie ....dengar and hayati tau.. nak dengar emma nyanyi pun boleh !! hahahhaha 


Malaikat Pelangi Cintaku


kasih kau bagaikan pelangi
mewarnai bahtera hidupku
kau tetap terbaik untukku
kau tercantik, engkaulah cintaku

kau bagai malaikat yang selalu setia
melindungi menjaga dan mendampingiku
baik dalam susah dan senang
kau selalu ada bersamaku



setiap malammu selalu ku melindungimu
di bangun tidurmu ku ingin selalu di sampingmu
dalam tidurmu ku selalu ingin di sisimu
kasih kau adalah nyawa nafas dalam hidupku
kau adalah pelita terang dalam jiwaku
aku tersadar melihat kebahagiaan itu seperti pelangi


aku pun berjanji akan selalu menjagamu
melindungi dan berdoa untukmu
semoga apa yang kau inginkan tercapai selalu
hidupku adalah milikmu



hidupmu adalah hidupku
kebahagiaanmu adalah kebahagiaanku
kesedihanmu adalah kesedihanku
nyawamu adalah hidupku


kasih kau adalah nyawa nafas dalam hidupku
kau adalah pelita terang dalam jiwaku
aku tersadar melihat kebahagiaan itu seperti pelangi

" Tapi pelangi itu tidak akan kekal lama, Lalu kita akan bersedih di atas kehilangannya " Quote by Emma )



www.tips-fb.com

Cerpen ??? Pandai ker???

01.50pm@wangsa maju


Assalamualaikum and selamat tengah hari readers....!!! =) Opsss lupa pulak yang hari nie hari Jumaat.  Penghulu kepada segala hari !! So selamat hari Jumaat !! Bagi kaum lelaki, jangan mengelat pergi sembahyang Jumaat okay !! Alhamdulilah, insan-insan lelaki kat ofis nie semua dah pergi solat Jumaat !! Maka berseri-seri lah wajah dorang bila balik !! ecehhhhhh !!!! Opsss ..... 

Hurm dari semalam lagi mood nak tulis cerpen macam semangat tahap "nala" dah nie.. ehhehe eh, reti ker Emma tulis cerpen ??? hahahaha jangan pandang sebelah mata je tau !! nie time sekolah dulu siap masuk pertandingan lagi.. and menang 1st place tau !!! waaaa riak jap !!!! tapi tu time sekolah lah.. sekarang otak dah berkarat sket nak cari idea. ohhhhhhhhh tidakkkkkkkkkkkk !!!!!!


Urm... tak pe.. nanti dah habis tulis Emma publish kat blog kesayangan Emma nie =) 

" Hidup ibarat kopi, biar pahit tetap di nikmati "


www.tips-fb.com

Allah uji lagi !!!

09.12am@wangsa maju

Assalamualaikum dan selamat pagi readers !! " Senyum seindah suria.. yang membawa cahaya.. ku tersenyum kau tersenyum.. kemesraan begitu....senyummmmmmm " Indah kan lirik tu ??? Setiap pagi ALLAH s.wt akan hadiahkan kita cahaya.  Indah kan ??? Kadangkala ia terselindung di sebalik awan yang gelap.  Kadang kala ia bersinar dengan megah nya.



Sama macam diri kita !! Kadang kala tak semua yang kita rasa dan lalui itu indah.  Tapi setiap yang dilalui mampu mematangkan diri kita mengenal erti kehidupan manusia yang penuh dengan sifat hasad dengki.  Dan kita sebagai hambanya yang tak lari dek ujian dari nya harus  bersabar dan ucapkan lah "Alhamdullilah" .

Kenapa Allah uji kita ??? Setiap ciptaan Allah s.wt pasti akan di uji.  Allah swt menguji seseorang pasti ada sebab dan rahsia yang tersendiri.  Dan kerana ujian itulah yang akan membuka mata dan hati kita supaya tak mudah berputus asa.  



Kadang-kadang kita tertanya-tanya, kenapa Allah beri kita ujian yang terlalu berat dan tak termampu untuk kita tanggung !! Tapi kita harus sedar, Allah swt tak akan menguji hambanya lebih dari kemampuan kita.  Dan pasti Allah dah aturkan yang terbaik untuk kita tanpa kita sedar.  Apa yang perlu.. sabar !! Itulah kunci yang sebenar !! Dan.. Allah mendengar segala tangisan dan kesedihan kita.  Ujian Allah swt bukan satu penyeksaan tetapi Emma bersyukur sebab Emma adalah insan yang terpilih tu.



" Ya Allah, dunia yang Engkau hamparkan ini indah, tetapi durinya sering menusuk. Nikmat yang Kau berikan takkan dapat untukku menghitungnya. Tetapi ya Allah, hambaMu ini sering alpa dan lena dek buaian mimpi yang tak sudah. Ya Allah, ujian yang Engkau berikan terasa begitu memeritkan, kadangkala ianya menguji kesabaran dan keimananku yang terkadang nipis, senipis kulit bawang. Ya Allah, jika ini ujian yang pantas untukku lalui, bantulah aku. Agar aku tidak tersasar dari jalanMu. Agar aku bisa bersyukur dengan ujianMu ini ya Allah. "


www.tips-fb.com

Thursday, January 26, 2012

Impian Emma nak ke bintang !!

 09.15am@Wangsa maju

Assalamualaikum and selamat pagi readers.  Korang sihat tak ??? ouch.. Emma demam sket. Nie berjangkit dengan my twin la nie.. bawak virus betul.  Nasib baik tak pitam time nak balik keje semalam.. and sampai kat rumah terus tido tak hingat punyer !!! waaaaaaaaa.... then bangun pagi tadi dengan kepala yang sangggaaaattt sakit namun gagahkan jugaklah badan nie melangkah nak pegi keje.. memandangkan hari nie ade meeting dengan "Puan Arkitek" yang sangat cerewet. !!! Cerewet ???? oh tidakkkkkkk paling malas nak layan manusia yang cerewet. But bila dengar advice dari my bos, so ku gagahkan jua !!! cewaaaaahhhh

Eh, refer kat entry post kali nie... hurmmmmmmmm " Nak ke bintang ??? " boleh tak ??? hahhaha kalau Dato Syed Muzafar mampu sampai ke  bulan, kenapa Emma tak boleh sampai ke bintang !!! kan ??? ( cewaaahhh Emma plssss jangan nak berangan okay !!!! ) hahahhahaha tu sekadar impian jer. Tak salah kan if kita nak target something yang belum tentu kita mampu capai ??? sekurang-kurangnya kita ada impian !! betul tak ??? And selagi ada impian kita akan terus berusaha nak capai impian kita. Trust me !!!


Tapi tak semua impian kita mampu capai !! betul tak ??? Tapi selagi ada harapan and semangat mesti kita mampu  capai semua tu !! and Emma ada impian Emma !! Kalau impian tapi tak ada usaha tak guna jugak !! So langkah demi langkah Emma dah atur dalam hidup Emma !! Sebab ??? Emma tak nak jatuh tersungkur lagi macam dulu !! Nasib baik masa Emma jatuh tersungkur dulu ada insan yang menghulurkan tangan untuk bawak Emma ke arah impian Emma.. thanksssssss lalinkkkkkk... !!!

" You can do anything you want to follow your dreams!! Because if you say you can't do it you'll spend the rest of your life proving it " (Quoted By Emma)



Now, i will follow my dreams !!! and Emma takkan mudah mengalah !!! oh yaaaa... my design is on the way. Just wait for it !! hehehehhehe apabila "Designer bertukar menjadi Arkitek".  Hope i can do it !!!!!!!!!

"Sometimes Allah takes away something that you love in this world to heighten your dependency towards Him. "


www.tips-fb.com

Tuesday, January 17, 2012

Masuk umur baru semua sebut pasal kawen !!!!!



05.00pm @Wangsa Maju






Bile umur dah tambah 1 angka,
Semua sebut pasal kawin...
Bile nak kawin ???
Dah besar da....
Dah boleh kawin nie...
Meh "Aunty/Uncle nak buat menantu..


Hurmm... so what will i say ???


INSYA ALLAH


Jodoh itu rahsia Allah..

☻♥☻
/█\/█\
.||.||.

SEKUAT mana rasa setia...
SEHEBAT mana kita merancang...
SEJAUH mana kita menunggu...
SEKERAS mana kita bersabar...
SEJUJUR mana mereka menerima..



SEGALA-GALANYA hanya Allah sahaja yang tahu...




Sesungguhnya urusan jodoh adalah ketetapan ALLAH. Kita hamba Nya yang lemah ini tidak ada daya upaya langsung untuk menetapkan jodoh kita melainkan semuanya dalam ketentuan Allah SWT. Namun, apa yang boleh kita buat ialah merayu dan memohon pertolongan ALLAH SWT supaya mempertemukan jodoh kita sebaik mungkin. "


www.tips-fb.com

Thanksss

03.50pm@Wangsa Maju

Assalamualaikum and selamat petang readers!! Sihat x ??? sangat-sangat merindui blog kesayangan nie.  Tapi tak boleh nak update !! wuhaaaa just boleh bukak and check jer.. banyak yang Emma nak share dengan korang semua !! yehaaaaaaa...

Owh ya, semalam dah bertambah 1 angka lagi umur Emma.. wuhaaaa tak nak !!!!!!! but kena terima hakikat jugak yang setiap yang hidup pasti akan merasa saat muda, tua, hidup dan mati. Segala-galanya dah tertulis sejak di lohmahfuz lagi !!! kan.. kan .. kan ???

Anway, Emma appreciated sangat coz ramai yang api sent wishes kat Emma  by sms, mms, bbm, facebook, emailed.. Thanks sangat-sangat !!! Hope Allah makbulkan segala doa korang semua.. amin !! InsyaAllah.  Thanks to my lovely sister yang bersusah payah buat chocolate cake favourite Emma semalam... hehehhe walaupun tak jadi sangat tapi sedap jugak !!! hehehehhe "Cayaaaangggg Angah !!!muuuuaaaahh !!! "


And yesterday, my boss bagi duit lagi suruh pegi makan coz semalam tak sempat nak celebrate birthday memandangkan ada banyak sangat meeting and presentation yang tergempar malam tadi.. pukul 9 pm, Emma kena present untuk one of project at Bangsar depan " Dato .... ".  Dengan tak prepare pape, Emma kena present !!! pergh nasib baik drawing sempat siapkan !!! hahahahha and yang paling tak tahan nyer... my boss said " u know how to tackle client " hahahhaah adehhhh rasanye semalam macam sengal-sengal je... tak sangka client and bos boleh cakap cam tu... hahahahha (senyummmmmmmmmmmmm ) and today, i order Mcd for all staff and bos dengan duit yang bos bagi !! hahahah so kira celebrate laaaa !!!


Memandangkan semalam i'm so so soooo bz sampai my lalinkk-lalinkk nak celebrate my birthday pun Emma terpaksa cancel.. welll hari nie kita pegi ek ???? hehehehe akan ku tuntut janji mu...yeaaaahhhh

www.tips-fb.com

Wednesday, January 11, 2012

5 day more left

03.20pm@wangsa maju


5 hari lagi ???
Apa dia ??
Tak lama lagi umur pun bakal bertambah...
Hahahha semakin bertambah nampaknyer....
Hope melalui pertambahan umur... 
Segalanya akan menjadi lebih baik !!!

5 hari lagi ???
Ada sesuatu yang perlu di selesaikan...
Antara hidup dan mati ???
Wowwww tak lah sampai macam tu..
Tapi antara dua hati !!!
Heheheh ada jodoh mungkin akan jadi milik orang !!!
Hahhahaha insyaAllah...

5 hari lagi ??
Boleh ker????? 
Hope semua akan berakhir dengan baik.. amin !!!


www.tips-fb.com

BEN ASHAARI : BLOGLIST FEB 2012



Segmen Abg Ben kembali lagi =) senyum laju-laju cepat korang semua !! Yeayyy Mood tengah hari lepas makan Kenny Rogers hehehhe  memang syokkkk !! So mood nak join segmen pun memanggil-manggil la... yeayyyy....

Apa ada kat blog nie ??? Ntah lah.. tak de pun yang best.. heheheh but this is my blog and i will share anything with my reader... yeayyy !! Ala tak rugi pun korang buat blogwalking ... kan ?? kan ??? kan ???



www.tips-fb.com

Monday, January 9, 2012

Bukit Tinggi ??? Best ker ??

06.22pm@wangsa maju

Assalamualaikum and selamat petang !! entry petang-petang yeayyyy ... lama kot tak update time petang-petang macam nie.. sementara menunggu mista tercayaaang amik kat ofis hari nie... kita update duluuuuu !!! yeaayyy !!  Actually semalam baru jer tersebut pasal " Bukit Tinggi " nie... tetibe terasa kat dalam hati nie macam nak pegi sana pulak !! Terus suggest kat mista tercayannngggg nak pegi sana !! jeng..jeng..jeng... dapat "green light" yeayyyy so rasa tak sabar pulak nak pegi sane !!!


Hheheheh actually ramai yang cakap tempat tu tak de pape pun !! but memang la.. emma pun tau tempat tu tak de pape.. but view dia nice sangat !! macam ala-ala kat oversea lagi !! hehehehe ala bukan nak  buat ape pun.. sekadar dapat enjoy and release tension tak salah kan ????

Urm apa yang ada kat sana sebenar nyer ???? korang tau tak ??? heheheh kalau korang penah pegi... meh la share  dengan emma... boleh emma buat novel nanti... hahahhahahha





Dan semestinya emma and mista tercaaaayaaanggg suka kepada alam .. cewaaahhh ayat tak boleh blahhh... hehehehehe but serius,  bila kita tengok alam, hijau, sungai atau laut hati rasa sangat tenang !!! Kedamaian dan ketenangan pasti akan wujud tanpa perlu dipaksa...


www.tips-fb.com

i love it !!


I love this quote :-

" Luv is a game that two can play and both win "

" Luv is when u meet someone who tells u something new about yourself "



mood : rasa sayang hey.. rasa sayang, sayang hey... 
www.tips-fb.com

Andartu ???? tidakkkkkkkkkkkk

11.37am@Wangsa Maju

Ramai yang bertanya...
Kenapa aku payah nak accept lelaki lain..???
Bukan tak de yang nak...
Tapi dorang kata aku memilih !!!

Ramai yang cakap,
Jangan memilih !! Nanti jadi "andartu"
Bukan tak nak !!
Tapi hati dah di miliki !!

Dimiliki ??? Eh sape ???
Aku tak cite dengan  sape2 pun...
Hanya aku dan dia yang tau !!
Siapa ?????
Mestilah insan yang selalu dekat dengan aku !!!!

Ramai yang tanya,
Kenapa aku pilih dia???
Nie jawapan nya !!!

Dia mungkin seorang yang cepat marah !!
Tapi dia penyanyang bile dengan aku !!
Dia mungkin seorang yang tinggi ego nya !!
Tapi aku pun macam tu jugak !!!

Dia mungkin  tak pandai nak tunjuk sayang dia !!
Tapi hanya aku yang tahu sejauh mane kejujuran dia !!
Dia mungkin rimas perempuan gedik mengada-ngada ..
Tapi dia suka bila aku bermanja dengan  dia !!

Dia mungkin jauh dari aku !!
Tapi dia sentiasa dekat bila aku perlukan dia!!
Dia lemah bila aku mengalirkan air mata...
Sebab dia tak suka aku bazirkan air mata...

Dia mungkin pernah tak jujur dengan aku !!
Tapi aku pun macam tu jugak !!!
Antara aku dan dia...
Hanya kami yang tahu !!!

Aku dan dia..
Bagaikan isi dengan kuku...
Tak mungkin terpisah...( Tapi Allah yang lebih tahu )
Pisah berkali-kali,
Namun tetap bersama...
Kenapa ????
Kerana kami saling memerlukan...

Ramai yang boleh panggil nama dia...
Tapi tak ada siapa yang boleh panggil seperti mana aku panggil dia !!
Kenapa ???
Hanya aku dan dia saja yang tahu !!!



" Luv is a game that two can play and both can win "

www.tips-fb.com

Friday, January 6, 2012

Percaya tak ???

01.50pm@Wangsa Maju

Korang percaya tak bila Emma cakap " Kerja dengan lelaki lebih mudah dari kerja dengan perempuan ?? " Sound macam biasa jer kan ??? Normal lah keadaan tu !! but korang pernah terfikir tak yang kadang kala bila kita berurusan dengan perempuan, dari keje tu cepat boleh jadi lambat !! korang try la pegi kat mane-mane kaunter yang ada akak-akak yang jaga.. kadang-kadang kita pulak yang kena tunggu sampai dorang habis bercakap !!! (sorry ek akak-akak..mak cik-mak cik) but tak semua lah yang macam tu !!!



cuba korang try imagine, sebenarnya bila perempuan dengan perempuan kerja dalam satu department yang  sama, sambil buat keja dah boleh buat ketupat palas??? betul tak ??? hehhehe bila korang tengok lelaki  lak ??? time keja dorang buat keje... tapi rehat dorang sembang !!! time tu macam-macam topik dah keluar..bola la.. kereta la.. biasalah cerita lelaki !! kan ..kan....

But, perempuan nie kerja dorang lagi teliti dari kerja orang lelaki !! tu memang tak boleh di nafikan... betul tak ??? hehhehehehehe



www.tips-fb.com

Alah okay jer !!!

01.25 pm @ Wangsa Maju

Assalamualaikum and selamat tengah hari =) korang dah pegi lunch ker??? Opss sebelum terlupa coz Emma dah tak sabar nak bercerita panjang lebar ngan korang semua nie !! Selamat Hari Jumaat and Jumaat yang pertama dalam tahun 2012. Hope ianya akan membawa lebih makna dari hari-hari semalam. amin !!!

So skang time umtukkkkkkkkkkk lepakkkkkk kiiingggg !!! yeahhhhh .... hahahha nak lepak ??? jangan mimpilah okay !! kenapa ??? hurm sape yang ade fb emma sure tau nape !! adesssss sekarang dah tak boleh nak bersenang lenang lagi da kat ofis, bukan setakat nak bersenang lenang !! Nak menghadap fb, twitter or blog pun dah agak kepayahan sket !! hehehe yesss coz dah dapat tender untuk government !! so kena usaha keras sket la.. lagipun nie project kedua Emma kat ofis baru nie yhaaa... hahahha haaaaa....


Bila member-member Emma cakap yang dorang dah semakin susah nak jumpa or ajak lepak dengan Emma sekarang!! barulah perasan !! hahahaha "saya semakin bz rupenye"... sowwy geng !!! Yup, tahun nie kena keje keras sket!! Kalau tak maka tak tercapailah impian... heheheh cam ne nak keluar kereta idaman hati ??? So chayoookkkkk...chayoookkkk go go go girl !!! yeaaaahhhhhh

Hurm yang membuatkan Emma happy keje kat tempat baru nie... korang tau x nape??? Boss selalu payung time makan !!! waaaa memang syokkkk gile !!! jimat !! hehehehe dah nama pun if keluar makan , sesi keluar makan beramai-ramai.. termasuk lah dengan bos skali joinnn... so memanglah bestttt !!! yeaaayyyy !!! korang jangan jeles ek ??? Ramai yang Emma dengar tak selesa sangat keja dengan lelaki nie.... but !!! Emma nak betulkan mind korang pasal isu nie !!! " Kerja dengan lelaki lebih mudah kerja dengan perempuan " so kuranglah dosa korang dengar sesi gosip and fitnah, or cemburu buta orang perempuan nie !!! So memang have fun kerja dengan lelaki !!! 






www.tips-fb.com

Tuesday, January 3, 2012

Eh, esok dah start sekolah ker???

02.00pm@Wangsa Maju


Assalamualaikum, hi selamat tengah hari !!! Dek kerana cuaca kat luar office sangat panas dan kerana kemalasan yang melanda membuatkan perasaan malas nak kuar lunch walaupun di pakse oleh abg-abg kat office nie ..." Badan ko tu kecik, makan banyak-banyak sket !! " dammmmmmm makan banyak pun kalau dah nak kecik tetap kecik jugak.. tak pe coz kecik-kecik cili giling nie !!! hehehehehe

Esok dah start sekolah da ?? Waaa rasa cam baru semalam Emma habis exam SPM.... and hari nie dah duduk kat kerusi empuk dengan ditemani air cond bak " KUTUB UTARA " sehingga membuatkan diriku menggigil kesejukkan !! Ditambah pulak dengan aromaterapi lavender mampu membuatkan diriku sentiasa cool... yezzzaaa... !!! Sambil menghadap drawing untuk Auditorium IAB, maka fikiran melayang-layang teringat kisah di zaman sekolah dulu... best nyer if dapat di ulang balik !!! 



Macam mane dengan kisah zaman sekolah korang ??? mesti best kan ??? Teringat zaman nak masuk darjah 1 dulu... punye lah nanggis tak hengat tak nak pegi sekolah. Dek kerana Emma selalu nanggis time sekolah maka membuatkan diriku begitu glamour dikalangan guru-guru. heheheh bila time rehat jer Emma lari balik rumah sambil menanggis-nanggis tak nak pegi sekolah !! Maka pak cik tukang kebun bersungguh-sungguh mengejar dengan basikal tuanya...  " heiiii basikal tua.... orang biasa... lalallalala".  Tak lupe jugak bile cikgu disiplin (Sir Ravi) berpeluh-peluh dan berhempas pulas mengerah tenaga dengan lemak-lemaknya berjogging dengan Emma. Sampai kat rumah rupa-rupanya Mama ade kat kantin sekolah... opsssss habislah kauuuu !!!

To be continue....


www.tips-fb.com

1st thing !!!

01.00pm @Wangsa Maju

Assalamualaikum and salam blogger =) Selamat tahun baru!! Rasa nyer belum terlambat kan nak  "Happy New Year" ??? hehehhe Oh ya, sebelum Emma nak merapu lebeh -lebih Emma nak wish Happy Birthday to blogger yang kiut miut nie, my lalink Belog MTT a.k.a Laily Qaisyirah hehehehe yang ke ??? jeng-jeng jeng.... tak nak bagi tau lahhh ... nanti MTT marah Emma.. hehehhe mucuk-mucuk dah tua.. !!! yeayyyy !!!


So selamat melangkah ke tahun baru 2012. Tahun Naga ek tahun nie ??? hurmmm tahun kelahiran Emma nie!! Hope this year is my lucky year!! amin!!! Bermulanya detik 1 January 2012 maka bermulalah langkah-langkah baru Emma!! Nak pegi mane ??? mestilah nak pegi mengejar impian... nak menggapai awan pun kalau boleh!!! 

Dan kalau boleh Emma nak kejar semua impian Emma !! InsyaAllah.. dan Emma dah start my first step... and insyaAllah on March i will...i will..i willl n i will... hehehhehe dont get confuse okay... !!! Emma nak keluar kereta idaman hati .. yeaayyyy 

And from January to April nie, Emma akan agak bz !! Dengan keje lagi .. of coz !! and my best frenz will getting marry... Yeayyyy congrats my lalinggggg... muuuuuuaaaahhhhh.... so Emma dah di beri tugas as Weeding planner tak bergaji nie... hehehehhehehe




Nota Kecik : Starting year with happy..happpy...happpppyyyy story... muuuuaaaahhhhh
www.tips-fb.com