-->

Google+ Followers

Wednesday, June 27, 2012

DEJAVU



Assalamualaikum uoals,

Okay nak share dengan korang semua tentang penangan cerita " DEJAVU DI KINABALU " lakonan Tiz Zakiah dan Aqasha.  But, bukan kisah cerita tu yang Emma nak share dengan korang !! Korang pernah dengar tak perkataan DEJAVU ??? Angkat tangan cepat !! ehhehehehe maybe ada yang pernah dengar, ada jugak yang tak pernah dengar.  Betul tak ????

Okay " DEJAVU " merupakan satu perasaan yang kita rasakan pernah alami sebelum nie tetapi pada hakikatnya, perasaan tu belum lagi berlaku.  Kiranya in FUTURE la... pelik kan perasaan macam tu ??? Tapi itulah yang dinamakan kuasa Allah.  Setiap yang berlaku pasti ada sebab nya.  Korang pernah rasa tak perasaan macam nie ??? Emma pernah rasa perasaan nie, then what i say ??? " eh, macam dalam mimpi lahhh..."



 " Menurut Dr. Vernon Neppe MD, PhD, Direktur Pacific Neuropsychiatric Institute (PNI), adalah pengaruh subjektif mengenai anggapan adanya kesamaan pengalaman saat ini dengan masa lalu yang sulit dijelaskan. Sedangkan James Lampinen, profesor psikologi dari University of Arkansas mendefinisikan déjà vu sebagai perasaan begitu kuat mengenai adanya kesamaan global yang terjadi pada situasi baru. Kesamaan pengalaman dalam déjà vu ini bersifat keseluruhan, hingga setiap detail terkecil, mirip sekali dengan yang pernah dialami seseorang di masa lampau. Tapi pengalaman ini selalu disertai dengan perasaan tidak nyata. "


Okay, jom layan lagu baru dari Shila Amzah " DEJAVU " 



Aku bukan lemah tanpa cinta
Hanya tidak mampu sendiri tanpanya
Biarkan aku menangis kerna derita

Dia hadir mengubatkan rindu
Mengajarkan aku erti cinta
Namun semua tidak seindah ku sangka

Dialah yang aku inginkan
Dia cinta yang kudambakan
Namun semua hanya tinggal mimpi
Terpisahnya cinta

Aku harus melupakannya
Aku harus memadam rasa
Namun hati tidak pernah mampu
Melepas kau pergi

Dialah yang aku inginkan
Dia cinta yang kudambakan
Namun semua hanya tinggal mimpi
Terpisahnya cinta

Setelah sedar dari mimpi
Harus ku terus hidup tanpamu
Kini ku pasrah segalanya
Tentang cinta

www.tips-fb.com

8 comments:

  1. terbaik r lagu ni.. tgh dgr ni.. ;)

    ReplyDelete
  2. @Eraz Fadli Heheheh memang terbaik kan Eraz ?? ^_^

    ReplyDelete
  3. ai minat sgt citer dejavu tuh...

    ReplyDelete
  4. @*SiRibenMerah hahaha same with me ^_^ sanggup balik cepat semata-mata nak tengok cerita tu..

    ReplyDelete
  5. mmg suke lagu nie n terbaik citeq dejavu kinabalu mmg tgk setiap ari..sweet sgt=)

    ReplyDelete
  6. dejavu.....biasa dgr..xpernah alami...huhuhu...

    cite tu...kita emo..xsuka !

    ReplyDelete
  7. @NyueinsyaAllah one day mesti akan merasainya. ^_^

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!