-->

Google+ Followers

Tuesday, September 27, 2011

"Jom tambah follower".



Joinn segmen from Lulu lagi .... korang nak join ?? just klik jer kat header kat atas tuuu...


Tarikh tutup Jumaat 3 petang okay ??
www.tips-fb.com

Monday, September 26, 2011

Eh, First Time tau !!!!

02.06pm@Bangsar

Hi, Salam 1 blogger. Selamat Tengah hari merangkap dah nak masuk petang dah pun. Selamat hari Isnin and selamat bekerja okay... =) jangan malas-malas..!! sedar tak sedar, eh minggu nie minggu terakhir bulan Syawal.... dah nak habis raya da pun!! So mood raya pun dah habis !! heheheheh sekarang mood keje..keje..kejee... waaaa gile boring nie !!! hahahahha

Opssss, firstly Emma nak wish Congratulation to my friend " Arijal @ Eja " kerana selamat melangsungkan majlis perkahwinan nya dengan jejaka idaman hati. Congrats beb !!! waaa syok nyer tengok orang kawen !!! Emma pun nak kawen jugaklah ... opssssssssss !!! (gatal ek ??? nanti mama babap nanti baru tau !!! ) Majlis dorang pun agak grand lah jugak.. siap ade artis lagi u..... hahahhahahaha

Hehehehe actually, nak cite yang on that weeding, first time in my life Emma pakai Kebaya and Pario.. hahahahha selalunya Baju Kurung akan menjadi pilihan Emma if nak pergi weeding. But hari tu, saja gediz-gediz memandangkan dapat baju kebaya free kikikik so bile lagi nak try... kan ?? kan ??? kan ??? Dan hasil nya bila tomboy nak jadi perempuan... korang nilai la sendiri ek ?? hehehehhe

gediz-gediz jap dengan Ieda

Me and Eja



Red gurl team... but tak cukup corrum Anne tak de
Budget artis kat red carpet jap...

with Mama Rohana Jalil

Sis Kila Fairy

Sis Siti Nordiana
www.tips-fb.com

Wednesday, September 21, 2011

Makkkkkkkkk

Orang kata aku lahir dari perut mak...
(bukan org kata...memang betul)
Bila dahaga, yang susukan aku.... mak
Bila lapar, yang suapkan aku.... mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. .. mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut.... Mak
Bila bangun tidur, aku cari.... mak
Bila nangis, orang pertama yang datang .... mak
Bila nak bermanja, aku dekati....... mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah.... mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya.... mak
Bila nakal, yang memarahi aku.... mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma...... mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah.... mak
Bila takut, yang tenangkan aku.... mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk.... mak
Aku selalu teringatkan ..... mak
Bila sedih, aku mesti talipon.... mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu..... mak
Bila bengang.. aku suka luah pada.. mak
Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaakkkk! "
Bila sakit, orang paling risau adalah.... mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga.... mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu.... mak
Bila ada masalah, yang paling risau.... mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku.... mak
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk..... mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku.... mak
Yang selalu berleter kat aku... mak
Yang selalu puji aku.... mak
Yang selalu nasihat aku...... mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk..... mak
 
 
Renungkan:

"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk mak? mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya..........

Tapi kalau mak sudah tiada..... .....

MAKKKKK...RINDU MAK..... RINDU SANGAT....

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya......

berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya......

berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya.....

berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya.......

berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....

berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya.......
 
www.tips-fb.com

Tuesday, September 20, 2011

Lelaki dan Rokok

03.50pm@Bangsar

Salam blogger. Waaaa mencurah curah idea nak menulis dalam blog. Hahhahah memandangkan masa yang agak terhad lalu segala idea terpaksa di simpan dalam draft jer dulu... heheheh Hurm setiap hari Emma akan selalu memerhatikan orang ramai. Tak kira lah dalam train, tengah tunggu bas, atau jalan kaki... apa yang Emma perasan kita sentiasa di kelilingi oleh perokok. Dan hampir 80% peratus perokok adalah lelaki. Hurmmmmmm

Best ker korang merokok nie ???? 

Jawapan si perokok :  

** Bestlah, kandungan nikotin dan gas beracun yang terkandung di dalam asap yang disedut boleh membuatkan penghisapnya merasa hilang sangap, rasa kenyang selepas makan, hilang rasa mengantuk, menambah keyakinan diri, dan yang paling best, cepat dapat lari dari masalah.

** Sebab nampak macho.

** Saje jer nak try and bila dah start merokok jadi ketagih.. susah nk tinggal tabiat tu. 


Kan ker rokok tu membahayakan kesihatan. But dah tau benda tu bahaya tapi jual jugak rokok tu... kat kotak rokok siap letak " AMALAN MEROKOK MEMBAHAYAKAN KESIHATAN " but apa motif nyer if orang tetap beli jugak rokok.  Tak ke korang rasa tu satu amalan yang membazirka duit ??? Hurm Emma bukanlah anti Lelaki perokok. Sebab Emma di kelilingi dengan lelaki perokok jugak. But dorang sampai kan sanggup tak makan semata-mata nak beli rokok. Hurm dah la harga rokok pun dah mahal... ish..ish... ade ke patut ???
And budak-budak sekolah pun dah start merokok... ish, tak elok laaa adik-adik sekalian.. korang tu muda lagi. Tau tak macam-macam penyakit akibat dari merokok nie. Tak sayang nyawa korang ker????

Rasanya tak perlulah Emma nak explain ape simpton-simpton yang bakal korang dapat kan ?? dalam TV pun dah beriaya iya goverment duk buat kempen " rokok " nie. But hasil nya ??? korang jawab lah sendiri.....

 
www.tips-fb.com

Killer Song " Takkan Pisah "

03.30pm@Bangsar

Salam blogger.... waaaa syok nyer bile tak de keje kat office nie. Memandangkan dah keje lebih masa semalam tanpa di bayar OT semata-mata nak siapkan tender untuk di hantar pagi tadi... maka sekarang adalah saat untuk bersenang lenang dan melepak-lepak. Hajat kat hati rasa macam nak tido jer memandangkan cuaca yang suam-suam kuku di tambah pulak dengan angin yang sepoi-sepoi bahasa membuatkan mata yang dah memang sepet nie semakin sepet... oh... tidak !!!! Tok Ali... pinjam tongkat... nak tahan mata nie laaaa =)



Tu diaaaa... sekarang nie kan member-member Emma nie dalam mood cintan cintun... so duk layan lagu jiwang-jiwang jer laaa... sampaikan Emma pun dah boleh hafal lagu tuuu.. maka suara yang agak sedap nie mula lah jadi penyanyi tak glamer mendendangkan lagu tuuu untuk kawan-kawan yang daaa angau nie.... korang pernah dengar lagu " Takkan Pisah " daripada Ereen tak ??? mendayu-dayu and membuai perasaan jugak dengar lagu nie... ehhehehe meh Emma nak share lirik dia dengan korang semua.....

TAKKAN PISAH

Sayang aku ingin berbicara kepadamu
tentang apa yang tengah aku rasakan
ada apa, ada apa katakanlah semuanya
ku kan dengarkan duhai cintaku


bila nanti orang tuamu meridhoi dengan
apa yang ku rasakan padamu
semua orang tua ingin yang terbaik untuk anaknya
begitu pun orang tuaku
kau takkan tinggalkanku
takkan pernah, sayangku
janjimu janjiku untukmu

takkan ada yang pisahkan kita
sekali pun kau telah tiada
akan ku pastikan
ku kan memeluk menciummu di surga
jangan kau pergi tinggalkan aku
bawa aku ke mana kau mau
janji ku padamu
jiwa dan ragaku mati pun ku mau

Nak dengar full song.... tekan sini
www.tips-fb.com

Eh, Kak Izzah ker nie ???

01.50pm@Bangsar

Salam blogger.. selamat tengah hari.. Perut yang terasa sangat lapar pagi akhirnya lunch tadi bersiap sedia dengan bala tentera sang cacing dalam perut nak pergi makan bersama konco-konco nyer " Kak Nor, Kak Zura, Dilla and Ieda ".

Sampai di Food Court Bangsar, Ieda sedia menunggu sambil duk berbalas-balas mesej dengan Mista Iori kesayangan nya... kikikikiki dan tak perlu kata apa-apa bila perut dah lapar. Sambil menyanyikan pelbagai jenis irama... jeng..jeng... Lantas pinggan di capai, nasi di isi mak cik kedah tu, lalu lauk di senduk.... hahahahah lauk ayam goreng cili jadi pilihan hati kami sang pencinta ayam .... yummy..yummy.... maka berlalu kat kerusi yang menanti.

" Eh, mana kak zura ??? " Tiba-tiba mulut comel nie bertanya...

Lalu dengan confiden yang tinggi tahap KLCC, Dilla jawab 

" Dia gi jumpe YB Izzah.. kan ada aduan pasal food court kat Bangsar nie ".

" Owh............. " serentak mulut Emma and Ieda menjawab... weeeeeeeee

Sedang enak menjamu selera, melantak sampai kekenyangan.... bayang-bayang " akak diva " huhuhuh sape lagi kalau bukan Kak Zura.... kikikiki berjalan menuju ke arah kami dengan YB Izzah... hehehehehe glamour jap bile banyak kamera amik gambar kita orang... kakakakakkaka

Sporting jugak ek Kak Izzah nie... ahli Parlimen la katakan.. so kenalah mera alam.. betul tak ??? sempat jugaklah kita orang berborak-borak dengan akak Izzah nie... dan yang paling tak boleh tahan, tanggan tak cuci lagi masing-masing semangat duk bergambar dengan kak Izzah... heheheeh sakit perut kak Izzah duk tahan perangai gila kteorang nie... kakakakkakaka....

opsss angin kuat sangat time nie... hilang sket keayuan kteorang sume... kakakkaka
" Nah, ni untuk korang... akak invite korang datang open house sabtu nie.... "

Jeng.. jeng... dapat VVIP punya invitation lagiii... korang ade ??? tak de kan ??? hahahhahahaha




" Kak, duit raya dapat tak ??? " 

Uish mulut sape yang bersuara itu ??? hahhahahah sah-sah lah mulut aku sendiri.. kikiki dah besar-besar mintak duit raya... maluuuuuuu hehehehhe (ala saja jer nak joke ngan kak Izzah, dia pun sporting jerk ....) 


" Duit raya tak de la.... Pembangkang tak de peruntukkan... " 

haaaa tuuu dia....  tak perlu kata apa-apa... tu kisah politik... saya tak campur... weeeeeeeeeee




Nota Kecik ~ Majulah sukan untuk negara... kakakakkakaka tak de kena mengena langsung =p

www.tips-fb.com

Sunday, September 18, 2011

Bila Perempuan Merajuk...

03.20pm@Highway Pedas Linggi

Salam blogger... selamat petang. Otw back from Melaka to Kl... singgah Seremban jap.. so sempat jugak online dalam kereta kan ??? hahahahaha harussssssssss =)

Semalam time jalan-jalan kat bandar Melaka, tiba-tiba member Emma ngajuk lak ngan boyfrend kesayangan dia..... weeeeeeeeeeeeee korang tau tak nape perrempuan merajuk ???


1) Nak perhatian lelaki lebih kepadanya, berbanding lelaki yang tidak suka dipujuk.  
Lelaki kena : Selalu laaa amik berat kat awek dia... sebab perempuan nie manja and sensitif sifatnya....

2) Perempuan nie kuat cemburu...( thats right......)
Lelaki kena : Sentiasa berterus terang dan tak sorok pape pun dari awek dia... coz dari perasaan cemburu la timbulnya perasaan kurang percaya and jadilah bunga-bunga pergaduhan....

3) Bila tak dapat apa yang dorang nak.... ngajuk laaa supaya boleh dapat apa yang dia nak... hahahah
Lelaki kena : ish tak boleh nak nak ikutkan sangat telunjuk perempuan... if dorang nak something yang ada faedah nye oklah... boleh diturutkan... if tak berfaedah buat pe nak turutkan... kkkkkkkk 

4) Marah dengan orang lain. Tapi lepaskan kemarahan kat orang lain... (opsssssssssssssss)
 Lelaki kena : Sentiasa ada tahap kesabaran yang tinggi dengan kerenah awek dorang.. so
kenalah bertolak ansur if korang sayangkan awek korang tuuu....


www.tips-fb.com

Kali Pertama

11.00am@Bangsar

Salam 1 Malaysia blogger and reader... =) Alhamdullilah masih mampu bernafas di bumi Allah yang maha kaya nie... weeee Happy Sunday... alaaaa esok da start keje... Emma pun jap lagi  nak balik KL daaaa....

Tajuk entry kali nie... KALI PERTAMA... hahahhaha macam lain macam jer bunyi kan ??? hahahahha bukan kali pertama dalam ehem-ehem tauuuu tapi kali pertama Emma main BIOLA... hehehhehe syok gile.... Semalam Emma pergi Kota A Famosa... Then ada uncle kat dalam tuuu main biola.... syok sangat tengok dia main... then dia bagi Emma try biola dia.... so ape lagi ???? try laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Teruja jap tengok uncle nie main BIOLA

opssss jangan salah faham okay.... tengah belaja nieeee

aiyaaaa ini macam laaa amoii

hahhahahahaha ramai pulak yang scod time nieee maluuu sehhhh

Eh, Emma pulak yang main lagu uncle nie duk collect duit... cehhh

Tuuu dia... cuba bakat jappp

dan akhirnyaaa.... berjaya jugak akhirnya =)

www.tips-fb.com

Saturday, September 17, 2011

Perlu ke Unfriend???

11.52am@Bangsar


Hi all selamat tengah hari.... hehehhehe waiting for my frenz nak bersiap-siap mekap bagai-bagai , tak hingat punya dorang nie duk bersiap !! ish..ish... sementara menanti dorang bersiap... Emma bukak laaa fb nie... hehhehe pagi tadi Emma nampak ada 288 follower kat blog nie... then tinggal 278 pulak~!! hahahahha means ada la yang dah UNFRIEND...

Perlu ker istilah UNFRIEND dalam blog ??? even blog nie tak de paksaan pun if sape-sape yang nak follow Emma amat berbesar hati and terharu... thank youuuu soooo much =) InsyaAllah one day Emma akan buat something untuk follower blog Emma nie =) tungggguuuuuuu



Hurm ingat lagi kata-kata dalam blog blogger yang dah femes.... " tak perlulah nak UNFRIEND ".  Bukan ada apa pape pun... blogger kena tolong blogger... betul tak ??? hehehhehe setiap blog yang Emma masuk mesti Emma akan follow... tak kiralah blog tuu dah femes or still beginning lagi dalam blogging nie =) Just ada jugak yang tinggalkan link tapi Emma masih belum blogwalking blog dorang... InsyaAllah Emma akan melawat blog korang semua... hehehhehe

To my beloved FOLLOWER... Emma saaaayang korang semua =)


www.tips-fb.com

Cuti-cuti at Melaka

09.30am@Melaka

Selamat pagi and selamat bercuti blogger... weee semalam tak sempat pulak nak update blog... hehehehe excited sanbgat nak balik kampung... maklumlah.. lama dah kot tak balik Melaka. Padehal dekat jer kot KL - MELAKA...hehheeh.

Sebenarnya kalau ikutkan entry yang lepas ade jer banyak plan yang Emma nak pegi... Pulau Langkawi laaa Pulau Perhentian laaa... Penang laaa Port Dickson laaa... last-last Melaka jugak yang Emma pergi... dah alang-alang nak balik kampung singgah lah melawat kawan Emma (Anas a.k.a Iori) merangkap kepada kekasih hati Belog Awek Senyum



kat hospital pun boleh....

Lepas melawat orang sakit.... jom jalan beraya... hehehehhehe so sempat laaa posing-posing kat depan tangga rumah orang... hhahahah Melaka kan terkenal dengan tangga yang cantik-cantik!! kadang-kadang tuu rumah dah nak roboh tapi tangga punyalah cantik... hahahahha





Tunggu sambungan cite nieee ek =p



www.tips-fb.com

Thursday, September 15, 2011

"Jom Blogwalking"




Join segmen Lulu lagi... heheheheh =) Teruja jap coz dah lama tak join segmen. Hurm Emma join segmen Lulu ni coz nak tambah ramai lagi member-member dalam dunia blogging nie !! Kan best ada ramai kawan ??? tak kisah lah tua ke muda ke, gemuk ke kurus ke, yang penting semangat berblog tu tetap ada !!! yeah !!!
www.tips-fb.com

Ada apa dengan CINTA

11.06am@Bangsar

Selamat pagi... alhamdullilah masih sempat untuk bernafas dan menghirup udara yang tak berapa nak segar kat KL nie... musim jerebu kan =p Hurm memandangkan hari nie mood yang sangat baik dan otak begitu laju mencurah-curahkan idea untuk jadi tatapan pembaca dalam belog nie =) berjuta-juta terima kasih Emma ucapkan kerana sudi baca entry dalam belog yang ntah hape-hape nie... =) time kaceh yerrr lalinggg !!!

Korang tau tak apa yang di namakan CINTA ??? hurm memandangkan Emma sekarang di kelilingi oleh kawan-kawan yang tengah dilamun a.k.a angau dalam cinta... pewiiiitttt =) ( kelip-kelip mata japppp !!! ) meh sini Emma nak share dengan korang melalui apa yang Emma baca dalam blog kelik sini.

" Cinta sebenarnya merupakan satu fitrah yang ada di dalam hati setiap manusia. Cinta wujud hasil daripada satu perasaan yang halus. Cinta mewujudkan perasaan kasih sayang dan belas kasihan sesama manusia dan makhluk di dunia ini. Tanpa perasaan cinta, seseorang itu akan merasai kekosongan di dalam jiwa mereka. " (copyright from http://www.yadim.com.my)



 Tiga jenis cinta dalam Islam, diantaranya :

~Cinta yang berasal dari syaitan


Anda berdua berkenalan, berpegangan tangan, dan terus melakukan perkara yang dilarang ALLAH, dan akhirnya dengan atau tanpa sebelumnya pasangan wanita anda mengandung diluar pernikahan, dan kemudian anda menikah dan membangun suatu mahligai rumah tangga.


~Cinta yang berasal dari jin
 
Anda berdua berkenalan, berpegangan tangan, salah satu dari anda sangat tertarik kepada yang lain dan berusaha memikat yang lain dengan jalan syirik, pergi ke ahli sihir, pemasangan susuk, jampi-jampi agar yang lain tertarik dan jatuh hati, kemudian anda akhirnya menikah dan membina rumah tangga.

~Cinta yang berasal dari ALLAH


Anda berdua berkenalan, terdapatlah keyakinan besar akan niat membangun mahligai rumah tangga dengannya, dan terjadilah pernikahan, dan anda berdua berumah tangga,..



JENIS-JENIS CINTA :
~ CINTA PERTAMA

Kadang-kadang boleh berubah seiring dgn waktu. So, pandai2la bagaimana menjaganya supaya cinta pertama tetap segar "first love never dies." but yang pertama belum tentu yg terbaik tetapi yang terakhir biasanya yg terbaik.. 

~ CINTA PEMBIMBING

Biasanye dialami oleh sebahagian besar wanita. Kebanyakan daripada kita ingin mendapatkan pasangan yang boleh memberi pengetahuan tentang segalanya. Kiranya macam " daya penarik laaa ".

~ CINTA MENGGODA
 
Seseorang yg terlalu mencintai kekasihnya, walaupun telah ditinggalkan pergi tetap yakin bahawa si dia tetap akan kembali kepadanya. 

~ CINTA BERBEZA STATUS

Hal ini tak jadi masalah andainya kedua belah pihak aman bahagia. Tapi perbezaan status memang selalu menjadi punca utama sesuatu masalah.

~ CINTA 3 SEGI

Tak kurang juga ada wanita yag tertarik kepada lelaki yg dah ‘terikat’ atau sebaliknya ada wanita yg gemar main cinta walaupun dah terikat. Dalam hal ini, ‘terikat’ itu telah menimbulkan cabaran dan dugaan yg cukup sukar ditepis. Dalam erti kata lain " masing-masing tak setia laaa ".

~ CINTA SI PENYELAMAT

Kisah cinta apabila kita selalu menolong si dia setiap waktu, setiap masa. Si dia menganggap bantuan kita ikhlas, sedangkan kita pula menunggu balasannya..so, berikanlah cinta yg tulus kepadanya.  " Jangan kerana budi tergadai body sudaaaa ".

~ CINTA DAN USAHA

Cinta itu perlukan usaha jugak..mana boleh kita duduk dalam rumah menunggu saja org masuk meminang..usaha kene ada juga. Oleh itu..berusahalah kita untuk mendapatkan cinta yang kita inginkan… 




Nota kecik ~ Cinta sesama manusia takkan kekal. Dan hilang di mamah bumi. Tapi CINTA kepadaNya kekal selamanya =)


www.tips-fb.com

Wednesday, September 14, 2011

Eh, dah ade kekasih hati ?? weee tahniah !!!

04.20pm@Bangsar

Alhamdullilah, masih bernafas lagi di bumi Allah yang serba luas nie.  Kesibukkan yang melanda membuatkan rindu serindu rindunya kat belog terchenta nie...=) banyak sebenarnya cerita-cerita yang nak di publishkan untuk Emma share dengan korang semua.. tapi disebabkan boss "terlalu sayang " kat Emma nie, maka segala yg nak di publish terbantut seketika..=p

" Cintai aku dengan seadanya.... cintai aku tak kenal rupa..... "

Lain macam tak bunyi nyer ??? hehehhe nak share jer dengan korang yang Emma amatlah happy bila teman baik Emma kini dah ada kekasih hati !! Sedangkan teman-teman yang lain  dah berkali-kali tukar boyfriend... (ops tak termasuk Emma okay) dia  tetap sendiri memerhati dan tersenyum melihat insan-insan yang sedang tersenyum gembira. Namun di sebalik senyuman dia yang manis tuu pasti terselit rasa kejelesan tahap melampau punyaaaa... ( alah Emma dah tau daaaa dalam hati dia tuu macam mane!! )

Kawan Emma nie nak kata seorang yang memilih  tak jugak, tapi dia agak sukar mempercayai lelaki !! Tu yang buat Emma respect toing..toing kat dia !! Bukan tak de orang yang nak kat dia... punyalah berderet duk tunggu nak masuk line !! Tapi tuu lah hakikat..  " Cinta tak kenal Rupa " bila hati dah sayang....

Dan akhirnya, tanpa di duga Emma dapat jugak bongkar rahsia yang dia simpan selama beberapa hari... ( Eleh tak boleh nak kelentong laa !! Muka memang muka tak pandai nak tipu... so... KANTOI !!! )  Pengakuan dikuarkan kan.... jeng..jeng... terkejut jugak Emma time tuu but Emma dah boleh baca dari setiap gerak geri dia... hehehehhe



To my beloved best friend..... congratulation and hope hubungan korang akan kekal sampai bila-bila... =) FRIED4 + 1O1R1


www.tips-fb.com

Monday, September 12, 2011

Disihir guna gambar dalam Facebook ???

10.30am@Bangsar

Pagi tadi ketika dalam perjalanan nak pergi office, macam biasa laaa naik Lrt Putra dari Stesen Kampung Bharu menuju ke Bangsar.  Dalam keadaan dalam train yang tak berapa nak padat laaa dengan orang yang tak berapa nak ramai.. hahhahaha tiba-tiba Emma ternampak pak cik kat sebelah nie duk baca surat khabar Kosmo. Jeng..jeng.. jenggg first page tuu da agak mengejutkanlah. Yerlah, ada sorang student IPTA yang di sihir dan di santau melalui Facebook!! waaaa gila lah.... serius agak menakutkan !!! 


Dalam dunia yang serba moden nie, macam-macam cara boleh di buat bagi mereka yang mempunyai sifat-sifat PHD yang tinggi. So, bagi mereka-mereka yang suka sangat upload picture dalam FB tuuu sila-silalah berhati-hati =(. Better korang privatekan picture dalam fb or kurangkan lah mengupload picture dalam fb tuu... bahaya laaa zaman sekarang nieee...



Nota kecik : Sihir dari segi istilah merupakan satu perbuatan menyakiti atau mempengaruhi  badan, hati atau akal orang yang disihir secara tersembunyi (ghaib) yang melibatkan makhluk halus, dan dilakukan di luar hukum alam bagi mencapai tujuan tertentu.


www.tips-fb.com

Friday, September 9, 2011

Kenapa Lelaki nak jadi Perempuan ???

06.29pm@Bangsar

Seakan rindu pulak dengan blog nie... jari jemari pun seakan rindukan keyboard nie!! dah lama rasanya tak menari-narikan jari jemari di atas papan keyboard untuk tatapan para blogger =) Setelah 5 hari bertungkus lumus memerah otak serta keringat untuk menghasilkan design yang berkualiti... akhirnya penyeksaan berakhir sudaaaa... oh yessss !!!!

Ketika menaiki train atau bas, sering kali mata nie menyaksikan para lelaki yang kelihatan " good looking " dari segi paras rupa namun bila menuturkan kata-kata.... " OMG!! apakah ini ??? " serieus Emma pun kadang-kadang terperanjat tengok keadaan macam tu sedang kan itulah hakikat dan realiti zaman sekarang kan ??? Kenapa dorang nak jadi perempuan ek ?? Tak cukup ke dengan anugerah Allah yang dah di berikan pada mereka ?? Mereka kan di lahirkan sebagai pemimpin !! Yang akan membimbing para wanita dan melindungi mereka !! Tapiiiii????



Ada yang Emma tengok sampai sanggup tukar jantina semata-mata nak jadi perempuan sejati !! But, Please lah para lelaki... korang tak kesian ker tengok golongan korang dah semakin pupus. Even korang tengok kat Universiti pun.. student Perempuan lebih ramai dari Lelaki !! So how ??? 

SEBAB LELAKI NAK JADI PEREMPUAN :

1) Doa perempuan lebih makbul dari doa lelaki

2) Syurga itu terletak di bawah kaki perempuan (ibu)

3) Kalau perempuan sakit nak bersalin, dapat pahala jihad pada jalan Allah.


 Nota kecik ~ Bersyukur dengan apa yang kita ada !!! Renung-renungkan... hehehhee


www.tips-fb.com

SEGMEN JOM TUKAR LINK DENGAN C` AYOB




Jom joinnn....segmen nie !!!

Tujuan nak buat tukar link ini, sebab nak membantu antara blogger dan juga meningkatkan keaktifan anda di dunia blogger. Ramai antara blogger yang jarang update blog, bukan apa...semakin anda aktif di dunia blog semakin tinggi kemungkinan orang nak view blog korang.


www.tips-fb.com

Thursday, September 8, 2011

Bila Emma Kuat Makan !!!

Bila Emma kuat makan,
Orang cakap Emma ada " Membela ",
Bukan bela apa punnn " anak cacing jerrr ",
Hahahaha dah rasa nak makan, so makan jer laaaaa.

Bila Emma tak de selera nak makan,
Orang paksa suruh makan,
Kutuk-kutuk nape laaaaa " Kurus sangat ",
Sakit telinga bila cakap " Tiup angin pun boleh melayang kalau macam nie !! ",
(Boleh kerrr kena tiup angin melayang ??? konfius gileeeee ).




Bila Emma cakap lapar,
Dorang cakap " uish ko nie biar betul, tadi baru makan ",
Bila Emma cakap tak nak makan,
Dorang cakap " alaaaa jom lah makan !!!".

Biar apa orang nak cakap....
Yang penting Emma nak tambahkan berat badan...
Hehhehehe tak syok laaa kurus sangat !!!
Asyik kena kutuk jerrrr.... =(




www.tips-fb.com

Tuesday, September 6, 2011

Kisah Dongeng

1st time dengar lagu nie,
Hati tersentuh...
Tertanya-tanya masih ada ke " Cinta tanpa rupa??? "
Ada lagi ke insan yang mampu terima inan yang tak sempurna ???




Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja


www.tips-fb.com

Saturday, September 3, 2011

Sesi tambah lemak di Hari Raya

02.30pm@Mambau Negeri Sembilan

Selamat Hari Raya.... kejap jer masa berlalu kan??? hari nie da raya yang ke 5... waaa cepat nyerrr nak start keje daaaaa... waaa tak syok nyer !!! Macam mane raya korang semua ???? tambah lemak tak ??? hahahhaha sah-sah sape-sape yang dah agak kurus time bulan pose sekarang berat semakin bertambah.  Lebih-lebih lagi ada ketupat and rendang... hahahahha gila tak hingat punya =)

Dan hari nie buat pertama kalinya Emma dapat jumpa member-member cf (Cam Frog) hahahha gile syok ar dorang nieeee.... tu yang boleh buatkan Emma sampai kat Mambau N9 nie... sebab Iori buat open house kat umah dia !! weeee thanks Iori.... 

Jap nak buatt sesi tambah lemak lagi nieee... tak tahan la tengok Laksa PENANG tuuuu.... weeee nak sambung tambah lemak k,.... byeeeee







www.tips-fb.com