-->

Google+ Followers

Monday, December 19, 2016

5 Sebab Kenapa Perlu Hadir ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) Disember ini


Assalamualaikum,

Hi uoals, biasanya bulan Disember memang selalu orang kaitkan dengan bulan "kenduri nasi minyak". Maklumlah, kan dah hujung tahun, cuti sekolah pulak masa nie. Kali nie Emma nak share dengan korang mengenai satu event buat bakal-bakal pengantin yang masih lagi tercari-cari vendor-vendor yang boleh membantu korang untuk majlis hari bahagia korang nanti.


Malaysia Wedding Festival (MEFA) akan menemui bakal-bakal pengantin pada 23 Disember hingga 25 Disember dengan pelbagai pakej dan tawaran yang menarik!! 

Kenapa anda perlu hadir ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) ?? 

»» Berlangsung di lokasi yang strategik dan selesa iaitu di Pusat Konvokesyen Shah Alam (SACC). Lokasi yang selesa dan berhawa dingin boleh membantu bakal pengantin membuat pilihan dengan bijak hanya di bawah satu bumbung !! 

»» Melibatkan 60 vendor dan terdapat 100 booth yang boleh memberikan bakal pengantin membuat pilihan yang tepat melalui pakej yang di tawarkan !!


»» Peluang kepada pengunjung untuk memenangi hadiah yang disediakan dan juga hadiah lain termasuk pakej honeymoon ke Krabi, Bali dan Maldives, Peluang tajaan perkahwinan sehingga Rm 100,000. Haaa mana tahu ada rezeki untuk bakal pengantin. "Tuah ayan nampak di kaki, tuah manusia tak siapa tahu".



»» Peluang untuk mendapatkan beg cenderahati kepada 1000 pengunjung yang terawal. Haaa selalunya kalau dalam beg cenderahati nie mesti ada banyak gift dan voucher. 

»» Berpeluang menyertai pelbagai aktiviti menarik seperti pertunjukkan fesyen baju pengantin, pertandingan hiasan dulang hantaran dan sebagainya.



Apa tunggu lagi ??? Sila tanda kalendar korang tau !! Dan yang penting jangan lepaskan peluang demi hari bahagia korang !!!

Senarai Penaja

Wedding.com.my (Rakan Media)
Majalah Pengantin (Majalah Rasmi)
Bercinta Selepas Nikah (Kerjasama)
Wedding Ministry Kuala Lumpur (Pentas Utama)
Ainuddin Hata (Fotografi Rasmi)
Foto Santai (Photobooth Rasmi)
Honey Vacation
Mega Bridal Creations
Botol Kacang Easy
Yann Rifft
Laman Kayangan
Sweet Pictures
EDM Events & Photography
De Gemilang Catering
KAY Gifts
Shahmie Catering & Event
Kashfi Zulkufli
KRULMATRIC Photography & Videography
Wens
Nana Bridal Boutique & Beauty
Coffee Corner Faizal Azzuri
Maldives4u
Istana Putih By Gee Cantik
Elenore Studio
Tepak Estate Venues & Even

Website : www.meta.my
Facebook : Malaysia Wedding Festival (MEFA)
Instagram : MEFA Pengantin
Pertanyaan : +6012-3871775
www.tips-fb.com

Thursday, November 24, 2016

Jom Kurus bersama Dr Malinda


Assalamualaikum,

Rakyat Malaysia hampir 30% mengalami masalah Obesiti. Dan apabila kita mengalami masalah obesiti mampu membuatkan kita hilang keyakinan diri. Dan kaum wanita adalah yang paling takut akan kegemukkan !! Siapa yang tidak risau bila gemuk !! Kalau dulu size baju xs kini bertukar kepada xxl ??? Maka mulalah mencari pelbagai jenis produk dan supplement. Ada juga yang sanggup berhabisan ke pusat pelangsingan dengan harapan berat dan bentuk badan idaman menjadi milik mereka.


Apa itu OBESITI ?? 

Obesiti adalah sejenis "penyakit" berat badan yang berlebihan yang disebabkan oleh fenomena "obesogenic" dimana pemakanan yang mengandungi karbohidrat terproses, makanan tinggi gula, nutrisi yang rendah dan kurangnya aktiviti fizikal. Ia akan membuatkan metabolisme dalan badan menjadi kacau dan hormon tidak seimbang.

Anda berisiko tinggi jika :-

# BMI > 23
# Ukuran lilitan pinggang melebihi :-
        - 102 cm(40 inch) bagi lelaki
        - 80 cm (35 inch) bagi wanita

Oleh itu, Dr Malinda telah memperkenalkan satu program " Mudah Kurus" yang menggunakan teknik HCG untuk menggerakkan lemak degil dalam badan.


Apa itu HCG

Singkatan kepada Human Chorionic Gonadothrophin iaitu sejenis hormon yang dihasilkan di dalam badan manusia (lelaki/wanita) dan ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi bagi wanita yang hamil.

Kebaikkan HCG

# Membantu membuang lemak
# Membentuk badan menjadi lebih pejal / padat
# Membantu seimbangkan endokrin
# Memperbaiki tahap kesihatan
# Inch loss

Testimoni Program




Testimoni lain boleh klik 


Untuk maklumat lanjut mengenai program MUDAH KURUS, boleh hubungi DR MALINDA di nombor 017 508 4430 atau email drmalinda@gmail.com

Keterangan lebih details boleh rujuk :-

Website : www.drmalinda.com
www.tips-fb.com

Thursday, November 17, 2016

MINYAK HERBA ASMA MUJARAB PENAWAR ASMA


Assalamualaikum uoals,

Sejak akhir-akhir nie cuaca pun semakin tak menentu. Kadamg-kadang bila tidur malam mesti rasa macam semput sikit. Alhamdulillah, dah cuba minyak nie selama sebulan dan ianya memang berhasil. Ayah dan anak saudara pun guna jugak. Bila tanya feedback dan jawapannya minyak nie mampu melegakan dan mengurangkan rasa sesak nafas akibat Asma.



Apa tu MINYAK HERBA ASMA MUJARAB ??

Ianya merupakan produk yang di perbuat 100% daripada herba botani yang digunakan sejak turun temurun.

Sesuai digunakan untuk meredakan:-

> Asma
> Batuk berkahak / Lendiran kahak yang banyak
> Lelah
> Menghilangkan kembung perut dan sakit perut
> Luka
> Terkena api atau kegatalan digigit serangga berbisa
> Sakit gigi atau tergeliat urat

Minyak ini sesuai digunakan oleh semua peringkat umur dari bayi hingga ke warga emas.

Kandungan dalam minyak :-

> Minyak zaiton
> Minyak kelapa dara
> Minyak Habatus sauda
> Ramuan herba terpilih

PERBEZAAN ANTARA PRODUK ASLI DAN TIRUAN


Oleh kerana MINYAK HERBA ASMA MUJARAB telah mendapat sambutan yang tinggi dari seluruh Malaysia dan luar negara seperti Singapura, Brunei, Thailand, Indonesia, Myammar, Bangladesh dan India. Terdapat beberapa individu yang cuba untuk mengeluarkan minyak yang sama melalui label dan design yang sama dan menggunakan R&D (Research & Development) dari kilang. Namun ada sesetengah pengguna yang mengadu mengenai produk tiruan yang tidak berkesan dan berbau seperti asap rokok, warna jernih, cair dan kurang berangin.

TESTIMONI DARI PENGGUNA




MENGENAL PASTI PRODUK ORIGINAL DAN TIRUAN 

Hologram, QR dan Nombor siri dilekatkan di belakang setiap botol.



Penerangan melalui video


Minyak Herba Asma Mujarab di jual dengan harga RM 39 sebotol dan kos penghantaran ke rumah adalah RM 10.  Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi :

HQ En. Hafis 013 4806787 (Bahagian Pemasaran) & Puan Nurul 017 623 9935 (Produk Owner)

Facebook http://herbaasma.com / 




#minyakherbaasmaoriginal #herbaasma #Herbaasmamujarab #minyakasma #minyakasmaoriginal #penawarasmamujarab 



www.tips-fb.com

Thursday, October 27, 2016

Safi SHAYLA Pilihan Wanita Bertudung

Assalamualaikum uoals,

Masalah utama bila bertudung adalah "rasa tak selesa" terutama bila berpeluh. Bila berpeluh, rambut pun akan mudah berbau. Sudahnya terpaksa cuci rambut setiap hari.

Tapi, masalah tu dapat diatasi bila emma cuba gunakan rangkaian syampu dari SHAYLA. Rangkaian ekstrak dari Habatus sauda, membuatkan rambut sentiasa berbau wangi walaupun dalam keadaan cuaca yang panas terik. Keharumannya juga kekal berpanjangan sepanjang hari. Serius rasa sangat selesa tauuu !!!



Sekarang nie Produk rangkaian SHAYLA  telah melancarkan satu lagi bentuk terbaru mudah guna atau digunakan sebagai pek isian semula ataupun pek kembara iaitu "Pek Fleksi".  Pek terbaru nie masih mengekalkan kualiti syampu agar keberkesanannya boleh di nikmati pada harga yang lebih jimat.

Produk terbaru nie di ambik dari perkataan "fleksibel" iaitu sesuatu yang boleh digunakan dalam pelbagai cara dan keadaan. Haaa yang paling best bila pengguna boleh menggunakan pada 3 keadaan yang berbeza pada satu harga!!!

Masih sama dengan produk yang dulu ??

Jangan risau kerana warna dan corak reka bentuk pada setiap variasi syampu SAFI SHAYLA PEK FLEKSI dikekalkan dengan format asal pek pam dan botol agar dapat memberikan kemudahan kepada pengguna.



Size dan berat pek terbaru ??

Pek terbaru bersaiz 480g dan memudahkan pengguna membawa ke mana sahaja.  Malah, pek ini mesra alam dengan penggunaan plastik 65% lebih kurang.

Produk ini boleh di dapati di seluruh Malaysia termasuk pasaraya dan hiper utama pada harga RM 14.65 sahaja.

Maklumat lanjut mengenai SAFI :-


Instagram @safimalaysia

www.tips-fb.com

Thursday, September 8, 2016

Branded Fashion Week by Lazada


Assalamualaikum uoals,


Shopping online memang salah satu hobi bagi kaum wanita. Lebih-lebih lagi bila kita tak perlu nak bersesak dengan orang ramai, beratur panjang nak guna "fitting room". Jalan yang paling mudah dan cepat adalah dengan shopping secara online !! Segalanya hanya di hujung jari. Dan apa yang korang perlukan hanya internet, gadget, internet banking. Dan apa yang korang nak akan terus sampai depan pintu rumah korang. Haaaa best kan ??? 

Oh ya, LAZADA sekarang tengah buat big sale untuk BRANDED FASHION  SALE Haaa sape kata product dari Lazada nie tak original ??? Untuk pengetahuan korang semua, LAZADA deals directly with brands principals. Ini bermakna, pihak Lazada akan direct deals dengan jenama produk tu sendiri. Jadi, harga dari pihak Lazada adalah sangat ekslusif walaupun harga yang ditawarkan lebih rendah dari harga online shopper yang lain. Haaa berbaloi kan ??? Korang dapat barang yang original dengan harga yang lebih murah !!! Ishhh sape tak suka kan ??



Dan sesetengah jenama, mereka hanya jual di Lazada sahaja. Kiranya collaboration antara Lazada dan jenama xx. Ini bermakna, korang tak akan jumpa kat mana-mana selain Lazada. Contohnya macam collaboration antara Lazada dan Jovian Mandagie, Lazada dan Rozita Che Wan. Haaa limited design je yang ada tau !!! 

Dan salah satu jenama pakaian muslimah adalah PEARL HARBOUR. Korang boleh survey design kat link nie 


Antara blouse dari PEARL HARBOUR. Material dari cotton silk nie memang best. Sejuk je bila pakai. :-):-)


Dan sekarang Lazada tengah buat big sale for Branded Fashion bermula 5 - 11 september. Makna nya sekarang nie korang dah boleh survey apa yang korang nak. 

And special gift untuk reader's semua, Lazada nak bagi GIFT VOUCHER untuk setiap pembelian. Korang boleh guna voucher code kat banner atas tu. Best kan ?? Enjoy your shopping :-) :-)

Website lazada 







www.tips-fb.com

Sunday, September 4, 2016

IOPE AIR CUSHION pilihan wanita Malaysia


Assalamualaikum uoals,

Psssss, emma nak share dengan korang tentang satu produk kecantikkan khusus untuk wanita.
Sekarang nie, semua nak kulit cerah, glowing dan tona warna sekata kan ??? 
Ala-ala artis korea... Hahaha

Okay, emma nak share dengan korang satu produk dari KOREA
"IOPE AIR CUSHION"

Iope Air Cushion Foundation ialah produk yang diperbuat dari korea dan merupakan pakar untuk menutupi cela-cela parut dimuka. Menjadikan muka bebas cela dan tidak berminyak. Iope foundation juga menjadi foundation kegemaran para artis di korea.


KELEBIHAN

 kulit kita dari sinar matahari (SPF 50+ / PA+++)
 wajah (30% essence pencerah + pelembab)
Sweat-Proof (tahan terhadap peluh) 
✔ Telah diuji oleh pakar klinikal 
Dibuat dari 30% Hydro-Mineral Water
 Kesan penyejuk
Menutup cela parut jerawat/jerawat besar 
Menutup kesan jeragat yg tebal
SPF 50+/PA+++ 
Anda lebih berkeyakinan 
Tekstur yg sangat ringan
 Wajah nampak glowing dan gebu 
✔ Kalis air dan warna neutral


KANDUNGAN

active : 
Ethylhexyl methoxycinnamate 7%, titanium dioxide 4.15%, zinc oxide 9.8% 

inactive:
water (mineral water), cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane, phenyl trimethicone, peg-10 dimethicone, propylene glycol, butylene glycol dicaprylate/dicaprate, lauryl peg-9 polydimethysiloxyethyl dimethicone, arbutin, propanediol, dimethicone, arcylates/ethylhexyl acrylate/dimethicone methacrylate copolymer, polyhydroxystearic acid, sodium chloride, disteardimonium hectorite, aluminum hydroxide, stearic acid, phenoxyethanol, polysilicone-11, triethoxycaprylylsilane, ispropyl palmitate, isostearic acid, lecithin, ethylhexyl palmitate, glycerin, polygylceryl-3 polyricinoleate, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, ethylhexylglycerin, acrylates/stearyl acrylate/dimethicone methacrylate copolymer, HDI/trimethylolhexyllactone crosspolymer, disodium edta, trimethyxiloxysilicate, methyl methacrlate crosspolymer, adenosine, nelumbo nucifera flower extract, hesperidin, tocopheryl acetate, panthenol, prunus mume fruit extract, silica, citric acid, lactic acid, glycoproteins, lipase, chitosan, fragrance, titanium dioxide (CI 77891), iron oxides (CI 
77492,77491,77499)


Haaaa ada yang berminat ???
Boleh pm emma ye 
Whatsapp 01123576588
Facebook @emma esa
www.tips-fb.com

Gadget pada kanak-kanak


Assalamualaikum uoals,


Rasanya lama sangat dah tak update blog kan ??? Serius aku amik masa peram entry berbulan jugak memandang si kecik Anyssa semakin ligat meneroka dunia. Cewahhh 

Semenjak aku bergelar suri rumah nie kerja aku celik mata je menghadap si kecik Anyssa aku nie. Mana tak nya, dari dia celik mata je sampai lah dah nak tido balik ada je kerja yang dia buat !!! Part paling dia suka buat adalah MENGEMAS !!! Tu memang feveret dia. Kadang-kadang kaw dah siap kemas elok-elok dia akan datang then sepahkan balik!!! Haaa kadang-kadang tu tergugat jugak sabar aku. Setakat kena pok kat peha, kaki and tangan tu memang biasa da... Tapi ada dia kisah ??? 


Tapi kalau nak bagi dia diam, kaw bagi je dia main ipad ke handphone. Confirm kaw boleh buat kerja dengan aman !!! Memang lah tak elok sebenarnya dedahkan anak dengan gadget pada usia yang masih muda. Tapi aku bukan lah bagi dia tengok kartun semata-mata. Dalam ipad tu daddy dia dah downloadkan ABC, 123, games yang boleh merangsang minda kanak-kanak.

Pada usia 1 tahun 4 bulan Anyssa dah pandai sebut  ABC, 123 and dia pandai dah main games cari item tersembunyi.

Kalau dengar lagu pun dia dah okut sebutan yang hujung-hujung. Aku dengan zam perati jer perangai dia. Kadang-kadang siap berjoget-joget lagi. Tulah penghibur hati aku setiap hari.


www.tips-fb.com

Saturday, September 3, 2016

HARUM MALAM RAHSIA KECANTIKKAN WANITA


Assalamualaikum uoals,

Luaran nampak cantik, dalaman pun kena jaga jugak !! Kadang kala kita sanggup berhabis duit untuk nampak cantik pada luaran. Tapi kita lupa yang dalaman pun kena seiring dengan kecantikkan luaran !! Lebih-lebih lagi wanita yang dah nak masuk 30 series nie. Penjagaan dalaman amatlah perlu di titik beratkan. Lebih-lebih lagi yang dah berkahwin. Sebab apa ??? Penyakit KANSER adalah pembunuh wanita no 1 di dunia. Sebelum terlambat lebih baik kita berusaha untuk mengelakkannya. Betul tak ??? 

Korang pernah dengar tentang produk HARUM MALAM ??? Ni salah satu supplement yang emma dah cuba dan hasilnya alhamdulillah. HARUM MALAM adalah supplement dalaman yang dapat mewangikan tubuh di samping berkesan sebagai "perapat". Ianya juga dapat membantu menyihatkan dan mencegah bau badan, mencegah masalah dalaman wanita, menghilangkan masalah keputihan dan gatal-gatal pada vagina, memberi tenaga dan menambah stamina untuk aktiviti seharian.



Golongan yang sesuai
✔ Wanita yang telah berkahwin
✔ Anak dara
✔ Wanita yang menyusukan anak
✔ Sesuai juga untuk wanita berusia 50 tahun keatas.

Wanita yang mengandung adalah ❌tidak digalakkan untuk mengambil supplement ini. (Mengalami kesukaran kerana laluan yang sempit dan ketat).

Kelebihan HARUM MALAM

✔ Mengatasi masalah keputihan
✔ Menghilangkan kegatalan dan masalah bau di Miss V
✔ Menegangkan, mengetatkan dan merapatkan otot rahim
✔ Memberi tenaga dan kecergasan
✔ Membuang toksin di dalam badan
✔ Melawaskan sistem penghadaman
✔ Melancarkan perjalanan darah dan kitaran haid
✔ Membuang angin di dalam badan
✔ Mengurangkan masalah bau badan
✔ Menguatkan keinginan hubungan seksual
✔ Anti penuaan dan mencantikkan bentuk badan
✔ Membesar dan menegangkan payudara
✔ Membentuk punggung agar lebih montok
✔ Membakar lemak berlebihan
✔ Mengawal berat badan
✔ Mengempiskan perut buncit
✔ Menyubur dan merapatkan pintu rahim
✔ Menghalang jangkitan kuman dan virus
✔ Memberi perlindungan anti oksidan yang tinggi
✔ Meningkatkan pengaliran darah yang membantu rangsangan seksual

KANDUNGAN HARUM MALAM


CARA PENGAMBILAN

Hanya satu sudu sebelum sarapan dan satu sudu sebelum tidur. Ingat, korang kena gunakan sudu plastik je tau supaya khasiatnya tak hilang. Selepas di buka botol, boleh disimpan di dalam peti sejuk. 


PANTANG LARANG PENGAMBILAN

❌ elakkan minuman berais
❌ ibu mengandung di larang pengambilan
❌ banyakkan minum air kosong
❌ minum ikut sukatan yang di benarkan sahaja

Testimoni dari pengguna

Terdapat banyak lagi testimoni dan feedback yang boleh korang tengok pada link di bawah. Untuk sebarang pertanyaan, belian atau info lanjut korang boleh tengok di link yang emma dah sediakan ya !!! Oh ya, HARUM MALAM dijual pada harga RM 33 (sm) & RM 39 (ss) untuk 25ml. Harga tersebut tidak termasuk kos penghantaran.






MILLENNIAL GEN SDN BHD

website 

Facebook
(Kelab Ibu Cantik - Millennial Gen)

Instagram

Oh ya, jangan risau sebab produk HARUM MALAM ni HALAL dan telah berada di pasaran selama 7 tahun. 

Sebelum beli pastikan botol produk adalah original ya. Boleh rujuk pada pembalut botol dan no siri.


www.tips-fb.com

SUMBER AYU RAHSIA KEWANITAAN



Assalamualaikum uoals,

Setiap wanita sentiasa inginkan tubuh yang sihat, bebas dari sebarang penyakit yang membolehkan kita menjalani kehidupan  seharian dengan selesa.


Kadang kala kita sering terlupa yang aspek penjagaan " miss V " kita pun perlu di ambil kira. Haaa korang pernah dengar tentang "Pembersih Kewanitaan Daun Sirih dari SUMBER AYU " ??? Sekarang nie korang tak perlu risau lagi tentang penjagaan MISS V sebab ekstrak dari SUMBER AYU nie telah dipertingkatkan FORMULASI dan BERWAJAH BARU yang lebih segar dan mengekalkan bentuk botol yang diinspirasi daripada keanggunan lekuk tubuh wanita. 


Ianya juga telah di perakui HALAL oleh JAKIM dan sesuai di pakai oleh semua wanita di setiap peringkat umur. 



Ada enan wangian yang boleh korang pilih :-

»» Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU ORKID
Haruman segar dari kuntuman orkid, memberikan wangian ringan dan rasa bersih yang kekal sepanjang hari. Sesuai buat wanita ayu yang sentiasa mengekalkan keanggunan dalam pelbagai cara.

»» Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU MAWAR
Wangian mawar mekar yang manis memberikan aroma yang menenangkan dan rasa bersih sepanjang hari. Pilihan bagi mereka yang berjiwa romantis.

»» Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU FLORAL
Kombinasi percikan aroma pelbagai bunga memberikan rasa segar sepanjang waktu. Ciptaan ideal bagi wanita yang sentiasa ceria dan bersahaja.

»» Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU MUSK
Aroma semula jadi kasturi yang ringan menyuntik kesegaran optimum agar kekal sepanjang hari. Varian yang sesuai dengan wanita yang sentiasa kehadapan dan meminati haruman patchouli yang terkenal dengan nuansa anggun.

»» Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU GAMBIR
Bauan herba yang harum serta memberikan kesegaran semula jadi. Pilihan terbaik buat wanita klasik yang sofistikated dan menghargai sentuhan alam di dalam kehidupan.

»» Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU FRUITY
Aroma manis buah-buahan tropika mampu memberikan anda rasa bersih dan segar sepanjang hari. Pilihan terbaik bagi si gadis yang ceria, lincah dan sentiasa bersedia dan yakin dalam apa jua keadaan.

Macam mana nak dapatkan nya ??? 

Korang boleh dapatkan di semua pasaraya utama dan farmasi.

Harga ???

RM 3.60 (90ml) / RM 5.80 (200ml)

Mudahkan ??? Emma paling suka wangian FRUITY. Sebab ianya sangat selesa dan kekal harum walaupun sentiasa sibuk dengan kerja. Dan yang penting, suami pun semakin sayang :-) :-) 



www.tips-fb.com

Wednesday, June 22, 2016

Ramadhan Promotion buy 1 free 1 dari Shogun2u


Assalamualaikum uoals,


Korang puasa tak hari niee ??? Alhamdulillah :-) 

Bila time bulan puasa nie, hari-hari duk fikir nak masak apa kan ??? Kadang-kadang boring jugak makan menu yang hampir sama hari-hari.

Haaa first time emma order set berbuka puasa online tau !!! Konon nya malas nak bersesak kat bazar. Alaaa sekarang kan semua di hujung jari je.

Oh ya, SHOGUN2U ada buat promotion tauuuu


Sempat jugaklah emma order Beef Rendang. Bila rasaaa.... Sedapnya, rasa macam esok RAYA pulak :-)




Kalau korang nak order kat shogun2u nie senang je. Ikut je step yang emma tunjuk kat korang nie. Oh ya, SHOGUN2U ni sediakan pelbagai menu tau. Korang nak makanan korea, chinese, japan ke... Semua ada. Dan yang penting PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA DAN MENEPATI MASA yang korang request. Best kan ???

Okay, mula-mula korang bukak website www.shogun2u.com







Dan seterusnya, korang boleh pilih payment method. 

Then, siap !!! Tunggu je depan rumah tau. Hehehehe

Oh ya, dorang akan hantar email atau call atau message untuk confirmation penghantaran. 

Selamat berpuasa 

#shogun2u

www.tips-fb.com

Friday, June 17, 2016

" Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2016 "



Assalamualaikum,



RAYA GIVEAWAY | JUALAN RAYA MELETOP 2016 |  sila klik banner  dulu tau. Oh ya, rasa tak sabar pulak nak menyambut Hari Raya Aidilfitri 2016 yang akan menjelma pada bulan July nanti. Lebih-lebih lagi si kecik Anyssa ni dah pandai erti duit !!!! Sekarang ni pun duk mood shopping baju si kecik nie je !!!   Oh ya, ada sebuah online shopping yang sangat dikenali iaitu Nile.Com.My, sedang membuat satu Giveaway besar besaran kepada kita semua tau.

Giveaway ini akan tamat pada 30/6/2016 (Khamis) pada jam 11.59pm.  Apa yang buat menarik mestilah GA yang dianjurkan oleh Nile.Com.My adalah kita berpeluang untuk memenangi DUIT RAYA dari Nile.com.my. Hahahaha Bestnya Insya Allah kalau rezeki ada kat sini. 6 orang bakal pemenang nanti yang bakal membawa pulang hadiah sebanyak:-


RM 300 Duit Raya x 1 pemenang
RM 200 Duit Raya x 2 pemenang
RM 100 Duit Raya x 3 pemenang



Selain dari hadiah kat atas tu, korang boleh pilih 5 barangan idaman hati korang. Haaaa kan best macam tu !!! Hehehe

5 Barangan idaman hati







www.tips-fb.com

Tuesday, April 26, 2016

Anyssa turns 1 years old !!


Assalamualaikum uoals,

Alhamdulilah, cinta hati mommy dah pun setahun !!
Kejapnya masa berlalu.
Rasa macam baru lagi mommy duk kelek perut bulat tu sana sini...

First time Anyssa sambut besday !! Kali ni mommy buat sekali dengan kakak Alieya. Puas mommy duk ajar Anyssa tiup lilin.. Hehehe kemain eksited mak dia !! Padehal anak pun tak faham sangat !! Mak dia yang beriya sangat !!!



Alhamdulilah, majlis berakhir dengan jaya nya. Makanan pun habis licin !! Nasib baiklah ada kakak aku (angah) yang duk kerah tulang empat kerat dia nak masak !! Harap mommy dia ??? Hahahaha 



Tema ??? Asal boleh je... Hehehe janji cantik !!! Mula-mula nak buat theme "Didi & friends" tapi yang jadi dia theme diy ikut suka... Hahahaha hasil keje diy mommy and daddy kembung perut tiup belon !!!



Menu ??? Memang saja je buat majlis petang !! So makanan pun simple je. Ada mre bandung, bihun goreng, kuih koci (mak mertua buat), kuih cara berlauk, cekodok pisang, fries, hot dog, and sah-sah candy tu wajib !!! 



Anyssa lepas je potong kek dia terus merengek nak tido. Dia memang macam tu, kalau ramai orang je dia confirm nak berkepit je. Nasib baik sempat amik gambar dia dengan baju dress kembang-kembang dia. Sengih-sengih bila orang puji dia cantik !!! Haiiii lah anak, pandai nak melawa dah !! 

Lastly, thanks pada yang sudi hadir. Thanks juga pada yang bagi hadiah :-)

www.tips-fb.com