-->

Google+ Followers

Friday, March 29, 2013

Berwajah baru


Assalamualaikum uoals,


Perasan tak apa yang dah bertukar ???
Hehhehe bertukar wajah jap !!!
Tapi...
Tapi...
Tapi...

Still under construction lagi ;)
Nie belum final touch up lagi...
InsyaAllah tengah cari mood untuk BERTUKAR !!!

Opsss okay tak header yang baru nie ??? 
Boleh komen tak ???

BEFORE


AFTER

# Still under construction... selamat berhujung minggu 


www.tips-fb.com

I need REST !!!



Assalamualaikum uoals,


Permulaan tahun 2013 yang sangat bz,
Membuatkan diri semakin hari semakin lesu..
So what should i do ???


Dan alangkah seronok dan nyaman nya ...
If ada dekat tepi pantai sekarang nie...
Serius, i really need REST !!!


www.tips-fb.com

Tuesday, March 26, 2013

"Special Giveaway : Buah tangan dari LANGKAWI dari CF"



Assalamualaikum uoals,


Segmen, segmen...
Sapa nak Chocolate Daim ???
Apa tunggu lagi ???
Jom join segmen  

*Nak join? KLIK BANNER*


Tuisyen Cikgu Fizi adalah sebuah Tuisyen yang bukan dibawah kerajaan. Pusat Tuisyen yang berada di Akademi Insan Cikgu Fizi, No 7-2, Jln Melati Utama 4, Melati Utama, 53100 
Setapak Kuala Lumpur. Cikgu Fizi juga ada menyediakan Bengkel bengkel untuk Anak Yatim 
di Seluruh Malaysia. Sila lawati PROJEK IQRA' untuk info tentang bengkel bengkel.
Cikgu Fizi juga ada menjual buku Karangan Luar Biasa untuk UPSR, SPM dan STPM. Jika berminat sila Hubungi Cikgu Fizi Tel : 011-15657522
.
Num Hp :  011-15657522

Pada 25/3/2013 Cikgu Fizi ke Langkawi untuk menjayakan satu Bengkel yang dadakan di sana. Bengkel ini untuk Anak anak yatim. Jadi sambil CF pegi Langkawi, CF ingin berkongsi rezeki dengan semua pengunjung blog www.cikgufizi.my. 

Inginkan Ole Ole dari Langkawi oleh Cikgu Fizi? Meh jon SINI. Hadiah memang gempak!!!!!



www.tips-fb.com

Si kaki kikis


Assalamualaikum uoals


Ingat lagi tak emma  pernah post tentang  " Lelaki kikis duit perempuan "
Siapa pernah berhadapan dengan lelaki macam nie ???
 Angkat tangan cepat !!!

Selalu kita dengar tentang perempuan yang KIKIS duit lelaki,
But sekarang nie.... ramai tau sang jejaka kat luar sana yang kaki kikis jugak !!
So... to  Women, Please beware !!

Ayat si kaki kikis...

1)  Kalau setiap kali keluar, perempuan je yang keluar duit !!

" u, i tak lupa bawak wallet la... u bayarkan ye... "
" u... i tak ada duit la.. kan i tak dapat keje lagi... "


2) Kalau asyik nak meminjam je... bank negara pun boleh bankrup !!

" u, i nak pakai duit la... "


3) Suka-suka je nak "pow"

" U, i nak baju nie.. u belikan !!! "


# so " sayonara bye bye " to si kaki kikis 
www.tips-fb.com

Luv u Mama & Ayah



Assalamualaikum uoals,

Just nak sharing dengan korang,



# Selagi kita masih ada mak dan ayah,
Hargai mereka...



www.tips-fb.com

Friday, March 22, 2013

Minyak CAP KAPAK


Assalamualaikum uoals,


Bila badan dah rasa kejap sejuk kejap panas,
Hidung dah merah..
Cecair jenih dah mula mengalir,
Tu tandanya dah DEMAM

Bila kepala rasa pening
Tu tandanya


Gunalah minyak cap kapak !!

Melegakan segala kesakitan !!
www.tips-fb.com

"MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara"



Assalamualaikum uoals,


Ehem..ehem.. test bertuah ke tak join segmen hari jumaat..
Dengan lafaz Bismillah
Jom uoals semua cuba nasib

Antara sponsor yang bermurah hati ;) terima kasih daun keladi, lain kali sponsor banyak lagi ;)

Sheila nadia farahida Maszull mamahannybunny aimancool dayangdeno
msvelentine hazmanfadzil senorita puangojes

Okay nak tag :-

=3  Si cantik Rina Ellisa
 =3 Hot mama
 =3 Si manis Yan Ty


www.tips-fb.com

Tuesday, March 19, 2013

Small gift



Assalamualaikum uoals,

Menghilangkan diri seketika,
Ada yang rindu tak ???
Thanks kepada yang still baca celoteh dari mulut si kecik nie,
Walaupun tak ada update,
Tapi still ada yang masih setia menjengah blog nie..
Thank you sooo muchh ... big hugs to uoals... heheheh

Oh ya, Emma ada dapat special gift from insan tersayang !!
Tak sangka dia akan beli..
Coz time jalan-jalan,
Emma just cakap Emma teringin nak ada pen tu...
Tau pen ape ???
" Parker Pen "
Serius emma memang minat sangat ...
Tapi nak keluar duit sendiri nak beli..
Sangat kedekut...
But, emma dah pun berjaya memiliki pen tu...
Thanks incik syg....



# kena belajar macam mane nak guna pen tu ;)

** walaupun ianya pemberian yang kecil, tapi thank you so much kerana merealisasikan impian.


www.tips-fb.com

Thursday, March 14, 2013

whenever ..whenever


Assalamualaikum uoals,


Alhamdullilah, esok genap a year with incik syg..
Dalam tempoh yang singkat,
Tapi pelbagai dugaan dan halangan kteorang tempuh bersama,


Ada saat suka dan suka,
Tapi sentiasa tempuh bersama,
Alhamdullilah,
Dan dalam masa yang sangat singkat...
Perancangan untuk ke akhiri dengan kisah yang sangat indah...dah buat
InsyaAllah...InsyaAllah
Cincin dah tersarung kat jari...
Membuatkan hati rasa nak tenung je cincin setiap masa... ;)


www.tips-fb.com

Wednesday, March 13, 2013

Lantai Ice ???



Assalamualaikum uoals,


Lantai ice ???
Korang pernah dengar tak ???
Adakah lantai yang telah beku ???
Mahupun lantai yang di perbuat dari ice ???
Confius tak ??? ala-ala confiuslah ekk ;)

Okay, sebenarnya lantai ice adalah merujuk kepada satu kawasan !!
(Wahh dah boleh jadi cikgu sekolah nie... )
Sebenarnya, Emma nak share dengan korang tentang keterujaan emma sebenarnya..
Kegilaan bermain roller blade membuatkan emma berani nak cuba sesuatu yang tak pernah emma cuba
Pernah ada keinginan nak cuba.. tapi ramai sangat yang tak bagi.. cakap bahaya lah.. apa lah.. itulah..inilah...
Dan akhirnya,

Dengan keterujaan yang sangat melampau..
Incik syg dah tunaikan impian nak meluncur kat lantai ice...
Akhirnya !!
Walaupun waktu tu rasa.. eh macam tak percaya je,
Betul ke tak nak main nie ???
Lepas di motivate oleh incik syg.. maka...


Okay, mula-mula... stok jalan pegang dinding dulu... 
Lepas tu.. incik syg suruh try pergi ke tengah sket...
Time tu dah rasa " waaaaa syoknye... "
Incik syg pegang tangan then bawak pusing keliling tempat tu...
Bila dia dah rasa confident nak lepaskan tangan...
Taraaaaaa...


Maka meluncurlah si kecik nie dengan girangnya...
Rambut terbang-terbang di tiup angin,
Tangan dah macam burung yang terbang je...
Makin lama langkah kaki makin laju..
Semakin laju..laju dan laju...


Akhirnya, macam-macam skill dah boleh buat,, hehehhe
Tapi masih lagi tak puas hati coz tak reti nak skating sambil angkat kaki sebelah lagi...
Buat skill pusing-pusing pun tak reti lagi...


# waiting for this weekend for another journey....


www.tips-fb.com

Friday, March 8, 2013

Lelaki kaki kikis perempuan !!!



Assalamualaikum uoals,


" Lelaki kaki kikis Perempuan !!! "

Apa pandangan korang ???


Selalunya kaum wanita di kaitkan dengan " Kaki pisau cukur duit lelaki "
Tapi apa pandangan korang terhadap " Lelaki kaki pisau cukur duit Wanita ??? "


www.tips-fb.com

Alhamdullilah...


Assalamualaikum uoals,


Alhamdullilah...syukur
Esok bakal jumpa incik syg...
Lepas jantung seolah-olah terhenti dek insiden yang mengejutkan...
Nasib baik Allah masih sayangkan dia...
Dan beri peluang lagi...
InsyaAllah esok incik syg akan  balik ke tanah air...
Alhamdullilah..

Tadi incik syg call
Esok kena amik dia kat KLIA...
hehehhehehehhee
Tak sabar nak jumpa dia...


www.tips-fb.com

Big Apple



Assalamualaikum uoals,


Rezeki sempena  " Internationl Women Day "


# Terima kasih daun keladi, lain kali boleh "pow" lagi


www.tips-fb.com

Bangga menjadi WANITA


Assalamualaikum uoals,


Bangun lambat pagi tadi..
Dek penangan makan ubat selesema and ubat demam...
Bangun-bangun je...
Tersenyum sorang-sorang

" Assalamualaikum, selamat pagi & selamat hari wanita .........."

Tak sangka, 
Walau jauh dari mata...
Dia still ingat... sedangkan diri sendiri pun tak tahu (tampar laju-laju kang !! )



Selamat hari wanita untuk semua wanita seluruh dunia






www.tips-fb.com

Thursday, March 7, 2013

Cepat 15% diskaun untuk pembaca blog emma



Assalamualaikum uoals,


Khas untuk pembaca blog Emma Eema
Emma nak bagi kat korang 15% diskaun untuk setiap pembelian tudung !!!
Hurry..hurry sementara stok masih ada !!!

Korang boleh membuat pilihan dan pesanan di    " tudung2u "
Once korang nak order,
Just sertakan sekali code 

EMA2013 "



# Selamat bershopping !!! 
www.tips-fb.com

Wednesday, March 6, 2013

Kawan menanggis susah dicari !!



Assalamualaikum uoals


Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh


Kawan untuk kita bergelak ketawa memang ramai
TAPI KAWAN untuk kita menanggis sama-sama susah untuk di cari.

Dalam kehidupan manusia
Emma pernah jumpa perlbagai jenis KAWAN
Ada yang hadir ketika kita senang
Tapi hilang ketika kita susah
Ada yang hadir bila kita sedang ketawa riang
Tapi hilang bila kita menanggis kesedihan

# Sahabat sejati akan kekal abadi...



www.tips-fb.com

Pray for SABAH


Assalamualaikum uoals,

Sebelum nie emma tak hiraukan sangat pasal isu sabah
Tapi bila ada sesuatu yang buat emma amik tau pasal isu nie..
Setiap hari emma akan ikuti perkembangan kat sana
Tiap-tiap pagi isu sabah jadi perbualan kteorang kat ofis
Masing-masing keluarkan pandang dorang


Kalau tengok kat Twitter, facebook.. semua laman sosial
Masing-masing berbalah
Pertahankan pendapat masing-masing
Ada yang benar
Ada yang tidak
Cukup-cukuplah isu nie
Tak perlu nak berperang sesama islam

Pertahankan hak yang dah lama terbiar
Kenapa baru sekarang isu ni timbul ???
Konspirasi ?? Politik ?? Keadilan antara manusia ???
Dunia Allah ni luas,
Tak perlu berebut sehingga berlakunya pertumpahan darah !!

Malaysia dah cukup aman sebelum nie
Tiada peperangan !!
Tapi kenapa timbul sekarang ???

Pray for SABAH
Salam Takziah kepada keluarga yang gugur mempertahankan negara

Al-fatihah



www.tips-fb.com

Berat langkah kaki



Assalamualaikum

Berat je langkah kaki semalam
Rasa tak sanggup nak lepaskan
Tapi dah tu yang perlu di patuhi...
Terpaksa lepaskan..
Dalam hati pasrah dan redha
Semoga segalanya selamat
Tak panas lagi cincin kat jari..
Dah berpisah..
Hanya Allah je tahu macam mana rasa hati...
Semoga dia selamat kembali ke sisi..

www.tips-fb.com

Roller Blade kembali menjadi perhatian


Assalamualaikum uoals,

Sejak emma post Siapa peminat Roller Blade
Keywood memang banyak tentang sukan nie,
And ada ramai yang bertanya,
Kat mana boleh cari kedai yang jual roller blade nie..
Emma pun tak sure sangat,
But yang emma perasan dekat Mid Valley and One Utama 
Ada jual roller blade nie,
Ingat nak beli hari tuu...
Tapi rasanya macam saving buget nak tunang...
So hasrat di lupakan hehhehe...
Okay, ni emma bagi korang list tempat yang ada jual roller blade tu..
Thanks google for info
Hope berguna untuk korang  semua..


COREZONE Sdn Bhd
42, Jalan SS2/24, 47300 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.
Tel : 603 7873 5560
Fax : 603 7873 5560
E-mail: info@mycorezone.com
Web: http://www.mycorezone.com

Real Adventure Gear
Lot 2.9, Tingkat 2, kompleks Pertama, Jalan Tuanku Abdul Rahman
email: eigermalaysia@gmail.com
website: http://www.eigermalaysia.com

The Nomad Pro Shop
Nomad Adventure Sdn Bhd, 
4.06B (4th Floor), The Summit Subang USJ, 
Persiaran Kewajipan, USJ 1, 
47600 UEP Subang Jaya, 
Selangor. 
Telephone: 603 8024 5152 
Fax: 603 8024 1710 
Website: http://www.nomadadventure.com 
E-mail: info@nomadadventure.com

Outdoor Centre 
242c, jln ampang, 50450 kuala lumpur. 
no tel : 03-42512423, 03-42512548. 
fax : 03-42512878 
email : outdoor@tm.net.my 
website : http://www.outdoorcentre.com.my/

GS Synergy Sdn Bhd 
No. 37-1, Jalan PJS 11/28B, Sunway Metro, 46150 Petaling Jaya, 
Selangor Darul Ehsan
Ms Leong -016-2168345, Ms Wawa-016-6623155

ALLSPORTS EQUIPMENT SDN BHD, The Climbing Shop
Lot F226, 1st Floor Promanade,
1 Utama Shopping Center,
Tel.: 603-7728 0775, Fax: 603-7728 0776
H/P: 6012-303 8130
Email: omrifaez@petzl.com.my
Website: http://www.allsports.com.sg 
www.tips-fb.com

Tuesday, March 5, 2013

Kuatkan semangat !!!



Assalamualaikum...

Tinggal beberapa jam je lagi...
Makin cepat masa bergerak..
Gerak hati dan denyut jantung bercelaru !!
Ya Allah takutnya...
Sabarlah wahai hati...
Semoga semuanya selamat
InsyaAllah


www.tips-fb.com

Monday, March 4, 2013

Sad


Assalamualaikum uoals,


Gagahkan diri jugak pergi keje pagi tadi..
Siap awal-awal and pukul 7 pagi dah keluar rumah
Memandangkan tender briefing start pukul 9
Walaupun sedih, tapi kuatkan semangat jugak..
Walaupun kita tak tau apa akan terjadi,
redha and berdoa...
InsyaAllah semuanya selamat !!

Banyaknya dugaan yang datang
Hope setiap dugaan
Mampu dihadapi dengan tabah

InsyaAllah



www.tips-fb.com

Friday, March 1, 2013

Who the next bride ???



Assalamualaikum uoals,


Kalau nak ikutkan sekarang nie,
Ramai kawan-kawan emma yang dah kahwin !!
Ada yang lepas habis SPM terus kahwin,
Ada yang lepas further study baru kawin...
And ada yang tengah tercari-cari..
So who the next bride ????


Meh layan jappp










So, giliran sape lepas nie ????


www.tips-fb.com

Aku bukan TOMBOY !!!


Assalamualaikum uoals,


Selamat hari Jumaat,
Penghulu segala hari...
Beberapa hari menyepikan diri..
Maklumlah sangat-sangat busy minggu nie.
Waaahhh tajuk entry,
"Aku bukan TOMBOY!! "
Yess, emma bukan tomboy punnn




Alahaii nak nanggis pulak bila dengar
Incik syg ckp

" awak nie dah bukan main kasar betul, sebelum nie nampak lagi kelembutannya... sekarang, jalan pun dah tak ada cat walk lagi.. "

Okay, fine.. emma still perempuan okay !!
Biasalah, kalau dah kat ofis nie ...
Emma sorang je perempuan !!
Yang lain semua lelaki...
Haaa cecite sket !!!




www.tips-fb.com

Pra Tonton Filem "CERITA KITA"



Assalamualaikum uoals,


Teruja sekejap semalam...
Yerlah.. memang mood nak tido da pun
Tiba-tiba dapat call dari Yana Super Fren
Hehehehe dapat tiket FREE untuk pra tonton filem terbaru
"CERITA KITA"






www.tips-fb.com