-->

Google+ Followers

Thursday, October 30, 2014

Hai... i'm mummy to be !!! =)


Assalamualaikum uoals,


Alhamdulilah, hampir 5 bulan jadi isteri orang =)
Syukur dengan nikmat yang Allah bagi.
Penat buat preparation time wedding pun tak hilang lagi
Allah dah bagi satu lagi nikmat yang tak terhingga
Alhamdulilah.... Emma dah "pregnant"
Tak pernah terfikir pun
Emma dengan Zam tak kisah pun anak cepat ke lambat ke
Apa yang hari-hari Emma cakap kat Zam
" InsyaAllah, kalau Allah nak bagi rezeki awal atau lambat kita terima je...."
Tak de pun dalam istilah kteorang nak merancang ke apa
Sebab kte tau, kalau Allah nak beri ... dia beri jugak
Kteorang bersyukur sangat-sangat
Sebab kteorang adalah dikalangan insan yang diamanahkan untuk memikul tanggungjawabNya
Sedangkan orang lain bertahun-tahun menunggu...
Alhamdulilah...


Serius Emma memang tak sedar langsung emma pregnant !!
2 minggu lepas majlis bertandang emma demam
Bukan demam biasa !!!
Tapi demam yang kejap panas, kejap sejuk
Batuk yang melampau sampaikan nak bernafas pun payah
Selesema yang tak nak hilang-hilang 
Then ayah and Zam bawak pergi Klinik coz emma dah teruk sangat time tu
Selimut berlapis-lapis dah... mengalahkan duduk kat negara yang bersalji pulak !!
Alang-alang dah pegi Klinik, zam suruh emma buat pregnancy test skali
Sebab emma dah 2 minggu jugak tak datang period !!!
Sepatutnya emma datang period time wedding bertandang.
Seminggu lepas wedding, sajalah duk gatal-gatal nak buat UPT test
Suruh zam beli UPT kat farmasi...
Then pagi esok tu... bangun je, terus try
Tapi rasa macam tak sure sangat 
Yerlah, first time guna UPT
Dalam instruction pun just ada dua contoh
Single line dengan Double Line
Tapi once emma try, keluar double line
Tapi line yang lagi satu memang tak clear.. samar-samar je...
Terus kejut zam yang tengah tido.. dalam mamai-mamai dia tengok...
Tau dia cakap apa ???
" Tolong jangan buat saya letak harapan tinggi !!! "
Then terus tido balik....
Huwaaa rasa macam nak nanggis pulak bila dengar

Okay berbalik pulak time buat UPT test kat klinik...
Doctor bagi tempat untuk ambil sample urine,
Then doctor suruh tunggu jap.... 
Once tengah tunggu tu doctor checklah temperature,Bp dan segala bagailah... 
Temperature pun tinggi sampai 39 darjah celcius
Lepas tu doctor check result UPT....
Time tu rasa macam nervous sangat....
Doctor tu pandang aku, lepas tu pandang pulak zam
Then pandang aku balik, pastu pandang zam
Then doctor tu senyum kat kteorang sambil cakap "Congratulations, she's pregnant"
Hoiii time tu aku macam blur,
2X doctor tu ulang ayat yang sama.."Congratulations, she's pregnant !! But still in early stage. 
Maybe 4 or 5 weeks..."
Terus emma pandang zam... time tu dah nampak dia senyummmmmm =)



www.tips-fb.com

Rahsia kulit tegang dan gebu !!!



Assalamualaikum uoals,


Semua wanita inginkan kulit yang tegang dan gebu,
Tanpa mengalami sebarang masalah jerawat ataupun jeragat 

Siapa tak nak cantik kan ???
Lebih-lebih lagi wanita yang berusia 30an ke atas
Masa tu mulalah nak cari pelbagai jenis produk
Sudahnya macam-macam kesan sampingan yang dapat !!
Cantik tak dapat, penyakit pulak dapat !!!

"  Emma pernah mengalami masalah kulit berjerawat seawal usia 23 tahun !!  Bayangkan dalam usia yang masih muda,   Emma dah ada masalah jerawat !!! Mula-mula jerawat tu sikit je...  Lepas tu terus merebak satu muka sampaikan emma rasa nak tengok cermin pun macam tak rela !! Lebih-lebih lagi masa tu emma baru nak mulakan karier sebagai seorang Interior Designer.  Kadang kala muka berjerawat nie boleh buat emma hilang keyakinan diri.  Masa tu macam-macam jenis produk emma cuba, tapi hasilnya tetap sama.  Yang lebih teruk, kulit muka pun dah tak tegang dan jadi kusam.  Akhirnya emma jumpa satu produk yang benar-benar berkesan.  Malah hingga kini, emma masih menggunakan produk yang di keluarkan syarikat tersebut !! Alhamdulilah... nak tau rahsia nya ???  "


MZ SECRET ada jawapannya =)


Produk ni sangat-sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Tak kiralah korang mengalami masalah kulit berminyak, kering atau berjerawat.

Produk yang terbaru keluaran MZ Secret adalah BOTOX CREAM.  Produk nie dapat membantu mencerahkan kulit muka, menghilangkan jerawat/jeragat, menghilangkan garis-garis halus dan cela. Once korang pakai cream nie, dah tak payah nak buat suntikan BOTOX lagi !!

Cara nak pakai pun senang je, korang just sapukan di serata muka dengan urutan yang lembut.  Make sure apply pagi dan malam untuk hasil yang berkesan !!!

~ KELEBIHAN BOTOX CREAM ~

# Menegangkan kulit wajah
# Melambatkan proses penuaan pada wajah (Kulit kelihatan seperti awek muda)
# Menghilangkan masalah garis halus
# Kulit sekata dan tidak berminyak
# Pori mengecil
# Menghilangkan jerawat dan parut jerawat

~ KEISTIMEWAAN BOTOX CREAM ~

# Kesan dapat di lihat seawal 14 hari
# Tiada kesan sampingan
# Sesuai untuk LELAKI & WANITA
# Dijamin HALAL
# Mendapat kelulusan KKM

Bagaimana nak dapatkan produk nie ???

Korang boleh dapatkan daripada stokis-stokis dan pengedar yang terpilih atau layari laman web :-














www.tips-fb.com

Monday, October 20, 2014

Dugaan lepas kawin



Assalamualaikum uoals,




Wah kemain bersarang-sarang dah blog nie,
Tak kiralah ada yang sudi lagi nak baca atau tak..
But kat sinilah tempat emma nak share pape yang emma rasa -..-
Betul ke idak ???? no comment =)

Alhamdulilah, lepas je kawin nie...
Memang terlalu banyak dugaan yang kteorang alami
Tapi tu semua memang adatlah kan bagi yang baru kawin
Setiap pasangan pasti akan rasa rintangan
Dan Alhamdulilah, walaupun kadangkala agak perit nak hadap
Tapi telankan jugaklah

Kadang-kadang kata-kata berbisa dari mulut manusia yang bermulut longkang
Adakalanya mampu membuatkan hati dan perasaan rasa tersinggung !!
Tapi.... mulut tempayan boleh tutup, tapi mulut longkang pakai febreze pun belum tentu hilang bau lagi...
So... redhakan aje -..-!

Dugaan lepas kawin jugak yang kteorang rasa
Bila......
Masing-masing laki bini demam bersilih ganti...
Kalau demam biasa-biasa tak pe lagi
Ni sampai dah tahap menggigil bak kat kutub utara
Kejap sejuk kejap pulak rasa panas macam dalam oven
Tu belum lagi di kira dengan batuk dan selesema
Sampaikan ubat dah habis,
Batuk dan selesema tak hilang-hilang jugak

Tapi tak sangka,
Dalam setiap dugaan yang kteorang lalui
Terselit kegembiraan yang tak terhingga
Tak mampu nak bayangkan dek akal.... ^_^





www.tips-fb.com