-->

Google+ Followers

Monday, June 11, 2012

Kata - kata seorang ayah



Assalamualaikum uoalss,

Beberapa hari tak update blog,
Meninggalkan blog kesayangan untuk seketika..
Sehinggakan blogger Azri marah-marah manja gituu,...
Okay, Emma nak share dengan korang tentang kata-kata seorang ayah !!

Pernah tak korang terfikir,
Seorang ayah tak banyak mengeluarkan kata-kata,
Bukan beerti dia pendiam,
Tetapi seorang ayah akan berkata-kata dalam nada ketegasannya...
Pernah tak korang terfikir,
Disaat kita seringkali meluahkan kesedihan dan kedukaan kepada seorang yang bergelar mak..
Ayah juga mengerti perasaan kita ???

Dan itulah yang Emma alami..
Emma tak sangka, 
Seorang ayah begitu memerhati setiap tingkah laku anak nya..
Sehinggakan dia memahami setiap rentak anak kesayangan nya..

Dan bila seorang lelaki meluahkan perasaan dan keinginan terhadap puteri kesayangan nya..
Ayah mampu merumuskan setiap tingkah laku anak nya..
" Puteri ayah memegang 5 sikap yang susah nak di ubah...
DEGIL, KERAS KEPALA, TAK DENGAR CAKAP, CEPAT MARAH, TAK SUKA DI PAKSA"
Kalau jumpa dengan sikap tu dalam diri puteri ayah,
SABAR kunci untuk mengubahnya...

Dan bila Emma dengar apa yang ayah cakap...
Rasa nak mengalir air mata nie..
Dan dalam hati tertanya-tanya,
Sejak bila ayah perhatikan semua nie ???





www.tips-fb.com

10 comments:

  1. Untung bagi mereka yang masih mempunyai ayah di dunia ni.. Hargai & patuh la segala nasihat mereka selagi mereka wujud depan mata korang.. Coz once dia dah menutup mata, kita takkan mampu nak dengar nasihat dari mulut ayah lagi..

    Mode : Miss my late father so much!

    Semoga rohnya berada di bawah naungan kasih sayang Allah & ditempatkan di kalangan orang2 beriman yang dikasihiNYA.. Amin..

    ReplyDelete
  2. @Misz Mieza semoga roh arwah dalam golongan yang beriman.. amin

    ReplyDelete
  3. sajak "If" oleh Rudyard Kipling mengingatkan diri tentang banyak perkara dan kepentingan seorang ayah.

    ReplyDelete
  4. @Appleowh yer ke ??? okay nanti emma baca sajak tu..

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!