-->

Google+ Followers

Monday, December 17, 2012

Mulia hati insan nie



Tengah baca post dalam fb,
Tiba-tiba ternampak  satu entry dari junior kat kolej dulu,
Sekarang nie dia ada kat Gaza,
Dalam misi membantu penduduk Palestin,
Dan dia baru je sedar dari koma,
Akibat terkena serangan gas pemedih mata dari Si Israel,
Mengalami kerosakkan paru-paru,
Namun syukur Alhamdullilah dia dah sedar,

Tapi ada juga insan yang menamatkan perjuangan beliau di Gaza,
Mulianya hati dia,
Mati dalam keadaan membantu insan yang di timpa musibah.
Al fatihah untuk arwahyarham.
Syahidkah perjuangan beliau tu ???
Hanya Allah yang lebih mengerti ...

www.tips-fb.com

miss u all girl !!



Assalamualaikum uoals,

Mood sangat merindui member-member Emma...
Memang lama jugaklah tak hang out dengan dorang semua..
Masing-masing bz dengan komitmen dorang !!
Ada yang tengah pening-pening,
Ada yang tengah menunggu saat dapat baby,
Ada yang tengah kumpul duit..
Yang nyata miss u oals 



www.tips-fb.com

Friday, December 14, 2012

Bila emma kenal dia !!



Assalamualaikum uoals,

Okay entry menggedik jap !!
Jangan baca kalau korang tak berminat okay ..
Okay, ramai yang tertanya-tanya siapa dia Incik Sayang tu..
Emma tak pernah pun nak show off sangat pasal dia,
But bila Incik syg dah tacing coz Emma tak pernah cerita pun pasal dia dalam blog,
Kalau ada pun just entry selit-selit je...
So Emma nak kenalkan kat korang,

Inilah dia Incik Syg tu.. Mr Afizam
Actually, Emma jual mahal dulu ngan dia,
Tapi dia tetap sabar tunggu Emma
Bagi dia, First time dia jumpa Emma..
Dia dah rasa something !!
Rasa apa ???
Tanya lah dia sendiri.. hehehe
Once kali kedua dia jumpa Emma,
Dia terus buat sujud syukur,
Setiap hari time Emma nak balik kerja mesti dia akan tunggu Emma depan ofis dia,
Walaupun Emma tak pernah pandang dia !!
Bila dia tau Emma dah ada bf,
Dia frust... menyepikan diri..
Sampailah satu masa, Emma dah single..
Then kteorang jumpa balik !!
Peluang kali kedua tu, dia cuba lagi..
Dan akhirnya berkat kesabaran dia,
Dia berjaya pecahkan tembok yang Emma bina selama nie..
Kalau dulu, Emma pernah cakap 
" Biarlah jodoh tu datang sendiri "
Dan alhamdullilah, Emma tak mencari.. tapi Allah tetap tunjukkan jalan.
Emma terbuka pintu hati nak accept dia lepas kteorang selesai solat kat Masjid KLCC,
Dalam hati tu terdetik,
Kenapa Emma tak nak beri peluang kat dia ???
Bodohnya kerana tetap menanti insan yang dulu..
Sedangkan Allah dah tunjukkan depan mata Emma
Jalan yang perlu Emma pilih..
Dan akhirnya depan masjid tu jugak Emma menanggis.....





www.tips-fb.com

Waiting for tomorrow !!



Assalamualaikum uoals,


Sangat bosan kat office !!
Sepatutnya kena keluar pergi site hari nie !!
Punyalah eksited coz tak payah jadi tugu kat office,
Lastly, tak boleh nak pegi pulak !!!
Huwaaa sangat bengang dan bosan.
Tak sabar pulak nak tunggu esok,
Hehhehehe dah planning dengan Incik syg,
Nak pergi survey,
Survey apa ???
Mestilah nak survey idaman hati !!
Kalau boleh nak test drive skali !!


Huwawawawa 
InsyaAllah dapatlah keluar si jantung hati,
On January or early February nie,
InsyaAllah.
Dah alang-alang keluar,
Incik syg ajak survey "something" skali..
Hhehehe sangat teruja dah nie !!


# Semoga ALLAH permudahkan segalanya . Amin



www.tips-fb.com

Boikot TOMYAM



Assalamualaikum uoals,


Disebabkan Malaysia kalah semalam,
Dengan ini,
Incik Bf isytiharkan.....
" Emma tak boleh makan Tomyam lagi "
Wuhahahhaha ape kes???
Bola and selera Emma !!
Tak ada kena mengena !!
Hahhaha yang lepas biarkan berlalu..
Kita perlu menerima kekalahan..
Strategi perlu di tukar !!
Baru boleh menang !! hehehhe
Semalam semangat balik rumah awal semata-mata nak tengok bola !!!!

www.tips-fb.com

Thursday, December 13, 2012

Kiamat 21.12.2012



Assalamualaikum uoals,


Heboh di serata dunia,
Bila ada yang mengatakan kiamat akan berlaku 21 disember nie,
Dah tertulis ke tarikh tersebut dalam Al-Quran ???
Tak kan !!!
Yang nyata kiamat tetap akan datang,
Cuma kita tak pasti bila ...
Tadi, waktu Emma nak keluar lunch,
Adalah seorang hamba Allah nie bertanya,
" Betul ke kiamat 21 Disember nie ??? "
Lalu Emma jawab,
" Kiamat tetap akan datang, Kalau Allah kata Ya, maka Ya lah kiamat akan tiba. "
Terlalu banyak fakta yang memesongkan akidah kita,
Yang nyata,
ALLAH MAHA MENGETAHUI



www.tips-fb.com

12.12.12



Assalamualaikum uoals,


Semalam 12.12.12,
Maka genaplah setahun Emma kat company baru
Dalam masa setahun nie, 
Banyak yang Emma belajar,
Ada detik suka dan duka..
Kena marah tu adatlah dalam kerja !!
Yang nyata berkat kesabaran,
Allah pasti permudahkan segalanya.
Dalam tempoh setahun nie,
Alhamdullilah,
Emma dah naik pangkat,
Di beri kepercayaan untuk jadi leader dalam projek yang bakal Emma handle,
Bermakna,
Tanggungjawab semakin berat,
Amanah perlu di pikul,


# Pangkat dah naik, gaji bila nak naik nie ???


www.tips-fb.com

Bila perempuan dah tak ada kerja



Assalamualaikum uoals,


Menghilangkan diri sementara,
Bukan apa,
Tak tau nak update ape !!
Otak kelu, beku, tepu...

Okay, nak share dengan korang
" Bila perempuan dah tak ada kerja "
Bukan nak memburukkan kaum wanita,
Tapi itulah salah satu hobi kaum wanita...
Bila dah duduk berkumpul ramai-ramai,
Mulalah keluar isu-isu..
Mengutuk, mengata, cerita yang tak benar di tokok tambah
Bukan apa,
Kesian and geram jugak lah kat Incik sayang,
Start kerja tempat baru,
Ramai perempuan pulak tu..
Bila nurse-nurse dah tak ada kerja,
Mulalah mereka-reka cerita...
Bila dah dengar cerita dongeng tu...
Telinga pun boleh berasap !!


# Tak perlu nak jaga tepi kain orang lain, tak sedar bila kain sendiri dah koyak !! 

Renungan untuk diri sendiri, mengumpat dan mengata sila jauhkan ....


www.tips-fb.com

Thursday, December 6, 2012

Si kecik yang comel !!



Assalamua;aikum uoals,

Okay sangat busy pagi tadi,
But sekarang dah boleh relaks sikit..
Emma nak share dengan korang nie...


:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
;
;
:
:
;


Hehhehe comel tak ??
Rasa macam nak cubit je pipi yang bulat tu...
But nanti ayah dia marah pulak !!
Okay si kecik nie anak kepada blogger kaki wayang
Hehehhe sangat comel Aqif nie =)



# Pic telah di curi daripada facebook Kaki Wayang =) hehehhe jangan marah !!!


www.tips-fb.com

Wednesday, December 5, 2012

MALAYSIA VS KUTUB UTARA



Assalamualaikum uoals,


Okay, ni office ke fridge ???
Makk aii sangat lah sejuk !!
Tau lah baru je service air cond
Tapi sejuk nya,
Menggigil dah nie,



Hidung dah start berair-air nie,
Confirm risiko nak kena selesema sangat tinggi !!
Eh, ada peluanglah nak pergi PPUM kan ?? 
Hehheheheheh anyway SELAMAT BEKERJA 


www.tips-fb.com

Tuesday, December 4, 2012

Hujan lagi !!



Assalamualaikum uoals,


Sekarang nie,
Asal pagi panas,
Tengah hari or petang confirm hujan !!
Paling tak larat bila time nak balik keje hujan !!
Alahaiii remuk hati nie,
Nak meredah sang hujan !!!
Kalau hujan time malam,
Best lah jugak !!
Boleh tidur dengan lenanya...



Semenjak musim hujan nie,
Barulah terhegeh-hegeh nak spare payung kat ofis,
Kalau tak ???
Jangan harap nak bawak payung !!!
Walau apa pun ...
"SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN "
www.tips-fb.com

MCD lagi ???



Assalamualaikum uoals,


Kemalasan melanda,
Bukan setakat nak update blog je malas,
Nak keluar lunch pun malas !!
Sudah nya...


Mcd lagi ????
Haiyaaaa... kata nak boikot,
Tapi tak boikot jugak !!
Asal bedal je..
Janji perut kenyang !! 



www.tips-fb.com

Admire lagi ??? alahaiii



Assalamualaikum uoals.

Mood kemalasan nak update blog sekarang nie
Alahai ... tak tahu nape...
Asal bukak blog je.. duk pandang,
Typing nye tak jugak..
Kalau kat draf tu dah melambak..
Tapi semua sekerat jalan je.
Adeh, kenapa lah nie
Owh ya,
Alhamdullilah, incik syg dah transfer kat Hospital KL..
Kat mana??? hehehhe rahsia la..
Baru masuk semalam, 
Dah ramai duk admire kat dia..
Adehhh ngajuk lah macam nie..
Ada je nurse-nurse yang duk tanya-tanya dia single ke dah berpunya !!
Nasib baik lah sang SAKA-SAKA dia (assistant incik syg) yang tolong jawabkan..
Ishhh payah betul !!!


www.tips-fb.com

Friday, November 30, 2012

Waaa Tahniah !!!



Assalamualaikum uoals,


Rasa seronok pulak hari nie,
Tadi baru dapat call dari Incik Sayang,
Akhirnya,
Setelah berbulan tunggu...
Incik syg dapat transfer kat KL..
Alhamdullilah,
Akhirnya Allah permudahkan segalanya..
Lepas nie,
Dah ada plan lain pulak...
InsyaAllah nak keluar kereta idaman hati January nie ....

# Lepas nie tak payah lah berjauhan lagi... 


www.tips-fb.com

Tuesday, November 27, 2012

First Time dapat Bunga !!



Assalamualaikum uoals,

Okay, entry  berbunga-bunga lagi hari nie,
Jangan ada yang muntah hijau pulak bila baca ek !!
Hhehehehhe eksited punya pasal...
Sapa ada baca entry yang emma post semalam ????
Belum lagi ???
Okay, kalau nak tau....
First time dapat bunga dari Incik syg..


Entah malam sebelum tu dia mimpi apa pun Emma tak tau la...
Tapi, memang syokkk la... hehehehe
Balik keje semalam terus duk belek bunga...
Siram sikit dengan air... kalau boleh tak nak bunga tu layu =)
Okay, once Incik Syg bagi bunga tu...
Kteorang dah plan nak teman dia pergi cari kemeja kat SOGO..
So, tetiba dia bagi bunga pulak...
Haaa amik kau !!!
Nak simpan kat mane ???
Bukan drive pun...
Naik LRT...
So, plan asal mesti di teruskan...
Hehhehehe naik LRT bawak bunga besar...
Oh makkkkk  !!!
Tebal muka 6 inci...
Incik syg dah gelak je...
Bukan nak tolong bawak..
So buat je muka selamba...
Sepanjang jalan semua duk pandang !!
Bila masuk SOGO..
Wuhaahaaa ramai nye orang !!
Incik syg cakap,
" Tak pe, kalau hilang... senang nak cari !!! awak sorang je bawak bunga dalam SOGO ni..."
Okay, hari yang penuh kejutan hingga membuatkan muka tebal,
Pipi dah blushing habis...


www.tips-fb.com

Monday, November 26, 2012

Kebosanan di hari Isnin



Assalamualaikum uoals,

Monday Blues...
Kebosanan kat office...
Ditambah pulak dengan hujan...
Keje pun tak la banyak...
Dah settlekan pagi-pagi lagi..
Pagi-pagi dah pegi site,
Tengah hari baru balik
So sekarang duk diam-diam kat office
Tetiba teringat pulak kat bunga lily kat rumah...
Huwaaaa...
Semalam tdo pun letak bunga lily kat sebelah..
Hhehehehe eksited punya pasal...


# Dalam hati ada taman !!!

www.tips-fb.com

Kejutan yang tak di sangka !!



Assalamualaikum uoals



Semalam hari yang penuh dengan kejutan  !!
Nasib baik tak ada heart attack..
Kalau tak dah lama ....jalannn da...
Suprise yang tak di sangka-sangka,
Patutlah bila Emma cakap kat Incik sayang Emma otw nak jumpa dia..
Sibuk tanya bila...bila... dah sampai ke belum ??
Lama lagi ke nak tunggu ???
Berkali-kali duk call...
Dalam hati rasa pelik jugak !!
" Eh, apa kes nie ??? "
Selalunya bila Incik syg kena tunggu,
Tak de pulak tanya berkali-kali...
Once sampai je kat tempat yang dia tunggu...
Oh mak gayahhhhh !!!
Korang rasa apa yang Emma nampak ???
Hehehehhe sangat-sangat terharu ...
Mana tak nya,
Besar lah jugak apa yang Emma dapat tu...
Tak sangka pulak dia nak bagi..


Weeee Lily flower... feveret pulak tu...
Nak nanggis pun ada,
Terus say thank you kat Incik sayang...
Then Incik sayang ajak pegi makan pulak...
Huhuhu nasib baik makan sikit je kat kenduri kawin Aneet semalam...

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
Incik sayang bawak pegi Secret Resipe..


Tiramisu cake, and chocolate ice blended pilihan Emma
Incik sayang teringin nak makan Blueberry Cheese cake and White coffee...
Makan dengan ditemani sang hujan....
Huwaaaa syokkk nye....

Ingat dah habis Suprise...
Rupanya ada lagi...


Limited Edition Ferrero Rocher katanya...
Huwaaaa lagi suka....yummy yummy

Sempat tanya kat Incik sayang,
 " Kita celebrate apa hari nie ??? "
Tau Incik sayang jawab apa ???
 " Saja, nak tunaikan impian awak !!! 
Saya akan cuba tunaikan setiap yang saya janji & semua impian awak !!! InsyaAllah "
Huwaaa nak nanggis pun  ada... 
Tak pernah seorang lelaki buat macam nie kat Emma
Sangat Terharu...Terima Kasih Ya Allah,


Agak-agaknya boleh dapat tak nak celebrate next birthday dekat Restoran berputar KL Tower tu ???
Hhehheheheh tak pun dapat kereta BMW 6 Series ke... 
Myvi or Toyota Prius ke... hehehehhehe

Yang penting, 
Impian Emma hanya satu...
Segala apa yang Emma & Incik sayang impikan akan tercapai..InsyaAllah

www.tips-fb.com

Tahniah Anita !!


Assalamualaikum uoals,


Firstly, Emma nak wish Congratulation for my class mate,
Anita Bugis and Husband
Coz dah selamat pun melangsungkan majlis perkahwinan dorang semalam !!
Tahniah !!!
Semoga kekal and bahagia hingga ke Syurga.
InsyaAllah


Majlis bertemakan " ala-ala minangkabau "
Tuuu dia membuatkan kepala si aneet just boleh toleh kiri dan kanan...
Hahhahahah
Well kalau dah pegi weeding..
Confirm jumpa dengan class mate yang lain !!
So ni lah yang jadi...





# Start bertudung !! Heheheh learning proses .. insyaAllah..


www.tips-fb.com

Friday, November 23, 2012

Bila dah sampai seru !!



Assalamualaikum uoals,


Berkongsi kegembiraan pada hari Jumaat,
Penghulu segala hari,
Si gadis manis bergigi arnab yang comel,
Mengambil keberkatan penghulu hari,
Untuk di ijab kabulkan dengan si cinta hati


Tahniah " Pn Dhila " hahahhaha status dah bertukar,
Maka tanggungjawab pun semakin besar,
Siapa sangka,
Kalau dah jodoh tak kemana,
Bila Allah dah tulis nama pasangan kita di Lohmahfuz,
Maka itulah suratan kita,
Walaupun pelbagai halangan dan dugaan datang
Dan akhirnya,
11 am 23 November 2012 bersamaan 9 Muharram 1433H,
Selamat sudah dua hati..
Hehehhehe congrats lalink :)



www.tips-fb.com

Tuesday, November 20, 2012

Tanya sama HATI



Assalamualaikum uoals,

Hari nie nak share sikit tentang kisah Emma. 
Sape yang tak berminat, tak payah baca okay. 
Tiada konspirasi ataupun entry menggedik.  
Hehhehehe wahhh ayat mintak penampar je kan ??? opsss sorry !!!


" Saya  tak nak tahu awak kerja apa !!
Saya tak nak tahu duit dalam account awak ada berapa !!
Saya tak nak tahu gaji awak berapa !!
Saya tak nak tahu harta apa yang awak ada !!
Saya hanya nak awak jujur & ikhlas sayang saya "

Okay, itulah ayat mula-mula Emma bagi kat Incik sayang Emma...
Sebab apa ??? Entah, Emma tak berminat nak tahu semua tu..
Bagi Emma, Emma boleh cari semua tu..
Tapi kasih sayang tak boleh nak cari !!
Sebab tu masa awal perkenalan kteorang Emma tak nak tahu semua tu !!
Kenal, kawan secara ikhlas, 
Tanpa memandang siapa diri dia yang sebenarnya !!

Tapi itulah,
Ingat lagi pesan mama,
" Jangan membenci seseorang, coz orang yang kita benci adalah soul mate kita "
Tapi sekarang Emma akui yang semua tu betul,
Emma pernah tolak Incik sayang 2x,
Tapi dia still tunggu Emma
Still mengharapkan Emma
Allah tu maha adil,
Berkat kesabaran Incik Sayang,
Hati yang keras dan beku untuk insan yang bernama LELAKI akhirnya lembut balik

And sekarang,
Tak ada rahsia antara kita !!
Susah, senang, suka, duka,
Kita kongsi sama-sama !!
Susah awak, susahlah saya,
Senang awak, senanglah saya
Hope Allah panjangkan hubungan nie,
Dan akhiri dengan satu kebahagian yang tak terucap. Amin



www.tips-fb.com

"Segmen Follow Sampai Pengsan"



Assalamualaikum uoals,


Gedik-gedik nak join segmen lepas dah lama tak join
Jomm join segmen nie !!


>> Just call me Emma
>> Berasal dari Kuala Lumpur
>> Siapa peminat kaler purple ??? meh like banyak-banyak ^_^
> Follower 841



www.tips-fb.com

Monday, November 19, 2012

Terkena jugak !!!



Assalamualaikum uoals,


Baru je cakap nak boikot Mcd,
Last-last...
:
:
:
:
:
:
:











Terbeli jugak ...... !!!


www.tips-fb.com

Perempuan tak perlu jadi bodoh kerana Lelaki !!



Assalamualaikum uoals,

" Tak perlu memperbodohkan diri untuk seorang lelaki yang 
tak pernah menghargai seorang wanita !! "

Ada sesiapa yang setuju dengan ayat tu ???
Kenapa Emma cakap macam tu ???

Sedih jugaklah bila Emma tengok ada insan di sekeliling Emma yang menanggis sebab bf dorang tinggalkan dorang. Murung berhari-hari, menanggis sampai bengkak mata, tak nak makan, bad mood !! post entry sedih dalam fb, twitter or laman sosial yang lain !! what's that ???

Okay, tak salah rasa sedih bila orang yang kita sayang tinggalkan kita.  Tapi, kita kena bersyukur sebab Allah dah bukakan mata kita yang lelaki tu bukan untuk kita !! Emma pun pernah jugak rasa macam tu !! Bila orang yang Emma sayang tinggalkan Emma untuk orang lain !! Firstly, memang sedih and terkilan, tapi bila Emma fikir balik ada sebab Allah buat macam tu. Yang nyata, dia bukan ditakdirkan untuk kita.

" Kadang-kadang kita tertanya, kemana hilangnya matahari ?? Diganti dengan hujan dan petir. Rupa-rupanya Allah hadiahkan pelangi untuk kita "

Tapi itulah kenyataan, bagi Emma tak perlulah sampai rasa sangat down, nak bunuh diri atau sebaliknya.  Dan kita kena percaya pada Allah, yang Allah akan anugerahkan sesuatu yang bernilai untuk kita !! Tak perlulah memperbodohkan diri sendiri untuk lelaki yang tak pandai nak menghargai wanita !! 


www.tips-fb.com

Boikot makan MCD !!



Assalamualaikum uoals,


Saat-saat kita rasa happy,
Gelak ketawa,
Tapi kita lupa,
Ada insan yang sedang bersedih,
Hidup dalam ketakutan,
Saudara sesama Islam,
Ditindas dengan kekejaman si Zionis,
Tapi kita,
Apa yang kita buat untuk bantu mereka ???
STOP makan MCD !!!
Stop menggunakan segala barangan yang di import dari Israel,
Yang tanpa kita sedar,
Mereka cuba meracuni fikiran kita !!


www.tips-fb.com

Friday, November 16, 2012

Jaga HATI ???



Assalamualaikum uoals,

Payah nya nak menjaga hati semua orang ye !!
Lebih - lebih lagi payah nya menjaga hati pembaca blog nie,
Emma tak marah atas setiap teguran insan-insan yang sudi comment and baca blog nie,
Walaupun blog mengarut tapi ada jugak insan yang sudi membaca !!
Kita nie semua sama,
Nak puaskan hati semua orang memang susah,
Emma pun tak pernah cakap Emma nie seorang yang baik,
Setiap entry yang Emma post,
Emma akan jadikan teladan untuk diri sendiri,
Bukan nak menghina, mengata atau tunjuk hebat !!
Tapi tu semua nasihat untuk diri Emma sendiri,
Dan bagi yang tak suka dengan apa yang Emma tulis,
Emma mintak maaf !!
Ini adalah blog Emma,
Hasil idea dan usaha Emma sendiri.
Segala kisah  suka, duka, gelak tawa Emma akan share dalam nie.




www.tips-fb.com

Thank You



Assalamualaikum uoals,

Salam Maal Hijrah !!
Okay, memandangkan kita dah berada di tahun Islam yang baru,
Dan tarikh 1 Muharram bersamaan 15 November 2012
Dan ia merupakan ulang tahun bulan... Emma & Incik sayang...
Ulang tahun bulan pun di kira ke ???
Hhahaha tak kisah lah...
Alhamdullilah, 9 bulan dah Emma & Incik sayang ada ikatan yang belum sah lagi..
hehehhehe belum kahwin lagi la...
Dalam tempoh 9 bulan nie,
Pelbagai dugaan yang datang dan pergi..
Dan alhamdullilah, Emma & Incik sayang dapat harungi semua tu..
Apa yang penting ???
Tiada rahsia antara kami !!
InsyaAllah, sedang menghintung saat untuk langkah yang seterusnya. 


Dan akhirnya, Emma bongkarkan rahsia kat korang semua.
Yang menjadi tanda tanya " siapa Incik sayang " tu...
Thanks to Allah kerana kurniakan seorang insan yang sangat memahami,
Thanks to family kerana memberi restu,
Thanks to friends atas sokongan,
And thanks to HATI kerana membukakan pintu hati untuk menerima seorang insan yang sabar menunggu !!

# Kenapa Emma pilih Incik Sayang ??? Hanya Emma & Incik sayang yang tahu =)


www.tips-fb.com

Monday, November 12, 2012

Bila mata kena GAM



Assalamualaikum uoals,

Entry pertama untuk minggu nie,
Tapi serius, mentang-mentang esok  cuti...
So mata hari nie... zzzzzzzzzzz
Sangat mengantuk !!
Tambah pulak dengan hujan...
Adeh, apakah ini ????


Otak sangat-sangat tepu,
Tak boleh nak berrfikir dah...
Hehehhe esok cuti !!
Plan nak pergi mana ek dengan En sayang ???
Memamg sangat blur !!
Oh idea... pls come !!!

# Mata macam kena gam !! Otak pun jadi BLUR !!

www.tips-fb.com

Thursday, November 8, 2012

“SEGMEN : NASZ NAK KUMPUL 100 BLOGGER”



Abg Nasz kembali lagi dengan segmen !!
Lama tak join segmen dia =)
Okay, dia nak kumpul 100 blogger !!
untuk apa ??
Tak pulak cakap !!
Maybe nak buat group blogger kot !!
So bolehlah kenal antara satu sama lain.
Selalu chat dalam alam maya je,
Bila lagi nak bejumpa, betul tak ???
Macam Emma, ada blogger yang Emma dah jumpa,
Ada yang tak pernah jumpa.
So jomm korang semua join  !!!!

 # Just klik je kat banner kalau nak join.
www.tips-fb.com

Wednesday, November 7, 2012

Bertudung kerana FESYEN atau TUNTUTAN AGAMA


Assalamualaikum uoals,


Sekarang nie ada banyak isu pasal bertudung.  Alhamdullilah, ramai artis dan kawan-kawan Emma yang dah pun berhijab. Tahniah dan alhamdullilah kepada mereka semua. Emma bila lagi ??? InsyaAllah, Emma dalam proses menyesuaikan diri dengan berhijab.

Sebab apa kita bertudung ?? Mengikut perintah Allah bukan ?? Emma bukanlah orang yang layak untuk bersuara, tetapi Emma berhak memberi pendapat bukan ??? Kadangkala Emma  perhatikan, ramai yang bertudung sekarang sebab ada banyak fesyen tudung baru !! Dan semestinya, pelbagai tutorial berhijab yang boleh korang tengok !! Dan ramai pulak icon-icon tudung menjadi ikutan trend terkini seperti Ekin, Yuna, Wardina, Irma, Shila Amzah dan femes blogger FL yang banyak buat tutorial hijab.


" Tak perlu ikhlaskan hati untuk bertudung kerana bertudung adalah  wajib bagi wanita Islam " 

Tapi, Emma perhatikan ramai yang memandang rendah pada wanita yang bertudung ! Bukan membela diri sendiri, tapi InsyaAllah Allah akan berikan petunjuk untuk yang tak bertudung lagi.  Sama bagi Emma, biarlah orang memandang rendah kerana tak bertudung, tapi bila Emma mula berhijab, Emma akan perbaiki segala kekurangan dan laksanakan apa yang di  tinggalkan.

Tengok saja, isu khalwat, Zina, dan sebagainya...apa yang korang nampak ??? Wanita yang bertudung atau tidak yang banyak terlibat ???

" Jangan jadikan perinntah Allah sebagai trend atau topeng untuk menutup segala keburukkan, sebab mereka yang berpura-puralah yang merosakkan agama sendiri "


Oh ya, semalam baru je amik tudung yang Emma order dari member Emma.  Hehhehe thank En sayang kerana belikan tudung feveret kaler =) Sedang berusaha ke arah kebaikkan dan perubahan. InsyaALLAH

Kalau nak koleksi tudung terbaru ??? KLIK SINI


www.tips-fb.com

Monday, November 5, 2012

Bila Jarum di tangan...



Assalamualaikum uoals,


Just nak share dengan korang tentang sesuatu yang membuatkan emma paling tak suka !!
Tak suka, tak suka, tak suka...
Tau apa ???
Bila kena cucuk jarum  !!!
Wuhaaa memang menci part-part nie
Sebab tu kalau Emma sakit,
Memang tak nak pergi hospital
Sebab, takut kena cucuk and takut makan ubat !!!
Hheheheh kantoi da...


Ingat lagi bila nurse nak cucuk untuk amik darah
Tangan dah menggigil..
Muka dah pandang tempat lain..
Bila nurse cakap...
" Saya cucuk ek "
glupppppp......zasssssssssssss
" Cucuk lahhhhhh "
( Padehal dalam hati.. tak nakkkkkkkkkkkkkkkk )
Bila nurse bagi botol darah...
Wuhaaa habis dah darah aku !!!



www.tips-fb.com

Bila blog tak berupdate


Assalamualaikum uoals,


Sorry, bagi sesiapa yang sentiasa baca blog si kecik nie,
Emma mohon maaf sangat-sangat
Membiarkan blog tak berupdate
Membuatkan diri terasa sangat rindu tahap chipmunks kat blog nie
Tapi nak buat macam mane,
Duk tahan sakit and berulang alik dari rumah ke hospital
Kalau nak cakap ubat tu...
Tak payah nak cite lah..
Punya lah banyak,
Nak termuntah balik bila tengok..
But, sedar diri yang memang tengah sakit
Maka makan lah jugak..


Weekend pun just duk lepak kat rumah duk tahan sakit
Nasib baik ada En sayang yang balik dari sabah,
Semata-mata nak teman di kala sakit... << cewahhh, memang mintak penampor dah nie >>
all, doakan Emma cepat sihat ek ^_^
Sayangggg korang semua.. muuuahhh





www.tips-fb.com

Monday, October 29, 2012

Saman AES kini bermula !!



Assalamualaikum uoals,


Mood bercuti dah habis,
So selamat kembali bekerja uoals semua :)
Okay, Emma nak share dengan korang semua tentang saman terbaru oleh pihak polis
Saman AES (Automatic Enforcement System) telah bermula,
Maybe ramai yang dah tau tentang lokasi kamera tertutup dorang !!
But saja jer nak share dengan korang,
Once Incik Boss dah sent email kat semua staff untuk alert pasal lokasi AES ni



















# Pandu cermat, jiwa selamat...


www.tips-fb.com