-->

Google+ Followers

Tuesday, April 24, 2012

Mansuhkan PTPTN



Tak habis-habis isu nak mansuhkan PTPTN nie...
Aishh korang nie, 
Dah pinjam..bayar je laaa !!
Time dapat, suka sangat !!!
Beli ipad, hp, laptop.. macam-macam nak beli !!
Tapi bila time kena bayar, Macam-macam hal pulak yang keluar !!
Memanglah tak best bila pinjaman kte just sikit je...
Tapi yang kena bayar lebih pulak sebab ada interest !!
Dah nama pun pinjaman !! If korang pinjam kat bank pun ada bunganya jugak kan ????
Emma bukan lah nak sokong or tak sokong isu nie...
Tapi rasanya tak wajarlah mahasiswa..
Korang kan insan terpelajar !!
Tak rugi ke masa depan...penat-penat belajar,
Then kena buang sebab join perhimpunan macam nie...
Memang kita ada hak untuk bersuara !!
Tapi kan boleh if suara dan pandangan korang tu dalam situasi yang betul !!
If korang nak semua benda FREE memang tak wujudlah beb !!
Even korang masuk toilet pun kena bayar kan ???
If korang tak nak bayar pinjaman tu...
Korang score la pointer 4 ++
Confirm korang dapat pengecualian dari bayaran coz korang cemerlang !!!


Entry pasal isu nie.... KLIK SINI


www.tips-fb.com

3 comments:

  1. tak boleh mansuhkan PTPTN ! sumber tu ..nanti nak cari duit belajar macam mana kan ? harap parent, mmg tak la kan ..dorang pun susah jgk cari duit

    ReplyDelete
  2. follow sini emma ! hehe ..jemput ke blog ..ada buat kenduri kawen lipas saya tu .haha

    ReplyDelete
  3. hye tuan tanah , jemput singgah blog saya . ada makan makan sikit :D

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!