-->

Google+ Followers

Friday, May 25, 2012

Miracle words from BLOGGER



Assalamualaikum uoalsss..


Buat masa sekarang,
Emma memerlukan miracle words from anyone...
Emma confius dengan pilihan yang Emma ada !!
Bukan sebab apa,
Just Emma tak nak buat something separuh jalan je..
Kalau boleh Emma nak habiskan and dapat apa yang Emma nak !!


Semalam, Emma dapat dua miracle words,
One from my lalink....

" Buat apa yang awak rasa itu betul, buat sebab minat !! Bukan sebab terpaksa !! Zaman sekarang belajar tinggi mana pun kalau experience tak ada tak guna !! Start dengan apa yang awak nak !! Walaupun dari bawah !! Ingat cita-cita nak bukak business sendiri !! " SAMPAI BILA NAK KERJA DENGAN ORANG JER ??? " So peluang untuk belajar and cari pengalaman serta ilmu dah terbentang luas !! Ingat, bukan semua orang dapat peluang yang awak ada.  Peluang tak kan datang banyak kali.. bila ada peluang, grab and do it !! TAK SEMUA BENDA YANG SENANG DALAM DUNIA NIE....... "

And one miracle words from blogger kaki wayang a.k.a Azri,

" Memang satu cabang yang sama..dan kedua-duanya boleh mendatangkan “kebahagiaan” kepada tuan punya badan..maksudnya..kalau peluang (kerja) yang Emma dapat itu setelah habis pengajian datangnya dari peluang yang terbaik..maka kedua-duanya mendatangkan hasil yang baik...PENDEK KATA..walau setinggi mana pun Emma belajar..emma kene grab PELUANG (kerja) yang mampu memberi kesenangan..dewasa ini tidak ada istilah Phd boleh capai keje yang baik dan gaji besar..tapi emma kene cari dan amik peluang itu betul-betul..saya ada seorang kawan lulusan Undang2..tetapi sekarang keje sebagai Pembantu tadbir..which is tak sesuai dengan kelulusan..sebab alaf sekarang sudah tidak mengira “kau ada kelulusan kau mesti dapat keje tinggi..NO..ALAF sekarang bermaksud kita kena pandai GRAB dan rebut peluang..sebagai contoh kalau emma dan sorg lagi ditawarkan bekerja untuk satu jawatan..dan kamu kene berebut jawatan itu..masa kat situlah emma kene mainkan peranan..skg ni even ada PHD tapi kalau gagal dalam interview pun tak guna...FAHAM? "




Nota kecik : Fikir sebelum melangkah... !!!! So Emma, sila fikir baik-baik okay...


www.tips-fb.com

No comments:

Post a Comment

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!