-->

Google+ Followers

Friday, April 13, 2012

Broadcast email, Jangan terpedaya !!



Korang pernah dapat tak mesej macam nie ???

"Saya bersumpah akan menyebarkan mesej nie, sekiranya saya tidak menyebarkan saya akan menerima bencana ........................... "

Mesti korang pernah dapat kan ????
Tak kira lah dekat BBM, TWITTER, FACEBOOK,
Sure korang dapat kan ???
Dan selalunya bila ada mesej macam tu....
Emma takkan baca sampai habis,
Coz tau dah isi dia mesti macam tu !!!
Tapi betul ke akan terjadi if kita tak buat ?????
Jawapan nya, semua tu adalah KARUT !!!
Itu  hanya satu mesej yang nak mengelirukan kita !!!

Emma pernah tanya dekat seorang ustaz,
Then dia ada cakap,
Siapa mesej tu nak menentukan dan memberi bencana kepada seseorang yang membacanya ???
So kita jangan cepat terpengaruh dengan mesej macam tu...


www.tips-fb.com

2 comments:

  1. zaman dulu 'surat berantai' masuk ada phone boleh sms 'sms berantai' lepas tu 'e-mail berantai' ni ada plak 'bbm broadcast brantai'? ahaha tapi memang tak patut percayapun, benda khurafat camni, benda-benda berantai camni memang tak menjanjikan malapetaka apa-apapun, yang menjanjikannya adalah Allah saje...sapa2 yang sebarkan tu smoga sedar kelak :)

    latest: http://ajamoppical.blogspot.com/2012/04/buku-terbaru-dari-jk-rowling-penulis.html

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!