-->

Google+ Followers

Monday, February 28, 2011

End of february

Morning...*** 09.58am

Hari ni last day of February... so dah menjadi satu kemestian bile time-time macam nie semua nyer tangan gatal-gatal... nak dapat gaji lah katakan..
So sama lah macam aku harap-harap lah cepat masuk gaji... sangat sedih da nie... hehehehe.... ( ayat sedih sebenarnye )

Hari nie bangun pagi jer tekak aku da sakit... Flu tak payah cite lah... dari semalam lagi dah kena... huhu ( So aku pergi keje dengan muka yang tak bersemangat hari nie... ) Bukan ape.. tak larat sebenar nye... tunggu bas dah lah lama tadi... RAPID..RAPID...
www.tips-fb.com

Friday, February 25, 2011

Tips Mengorat perempuan

Aku copy statement nie dari facebook member aku nie... macam menarik tips nie... so aku nak share ngan korang semua... hehehe
1) sbg lelaki gentlemen jgn ego ok nti wanita ckp anda perasan handsome
" Ye sangat setuju coz lelaki ni slalu sangat perasan yang dorang nie handsome... if handsome pun diam -diam jer la...tak elok membangga diri nie. "

2) sentiasa bersbr jgn tinggi suara,lelaki kan contoh kpd wanita
" kadang-kadang lelaki ni mudah marah and cepat bosan bila gf dia tanya soalan yang sama... tu yang selalu meninggikan suara mereka... " (perempuan tanya bersebab.. bukan main tanya jer.... )

3) paling pntng jgnla mudah tergoda dgn wanita lain sbb wanita anda pon ade bnda yg sama ok
" lelaki suka pada kecantikkan... tapi jangan pilih kecantikkan luaran sebab kecantikkan luaran mudah hilang di mamah usia... tapi pilihlah pada kecantikkan hati dia sebab ia sentiasa bersinar "

4) xsalah kdg2 mngaku salah 2 bkn bermaksud kalah tp anda nmpak lagi macho taw
" Lelaki adalah kaum yang tinggi ego nya... sesekali rendahkan lah ego tu and mengaku salah sendiri... tak ada lah " perang dunia " jadi hari-hari..."
5) tahu2 kamu ketua keluarga, tp jadilah ketua bkn tuan yg mengarah2 yer
" so bersiap sedia lah untuk menjadi ketua keluarga yang bertanggungjawab sebab lelaki memegang amanah yang paling berat "
www.tips-fb.com

Tension lagi ????

5.35pm ~ Hai sume..tepat jam 5.35 petang barulah aku boleh bukak blog and facebook...!! sangat..sangat bz hari nie... maklumlah semalam da amik Annual Leave... so keje aku semakin hari semakin bertambah and macam tak pernah nak habis.... !!! argh.... tension nyer!!! ( tak pe, sabar Emma... adat lah keje nama nye... kalau tak buat keje orang kata makan gaji buta...) hehehe sorry la aku tak tahu nak lepaskan marah aku kat sape... kat blog je la...( sorry my blog!!! ) hehehehe

Hari nie hujan lagi macam petang semalam... lebat + sejuk namun masih  tak dapt menyejukkan hati aku yang panas and terasa nie....dulu aku ada je tempat nak cite pape... skang ???? jauh je aku ngan dia... macam-macam alasan dia bagi... ( hurm tak pe.. nanti aku balas dendam baru tau !!! ) opss!!! mama cakap tak baik berdendam !!! So Emma, tak payah nak fikir-fikir lagi... andai dia ditakdirkan untuk kita, Terimalah dia seadanya. Jika tidak doakanlah kebahagiaannya. Amin....

Ada sorang manusia nie cakap " aku nie macam rama-rama... boleh tengok and pandang dari jauh jer... bile dekat aku lari...  terbang setinggi yang boleh " betul ker??? ( Hape la ko nie emma... accept jer la pandangan orang lain....)






www.tips-fb.com

Wednesday, February 23, 2011

Kisah semalam

Semalam hari yang sangat membosan kan bagi aku and member-member kat office aku... macam-macam hal yang kteorang buat.... ( bukan ape keje tak la banyak sangat tapi kelam kabut jer bos aku nie... dengan wife dia sekali yang kelam kabut... )

And insan yang paling bengang semalam adalah "Afi" .... bila ada insan-insan yang buat muka ketat jer dengan dia, sebab berjaya repair fax machine kat ofis nie...  ( and yang NYATA kteorang da try repair berkali-kali machine tu.... bukan duk lepak jer.... so kira bernasib baik lah dia boleh buat )

" Bal " pulak lagi best...sempat tengok cite cartoon Mickey Mouse + Ben 10 pulak dengan anak bos.... sangat jelous nie.... padehal masing-masing ade keje nak buat but itulah yang dikatakan Curi Tulang.... hehhehehe

And aku ??? bz la buat keje mengedit picture stonelight sampai sakit kepala aku .... !!! bukan apa??? image untuk stonelight tu teruk sangat.... tak sesuai dengan pic yang aku amik hari tu.... then aku kena amik lagi pic baru.... so bile da sakit kepala ape lagi ???? FACEBOOK...!!!


OK KE KO??? : The moral of this story bila da tension buat keje so kita kena cari something yang boleh menrelease kan tension and buat kita ada feel nak continue keje... and to all bos in Malaysia... janganlah nak push sangat staff kejap buat itu then stop buat benda lain... one by one..!! baru keje teratur and tak ada info yang salah....
www.tips-fb.com

Nak sambung study !!!

Morning all.... hurm malam tadi aku mimpi.... (jeng..jeng... mimpi aper??? ) bukan mimpi dipatuk ular ok... tapi mimpi nak sambung belajar !!! Dah setahun aku grad... but impian nak sambung belajar tu tetap ade... and ianya semakin tinggi menggunung !!! Rasa tercabar la pulak bile aku tengok member-member aku sambung study lagi... 

Hurm yang pasti aku dah apply..( hehhehehe walau ape pun cabaran dan halangan rela ku tempuhi.... cewah... " betul ker aku yang cakap macam nie??? " )


www.tips-fb.com

Tuesday, February 22, 2011

Roti Canai Cheese vs Milo Ice

Morning all.... lama tak update blog nie... hurm bukan apa terlalu bz sangat and keadaan tak mengizinkan... hehehehe (maxis broadband yang slow sangat sebenarnye....hehehehe)

Hari nie macam biasa la bangun pagi and gerak pergi keje... duit pun tinggal brape jer...        ( wah nape sangat2 bankrup bulan nie??? to my friend... next month saya nak keluar 2 kali sebulan je tau... so segala program lepas 2 kali tak akan dilayan... hahahhaha...)

Bukan apa, just nak saving duit and mula menyimpan untuk hari tua + nak kawin ... hahahaha ( ops KAWIN ??? nantilah belum terfikir untuk ke arah itu... and insan yang sesuai belum ku temui.... Dan sebenarnya... ( cewah da macam lagu Yuna pulak... oh bulan.... ) aku nak kumpul duit nak buat down payment kereta... insyaAllah dalam tahun nie aku nak keluar kereta aku sendiri... dari hasil titik peluh and penat lelah aku keje selama 1 tahun 2 bulan nie.... 

so pagi ni aku breakfast macam biasa la dengan member aku... "Ms waniey".... menu utama aku mestilah "Roti canai cheese vs Milo Ice ".... tu la favourite aku... and kerana roti canai cheese nie banyak simapan kenangan dalam hidup aku....


Oleh kerana breakfast aku tak pernah tukar, so mamak kat " Pelita " ni dah boleh hafal... so aku tak payah nak order lagi.... macam biasa!!! hehehehe

www.tips-fb.com

Friday, February 11, 2011

Hati kena ikhlas !!!

** 04.33 pm... Pagi tadi aku ada orang cakap " awak nampak sweet bila pakai tudung !!! " ( hahahahaha.... nie dah 2 orang yang tegur aku macam tu.... First mestilah bf saya... " Jean-Roman-Gallyot " and pagi tadi kawan baik aku cakap macam tu... " Johan Hadi ".... 

So apa yang boleh aku cakap :-
~~~ pagi nie ada sorang insan yang cakap nampak sweet bile saya pakai tudung... but... if saya nak pakai tudung.. biarlah dari hati saya sendiri k....doa2 la semoga pintu hati saya terbuka ~~~   (copy-paste from http://www.facebook.com/Eema Emma)
Dah lama jugak la aku pasang niat nak pakai tudung nie.... but pintu hati nie belum betul2 nak terbuka lagi... Insya Allah... if aku nak pakai biar dengan hati aku sendiri and rase ikhlas... !! 
Memang lah sekarang nie pakai tudung dah jadi macam trend pulak... maklumlah.. tudung dah ada byk pilihan...   
( *** aku tgk member2 aku pun bukan main gile shopping tudung.... hari sabtu jer Jalan TAR jadi tumpuan la... nak tambah koleksi tudung baru.... kata dorang la...aku just tolong teman and tolong pilihkan + bagi komen serta kritikan yang agak bernas!!! hhuhuhu... )


Dan aku pun pernah jugak pakai tudung.... but ikut majlis la yang memerlukan aku pakai tudung aku akan pakai... bukan hipokrit... tapi menghormati majlis la kata kan.... 

 *** InsyaAllah andainya Allah bukakan pintu hati nak berubah and pakai tudung aku akan buat!!! amin.....
www.tips-fb.com

Monday, February 7, 2011

A day with my friend

Cuti Chinese New Year baru 2 nie aku hang out dengan all my friend... Destinasi utama kami Bukit Cerakah  ( Taman Pertanian Malaysia ) Shah Alam... hahhahah punyalah banyak aku plan dengan member aku but keadaan faktor cuaca yang tak menentu... kat situ lah tempat aku melepaskan tension... heheheh.....

Korang penah pergi tak tempat nie??? Tak la menarik sangat... tapi bagi yang " Pencinta alam " macam kteorang semua nie bagus pergi tempat-tempat macam tu...

Ala bukan mahal pun harga nak masuk just RM3.00 untuk Dewasa 12 ke atas, RM1.00 untuk Kanak-kanak 4-11 tahun dan  RM1.00 golongan warga emas.


So untuk berjalan kat dalam taman nie korang boleh la pilih sama ada nak " jalan kaki, menunggang basikal atau naik bas yang disediakan "

Bagi aku and kawan-kawan, kteorang pilih nak naik basikal... maklumlah dah lama tak naik basikal... and masing-masing nak exercise...  

 ( Ni la masalah orang perempuan nie... ade je yang x kena... - complain da gemuk la.. pipi tembam la...peha besar la... nak diet la... ) 


sampai ada yang jatuh - jatuh basikal lagi hari tu... sape lagi kalau bukan Ieda... entah ape yang dia berangan time bawak basikal tu kteorang pun x tau... sedar jer dengar suara merdu die menjerit and dia  da duduk atas jalan raya... nasib baik tak masuk longkang... hahhaahha 

( cian Ieda ek ?? but nasib baik kteornag x nampak cam ne kau jatuh Ieda... kalau tak sure bernanah telingan dengar kteorang kutuk... hhahahaha)

But hari tu walau pun penat + letih + x larat + lapar +++++ = kita semua tetap happy kan?????


And saat -saat yang paling best time bagi makan kat ikan-ikan dalam sungai tu... nampak sangat ikan2 nie kelaparan... and kerana ikan la saya kena marah dengan bf saya!!! ( sangat sedih huhuhuhu... (" Tak tau nak berenang nak jugak duduk kat atas sungai tu... kalau jatuh macam mane??? ")
so have fun dengan photoshoot kami yang cute-cute nie... hahahahahha


www.tips-fb.com