-->

Google+ Followers

Thursday, April 26, 2012

PM umumkan Penyelarasan GAJI Sektor SWASTA






Pagi-pagi dah boleh senyum sikit !!
Mane tak nya,
Otw nak pergi kerja pagi tadi... sempat dengar radio...
Berita baik untuk semua kakitangan SWASTA !!
Kerajaan akan selaraskan gaji bagi sektor swasta !!
Bila ???
PM akan umumkan pada 1 Mei nie !!
So harap-harap lepas nie tak ada lagi isu pasal gaji...
Bukan apa, jelous jugak bila Government asyik naik gaji je...
Tak fair laaaa... padehal dorang punye keje tak lah banyak sangat pun !!
Boleh lepak-lepak lagi jika nak di bandingkan dengan yang kerja Swasta nie...
Opsss jangan marah ek sape keje government !!!
Sekarang nie semua barang harga dah naik !!
Lepas pilihanraya bulan Jun nie confirm akan ada kenaikan lagi..
Tapi kalau  gaji still tahap macam hampeh,
Macam mane rakyat Malaysia nak maju ???
Memang la ada pelbagai skim yang government tawarkan !!
Tapi bukan ke tu semua menanggung bebanan hutang yang banyak ???
Kita kan 1 Malaysia,
Tak adil lah if sektor government je yang dapat banyak keuntungan !!
Swasta ?? hehehhehe gigit jari je la...
Nak lebih ??? Usaha sendiri la...
Betul tak ????


www.tips-fb.com

6 comments:

  1. tau tak apa.. swasta nak naik kena usaha .. usaha lebih dpt le lbih kn.. hmm En. Helmi keje gov.. pergh, mmg relax gila keje dia.. siap bleh lepak blik uma lg.. hehe

    ReplyDelete
  2. sokonglah...keje swasta klo xrajin keje jgn harap nak dpt naik gaji huhu...

    ReplyDelete
  3. Syoknyaaaa bila semua nak naik gaji :D

    ReplyDelete
  4. @Shiema Sufian ehhehehe hope so .. dapat naik gaji.. ahakssssssssss peace =)

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!