-->

Google+ Followers

Thursday, September 27, 2012

Segmen : Jom Blogwalking dengan Emma



Assalamualaikum uoals,


Mood pagi nie macam nak buat segmen la..
Ada siapa-siapa yang sudi nak join tak ??
Dah lama rasanya tak buat blogwalking kat blog lain..
So, Emma nak blogwalking jap..hehehhe



Okay bagi siapa-siapa yang sudi nak join...
Korang buat satu entry...

"BLOGWALKING DENGAN EMMA"

Then korang tinggalkan link kat entry nie..
So, Emma akan buat satu list untuk siapa yang join..
Korang boleh blogwalking jugak... kan ??
Setiap blog yang join..
Emma akan blogwalking blog korang..
And Emma akan pilih 3 blog yang terbaik untuk di review dalam entry Emma.
And akan dapat hadiah mister dari Emma.. hehehehe
Senang kan ???
Korang nak tag kat member yang lain pun boleh je...

Nota kecik ~ close date 29 September 2012, 12am



www.tips-fb.com

Remaja bangga bila tak ada dara !!


Assalamualaikum uoals,


Selamat pagi blogger and reader :)
Oh ya, bangun pagi sempat pulak terbaca tentang isu semasa nie,
"Remaja bangga bila tak ada dara"
Wowww, hangat tak pagi-pagi nie ???
Hangat kan ???
Memang Emma akui, 
Isu macam nie banyak dah Emma baca..
And kebanyakkan remaja bangga bila dorang tak ada dara !!
Adeh... ingat-ingat lah sikit..
Dosa and pahala nyer..
Kalau dah teringin sangat apa kata korang kawin jer..
Kan ramai remaja yang kahwin awal !!
" Menggelakkan zina " katanya..
Kan bagus macam tu..
Kadang-kadang tu.. korang bangga sangat bila tunjuk gigitan cinta korang tu..
Tau tak lelaki tak semua yang nak bertanggungjawab !!
Ayat manis lelaki jangan mudah terdaya !!
Bila terpedaya...
Ni la jadinya..
Anak luar nikah bersepah kat luar..
Hari-hari bukak paper,
Isu buang bayi !!
Sumber nya dari mana ???
Dari apa yang korang dah buatlah..
Siapa yang malu ??
Mak bapak korang jugak kan !!




p/s ~ Opss ter "emo" pulak pagi-pagi nie... Renung-renungkan..

www.tips-fb.com

Monday, September 24, 2012

Kalau dah jodoh....



Assalamualaikum uoals,


Entry khas untuk my beloved fren,
Tahniah untuk Nurashikin and pasangannya...
Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.. amin

Kalau dah jodoh tak kemana,
Beribu batu jauh terpisah,
Pelbagai halangan,
Kalau dah Allah takdirkan ...
Maka jadi lah ia...
Dan jodoh, pertemuan telah tertulis di Lohmafuz..
Hanya kita perlu mencari...
Kadang-kala kita tak perlu mencari..
Kerana ia akan datang sendiri..

Siapa sangka,
Perkenalan yang singkat..
Membawa ke jinjang pelamin...
Tau tak ??? dorang hanya kenal selama seminggu jer...
Pelik kan ???
Kalau Allah dah tentukan...
Tak ada kuasa yang mampu menghalang kuasa Allah


Tahniah Ekin :)

P/s : Semoga kekal and bahagia hingga ke akhir hayat.. amin 

www.tips-fb.com

Friday, September 21, 2012

Syiling..oh syiling...



Assalamualaikum uoals,


Siapa pengumpul duit syiling ??
Angkat tangan cepat !!! hehehehe
Nak tengok, berapa ramai yang suka mengumpul duit syiling.
Selalunya, orang tak suka bila ada duit syiling !!
BERAT katanya,
LECEH... malas nak simpan !!
Tapi korang tau tak...
Kita ni memang confirm-confirmlah pemalas nak simpan duit !!
Betul tak ???
So rasanya tak salah kalau duit syiling tu korang simpan...
Orang tua-tua cakap,
" sikit-sikit, lama-lama jadi bukit "
Kan ke bila korang tak ada duit.... haaaaaa
Masa sesak tengah bulan,
Boleh jugak korang korek syiling tu...
Betul tak ???



www.tips-fb.com

Entry untuk Si dia !!


Assalamualaikum uoals,

Okay nak buat entry menggedik jap !!
Siapa tak nak baca tak payah baca.. hahhahaha
And to my En sayang,
U must read it !! yeayyy


Actually, memang terpikat pun dengar lagu nie...
Mengasikkan and membuai perasaan... cewaahhh 
* mood mintak penampar laju-laju jap...



Ku Disini Mengalunkan Rindu Yang Resah

Aku Disini Memuja Bayangmu
setiap Detik Degup Nadiku Hanya Untukmu
Cinta Membara Jiwa Gelora

Kau Yang Terindah Didalam Hidupku
Hanya Cintamu Mekar Selamanya
Tak Inginku Lagi Mencintai Yang Lain
Kau Telah Mengikatku Selamanya


Ku Disini Menantikan Janji Yang Hilang
Aku Disini Menghitung Harapan
Setiap Detik Tiap Nafasku Ada Cintamu
Bagai Semalam Semuanya Hilang



www.tips-fb.com

Wajib tengok !!!!!!!!!!









Hehehehhe kiut kan ??? apa yang korang rasa bila tengok image kat atas tu ????


www.tips-fb.com

CEMBURU TANDA SAYANG !! BETUL KE ???



Assalamualaikum uoals,


Orang kata : CEMBURU TANDA SAYANG ???
Eh, betul ke ???
If tak cemburu makna nya tak sayang la...
Jeng..jeng...jeng...
Sangat keliru dah nie,
Bukan apa...
Tak pernah - pernah nak cemburu tak tentu pasal,
Tiba-tiba boleh cemburu pulak...
Adeh, padehal just isu kecik je...
Boleh buat terasa and tacing jap...
Nape ek ???



www.tips-fb.com

FAIL PERIBADI AHLI BLOGGER 3:BATTLE ROYALE


Assalamualaikum uoals,


Okay, hari nie nak share dengan korang tentang satu games antara blogger iaitu Battle Royale
Last week Emma tak dapat nak bagi full commitment sangat sebab buzy sangat dengan keje,
Sorry alll... but Emma try siapkan tugasan yang kedua for this segmen.
Okay, kali nie Emma kena buat fail peribadi tentang diri sendiri...
Jeng...jeng..jeng....okay let's read about this... hehehhehe


Nama Kumpulan : Senshi BurogĂ„ ( Blogger Warrior )
Profession / Bidang yang di ceburi : Interior / Architecture
Hobi : Blogging, Reading
Blog pilihan : Blog papa blogger (http://azmengs.blogspot.com)
Tujuan Berblog : Share pandangan, idea, tempat berceloteh tanpa mengeringkan air liur.
3 sifat semulajadi : Suka bercakap, Peramah, Ceria a.k.a kaki gelak
Masa yang selalu layari internet : Bila ada masa terluang
1 Peserta yang akan ke final : Papa Blogger
Kenapa pilih Papa Blogger : Ada potensi nak pergi ke final.
Pandangan tentang B3: BR : Games yang agak complicated dan perlukan full commitment dalam setiap ahli kumpulan.  Memerlukan perbingcangan dan tempat yang paling cepat dan senang untuk setiap perserta berkomunikasi.


Kepada ahli group Senshi BurogĂ„ ( Blogger Warrior ), korang boleh add emma kat :
Twitter : @Emmaeema
Blog : http://emmaeema.blogspot.com


www.tips-fb.com

Wednesday, September 19, 2012

Kenapa ??? Why ???


Assalamualaikum uoals,


Kadang-kadang hati selalu tertanya - tanya,
Kenapa kita senyum ???
Bukan ke senyum itu satu sedekah ???
Kalau macam tu banyak lah pahala kita bila setiap kali kita senyum !!
Tapi kenapa kita SENYUM ???

Kadang-kadang hati selalu tertanya - tanya,
Kenapa kita MENANGGIS ??
Manusia memang dilahirkan dengan sifat yang halus,
Mudah tersentuh dan akan menanggis tentang sesuatu...

Kadang-kadang hati selalu tertanya - tanya,
Kenapa kita tak pernah bersyukur dengan setiap anugerah yang Allah berikan ???



www.tips-fb.com

Nak senyum sampai telinga



Assalamualaikum uoals,

Mood rasa nak senyum sampai telinga jap ..
Eh, kenapa ????
Hehehehhe yerlah.. first time mengupdate blog dengan hp baru... ahhahahahah
Penat duk tunggu... kumpul duit... kurangkan shopping 
Semata-mata nak dapatkan hp idaman hati..
Alhamdullilah... cash sudah beli hp baru.. yeayyyy
Penat jugak lah meredah dengan En sayang pergi cari hp !!
Yang nyata,
Emma just duk angguk and geleng-geleng je..
Kalau suruh buat benda lain InsyaAllah tau..
Tapi bila suruh tengok application yang banyak dalam hp..
Tuuuu diaaa boleh juling biji mata !!
Memang tak faham ler.. setakat sikit-sikit tu tau la...
So nasib baik ada En sayang yang teror bab-bab tu..
So Emma serahkan pada yang pakar !! hahahaha
Dan hasil nya... hp idaman hati menjadi milikku :)
Dah dapat satu hal pulak...
Jenuhlah En sayang duk ajar macam mana nak pakai.
Amik kau Emma !! terkial-kial nak pakai..
Hahahah tapi mula-mula je.. 
Sekarang dah expert da... hahahahha KONONNYA LAHHH

Lalalalala akhirnya senyum sampai telinga

www.tips-fb.com

Tuesday, September 18, 2012

LINK PROMOTE !!!! CEPATTTTT



Assalamualaikum uoals,

Sorry membiarkan blog nie berkubur jap untuk seketika...
But hari nie,
Emma kembali lagi... hehehehhehhe
Okay, nak promote jap kat korang !!!
Jeng..jeng..jeng...
Anda peminat gadget ???
Anda peminat sesuatu yang unik ???
Okay, Ederra Collection ada jawapan nya !!!
Apa korang kena buat ???
Just like je fan page kat link tu...

" COOL WRISTBAND THUMDRIVE (TOSHIBA) "



Anda berminat ????


Just pm kat fb link kat atas tu....


www.tips-fb.com

Friday, September 7, 2012

Eh, mimpi ke nie ???



Assalamualaikum uoals,

Mood masih di awang-awangan lagi...
Eh, mimpi ke nie ???
Tolong tampar jap !!! opssss
Kenapa ek ???
Jeng..jeng..jeng...
Korang ingat tak Emma pernah post entry tentang... 
Tak baca lagi ???
Haaaa pegi baca cepat... hehehhehe
Emma just nak share dengan korang semua...
Alhamdullilah, si dia semakin sihat...
And semalam dah discharge pun dari hospital..
And yang paling mengejutkan bila....
Jeng...jeng..jeng...
Dia dah ada pun dekat depan mata sekarang nie...alhamdullilah...
Rasa macam mimpi je... nak tampar laju-laju jap... :)
Yang nyata, alhamdullilah...


www.tips-fb.com

Thursday, September 6, 2012

Siapa cakap WANITA lemah ???



Assalamualaikum uoals,

Tersentuh apabila membaca satu artikel,
WANITA SERING DI ANGGAP LEMAH !!
Siapa cakap wanita lemah ???
Sedangkan ALLAH telah menciptakan wanita dengan penuh kekuatan !!
Cuba korang baca tantang artikel nie...
Malaikat datang dan bertanya, "Mengapa begitu lama Tuhan?"

Tuhan menjwb "Sudahkah kamu lihat semua detik yang aku ciptakan untuknya?'
2 tgn mesti dibersihkan, setidaknya terdiri dari 200 bahagian yg boleh digerakkan 
& berfungsi baik agar dpt mengolah berbagai jenis makanan..

Mampu memberikan kenyamanan bg anak-anaknya
Mempunyai pelukan yg menyembuhkan rasa sakit hati 
& kesengsaraan..dan semuanya cukup dilakukan dgn 2 tgn ini..

Malaikat menjawab: “Hanya dgn 2 tgn ini? Tetapi kau membuatnya dgn begitu halus dan lembut..”
Ya, aku membuatnya begitu lembut tapi kamu belum dapat bayangkan kekuatan yg 
AKU berikan kpdnya agar ia dpt atasi byk hal luar biasa.”

”Apakah dia mampu berfikir?” tanya Malaikat..
Tuhan menjawab. “Tidak hanya berfikir, dia juga mampu berunding dan utarakan pendapatnya.”
Malaikat menyentuh dadanya. “Tuhan, Engkau buat ciptaan ini kelihatan lemah dan rapuh, 
seolah byk sekali beban utknya.”

”Itu bukan kerapuhan, itu air mata. AKU berikan padanya supaya dia boleh ekspresikan kegembiraan,cinta,sedih,kesepian,penderitaan & rasa bangga..”
Engkau memikirkan segala sesuatunya, wanita ciptaan-Mu ini sungguh menakjubkan”
”Ya..Harus..!! Wanita ini mempunyai kekuatan utk mempersona lelaki..Dia dpt mengatasi beban hidup, mampu simpan kebahagian dan pendapatnya sendiri..
Mampu tersenyum bahkan ketika hatinya menjerit. Mampu tertawa saat hatinya menangis. Dia boleh berkorban demi org yg dikasihinya. Dia boleh melawan ketidakadilan. Dia bersorak disaat melihat temannya bahagia. ‘CINTANYA TANPA SYARAT’
Lalu Malaikat bertanya..”Apa kekuranganya??”
Tuhan Menjawab..”Hanya 1 hal, dia lupa betapa berharganya d
ia..”



Nota kecik : Thanks kepada insan yang share dekat Emma


www.tips-fb.com

Alhamdullilah



Assalamualaikum uoals,

Alhamdullilah, si dia semakin sihat,
Dah boleh dengar gelak tawa dia...
Dah boleh dengar gurauan dia...
Bila call dia... banyak betul dia membebel..
Tu lah habit dia..
MEMBEBEL !! hehehhe
Alhamdullilah, thanks kepada insan yang mendoakan untuk dia..
InsyaAllah hari nie si dia discharge dari hospital..
Dah dengar macam-macam permintaan dia...
Yang nyata,
InsyaAllah hari nie mampu jumpa dia depan mata..
InsyaAllah..
Coz si dia dah cakap..
Keluar je dari hospital..
Lokasi yang di tuju adalah airport... nak balik KL..
Yang nyata,
Aku happy bila dia dah sihat balik..
Terima kasih ALLAH..


www.tips-fb.com

Tuesday, September 4, 2012

Pemandu Wanita vs Pemandu Lelaki



Assalamualaikum uoals, 

Sering kali kita dengar pemandu lelaki marah bila nampak pemandu wanita bawak kereta !!
Kadang-kadang tu siap maki hamun lagi...
Tapi kadang-kadang tu,
Pemandu lelaki pulak yang kena marah dengan pemandu wanita !!
So, pemandu wanita atau pemandu lelaki yang lebih berbahaya bawak kereta ???
Apa pandangan korang ???
Hahhaha kalau Emmalah kan..
Emma tak kan pilih mana-mana,
Coz kadang-kadang tu Emma pun sangatlah bengang 
Bila pemandu wanita terkial-kial nak masuk simpang !!
Kadang-kadang tu time kat traffic light pulak..sempat lagi nak bermake up bagai...
Sudahnya kereta belakang dah hon macam nak rak !!
Sape yang suka hon ??
Mestilah pemandu lelaki... hehehhe betul tak ???
Tapi kadang-kadang tu pemandu lelaki pun sama jugak..
Sibuk dengan hp dorang...
Sudahnya kereta ke kiri dan ke kanan..
So sape yang lebih berbahaya ???
Pemandu wanita or pemandu lelaki ???


www.tips-fb.com

Kuatkan lah semangat dia



Assalamualaikum...

Tatkala terjaga pukul 2 pagi,
Dek bunyi message dari si dia..
Dengan mata yang sangat blur-blur...
Terus segar bila membaca message dari si dia..
Dalam kesakitan,
Dalam derita menahan sakit,
Si dia masih sempat mengirimkan berita,
Namun, hati jadi tak menentu..
Risau yang teramat bila dengar...
Si dia masuk ICU semalam,
Hanya ALLAH yang tahu macam mane perasaan pagi tadi..
Ikutkan hati, 
Pagi nie Emma nak terbang jauh nun ke Sabah,
Semata-mata nak temankan si dia and ada kat sisi dia...
Tapi si dia melarang !!
YA ALLAH,
Kau kuatkanlah semangat dia YA ALLAH
Sesungguhnya aku hanya insan yang lemah,
Tanpa dia disisi...
Mengharungi setiap pahit getir kehidupan..

Nota kecik : Hope korang semua boleh tolong doakan si dia kembali sihat seperti sedia kala. amin !!


www.tips-fb.com

Monday, September 3, 2012

Ya ALLAH selamatkan dia !!



Assalamualaikum


Dalam senyum tawa,
Dalam gurau senda,
Dalam ketenangan,
Tapi tersimpan satu rahsia,
Tersimpan satu duka,
Hanya Allah dan si dia yang tahu,
Segala kesedihan,
Segala ratapan...
Hanya pada mereka ku luahkan..
Di dalam kegembiraan..
Menyimpan seribu kisah,
YA ALLAH,
Kau lindungilah dia...
Walau jarak memisahkan kami,
Tapi... kami sentiasa dekat..
Aku dan Dia adalah SATU,
Telah berjanji untuk satu ikatan,
Telah berjanji pada satu harapan,
Kau panjangkan lah jodoh itu,
Kau permudahkan segalanya...
YA ALLAH,
Jangan sesuatu yang buruk terjadi kepada dia YA ALLAH,
Sesungguhnya aku takut akan kehilangan dia..

Nota kecik : Semoga Insan tersayang dapat keluar dari hospital dan sihat seperti sedia kala.. amin


www.tips-fb.com

WEEDING SANA SINI



Assalamualaikum uoals,

Kesempatan yang ada last week,
Penuh dengan invitation...
Okay Emma nak share dengan korang...

Weeding my fren on last week...

WEEDING NINA & ZAHID








WEEDING BARD & NADIA








 Congratulation for both of u.... Semoga kekal and bahagia hingga ke akhir hayat.. InsyaAllah





www.tips-fb.com

Seketika di rumah Top Blogger Eqbal Zack



Assalamualaikum uoals,

Last Saturday Emma dapat invitation dari Abg EZ,
Thanks Abg EQ !!
Memang the best la...









note kecik : Thanks EZ, and thanks to all blogger :)

www.tips-fb.com