-->

Google+ Followers

Wednesday, December 28, 2011

Mesti Baca !!!!!!!!!!! hehehehe

02.18pm@Wangsa Maju


Assalamualaikum and salam blogger.  Korang sihat ?? Tetibe amat merindui blog kesayangan "saye" nie.. heheheh lama sangat tak berupdate.  Bukan sebab malas sehingga membiarkan belog nie bersawang-sawang bagaikan sarang labah-labah... tapi semenjak duk kat office baru nie membuatkan diri tu teramat bz sehinggakan nak pandang laptop tu bagaikan bercinta dengan sang babun... " tak nak tengok " waaaaaa.... cam nak nanggis laju-laju jer.... heheheheheh 

Oh ya, Emma nak share dengan korang sebenarnye... but tajuk entry dah macam tak nak bagi korang baca jer, hehehhe saje jer nak gempak sket !!! Sebenarnya Emma happy tengok ramai kawan-kawan di sekeliling Emma dah melakukan perubahan !! Apa dia ??? Ramai yang dah atau bakal mendirikan rumah tangga... waaaa jeles nyer!!! " Ada jodoh tak ke mana kan ??? " Adatlah bila dah berkahwin mulalah sesi beranak pinak. Setiap setahun dapat sorang!! Wow... larat ke nak jaga nie ??? heheeh anyway gud luck pada mereka yang dah kawin!! Emma bila lagi ??? hahahhaha tulah soalan yang paling malas nak jawab and dengar.  Asal pegi kenduri jer, mesti dapat millionaire punye soalan!! Adesssss.... " Ada jodoh ade lah. InsyaAllah, kan semua manusia dilahirkan berpasangan!! Sabar and berusaha mencari insan yang ditakdirkan sejak di lohmahfuz. "

And perubahan yang paling penting yang Emma nampak sekarang nie, ramai kawan-kawan sekeliling Emma yang dah bertudung!! Alhamdullilah... Nampak ayu jer Emma tengok dorang semua!! Dan perubahan yang paling dekat yang Emma nampak bila anak buah Emma yang bakal berumur 17 tahun dah mula bertudung !!! Emma bila lagi ???? Soalan tu dah kerap kali orang tanye kat Emma. And jawapan yang Emma boleh cakap " InsyaAllah, pasti satu hari nanti Allah bukakan pintu hati Emma seluas-luasnya untuk berubah ke arah itu ".  Niat dah ada, tapi belum bersedia !!! Doa-doalah supaya pintu hati nie cepat terbuka. Amin !!



Setiap mata yang berkedip, setiap jantung yang berdetak, setiap jarum jam yang bergerak, setiap nadi yang berdenyut, setiap saat yang berlalu pasti 10 daripada 100 orang yang akan melakukan perubahan.. Betul tak ????



www.tips-fb.com

Tuesday, December 27, 2011

4 hari lagi ??

03.47pm@Wangsa Maju

4 hari lagi..
apa yang 4 hari lagi ???
Owh... mestilah berakhirnya tahun 2011..
So welcome 2012....

4 hari lagi ???
Maka umur pun dah semakin bertambah setahun lagi..
Eh, dah bertambah angka ??? ishhhh tidakkkkkkkkkkkkk
Terpaksa terima kenyataan yang anda semakin tua... ouch !!!

4 hari lagi,
Sempurna ke azam korang tahun nie ???
Dan yang nyata.. azam aku ada yang tertunai...
Ada yang tidak !!! Lumrah lah kan ???
Mane ade semua impian tercapai kan ???

4 hari lagi ???
Korang dah buat yang terbaik ke tahun nie ???
Aku ???? Alhamdullilah... 

4 hari lagi ???
Apa yang akan jadi esok ???
Walaupun masa semakin pantas,
Dunia semakin maju dan moden,
Perkembangan demi perkembangan kita lalui...
Tapi kadang-kadang kita lupa pada yang Esa...
Betul tak ???

4 hari lagi ???
Orang cakap 2012 dunia berakhir ???
Jangan percaya kata-kata  karut..
Mungkin sekejap lagi, esok, lusa, tulat....
Tak sape yang tahu...

4 hari lagi ???
Where u would will be ???



www.tips-fb.com

Friday, December 16, 2011

Tabiat Lelaki yang aku perasan !!!

Yeah.. Hi all... menunggu detik and saat nak balik... yahooo esok cuti !! Maka nak tido sepuas-puasnya... yeayyyy.....awesome !!! hahahahhahaa and nasib baiklah hari nie tak hujan macam semalam.. if not penatlah nak redah hujan hari-hari... letih den macam nie !!! opssssss tak baik merungut lah mak cik !!! so shut ur mouth... tangan kat bibir then zippppp !!! 

Oh ya, memandangkan kat office baru nie Emma sorang jer kaum hawa.. yang di kelilingi oleh sang bidadara entah dari planet mane.. maka menjadi satu habit lakk bagi Emma duk usha perangai dorang nie.. hehehehehe time tak de keje laaaa....

And one of habit yang Emma perasan.. Sang Adam nie suka tarik baju and pegang  perut !! Apakah itu ?? kaum lelaki... can u explain it ??? hehehehhe a bit pelik gak.. but bila Emma teringat yang cousin Emma pun suka buat cam tu gak !!!

Hehehhe s menjadi tanda tanya jugak dalam otak yang sentiasa nak berfikir dengan penuh soalan nie !!! ahahhahahaha kenapa ek ???? why ???? korang ada jawapan tak ??? hahahha rasa macam kelakar la pulak bile tengok dorang buat cam tu !!! nasib baik masing-masing perut still tak boroi lagi... if boroi.... jeng..jeng..jeng.... akan keluarlah suara halus dari bibirku gelak sampai pecah perut hahahhahaha.... guling-guling pun boleh !!! hehehhehehe



www.tips-fb.com

Layan jerrrrrrr

11.48am@Wangsa Maju


I believe i can fly...
I believe i can touch the sky...

Hi all, Assalamualaikum and selamat hari Jumaat =) all my beloved reader... how r u ??? korang sihat ker??? waaaa missssss my beloved blog!! yeaaayy... Finally, selepas beberapa hari tinggalkan blog nie bersawang-sawang maka hari nie beta dengan rasminya turun melawat tanah jajahan... hahhahahaha cewaaahh... =) but u know what?? i really-really miss this blog!!

So nie entry pertama emma yang berlokasi di office baru dekat Wangsa Maju.  Hehhehe ada boss baru, office baru, office mate baru and segala-galanya baru.!!  Best tak ?? Mestilah best.. and yang paling penting emma dapat new experience..
Korang nak tau tak.. my first day kat office nie soooo awesome... hahhaha u know why ??? Emma dah kena pegi site.. ceh!! Nasib baik lah pegi keje on that day tak pakai heel.. kalau tak haru jugak nak pegi site... dengan debu bagai nye, batu lahhh.. paku bersepah-sepah... but semua tu berjaya di atasi...
ou
And yang paling harunya... i'm the only one girl at my office... haaaa amik ko !! cam ne nak absorb sume tu ??? Nasib baiklah den nie memang yang dah dari kecik biasa dengan lelaki... hahahha dah abang-abang den pun ramai kan ??? hehehhe so boleh lah nak layan otak dorang!! Lebih-lebih lagi umur kteorang semua termasuk dengan boss skali tak jauh beza pun... setakat 3 -4 tahun jer... soooo ape lagi ??? layannnnnn... and memang Emma enjoy keje kat new office nie... heheheheh

But i still miss my best frend kat bangsar.. x de dah geng nak lepak... makan... gelak... gosip... heheheh really miss u all gurl..... but we still can keep in touch right para laling ???




www.tips-fb.com

Friday, December 9, 2011

Terakhir...

11.07am@Bangsar,

Selamat pagi and selamat hari jumaat blogger and reader.  Jumaat yang terakhir emma kat bangsar.  And lepas nie takkan ade lagi emma akan post our location at Bangsar anymore.  Bagi yang penah baca post emma sebelum nie mesti korang dah tau nape kan ???? Kalau tak tahu tak pe.. meh emma cite kat korang!! Actually Emma dah pun dapat keje baru... Alhamdullilah.. rezeki!! Tak sangka pulak boleh dapat. Emma tawakal and redha jer masa pergi interview hari tu !! And mungkin dah rezeki Emma.. sape tau kan ?? orang kata "tuah ayam nampak di kaki.. tuah manusia hanya DIA jer yang tahu" betul tak ??? cewwwaaaahhh berperibahasa pulak Emma pagi-pagi nie..dan yang ternyata bila Emma dapat keje, tak sangka pulak Mista Tenggiling pun dapat keje !! hehehehe saje jer Emma pilih tarikh yang sama dengan tarikh Mista Tenggiling pergi interview. Nak amik semangat lah katakan!! Hehehhe

So by next week Emma akan start kat tempat baru.....InsyaAllah...

Dua tahun mengejar ilmu,
Mengejar cita-cita yang di impikan,
Bila cita-cita dapat di kejar,
Dapat di miliki,
Aku terus terbang... terbang setinggi yang boleh, 
Untuk ape???
Untuk mencari sesuatu yang mampu membuatkan aku mampu mencapai impian,
Dan sesungguhnya impian ku setinggi langit,
Tak tahu mampu ku gapai atau tidak,
Aku masih lagi tercari-cari tangga menuju ke arah impian,
Dan bila setiap langkah ku di iringi doa,
Doa oleh ibu bapaku, keluargaku, insan di hati, rakan-rakanku,
Maka aku kuatkan semangat,
Langkah kaki ku atur,
Agar tidak tergelincir di tengah jalan,
Kata-kata semangat ku semat di hati,
Supaya tidak lalai atau leka,
KINI..
Langkah ke tiga akan ku atur,
Menuju ke arah impian yang pasti,
Dan hari ini,
Segalanya akan berakhir,
Segalanya akan ku tinggalkan,
Meja, Kerusi, alat tulis, komputer, pejabat, 
Dan segalanya yang pernah menjadi milikku,
Akan ku tinggalkan...
Dan yang pasti, 
Segala ilmu yang aku timba...
Akan ku bawa pergi,
Untuk peperangan di tempat baru...
Namun segala-galanya aku takkan lupa,
Segala kenangan, 
Suka dan duka, pahit dan manis,
Takkan ku lupa selamanya,
Di sinilah tempat aku mengenal erti dunia kerjaya,
Di sinilah aku bertemu dengan pelbagai kerenah dan ragam manusia,
Dan di sinilah ilmu ku timba...
Terima kasih untuk segalanya...
Kerana langkah ku masih jauh...
Masih terlalu tinggi untuk ku gapai sang impian!!
Yang pasti aku perlu berusaha ..
Menuju ke arah impian...



www.tips-fb.com

Thursday, December 8, 2011

Facebook tempat lepas geram ????

12.20pm@Bangsar

Oleh kerana hari nie hari yang agak membuatkan Emma bersenang lenang kat office sambil duk menghadap pc yang sentiasa sedia memberikan khidmat percumanya... maka habislah segala isi-is perut dalam Facebook Emma jelajah.. hahahahha siyes... macam-macam yang Emma nampak dalam Facebook nie.. hahahahah maka hari nie Emma mengisytiharkan diri sebagai " Silent Stalker yang berjaya " heheheheheh.



Korang perasan tak ??? setiap hari mesti akan ada post-post dari pengguna facebook.  Macam-macam post ade !! Ade yang cerita pasal dorang sedih, dorang happy, dorang marah, dorang nak gelak, buat lawak bodoh yang mampu mengelikan  isi perut korang, But korang perasan tak yang kadang-kadang pengguna Facebook nie akan tulis something yang tak elok orang lain baca... Let say, something like maki-maki other people!! Wow.... banyak dah kot yang Emma nampak !! Facebook nie dah jadi macam tempat nak lepaskan geram dan marah pulak !! But dorang sedar tak yang apa yang dorang post tu kan menunjukkan sifat sebenar mereka !! Dan ternyata mereka tak mampu nak kawal perasaan marah dorang !! So Facebook lah yang jadi mangsa.. Betul tak ???




Dan kerana Facebook, twitter dan segala lah laman social membuatkan pasangan suami isteri bercerai, kekasih berpisah, anak bergaduh dengan mak ayah, dan membuatkan kita leka seketika..betul tak ??? hehehhehe 



www.tips-fb.com

Wednesday, December 7, 2011

Alaaaaaa kiut nye...


02.09pm@Bangsar

Hi, selamat tengah hari... selesai sudah sesi memberi makan kepada anak-anak cacing belaan ku dalam perut yang kecik nie... ehheehhe tengah-tengah hari melahap nasi goreng kampung dengan telur mata... weeee syok weh... hahahaha maka bersorak rianglah anak-anak dalam perut nie bila dapat makan !! ushhhhh " badan kecik tak bermakna tak kuat makan ".

Ni sebenar nyer Emma teringin sangat nak bela " Sugar Glider ".. Korang tau tak ape menatang tuh ??? hihihi ni dia Emma nak cite sket kat korang. Sugar Glider ni merupakan haiwan eksotik jenis gliding marsupial kecil. Sugar Glider ni tak ada kat malaysia. Kalau korang nak bela korang boleh tempah tiket flight pergi Australia, New guinea dan jugak kat pulau pulau di Indonesia, Walaupun asal sana tapi kat Malysia dia tetap boleh hidup dan membiak dengan majunya. hehehehehe



Sugar glider ni bukan tupai tapi jenis macam kanggaroo sebab yang betina ada kantung kat perut, then dorang nie akan berjaga time malam tapi bile time siang dorang akan menternak taik-taik mata.. coz dorang suka tido time siang.  Sugar glider memang manja dan boleh mati sebab kesunyian, heheheheh Emma pun manja jugakkkkk ahaksssssssss....


Memang teringin sangat nak bela... tapi mama Emma tak bagi lah pulak... ishhh sedih nyer... tapi kalau degil nak bela jugak boleh tak ???? kiut sangat.... geram laaaaaaa.....


www.tips-fb.com

"JOM TAMBAH FOLLOWER"



Lama kot tak join segmen.. But Cik Lulu ni rajin buat segmen.. ehhehehe credit to Lulu... So if korang nak join, just klik kat header tu okay ???


Kenapa Emma join segmen nie ??? Hurmmm dah nama nya " jom tambah follower " kan ??? hehehee  bukan tu sebab Emma join segmen nie... Apa yang penting Emma nak kenal dengan seberapa ramai blogger.. tak kiralah korang nie muda ke tua ke.. yang penting ikhlas nak kawan.. kan ?? kan ??? If ramai follower tapi just setakat follow jer tak best jugak...So hope sape-sape yang follow and add Emma kat fb or twitter tuuu rajin-rajinlah tegur ek ?? InsyaAllah Emma akan balas setiap comment korang.... Happy Blogging !!!


www.tips-fb.com

Tuesday, December 6, 2011

Tak lama pun lagi...


Tak lama pun lagi....
Jap jer ek ???? hehehehe
Tau tak nape???
Coz Emma akan keje kat tempat baru...
Alhamdullilah... rezeki tahun baru...
Hurm by next week Emma akan start kat tempat baru...
Hope all will be okay...
Cuak jugak...
Yerlah... tempat baru...
Kawan baru...
Bos baru....
Tapi yang best nyer bos baru hensem... ahhahahahha
Tapi tu tak penting !! 
Yang penting... 
Emma boleh buat ape yang dorang hope dari Emma
Rasa takut tu memang ade...
Yerlah Tanggungjawab dah besar...
Nak kena jadi leader lak tu..
Dah lah experience baru setahun jagung jer....
Tapi apa pun.. 
Emma jadikan semua tu cabaran !!
Yang pelu Emma cuba and redah....
Hope all will be okay and success !!!



“Don’t ever think that you get nothing out of being treated poorly. Some of the best lessons I’ve learned were from bad examples. "


www.tips-fb.com

Monday, December 5, 2011

Lara Lagi

Hanya sampai di sini sahaja
Kisah cinta kita berdua
Tiada daya selamanya
Terhenti di sini

Biar ku pujuk ati ini
Merawat rinduku sendiri
Setelah aku kau lukai
Sedangkan kau tahu

Kasih aku hanyalah untukmu
Tiada lain dalam diriku
Takkan berubah
walau dipisah laut biru

Cinta aku hanyalah untukmu
Tak pernah goyah
Tak pernah jemu
Takkan terpadam dalam hatiku
Ia milikmu.. percayalah

Mungkin sudah suratan kita
Terpisah sebegini saja
Pasti di suatu hari nanti
Ku jejak bahagia...


Belajar melepaskan orang yang kita sayang. Walaupun pahit, namun terpaksa juga telan untuk mencari kebahagiaan.  " PASRAH ITU MENYERAH, REDHA ITU IKHLAS "
www.tips-fb.com

Thursday, December 1, 2011

Bila lelaki Menanggis ????


Lelaki yang selalu mengalirkan air mata adalah lelaki yang kuat imannya. Biasanya lelaki jenis ini menangis tatkala mengingatkan dosa-dosanya yang lalu. Dia jua akan menangis kerana terlalu bersyukur, merasa amat berterima kasih pada nikmat pemberian Allah. Tapi Ingat senang-senang lelaki nak menangis ?? Airmata lelaki tu mahal harganya tau. Kalau putus cinta pun menangis, bukan lelaki namanya tu. Lainlah kalau macam kehilangan ahli keluarga misalnya ayah atau mak atau orang yang benar-benar merasa kehilangan.

Lelaki yang tidak malu untuk menitiskan air mata adalah lelaki jujur berhati bersih. Sekarang, amat susah mencari lelaki jenis ini. Kebanyakan lelaki yang ada di sekeliling Anda adalah lelaki bersikap egois, maka menangis sebab teringat dosa pun dia tidak akan mahu buat, apatah lagi menangis sebab merasa terlalu bersyukur.

Lelaki yang kerap menangis adalah lelaki yang lembut hatinya, penyayang, amat jujur dan setia.  Walau macam mana pun Lelaki tak patut menangis. Kalau sedih macamana pun janganlah menangis. Sebagai lelaki,kena tunjukkan ketabahan. Kan ke lelaki semangat bagi perempuan ??? 


Hatinya lembut sebab nur iman yang tersimpan di situ menyinarkan mahabbah, maksudnya rasa berkasih-sayang dan rasa ingi saling mengambil berat. Itu juga petanda bahawa lelaki jenis ini seorang yang optimis pemikiranya, bersangka baik dan tidak suka berkata yang buruk walaupun sekelumit cuma.

Tak salah rasanya kalau lelaki menangis. Bila menangis tak bererti mereka lemah. Cuma kadang-kadang,kalau kesedihan tu tak dapat nak diluahkan cara lain maka menangislah caranya. Tapi kalau boleh janganlah menangis depan orang.

Lelaki pun ada perasaan lah!! Kan kita ni manusia. Tak salah kalau nak menangis.Cuma lelaki ni kadang-kadang bila depan perempuan sukar nak menangis. Mungkin sebab malu atau ego kot.



www.tips-fb.com

Kenapa Perempuan Menanggis ???


Suatu ketika, seorang anak bertanya pada ibunya.

"Ibu, mengapa Ibu menangis?". Ibunya menjawab, "Sebab aku wanita"

"Aku tak mengerti" kata si anak lagi. Ibunya hanya tersenyum dan memeluknya erat. "Nak, kamu memang tak akan pernah mengerti...."

Kemudian anak itu bertanya pada ayahnya. "Ayah, mengapa Ibu menangis?, Ibu menangis tanpa sebab yang jelas". sang ayah menjawab, "Semua wanita memang sering menangis tanpa alasan". Hanya itu jawaban yang bisa diberikan ayahnya. 

kemudian si anak itu menjadi remaja, ia tetap bertanya-tanya, mengapa wanita menangis. Hingga pada suatu malam, ia bermimpi dan bertanya kepada Tuhan, "Ya Allah, mengapa wanita mudah sekali menangis?"


Dalam mimpinya ia merasa seolah Tuhan menjawab, "Saat Kuciptakan wanita. Aku membuatnya menjadi sangat utama.  Kuciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun juga bahu itu harus cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur.


Kuberikan wanita kekuatan untuk dapat melahirkan dan mengeluarkan bayi dari rahimnya, walau kerap berulangkali ia menerima cerca dari anaknya itu. Kuberikan keperkasaan yang akan membuatnya tetap bertahan, pantang menyerah saat semua orang sudah putus asa.


Kepada wanita, Kuberikan kesabaran untuk merawat keluarganya walau letih, walau sakit, walau lelah, tanpa berkeluh kesah.


Kuberikan wanita, perasaan peka dan kasih sayang untuk mencintai semua anaknya dalam kondisi dan situasi apapun. Walau acapkali anak-anaknya itu melukai perasaan dan hatinya. Perasaan ini pula yang akan memberikan kehangatan pada bayi-bayi yang mengantuk menahan lelap. Sentuhan inilah yang akan memberikan kenyamanan saat didekap dengan lembut olehnya.

Kuberikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya melalui masa-masa sulit dan menjadi pelindung baginya. Sebab bukannya tulang rusuk yang melindungi setiap hati dan jantung agar tak terkoyak.


Kuberikan kepadanya kebijaksanaan dan kemampuan untuk memberikan pengertian dan menyadarkan bahwa suami yang baik adalah yang tak pernah melukai istrinya. Walau seringkali pula kebijaksanaan itu akan menguji setiap kesetiaan yang diberikan kepada suami agar tetap berdiri sejajar, saling melengkapi dan saling menyayangi.


Dan akhirnya Kuberikan ia air mata agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus Kuberikan kepada wanita, agar dapat digunakan.  Hanya inilah kelemahan yang dimiliki wanita, walaupun sebenarnya air mata ini adalah air mata kehidupan".

 
www.tips-fb.com