-->

Google+ Followers

Thursday, December 30, 2010

Detik -detik terakhir 2010

30 Disember 2010.... Hari nie semua orang memperkatakan tentang sejarah 14 tahun yang lalu berulang kembali.... akhirnya Malaysia dapat merampas kembali takhta sebagai juara.....hehehhe tahniah Malaysia....... yang paling best nyer esok cuti..... hahahah aku pelik jugak bila aku bukak Facebook pagi tadi semua ckp pasal cuti esok.... so aku pun confius jugak... cuti ape???

so untuk menghilangkan keraguan aku pun search la online paper,.... betapa happy nyer bila PM kita mengumumkan esok cuti semperna kejayaan Malaysia....heheheh ( amin... walaupun da terlewat tahu )

 Kami Juara... minum milo anda jadi sihat dan kuat!!!

Esok last day in 2010.... welcome 2011 wah.... cayalah.... sekejap je masa berlalu kan...??? Dalam tahun nie je byk benda yang aku dapat, belajar and merasai.... ada saat-saat suka, saat duka, saat manis, saat pahit, tawar, masam.... ( semua ada ).  Dalam gelak tawa kebahagiaan dan kegembiraan terselit jugak kesedihan yang aku rasai... Namun semua nya aku lalui dengan tabah dan tenang....

Tahun baru so azam pun kena baru kan??? korang punya azam tahun nie dah tertunai ke belum???? ( ceh nak tanya orang pulak) yang penting azam aku da tertunai untuk tahun nie... so boleh pasang azam baru.... cuma 1 azam je yang x tertunai lagi.... ( aku ada pasang niat nak pakai tudung ) tapi belum tertunai lagi.... pintu hati tak terbuka lagi sebenar nya....Pape pun aku harap segala impian aku untuk tahun 2011 tertunai...... amin....

Anyway Goodbye 2010 and Welcome 2011 aku tak nak toleh ke belakang lagi,...segala kesedihan, kedukaan dan masalah aku nak tinggalkan jauh di belakang... " past is past " ... biarkan ia berlalu seperti angin 
www.tips-fb.com

Antara Aku, Dia dan Hujan

29 December 2010      Hujan yang turun bagaikan mutiara
Berkilau bersinar berkerdipan
Subur menghijau bumi terbentang
Dan bayu berpuput lembut 
Cinta yang bersemi Diwaktu hujan turun Menyirami ketandusan hati
 
Aku yakin setiap insan ciptaan Allah pasti ada kenangan di waktu  "hujan " kan??? Begitu juga dengan aku... dan kerana hujan lah aku masih menyayangi insan yang berjaya membuat tugu dan bertapak dalam hati aku nie...biar apa orang nak cakap... aku kenal siapa dia!!! Aku pernah dengar orang cakap Hujan umpama hidup kita... Ia seperti masalah yang kita hadapi namun ia hanya hadir seketika kemudian memberi Pelangi kepada kita... Indah kan???
 
 
 Dan kerana Hujan lah adanya cerita antara aku dan dia.....
 
Semalam dia datang amik aku kat ofis.... (yeah... dapat la jumpa n spent time ngan my cayang... )hahaha ...saat-saat aku nak balik... time tu la bos aku suruh fax kan invoice kat client.... nak n x nak aku pun buat la jugak... (dalam hati risau dia marah kena tunggu lama) ...
lepas fax je aku terus angkat kaki melangkah dengan lajunya untuk ke luar dari ofis... tu dia da tunggu kat depan ofis aku da.... jeng..jeng...jeng... sure kena marah nie.... 
 
so kena acting sket.... stand by.... and action!!! 
" sorry lambat !!! heheh " ( buat2 la muka kesian sket... x kira la muke 20 sen ke cekodok ker... janji x kena marah ).... sorry sayang....

Namun, belum sempat nak sampai ke destinasi .... aku dah rasa satu and dua titik air hujan... lepas tu lagi... lagi.... and...... lebat gila..... kami pun cari la tempat nak stop untuk berteduh....(maklumlah naik motor jer )....sementara menanti hujan reda banyak kenangan yang tak dapat aku lupakan.... saat2 dia berdiri depan aku ( block aku dari kena hujan n tempias air dari kereta2 yang x berhati perut ) , bergurau n mengutuk di bawah jambatan, n saat-saat kena marah jugak akhirnya ( Ni semua b punya pasal... keluar lambat.. kan da hujan!! kalau b keluar awl walaupun 5 minit kita x kan duduk kat sini ) ... tu dia aku dah kena marah!!! tahan jer lah emma... memang salah aku pun!!!
 
Pape pun sempat jugak lah aku buat aksi filem hindustan sket... nak menceriakan keadaan...
keluar semua aksi filem Kuch Kuch Hota Hai... hehehehe
 
Tapi kerana hujan lah membuatkan aku lebih sayangkan dia.. sehinggakan dia sanggup meredah hujan semata-mata nak jumpa aku n ambil aku balik dari keje... Terima kasih hujan !!!
Selembut hujan bercurahan
Begitulah cinta ini
Semesra bumi yang disirami
Begitulah hati ini
www.tips-fb.com

Monday, December 27, 2010

Can't wait for 16 January 2011

Tak sabar rase nyer nak tgu date tu...
KEBENARAN PASTI TERSERLAH JUA..
dia nak peluang aku da bagi....
Aku harap dia x sia2kan peluang tu...
Hati aku dah terlalu sakit....
Tak larat lagi nak menghadapi semua nie.
Selagi ada cinta dalam hati
Selagi ada rindu dalam jiwa...
Aku harap dia x sia2kan...
Aku nak dia jujur dengan diri sendiri...
Tak guna dia menanggis atau merayu...
Tapi tak boleh nak berterus terang.....
Selagi aku boleh bersabar aku sabar...
Tapi manusia pun ada had kesabaran....
Jangan sampai kesabaran teruji....
Peristiwa 23 November berulang lagi.... www.tips-fb.com

Wednesday, December 22, 2010

CINTA ATAU SAYANG????

Cinta yang sebenarnya adalah ketika kamu menitiskan air mata dan masih peduli terhadapnya, adalah ketika dia tidak mempedulikanmu dan kamu masih menunggunya dengan setia. Adalah ketika dia mulai mencintai orang lain dan kamu masih boleh tersenyum dan berkata 'aku turut berbahagia untukmu'.

Apabila cinta tidak bertemu, bebaskan dirimu, biarkan hatimu kembali ke alam bebas lagi, kau mungkin menyedari, bahwa kamu menemukan cinta dan kehilangannya, tapi ketika cinta itu mati kamu tidak perlu mati bersama cinta itu.

Ada hal-hal yang tidak ingin kita lepaskan, orang-orang yang tidak ingin kita tinggalkan. Tapi ingatlah, melepaskan bukan akhir dari dunia melainkan awal suatu kehidupan baru.

Kenapa kita menutup mata ketika kita tidur? ketika kita menangis? ketika kita membayangkan? Ini kerena hal terindah di dunia tidak terlihat.

Ketika kita menemukan seseorang yang keunikannya sama dengan kita, kita bergabung dengannya dan jatuh ke dalam suatu dunia serupa yang dinamakan Cinta.

kebahagiaan ada untuk mereka yang menangis, mereka yang tersakiti, mereka yang telah dan tengah mencari, dan mereka yang telah mencoba.
Kerena merekalah yang boleh menghargai betapa pentingnya orang yang telah menyentuh kehidupan mereka.

Orang yang bahagia bukanlah mereka yang selalu mendapatkan keinginannya, melainkan mereka yang tetap bangkit ketika mereka jatuh, entah bagaimana dalam perjalanan kehidupan, kamu belajar lebih banyak tentang dirimu sendiri dan menyadari bahwa penyesalan tidak seharusnya ada, cintamu akan tetap dihatinya, sebagai penghargaan abadi atas pilihan-pilihan hidup yang telah kau buat.

Mencintai juga bukanlah bagaimana kamu melupakan dia bila ia berbuat kesalahan, melainkan bagaimana kamu memaafkan, bukanlah bagaimana kamu mendengarkan, melainkan bagaimana kamu mengerti, bukanlah apa yang kamu lihat, melainkan apa yang kamu rasa, bukanlah bagaimana kamu melepaskan, melainkan bagaimana kamu bertahan.

Lebih menyakitkan menangis dalam hati dari pada menangis tersedu atau mengadu, air mata yang keluar dapat dihapus, sementara air mata yang tersembunyi menggoreskan luka dihatimu yang sulit bahkan tidak akan pernah hilang.

Sayang dalam cinta, kita sangat jarang peduli, tapi ketika cinta itu tulus, meskipun kau tidak melayani, cinta tetap mulia, dan kamu seharusnya berbahagia, hatimu dapat mencintai seseorang yang kau sayang.

Mungkin akan tiba saatnya dimana kamu harus berhenti mencintai seseorang, bukan karena orang itu berhenti mencintai kita melainkan karena kita menyadari bahwa orang itu akan lebih berbahagia apabila kita melepaskannya.

Namun bila pun kau benar-benar mencintai seseorang, jangan lepaskan dia, bila dia tak membalasmu, barangkali dia tengah ragu dan mencari, jangan percaya bahwa melepaskan bermaksud kamu benar-bernar mencintai tanpa suatu balasan,
mengapa tak berjuang demi cintamu? mungkin itulah cinta sejatimu.

Kadang kala, orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cinta padamu, kerana kau takut berpaling dan memberi jarak, dan bila ia suatu saat pergi, kau akan menyadari ia adalah cinta yang tidak kamu sedari.

Maka mengapa kau tak melafaskan cintamu, bila kau memang mencintainya, meskipun kau tak tahu apakah cinta itu ada juga padanya?

Dalam urusan cinta, kita sangat jarang menang, tetapi ketika cinta itu tulus, meskipun kalah, kamu tetap menang hanya karena kamu berbahagia dapat mencintai seseorang lebih dari kamu mencintai dirimu sendiri.

Kadang kala, orang yang kamu cintai adalah orang yang paling menyakiti hatimu dan kadang kala, teman yang membawamu ke dalam pelukannya dan menangis bersamamu adalah cinta yang tidak kamu sedari

Emma & Jean www.tips-fb.com

Tuesday, December 21, 2010

Happy Birthday Laila

Semalam hari lahir dia.... sape???? Of course la kembar aku...
Noorlaila Mustafa....aku boleh lupe birthday dia semalam... nasib aku bukak fb...
sorry my frenzzz...... 

Ya Allah Ya Tuhanku...
Kau panjangkanlah umur sahabatku...
Kau murahkanlah rezekinya...
Kau cepatkanlah jodoh sahabatku ini....
Sesungguhnya dia sedang menanti hari yang bahagia dalam hidup dia...
amin.....


Inilah sahabat aku.. kembar aku.. dunia dan akhirat...
aku sayang dia.....
Selamat Hari Lahir yang ke 22

www.tips-fb.com

Monday, December 20, 2010

Story of beautiful saturday

Ketika aku terasa " down " dia sambut aku dari jatuh
Ketika aku menangis, dia kesat air mata dengan tangan dia
Ketika aku ketawa dia tersenyum gembira
Ketika aku sedih dia datang memeluk dan memberi aku semangat

Untuk apa aku meragui keikhlasan dia???
Kebenaran ada di depan mata
Manusia akan melakukan apa sahaja untuk menyakitkan hati orang lain
Namun apa yang terjadi aku tetap terima dengan tabah
Walaupun hati aku kadang2 terlalu sakit

Tapi aku percaya pada hati
Aku percaya pada Qada dan Qadar dari Allah
Dia yang memberi dan dia mampu menguji setiap hambanya
Dan aku adalah hambanya yang sedang diuji  !!

Aku bahagia dan gembira sangat time tu...
Memang mula nya aku sakit hati... tapi aku x nak rosak kan segala-gala nya...
Hari sabtu lepas aku pergi Genting ngan dia...
Happy sangat.... aku tau walaupun dia sakit kepala
Dia tetap buat aku happy...
Aku boleh gelak, aku boleh senyum, aku boleh bergurau ngan dia...
Sebab aku nak buat dia bahagia and happy...

Dia hantar aku balik malam tu... dia tanya aku dah mampu pikul tanggungjawab???
Aku tau tanggungjawab apa yang dia maksudkan...
Tapi bibir x mampu berkata apa2...
Dan malam td time aku main massage ngan dia...
Aku jawab soalan dia...
" Aku hanya manusia biasa... byk kelemahan dalam diri sendiri...hanya perkataan InsyaAllah mampu aku cakap... tapi aku akan cuba sebaik yang mungkin dan sedaya aku mampu lakukan.... "

Tak sabar rasa nya melihat insan yang aku sayang memeluk agama suci Islam dalam hidup dia...
Biarlah dia memilih mengikut kata hati dia...Islam tiada paksaan... Kalau betul tu niat dia... aku sudi teman dia mendalami lagi Islam.. sebab aku masih terlalu byk kekurangan dan kelemahan yang perlu di perbaiki..
Ya Allah... kau bukakanlah pintu hati dia untuk menjadi umat mu Ya Allah..... www.tips-fb.com

Friday, December 17, 2010

Lunch time.....

Hurm hari nie oleh kerana ade manusia yang buat aku marah...
so aku nak makan la makanan favourite aku...
x kira la pedas ke x.... janji layan.....

So... cukup jer time aku pun msg la member aku nie....

" Mak cik nak g makan x ?? "

" Nak... jap aku fikir nak makan per.... nanti aku msg ko k.... " (Ieda klu bab makan nie laju jer)

Bila cinta...... ( bunyi msg hp aku la.... ) Hurm x de orang lain... Ieda la nie...

" Aku nak makan NASI GORENG BIASA ... Tolong orderkan... jom kite gerak skang..... "

Aku pun terus la telefon Mak Cik Su....




" Hello, Sue Tomyam....." ( suara merdu mak cik su jawab call aku... pergh kalah siti nurhaliza nyer suara)
"Emma nak order nie...." ( Pergh aku pun x nak kalah la... bermanje2 sket ngan m.cik sue nie.... )
" Nak order ape Emma???? "
" Nak order Bihun Tomyam and Nasi goreng biasa ek M.Cik Sue... Jap g Emma sampai..... "
" Okay sayang...." ( Uish m.cik nie main syg2 pulak... hehehe nasib baik m.cik yg ckp... klu Angah yg ckp... mau aku jwb Syg jugak... )




Ni la antara menu2 kami.... dia punya Tomyam memang berapi beb.... betul2 kaw... heheheh
mak cik sue nie pun da tau da menu kteorang....

so kami pun menjamu la selera dgn perasaan yang feeling habis..... !!! x ingat punya da....






p/s : klu nak try Tomyam die gi  la kat Medan Selara Bangsar... Belakang Balai Polis.... www.tips-fb.com

Wednesday, December 15, 2010

Petua kecantikkan

Petua Awet Muda - Air Suam

Amalkan minum air suam setiap pagi selepas bangun dari tidur sebelum mengambil sarapan. Mudah sahaja tapi mujarab. Disamping itu, luangkan masa anggaran selama 4 minit sehari untuk amalkan urutan ini:

Gunakan sentuhan yang ringan dengan lembut. Gunakan hanya bahagian jari. Buat dalam gerakan dari bawah ke atas dan dibawa ke luar wajah. Urutan ini perlu disusuli dengan meminum air suam selepasnya. Bagi umat Islam, bacalah bismillah dan selawat 3 kali sebelum minum.

klik gambar untuk kelihatan lebih besar-



www.tips-fb.com

Tuesday, December 14, 2010

My Baby You ( dedicate to Mr Tenggiling )

Setiap kali aku dengar lagu nie, aku mesti ingat dia... siapa???
mesti la yang bertahta di hati... heheheh...
walau macam mane pun halangan, cabaran, rintangan... 
aku harap hubungan aku dan dia kekal hingga akhir hayat...

Aku penah tanye.. kenapa dia suka aku ??? aku bukan cantik pun...
harta?? jauh sekali.... tau ape jawapan die???  

" Kalau cantik tapi perangai x cantik buat ape???
biar kurang rupa paras tapi cantik dalam hati".....

Time tu jugak rase nak mengalir air mata nie......


 P/s :   To  " Mr Tenggiling.... Ms Ulat gonggok sayang  Mr Tenggiling "


as i look into your eyes
i see all the reasons why
my life's worth a thousand skies
you're the simplest love i've known
and the purest one i'll own
know you'll never be alone
[chorus:]
my baby you
are the reason i could fly
and 'cause of you
i don't have to wonder why
baby you
there's no more just getting by
you're the reason i feel so alive
though these words i say are true
they still fail to capture you
as mere words can only do
how do i explain that smile
and how it turns my world around
keeping my feet on the ground
[repeat chorus]
i will soothe you if you fall
i'll be right there if you call
you're my greatest love of all
[repeat chorus]
arianna i feel so alive
www.tips-fb.com

Friday, December 10, 2010

~~ Rapid oh Rapid ~~

Hurm hari nie aku keluar rumah macam biase la... pagi2 lagi hp aku da berbunyi.. Tit..tit....
( oh ade message rupe nyer ) aku pun tgk la sape la manusia yg sent message pagi2 nie... (member aku Ieda rupe nyer)

" emma, aku da kuar umah da nie... x nak lambat mcm smlm lagi " ....
then aku pun reply la balik.... " ok... aku pun tengah tunggu train nie ( LRT PUTRA ) "



Ish ramai nyer orang dalam train hari nie... maklumlah hari Jumaat... aku pun nak n x nak terpakse la
masuk jugak dalam perut ikan sardin tu... ( " fuh nasib baik aku nie kecik jer... ehheheheh " )...

sampai jer kat LRT Bangsar aku pun call la member aku nie...
" Ieda, da sampai ker ?? Bas ade x ???  "
" aku da sampai da...tunggu ko jer nie "...


So aku pun melangkah dengan lajunye turun tangga... dengan harapan bas cepatlah sampai.....
Sampai kat Bus stop, aku tgk member aku pun tengah duduk termenung... ingat bf kot ???
so aku pun sergah lah die... hahahah nasib baik x terperlanting hand bag die...( hahahah sorry la mak cik...)

" Ieda, bas da sampai ke blum ??? " aku pun dengan confident nyer tanye kat member aku...
" Emma, bas da lepas la... aku sampai jer bas da gerak... " 

Ops....lambat lagi la nampak nyer....

hampir satu jam kte orang nie duk menunggu bas U87 ... x sampai2 jugak... (mogok ker driver bas skang nie??? )

" Ieda, ade bas tu.... "
" Ye la tu ko nyer bas...ntah2 bas U74... ... "


" Ish.... jap..jap aku doa lu... U87...U87...U87...."
" U85 la.....Emma .... x kan hari2 nak naik cab... bankrup la macam nie ...." 

( alamak... member aku da merungut da nie.... ish tapi betul jugak... aku pun da kopak nie....)

akhirnye... penantian kami berkahir jugak bile bas U87 sampai kul 9.10 AM waktu Malaysia....

" Ieda, pe lagi... amik la no telefon tu.... Aduan Rakyat .... "
" Tau x pe... hari2 aku masuk ofis lambat... kang Si Ketu tu masam muke ngan aku lagi... huhu aku x kira aku nak report gak hari nie.....




p/s : Kepada Rapid KL...sila2 la pantau jadual perjalanan bas anda... kan ke da menyusahkan ramai orang bile da bas lambat, so masuk keje da lambat.....!!!!

www.tips-fb.com