-->

Google+ Followers

Thursday, June 21, 2012

Berkahwin ketika belajar, apa pandangan korang ??



Assalamualaikum uoals,

Tiba-tiba pagi nie nampak satu topik yang menarik...
Boleh korang bagi pandangan ???
Apa pandangan korang bila melihat seseorang yang masih belum menggengam segulung ijazah,
Tetapi mengeluarkan hasrat untuk mendirikan rumah tangga ???
Ada yang kata,
Berkahwin ketika masih belajar adalah seperti memperjudikan diri sendiri,
Tetapi apa pandangan korang pulak,
Bila ada yang dah kahwin tapi berjaya dalam pelajaran mereka !!!


www.tips-fb.com

12 comments:

  1. kawen muda ke tua ke tetap ada risikonya... kalau dah bersedia fizikal n mental, teruskan...

    ReplyDelete
  2. bagi saya, ok je if buat keputusan nak kahwin time belajar. cuma kena fikir baik buruklah jugak ^___^ kalau rasa mampu, teruskan. tp restu mak ayah tu penting :)

    ReplyDelete
  3. kalau dapat bagi masa dgn baik antara belajar dan rumahtangga..insyaallah berjaya dua-dua sekali...memang susahlaa cket banyak perkara kene tempohi dugaan pun macam2 kan..yang penting ada sifat tolak ansur dan sabar..=)

    ReplyDelete
  4. @Cik Beruang Betul tu.. restu mak ayah penting kan ??

    ReplyDelete
  5. @Emmaowh macam tu ek iman ??? hehehe InsyaAllah ^_^

    ReplyDelete
  6. rasanya islam pun menggalakkn umatnya kahwin ketika belajar sebab senang ilmu masuk nnt =)

    ReplyDelete
  7. ok je kalau dh bersedia mental dan fizikal :)

    ReplyDelete
  8. depend is si lelaki da keje..mayb ok..berlainan mslh nyue..silelaki masih belajar, nyue dah keje..still family xbg lampu hijau ag..huhu

    ReplyDelete
  9. Islam itu mudah.. manusia yg menyusahkan..Boleh dahulukan mana yg wajib.. dan pelan2 rezeki tuh datang~

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!