-->

Google+ Followers

Wednesday, February 27, 2013

i'm 17 years old !!



Assalamualaikum uoals,


Godek-godek picture lama..
Tiba-tiba nampak gambar nie...


huwaaa miss this moment...
on last day before spm
saat-saat jadi budak nerd kat sekolah..


www.tips-fb.com

Jangan duduk kat tangga !!



Assalamualaikum uoals,



Orang tua-tua pesan 
" Anak dara jangan duduk kat tangga, nanti lambat kawin !! "

Orang sekarang pesan
" Bukan adat dan pantang larang yang menentukan jodoh seseorang !! "


www.tips-fb.com

Monday, February 25, 2013

Sorry, please try again later !!





Sayang :  Abg lepas ni kita putus..abg curang dengan syg...
Abang : Bila abg curang..??? mana buktinya..???
Sayang :Abg jangan tipu lagi, abg cakap ada meeting !! rupa-rupanya abg pergi dating..
Abang :Ya rabbi... bila..???
Sayang : Tadi syg kol abg ada perempuan lain jawab..??? 
berlagak pulak tu.. duk speaking London dengan syg.
Abang :apa dia ckp..???
Sayang :SORRY PLEASE TRY AGAIN LATER.
Abang : Huh ???@#$%^&
Sayang : Bila syg marah dia... pandai pulak cakap melayu dengan syg !! Tau dia cakap ape ???
" HARAP MAAF, SILA CUBA SEBENTAR LAGI "
Abang : Arghhhhhhhhhhhh


www.tips-fb.com

Branded ?? Perlu ke ??


Assalamualaikum uoals,


Selamat pagi, salam hari Isnin
Walau pun mood malas nak pergi keje melanda pagi tadi..
Namun tetap ku gagahkan diri keluar mencari rezeki..

Branded ??? Perlu ke ???
Kadang-kadang kita tengok asal keluar je bergaya,
Orang kata " Biar papa asal bergaya "
Hohoho rasanya perlu ke ???
Kalau keluar tu...
Dari hujung rambut sampai hujung kaki..
Semuanya nak berjenama
Bagi emma, 
Tak salah pun.. asalkan korang mampu..
Kalau tak mampu,
Korang beli yang tak berjenama pun orang tak kisah pun !!

Kadang-kadang tu..
Orang malu if nak beli pape kat pasar malam.
Kononnya tak de standard !!
Ishh ishh kadang-kadang tu kalau tengok kat pasar malam pun ada jugak yang cantik 
Walaupun harga murah, tak berjenama..

Apa yang penting adalah kualiti !!
If korang beli barang yang harga beratus ribu pun,
If kualiti tak ada tak guna jugak !!
So tak perlulah nak berbangga if korang pakai yang berjenama !!
Coz yang berjenama belum tentu menjamin kualiti !!






www.tips-fb.com

Wednesday, February 20, 2013

Kahwin ???


Assalamualaikum uoals,


Sekarang nie ramai yang kawin dalam usia yang muda,
Even kebanyakkan member-member semua dah kawin !!
Kalau before this,
Aktiviti weekend sah-sah merayap je kejenya..
Memang tak lekat kat rumah
Ada je aktivitinya, bowling, karaoke, cycling, picnic, movie...
Sekarang ???
Hahhaha aktiviti semakin sunyi... 
Kalau keluar pun, bawak anak-anak buah pegi main kat playground KLCC
Teman my sis jalan-jalan...
Pendek kata lebih banyak aktiviti kekeluargaanlah...
Maklumlah, member-member dah ada komitmen lain..
Dah duk masing-masing ikut husband dorang..
So jaranglah dapat lepak macam dulu lagi...


Emma ???
Hhahaha sekarang nie... asyik dengar soalan 
" bila nak kawin ??? bila nak kawin ??? bila nak kawin ??? "
Tak bernanah ke telinga korang kalau asyik kena dengar soalan yang sama ???
Tapi alhamdulillah, dah start planning sikit-sikit
Barang-barang hantaran pun dah start beli...
Bila incik syg propose dulu...
Esok tu terus start cari and beli barang !!!
hahahha gelojoh tak gelojoh ???
Bukan apa, kadang-kadang tu masing-masing nak keluar pun malas.
So, alang-alang ada masa and mood rajin nak membeli..
So kteorang membeli...
Tapi dalam hati nie selalu jugak tertanya-tanya,

" Dah ready ke nak kawin ??? "

erkkkk...glupppp....
Tepuk dada tanya hati..

Masak pun tak reti lagi..
Kadang-kadang sedap, kadang-kadang masin, kadang-kadang tawar...
Dah kawin kena jaga hati suami lagi..
Kena dengar cakap dia..
Jangan degil !!

Perangai degil nie tak ubah-ubah jugak...
Nasib baik incik syg tu jenis yang sabar..
Kalau tak sabar... sayonara bye bye laaaa

Huwaaaa kawan-kawan cakap,
Kawin nie best !!
Banyak hikmahnya...
Erkkk betul ke ???

Confius !!!



www.tips-fb.com

Galaxy Tab percuma ;)



Assalamualaikum uoals,


Hahhaha dapat tab percuma,
Thanks incik syg...
Walaupun tak mintak...
Tapi dia belikan jugak...


Terkejut jugak bila semalam amik incik syg kat KL Sentral,
Incik syg masuk kete je...
Terus kuarkan tab dari dalam beg..

Terpinga-pinga jugak..
Dah terpinga-pinga, jadi blur...

" Nak buat apa tab nie??? "

Yesss, satu soalan yang memang mintak kena sekeh dengan incik syg...

Bukan nak say 'thank you' ke 'terima kasih' ke...
Ni duk tanya soalan bodoh !!

" Nak suruh pakai lahhh "

" sorry incik syggg... memang blur "

Tapi dalam hati suka + marah, 
Yerlah dah lah tengah sibuk nak kumpul duit nak buat preparation nak tunang...
Sempat lagi membeli...
Tak pasal-pasal kena marah dengan incik syg...

" cuba hargai sikit apa orang bagi !!! "

Haaa amik kau emma !! kan dah kena... hurmmm pape pun..
Thanks incik syg...

kena berguru dengan incik syg nak pakai macam mane !!


www.tips-fb.com

Tuesday, February 19, 2013

Monday, February 18, 2013

Demam Chat Time



Assalamualaikum uoals,


Okay musim demam nak minum ice blended
Ni gara-gara member kat office yang duk racun
Jom lah try " Strawberry au lite "
Kat mana ???? 

" Chat time lahhh "

Mana lagi nak cari ??? sah-sah sanggup pegi wangsa walk semata-mata nak pegi beli...
Mentang-mentang ofis dekat dengan wangsa walk..
Kalau tak ???
Lalalallala kempunan lah nak minum...

Nyummy, nyummy..
Memang best seh....

Dah lah flavor strawberry kegemaran !!
Ada puding pulak....
Taraaaaaaaaaa



www.tips-fb.com

Win..win RM 100 VOUCHER ;)


Assalamualaikum uoals,


Hoyeaahhhh...
Wink..wink..winkkk emma dah menang RM 100 voucher ;)

Thanks to miely.dazzle

Okay, dah boleh save RM 100 untuk preparation nak tunang nie...
Yeayyyyy....

Oh ya " MIELY DAZZLE " nie merupakan owner yang banyak buat DIY 
Dah glamer dah dorang nie..
Masuk karangkraf lagi...

hehehhe thanks kak iely and best fren ;)


www.tips-fb.com

Sunday, February 17, 2013

Korang pernah buat ???


Assalamualaikum uoals,




korang pernah buat tak ???
Heheheh mesti pernah kan???
Kalau emma, yang no 1 tu tak penah buat lagi...
Kalau korang teringin nak buat..
Cubalah try ;)

kredit : himpunan cerita lawak
www.tips-fb.com

Nak cari follower 888


Assalamualaikum uoals,


Entry pendek je...
Hehehhe emma nak cari follower blog emma yang ke 888
Kenapa nombor 8 ???
Sebab ada banyak makna dengan nombor 8 nie...

So, kepada follower 888...
Emma akan bagi something untuk korang...
Cepat...cepat... nak carik nie......



www.tips-fb.com

will u marry me ???



Assalamualaikum uoals,


Alhamdullilah, rasa terharu and tak sangka pulak...
Bila apa yang dia cakap dia buat...
Semalam lepas habis keje..
Terus jumpa Incik syg...
Once kteorang dinner...
Dia boleh buat suprise pulak...

" will u marry me ???? "

lalallalalala.... sukanya... hahahhaha kembang semangkuk jap !!

" tak romantik betul lah awak nie.... cincin mane ??? "

" owhhh cincin...." 
tadaaaa berkilau mata jap bila tengok butir-butir putih yang berkilau tuuu...
wuhaaa cantik nya....

cepat-cepat hulur tangan....
hehehhehe tak sabar nak cincin tu masuk dalam jari jemari nie.. heheheh

" tak payah jawab dahhh... memang gelojoh pun... "

cehhhh, ayat bikin panas nie...

jelir lidah jap... " tak payah jawab dah ekkkk "



" Bila sekali saya dah terima awak jadi sebahagian dari diri saya... so i mean it... and bila saya yakin awak boleh jaga saya... saya hargai sangat "

www.tips-fb.com

Friday, February 15, 2013

Jom jalan-jalan



Assalamualaikum uoals,


Gong Xi Fa Cai !!!
Waaaa lama ek cuti !!
Ada yang dah start keje hari nie,
And ada yang still sambung cuti !!
Cuti lama-lama korang buat apa ???
Hahhaha planning macam-macam cuti aritu...
Last-last pegi I-City je
Kesian betul,
Incik syg cakap tak pernah pegi i city,
So bawaklah dia buat lawatan sambil menyelam kat sana...
Hahahaha nasib baik hari tu..
Abg Emma dah tinggalkan kereta dia kat rumah,
So, apa lagi... merayaplah dengan kereta dia..
Mentang-mentang minyak full.. hehehhee


Mata sepet.. hidung kembang.. adehhhhhhhhhh
ntahhh hape lah yang seronok sgt tuuu
serius muka sangat selekeh time ni,.. hahahhaha 

www.tips-fb.com

Quote of the day



Assalamualaikum uoals,



www.tips-fb.com

Nak pinjam masa korang Sekejap aje !!!



Assalamualaikum uoals,


Morning lalink-lalink semua =)
Waaa mood ceria pagi nie ek

Selamat hari Jumaat semua,
Yang lelaki jangan lupa pegi sembahyang Jummat ek !!!
Yang perempuan, tak yah lah duk shopping sangat !!!
Hehehehhe

Eh, nak mintak masa korang jap boleh tak ???
Nak mintak tolong nie...
Hehhehehehehhehe
Bolehlah.. bolehlahhh..bolehlaahhhh

Tolong vote jap untuk blog " EmmaEmma "

Cara dia....Korang klik kat SINI
Login guna FB Account korang,
Then, pegi kat Category Tourism Lifestyle Blog
Then tolonglah vote untuk blog " Emma Eema "


www.tips-fb.com

Friday, February 8, 2013

Tangisan Shila Amzah



" Perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik "

Setiap hubungan pasti ada dugaan,
Dugaan yang menguji kekuatan seseorang...



" Tabah hadapi dugaan dari Allah "




www.tips-fb.com

Thursday, February 7, 2013

Blogger Belia Blogger Cool



Assalamualaikum uoals,


Lama rasanya tak join mana-mana segmen !!
Tapi pagi nie tertarik dengan segmen dari Abang Hasrul Hassan
Siapa yang tak kenal dengan dia,
Sentiasa memberikan pelbagai tips kepada blogger.

 " Blogger Belia Blogger Cool "

Menarik kan tagline tu ???
Okay, firstly emma nak kenalkan nama emma dalam dunia blogging nie,
Nama " Emma Eema " di ambil semperna nama Emma sendiri, dan nama Eema diambil semperna gabungan nama emma dengan incik syg. Maka terhasil lah dua gabungan nama tu.
Emma sentiasa menggunakan tagline
" Dari otak kecik turun ke papan kekunci "
Sebab apa emma guna tagline tu ???
Sebab emma selalu menghasilkan entry dari otak kecik nie.. hehehhe
Url emma, mungkin ada yang tau dan ada yang tak tau..
Tapi jemputlah singgah-singgah di http://emmaeema.blogspot.com

Tuan empunya blog yang kecik nie baru je berumur 25 tahun Januari yang lalu..
Tua ke ??? rasanya tak tua lagi kan ???
Sebab tu boleh di panggil belia...
Okay, kenapa blogger belia adalah blogger yang cool ???
Bagi emma, apa yang penting adalah kualiti.
Emma sentiasa ceria walaupun ada masalah,
Sembunyikan masalah dan teruskan ceria tanpa melatah !!
Selalunya blogger belia selalu memberikan idea-idea yang fresh dalam blog dorang !!




www.tips-fb.com

Monday, February 4, 2013

Demam " Ersalina "



Assalamualaikum uoals,


Mane peminat drama " Setia hujung nyawa " ???
Cepat angkat tangan sekarang !!!
Okay, demam Nora Elena, Adam dan Hawa dah berakhir !!
Sekarang tu dia....

" Setia hujung nyawa "


Sanggup balik keje awal semata-mata nak tengok cite nie..
Hhehehhe adik emma yang lelaki pulak tunggu depan TV 
Semata-mata nak tengok " Ersalina "

Sebenarnya, baca novel dengan cerita...
Cerita lebih menarik,
Coz dalam novel...
Emma tengok kebanyakkan jalan cerita lebih kurang je dengan novel lain !!!

Congrats kepada para pelakon kerana berjaya menghidupkan watak korang !!!


www.tips-fb.com

" Kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah sepanjang masa "



Assalamualaikum uoals,


" Kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah sepanjang masa "

Indah kan dengar ayat tu ???
Tapi kadang-kala kita lupa,
Kita lupa pada jasa insan yang dah bersusah payah membesarkan kita !!
Ibu bapa mampu menjaga sepuluh orang anak !!
Tapi seorang anak, tak mampu menjaga ibu dan bapa mereka !!

MasyaAllah, semoga emma dan adik beradik dijauhkan dari semua sifat tu..
Sesungguhnya, emma sayangkan ibu bapa emma dan family emma
Kadang-kadang terdetik dalam otak kecik nie,
Sampai bila hayat mereka ???
Memang, emma takut sangat kehilangan mereka ...
Sebab apa ???
Bukankah bila kita kehilangan ...
satu doa untuk kita dah kurang ???

Setiap kali emma melangkah nak pergi kerja,
Tangan yang lembut tu emma akan cium...
lalu ungkapkan kata-kata 
" pergi dulu mama, ayah.. assalamualaikum "
Itu adalah rutin emma setiap hari !!

Bila tengok mama sakit,
Nak berjalan pun dah payah...
Sedihnya rasa,
Rindu nak dengar mama gelak..
And usik anak dia macam dulu..


Semoga mama kembali sihat seperti dulu..amin


"Tuhan, jadikan hati kami sayang dan berterima kasih kepada ibubapa, dan jadikan kami sayang dan setia kepada anak kami ketika kami menjadi ibubapa"


www.tips-fb.com