-->

Google+ Followers

Wednesday, April 4, 2012

Cita-cita di zaman kanak-kanak



Dulu time kecik-kecik,
Cita-cita selalu jer tukar...
Kejap nak jadi Cikgu, Pramugari, Doctor, Tentera...
Tapi yang paling Emma ingat bila Emma cakap dengan mama nak jadi "Penyanyi"
Haaa tu dia.... perasan macam lah suara sedap sangat...
Bila mama dengar, 
Mama marah and tak bagi !!
Mama cakap Kerja tu tak jamin masa depan !!
Kalau orang panggil, adalah duit.. kalau tak, tak de lah...


So tukarlah cita-cita nak jadi doctor pulak...
Tapi bila tengok tangan abang Emma penuh dengan darah...
Mulalah pening-pening rasa macam nak pitam....
So cancel lah lagi....


Lepas tu... bila tengok dalam TV, orang buat business...
Rasa macam nak bukak business pulak...
Hheheheh bila mama tanya nak buat business ape???
Nak buat business jual Nasi lemak...
Eh, pandai masak ker????
Tukar lah lagi....


Bila pening tak tau nak jadi apa bila besar,
Abang and mama perasan yang Emma nie ada satu bakat...
Tau bakat ape ????
Bakat kuat menconteng !!!
Nasib baik tak conteng dinding rumah !!
Emma suka melukis, first time Emma tengok abang Emma lukis,
Emma dah minat !!! maka Emma mulalah berlajar melukis dengan abang Emma
Dari sehari ke sehari minat semakin bertambah...
Habis semua pertandingan melukis Emma masuk...
Dan hampir semua Emma menang...!!!
Yeaayyyy... time tu macam tak sangka jer...(pandai melukis jugak ek ??)
Dan akhirnya, habis sekolah Emma belajar bidang Interior & Architecture...
Maka jadilah Emma sekarang !!!!


Korang mesti ada cita-cita time kecik kan ??? share lah dengan Emma.



www.tips-fb.com

2 comments:

  1. kecik2 nak jadi angkasawansbb minat sains. haha.
    last2 da besar masuk bidang engineering lak. haha :)

    ReplyDelete
  2. @cik LOLA itulah, just cita-cita. Tak selalu impian jadi kenyataan

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!