-->

Google+ Followers

Thursday, May 31, 2012

Makan-makan with my sis ^_^



Assalamualaikum uoalss,

Sebelum nie just dengar jer orang cakap best makan burger bakar..
Best sangat ke ???
Hahahha kalau dah try nanti Emma update kat korang ek =)


So hari nie nak pergi try dengan akak lalink Emma..ngeeee (Nana)
So kejap lagi ... after office hour...
Maka berlari lah mengisi perut yang kecik nie..
Hahahha ade Emma kesah ???
Janji kenyang...


www.tips-fb.com

Sediakan payung sebelum hujan



Assalamualaikum uoalss,


Entry khas untuk korang..
Hhehehehe " Sediakan payung sebelum hujan "


So, sebelum korang nak buat apa-apa,
Beringat-ingat lah dulu ek..
Jangan bila dah susah... baru mengharap pertolongan orang lain..

" Hidup nie sementara je.. pinjaman dari Allah, 
sebelum segala kenikmatan yang kita ada kena tarik balik.. so beringat-ingat lah okay "




www.tips-fb.com

Gastrik kembali menyerang !!!!!!



Assalamualaikum uoalss


Beberapa hari nie,
Emma kerap sakit perut !!
Gastrik kembali menyerang ???
Mungkin...
Mana tak nyer..
Lunch time Emma selalu miss
Sebab ???
Malas + busy..
Teruk kan ??
And sekarang ... hadap lah sakit tu sorang -sorang
Sendiri cari penyakit...


Info tentang Gastrik KLIK JERRR
www.tips-fb.com

Mencari design DUTCH HOUSE !! any idea ??



Assalamualaikum uoalss,

Tiba-tiba tadi dapat satu scope kerja yang baru..
Now boss suruh cari design untuk DUTCH HOUSE (HOLLAND)
Any idea ???


Kalau nak tengok France boleh pergi Bukit Tinggi..


So sekarang mood mencari... and membuat research.. 
Korang boleh tolong tak ??


www.tips-fb.com

>> Bakal di miliki



Assalamualaikum uoalsss


Ngeeee nak senyum sampai telinga ^_^



Sebab apa ???
Teddy bear sebesar and setinggi diri sendiri bakal di miliki...
Hhehehehe thank youuu sooo muchhh !!!


Nota kecik : Waiting for he and teddy bear next week at airport ^_^


www.tips-fb.com

~ Mood BERCUTI semakin menghampiri



Assalamualaikum uoalss,

Semangat bekerja semakin berkurangan..
Memandangkan esok dah Jumaat..
Then still tengah planning nak menghabiskan weekend dengan buat apa yer ??
Cycling kat Bukit Cerakah ??
Shopping ???
Lepak kat rumah ???
Tengok muveee ???
Keluar dating ????
Ngeeeee yang nyata mood cuti next week tak sabar nak tunggu....
Nak bercuti jauh dari KL...
Yeayyyy tak sabar nyer....


www.tips-fb.com

Wednesday, May 30, 2012

Bila perempuan suka ber " make up "



Assalamualaikum uoalsss


 Tetiba terlintas pulak nak share dengan korang semua,
Bila Emma hang out mana-mana,
Confirm nampak laaa student yang baru nak meningkat remaja...
Dengan make up yang penuh dekat muka
Macam-macam warna ada
Kadang-kadang tu nak tergelak pun ada
Bila warna yang dorang pakai tak kena langsung dengan warna kulit dorang 
(oppssss sesi kutuk jappp )


Tapi memang real. Dulu Emma suka lah make up nie..
But in simple mode laaa...
Emma tak suka yang crowd.. or show off sangat
NATURAL is more better??
Am i right ??
But tu dulu laa...
And sekarang... serius Emma memang tak minat nak pakai make up..
But why ??? entah... bila Emma pakai make up Emma rasa macam something melekat kat muka..
Haaaa confirm tak selesa kan ???
But sometimes kalau Emma pergi weeding pakai lah jugakk.
But tak sempat sampai rumahhh...
Make up tu Emma dah buang...
Sebab tu Make up removal sentiasa Emma bawak bila pergi mana-mana

Sebab Make up.
Perempuan sanggup berhabis duit !!
Betul tak ???
Nak cantik la...
Of course !!


www.tips-fb.com

Kesesakan di Gunung Everest ??



Assalamualaikum uolsss

Menarik la pulak bila baca paper Metro hari nie..
Gunung Everest yang merupakan Gunung tertinggi pun boleh jadi jammed ??
Eh, macam kat jalan raya pulak ek ???


Korang nak tau nape ???

www.tips-fb.com

" Arrianshah Akid " permata hati Tomok & Ayu



Assalamualaikum

Semalam bila sibuk duk tweet-tweet dengan my fren,
Then tetiba nampak post dari Tomok,
Kini Tomok dah bergelar bapa...
Tahniah Tomok dan Ayu


Arrianshah Akid yang selamat di lahirkan semalam 29 May 2012 jam 6.30pm.

" Tahniah Tomok & Ayu "


www.tips-fb.com

~ Malu bertanya sesat jalan ^_^

Assalamualaikum

Mood sangat penat...
Bila pagi berhujan... sampai menggigil kesejukkan..
Then tengah hari ke site pulak kat Cyberjaya..
Dengan panas yang tak hengat punye...
Drive sorang-sorang ke Cyberjaya...
Sepanjang jalan jumpa 3 excident..
Then nak balik.....
Tu dia boleh masuk salah simpang..
Hahahaha menjawab laaaa nak cari u turn...
Then sampai kat Banting baru jumpa exit nak u turn...
Adehhhh nasib baik lah bawak kelisa je tadi...
Kalau bawak Alza,
Boleh nanggis nak sampai ofis...


www.tips-fb.com

Tuesday, May 29, 2012

Trend abang / kakak dan adik angkat



Assalamualaikum uoalsss,

Zaman sekolah dulu,
Kalau tak ada adik, abang or kakak angkat rasa macam tak sah je kan ??
Korang pernah merasa tak situasi macam nie ??
Bila dah declare,
Mulalah bagi biodata, hadiah....
Ada yang sampai, jadikan kakak / abang angkat as idola...
Wawawa parah dah tu....
But itulah lumrah kehidupan.
Emma pun pernah merasai situasi macam tu...
Tapi siapa sangka,
Dari abang / kakak angkat boleh menjadi hubungan yang lebih istimewa,
Dari teman / sahabat menjadi pasangan kekasih...
Tu semua kan rahsia Allah...
Kadang-kadang kita tak perasan pun...
Yang jodoh ada di depan mata...






www.tips-fb.com

~~ Dari abang angkat menjadi suami !!



Assalamualaikum uoalss,

Entry semangat sikit hari nie..
Lupakan segala kekusutan...
Ceriakan hidup dengan kebahagiaan...
Okay nak share dengan korang ...
Last week, my best fren " Eiman " telah selamat menjadi isteri kepada "Aley"
Siapa sangka, dari abang dan adik angkat...
Akhirnya menjadi suami dan isteri..
Semoga bahagia hingga ke akhir hayat...
Amin...











www.tips-fb.com

Monday, May 28, 2012

~ CONFIUS a.k.a KELIRU !!



Assalamualaikum uoalss,

Mood keliru a.k.a confius beberapa hari nie...
Ish tak tahu lah kenapa..
Ingat tak ... Emma pernah post dalam entry " SURAT YANG DI TUNGGU "
Then Emma happy sangat bila mula-mula dapat offer tu...
Unfortunately tu bukan course yang Emma betul-betul nak !!
But dalam hati nak try course tu...
But, bila  si dia bagi nasihat,
Bila boss and abang-abang kat office nie bagi pandangan...
" Rasa ada jugak betul nye "
Memang course tu satu cabaran..
Lebih-lebih lagi bagi perempuan yang selalu di anggap tak boleh buat kerja !!
Dalam hati nak buktikan lah yang Emma mampu buat !!
Tapi.... Emma tak naklah buat something yang sia-sia...!!
Buang masa, buang duit.. but Emma tak gunakan apa yang Emma belajar !!
Sayang kan ???
Experience dah ada, takkan Emma nak patah balik pergi bawah ???
Adehhh... serius Emma sangat keliru..
Tak tahu nak pilih yang mana...
Bila pilihan depan mata...
Emma keliru,

Apa yang Emma nak.
Emma tak nak buat something yang sia-sia...
Coz if Emma futher study,
Emma akan korbankan weekend and life until end of study...
So Emma tak nak pengorbanan Emma jadi sia-sia...
Any advice ????


Nota kecik ~ Korang boleh bagi advice tak ???


www.tips-fb.com

Friday, May 25, 2012

TAHITI ISLAND SYURGA DUNIA



Assalamualaikum uoalsss


Mood tepi pantai memang tinggi,
Entah bila dapat pergi pun tak tahu laaah..
Sibuk dengan kerja,
Dengan class yang bakal bermula...
So kena fikir kan masa yang sesuai...

But Emma nak share dengan korang tentang TAHITI ISLAND
Terletak di kepulauan society dan merupakan pulau terbesar di French Polynesia..
So Emma nak jamu mata korang semua dengan keindahan TAHITI ISLAND nie...






Cool tak bila lepak makan atas air ???
Memang cool kan ??? 
Tapi tak ada ombak ke ???
And bila air pasang... jeng..jeng...
Lari laaa cepat-cepat sebelum tenggelam dengan meja dan kerusi sekali 


www.tips-fb.com

WARGA OKU DI CUNGKIL MATA !!



Assalamualaikum uoalss

Agak mengerikan hari nie,
Apabila baca Metro " Sorang warga OKU di cungkil mata "
Ya Allah, boleh korang bayangkan ???
Apabila mata korang yang cantik terletak...
Anugerah pancaindera Allah...
DiCUNGKIL ???


Ni confirm banyak sangat tengok cerita arwahyarham Tan Sri P Ramlee
Sampai nak cungkil mata orang lain pulak !! 
Adehhh... yang mencungkil pun ada masalah mental,
Hurm bahaya macam nie !!
Ni bukan dalam cerita IBU MERTUAKU okay !!

Nak baca lagi ??? HARIAN METRO 

www.tips-fb.com

Miracle words from BLOGGER



Assalamualaikum uoalsss..


Buat masa sekarang,
Emma memerlukan miracle words from anyone...
Emma confius dengan pilihan yang Emma ada !!
Bukan sebab apa,
Just Emma tak nak buat something separuh jalan je..
Kalau boleh Emma nak habiskan and dapat apa yang Emma nak !!


Semalam, Emma dapat dua miracle words,
One from my lalink....

" Buat apa yang awak rasa itu betul, buat sebab minat !! Bukan sebab terpaksa !! Zaman sekarang belajar tinggi mana pun kalau experience tak ada tak guna !! Start dengan apa yang awak nak !! Walaupun dari bawah !! Ingat cita-cita nak bukak business sendiri !! " SAMPAI BILA NAK KERJA DENGAN ORANG JER ??? " So peluang untuk belajar and cari pengalaman serta ilmu dah terbentang luas !! Ingat, bukan semua orang dapat peluang yang awak ada.  Peluang tak kan datang banyak kali.. bila ada peluang, grab and do it !! TAK SEMUA BENDA YANG SENANG DALAM DUNIA NIE....... "

And one miracle words from blogger kaki wayang a.k.a Azri,

" Memang satu cabang yang sama..dan kedua-duanya boleh mendatangkan “kebahagiaan” kepada tuan punya badan..maksudnya..kalau peluang (kerja) yang Emma dapat itu setelah habis pengajian datangnya dari peluang yang terbaik..maka kedua-duanya mendatangkan hasil yang baik...PENDEK KATA..walau setinggi mana pun Emma belajar..emma kene grab PELUANG (kerja) yang mampu memberi kesenangan..dewasa ini tidak ada istilah Phd boleh capai keje yang baik dan gaji besar..tapi emma kene cari dan amik peluang itu betul-betul..saya ada seorang kawan lulusan Undang2..tetapi sekarang keje sebagai Pembantu tadbir..which is tak sesuai dengan kelulusan..sebab alaf sekarang sudah tidak mengira “kau ada kelulusan kau mesti dapat keje tinggi..NO..ALAF sekarang bermaksud kita kena pandai GRAB dan rebut peluang..sebagai contoh kalau emma dan sorg lagi ditawarkan bekerja untuk satu jawatan..dan kamu kene berebut jawatan itu..masa kat situlah emma kene mainkan peranan..skg ni even ada PHD tapi kalau gagal dalam interview pun tak guna...FAHAM? "




Nota kecik : Fikir sebelum melangkah... !!!! So Emma, sila fikir baik-baik okay...


www.tips-fb.com

~ Mood JIWA KACAU



Assalamualaikum uoalsss,

Mood jiwa kacau start semalam 
Dah dapat offer belajar pun... jiwa kacau jap..
Urmmm nak accept ke nak tukar ???
Nak accept ke nak tukar ???
Accept ke tukar ???
Korang rasa macam mane ???
Adehh serius jiwa kacau jap !!
Nak accept takut tak boleh buat !!
Nak tukar takut hilang minat !!
JIWA KACAU........


www.tips-fb.com

Thursday, May 24, 2012

"SEGMEN NASZ : BLOGLIST NASZ JUN 2012"




Bloglist June ???
Meh sape nak masuk dlm blog list Emma....^_^
Cepat-cepat tinggal link kat comment ek !!


www.tips-fb.com

Wednesday, May 23, 2012

SURAT yang di TUNGGU !!



Assalamualaikum uoals,

Mood sangat-sangat happy,
Tak tau nak cakap macam mana !!
Yang nyata hanya ALLAH yang tahu perasaan nie !!
Kalau boleh nak jerit kuat-kuat...
Betapa happy nya sekarang nie !!

Korang nak tau tak nape Emma happy sangat ???


Haaa tuuu dia, dah tepek kat screen besar-besar !!
Ngeeee.... thanks kepada yang mendoakan Emma
And thanks to blogger Kaki wayang coz dia dah tolong buat support letter untuk Emma... ngeeeeeee
Thank youuuu soooo much uoals,
Next week dah nak kena pergi daftar =)
Tak sabar pulakkkk......
Then 16 June, Emma bakal menjadi seorang STUDENT balik !!!
Lepas 2 tahun setengah menunggu.... 
Akhirnya.... dalam gengaman !! aminn

www.tips-fb.com

Monday, May 21, 2012

Kisah CINTA SCHA & AWAL



Assalamualaikum uoals,

Masih lagi dalam mood Scha dan Awal ???
Korang nak tau tak macam mana kisah cinta dorang bermula ???


“Scha mengenali Awal saat dia menjadi hos ketika pertandingan akhir Dewi REMAJA dulu. Awal ada SMS Scha selepas habis program tapi Scha tak layan. Beberapa tahun lepas tu, kami bertemu lagi di Festival Filem sebab kebetulan dua-dua datang untuk mempromosikan filem masing-masing. Kemudian dia SMS Scha lagi dan sejak itulah Scha terus berhubung dengannya. “Scha tengok Awal tak putus asa nak berbaik dengan Scha sehinggalah suatu hari dia ajak Scha keluar makan. Dan ketika itulah dia menyuarakan hasratnya untuk lebih serius dengan Scha. Bagi Scha, Awal istimewa di mata Scha kerana dia seorang yang penyabar dan easy going. Kalau ada benda yang Scha nak buat, dia takkan control. Semua keluarga kami merestui hubungan kami berdua. “Awal ni sebenarnya romantik, bahkan Scha pun tak sangka dia akan buat kejutan sepanjang tempoh kami bercinta. Pernah sekali tu, Scha ada penggambaran “Awan Dania The Movie” di Pangkor, tiba-tiba Awal datang ke sana dengan emak Scha. Bukan setakat tu saja, Awal siap bawa ayam sebab Awal tahu Scha memang suka makan ayam."

Sweet kan dorang ???
Kalau dah jodoh tak kemana !!
Betul tak ???


www.tips-fb.com

Si comel Yana Samsuddin



Assalamualaikum uoals,

Mana peminat fanatik Yana Samsudin ???
Heheheh kenal tak sape yana samsuddin nie ???










So kenal tak ???
Hhehehe Emma actually peminat setia Yana nie...
Sebab ape Emma minat ??
Dia nie kiuttt sangat...
Suka tengok lesung pipit dia...
And lakonan dia bersahaja a.k.a tak membosankan !!!
Gud Job Yana =)


www.tips-fb.com

Lagu KOSONG << NAJWA LATIF>> Sindir wartawan ??


Assalamualaikum uoals,


Tiba-tiba terbaca satu artikel yang mengatakan Lagu KOSONG,
Menyindir wartawan !!!
Hurm apa yang boleh Emma cakap,
" Hanya Najwa Latif je yang ada jawapannya "





KOSONG
Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu
Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa kosong kosong
Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku kosong kosong
Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar
Kosong kosong
Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa kosong kosong
Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku kosong kosong
Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa kosong kosong

www.tips-fb.com

Friday, May 18, 2012

HIDUP DI CELAH BATU ???



Assalamualaikum uoals,

Saat kita sedang bergembira,
Masih ada yang berduka,
Saat kita tidur dengan selesa,
Masih ada yang berbumbungkan langit dan berbantalkan bumi,
Di zaman negara yang membangun,
Namun masih ada lagi insan yang di belenggu kemiskinan !!
Pernah dengar tak pepatah " Ketam dalam batu pun boleh hidup "
Cuba korang tukar perkataan KETAM kepada perkataan MANUSIA !!
MANUSIA pun boleh hidup di celah-celah batu !!
Bumi Allah kan luas !!!




www.tips-fb.com

Penantian satu penyeksaan !!



Assalamualaikum uoalss,

Orang cakap " Penantian itu suatu penyeksaan "
Tapi memang betul pun..
Lebih-lebih lagi bila kita mengharapkan sesuatu dari penantian tu....
Boleh jadi gila a.k.a meroyan jap kot duk tunggu...
Tapi dalam masa menunggu tu... ingat pesan someone !!!
" Jangan terlalu berharap sangat !! Nanti kecewa !! "
" Bila dah kecewa nanti kita akan putus harapan !! "
" Berdoa dan bertawakal kepada Allah supaya segalanya di permudahkan "


Dari ISNIN ke JUMAAT....
Lalu JUMAAT ke ISNIN balik....
Membuatkan diri nie resah je menunggu...
Hati tertanya-tanya,
Dapat ke tak...
Dapat ke tak...
Dapat ke tak ????


Semoga Allah permudahkan segalanya ... amin


www.tips-fb.com

BILA BUDAK KECIK TAU PASAL CINTA !!





Assalamualaikum uoalss,


C.I.N.T.A
Apa itu CINTA ???
Bila budak kecik pun tau apa itu CINTA !!
Hurm macam mana ek ???
Emma pernah tanye kat budak kecik tu...
Bila dia selalu cakap pasal CINTA...
Hurmmmm..... (tangan kat bahu mata ke atas)
" Dik, apa CINTA tu ??? "
" CINTA tu SAYANGG !! "
Eh, pandai nye.... " SAYANG tu pulak ape ??? "
" SAYANG tu... muuuuuaahhhhhhh " 
terkejut Emma apabila pipi yang tak berapa nak gebu nie jadi mangsa ciuman si kecik !!
Lantas si kecik menjadi mangsa ciuman and pelukan Emma... 
So, korang tau tak apa makna CINTA dan SAYANG ???



www.tips-fb.com