-->

Google+ Followers

Monday, January 31, 2011

Tak sabar nyer nak jumpe korang !!!

I got massage from my frend... Syuhada Assila .... and Nurul Nadhirah...
tak sabar nye nak jumpe korang... petang nie kita jumpe kat KLCC k... 
heheheh miss u aalll sooo much... muah!!

Nadh 

Syu
www.tips-fb.com

Gud Morning MONDAY !!!!

Hujan lagi pagi nie.... masih mampu mengeluarkan air dari perutnya... pagi nie aku bangun dengan perasaan yang sangat malas... maklumlah hari Isnin... semua malas nak bangun pergi keje...
lebih-lebih lagi dengan hujan dan keadaan yang sangat sejuk sehingga terasa di dalam tulang... aku tak tau la brape celcius suhu pagi nie... lupa pulak nak tgk termometer... hehehe ( Penah ke Emma tengok termometer pagi2 ek ??? ) sangat -sangat konfius... hehehehe

Sampai kat office pagi nie... tiba-tiba aku jadi blur... apa nak buat ek ???
sangat free sekarang nie... so aku pun sempat la ajar Balqis macam mana nak buat blog...
huhuhu ( aku tak la expert sangat pun... but setakat ajar tu boleh la...)


www.tips-fb.com

Thursday, January 27, 2011

Kenangan Terindah

Assalamualaikum and hello Malaysia !!!!! hehehe malam nie Emma nak update the story about my best friends.... hehehehe.... and untuk pengetahuan korang semua Emma sayang kawan-kawan Emma.... macam2 perkara yang kami lalui bersama... time menanggis, time ketawa, time sedih... segala2 nya kami kongsi bersama.....so aku nak tunjuk pada satu dunia wajah-wajah sahabat yang aku sayang........


Yang nie sebenar nye bf Emma " Jean-Roman Gallyot " merangkap as my bestfriend, my bodyguard, my love, and everything la.... sebenarnya dia ni agak low profile sket... x suka publicity murahan nie,,,, (ah Emma tak kira nak jugak letak pic nie....) jgn marah....

 Inilah kembar Emma merangkap as cousin " Noor Laila "  Dialah member Emma sejak kecik lagi... (dari dalam perut tau)....Kteorang nie share minat yang sama... segala-galanya nak sama... but tang bf x blh sama k!!! Dia nie teror bab-bab masak nie.... sebab tu la dia jadi chef kat Citrus Hotel....so Emma nie tolong makan jer.... and Laila  nie still single lagi... so sape2 nak berkenalan boleh submit borang kat Emma k???

 Ayu, Emma, Hanie and Ieda

Ok... kita mulakan story about Ieda...  hehehehe Awek senyum manis nie Afrida....nie la kawan Emma yang selalu tengok Emma menanggis, gelak and tension...korang perasan tak yang senyuman Ieda nie manis??? mesti ramai yang terpikat....and Ieda nie single lagi... masih mencari "si putera katak" nyer...(ops terlebey sudah) Ieda nie agak cerewet sket tapi dia tak memilih kawan... dengan sape2 pun dia boleh kawan....tu satu sifat yang aku suka tentang Ieda nie.....

Hanie pulak dia ni manje orang nye... walaupun Emma baru kenal dengan Hanie but kami mudah rapat and dah macam adik beradik je dengan dorang sume nie.... sorry la pada sape 2 yang nak try coz Hanie dah berpunya... and InsyaAllah x lama lagi bakal ada insan ketiga dalam hidup Pn Hanie and En Hafis....semoga mereka bahagia hingga ke akhir hayat... amin...

Rahayu atau lebih dikenali dengan nama Ayu....pemalu orang nye... first time Emma kenal dia,,,, x banyak bercakap pun dia nie... but dah lama-lama kenal perasaan pemalu dia dah semakin kurang ngan kteorang sume.... dia pun da boleh join otak masuk air kteorang... hehehhe... but ayu da berpunya... Mr Ghanz pemilik dia... but bukan pemilik MUTLAK lagi....




 Emma, Eiman, Sam (pegang payung), Shida and Ieda

Eiman nie comel kan??? hehehe kuat gelak minah sorang nie... but Emma happy kenal dengan dia sebab dia nie sentiasa ceria.... and semakin ceria bila " Dalam hati ada taman " maklumlah sedang dilamun cinta dengan "abg ......".

Ha nie kisah Reporter Radio Selangor.... SAM... comel kan dia nie??? macam student form 3 kan??? Sam ni kaki karoake jugak nie...al maklumlah suara sedap... mesti gile karok... hahhaha...Member Emma yang nie belum berpunya jugak nie... mencari insan yang mampu bukak padlock kat hati dia... Sam ni kalau nak ajak bahan orang, mengarut and kaki gelak memang dia lah orang nye... sebab tu Emma boleh geng ngan dia... heheheh

Ha nie lagi sorang member yang pemalu.... tapi dalam pemalu pun still brutal lagi...(tapi pelik jugak kat mane dia simpan brutal tu ek??? ) Shida nie keturunan Arab celup sket... kalau tak percaya... cuba tenung betul2 muka dia... ala-ala Arabic kan???

 Jeng...jeng...jeng... nie la dia Mr Ghanz.... The King of Karok... huhuhu... so kalau sape2 nak belajar macam mana nak jadi artis jumpa la dia... even Black pun berguru ngan dia tau...dia ni masuk air sket kadang2... macam2 cite mengarut boleh dia jadikan topik and yang tukang continue cerita karut dia of course la saya... heheheh

 And lastly...nie la one of my new friend merangkap my best friend... pelik kan walau pun Emma and dia baru kenal lagi dah boleh jadi best friend !!! So nak berkawan tak mengira siapa dia yang sebenarnya... yang penting kita selesa berkawan dengan die.... Johan Hadi....dia nie penuh dengan cerita... hari2 ada aje topik dia nak share ngan Emma and setiap yang dia share sentiasa membuatkan Emma x kering gusi nak gelak... tu salah satu keistimewaan dia... but jangan main2.... dia nie " Mr Romeo " teror ayat awek nie... so jangan mudah tergoda dengan ayat manis die... heheheh ( sorry awk )

so inilah wajah sahabat-sahabat Emma yang TERSAYANG.....heehhe semoga hubungan ini akan terus kekal untuk selama-lamanya.... amin.... Emma saaaayyyyyang Korang semua.....muuuuuuuahhhhh








www.tips-fb.com

Wednesday, January 26, 2011

I Surrender

I love this song......... I Surrender by Celine Dion

www.tips-fb.com

Yesterday

Thanks Mr J......
Semalam one day Emma dapat lepak n happy with my Mr J....
Walaupun perut semalam agak sakit
But still happy ... hahah cam hilang lak sakit tu....
Dah lama x happy ngan my Mr J...
Asyik gaduh jer.....
Semua kerana manusia yang suka sangat cari pasal
and dengki sangat nak tengok orang lain happy....
Ntah apa yang dia dapat dengan buat macam tu aku pun x tau...
And yang penting Emma still ngan Mr J...
Walau macam mana pun, apa orang nak cakap,
apa orang nak buat ....yang penting
Emma percaya pada H.A.T.I
www.tips-fb.com

Sunday, January 23, 2011

Terima Kasih K.A.W.A.N

Terima kasih K.A.W.A.N.....
Walaupun emma dalam keadaan yang x berminat nak celebrate birthday
Namun korang semua mampu menceriakan hari tu.... Terima kasih sangat2....
Emma terlalu menghargai usaha korang semua untuk ceriakan hati Emma....


birthday cake


hope wish will come true...AMIN


Thanks Ieda, Hanie, Ayu n Ghanie for the birthday celebration....


MidValley, Megamall
16 January 2011







www.tips-fb.com

Sunday, January 16, 2011

16 January 2011

16 JANUARY 1988.... itu lah tarikh aku dilahirkan... Tepat jam 1.20pm aku keluar dari perut mama
untuk melihat dunia setelah 9 bulan aku dalam perut mama... Hebatkan  kuasa Allah S.WT???
kesian mama... sakit kan nak bawak aku keluar melihat dunia???
Namun di sebalik kesakitan yang mama rasa dia tersenyum bangga kerana 
aku adalah amanah dari ALLAH untuk dia jaga dan sayang....Ayah??? tersenyum bangga
kerana aku lahir ke dunia dengan sempurna....

Hari nie 23 tahun Emma lahir ke dunia... 
Emma nak mama and ayah tersenyum bangga dengan apa yang Emma ada sekarang...
Semua kerana mama and ayah.... dia sentiasa memberi semangat untuk aku terus berjaya
Dan hari nie Emma dah berjaya capai cita-cita Emma...
Mama and ayah dah dapat tgk ank dia pakai jubah konvo and topi senget....heheheh
Namun Emma janji jika ALLAH beri rezeki kepada Emma...
Emma nak bawak mama and ayah pergi menunaikan haji....
Doakan laha Emma berjaya capai impian itu...
Sesungguhnya x ada apa yang boleh balas kasih sayang and pengorbanan mama and ayah 
untuk anak-anak yang tersayang.....



www.tips-fb.com

Saturday, January 15, 2011

EmmaJean the story....

Just for my Mr JR..... remember this..." sayang, walau jauh di mata namun sayang tetap di hati.. You are my queen of my heart "... remember that??? Card pertama dari abg... b simpan lagi sampai sekarang....




Remember this Mr JR...

www.tips-fb.com

Tuesday, January 11, 2011

Tolong Jangan Ingat kan Aku....

owh pls... tolong jangan ingat aku pasal 16 January....
aku takut dengar date tu.... pls...pls.... www.tips-fb.com

Friday, January 7, 2011

Beza Cinta, Sayang, Minat Dan Suka

Aku terjumpa satu fakta mengenai " Perbezaan Cinta, Sayang, Minat dan Suka " .  Bagi aku fakta ni amat menarik kerana kita selalu keliru dengan erti sebenar ayat2 tu kan??? (so bila da x faham jadilah punca pergaduhan ngan bf/gf korang kan )... so aku nak share dengan korang semua erti CINTA, SAYANG, MINAT and SUKA......




Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau boleh nak dia tahu.. dan kita tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)


Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)


Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita.)


Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…
www.tips-fb.com