-->

Google+ Followers

Wednesday, May 9, 2012

Kenapa LELAKI ego tinggi ???


Setiap manusia di lahirkan dengan pelbagai sifat,
Kadangkala kita tak sedar sifat kita !!!
Tak kira lelaki atau perempuan pasti ada satu sifat yang sukar dikikis,
Tau apa ??? Sifat EGO !!
Kadang-kadang Emma tertanya-tanya,
Kenapa lelaki sukar mengaku kesilapan mereka ???
Tinggi betul EGO dorang kan !!
Susah nak mengalah dan mengaku kesilapan dorang ...
Lalu segala  salah di tolak kepada pihak yang lain !!

JENIS-JENIS EGO LELAKI

1) NAK MENANG
~ Lelaki sukar menerima sesuatu kekalahan atau mengaku kesilapan mereka.  Apa yang dorang nak ialah dorang mesti sentiasa menang dan betul dalam semua hal ....

2) TAK TERIMA PANDANGAN ORANG LAIN 
~ Kalau macam nie, memang payah lah nak berbincang.  Confirm kalau dah kata Hitam... maka Hitam lah... Kalau dah kata Putih.. Maka Putih lah jawapan nya.... 

3) KAYA @ BERHARTA
~ Eleh, kalau kaya sebab usaha sendiri, tak pelah.. nie kalau kekayaan mak bapak...  boleh blah lahhh ...!! Tak perlu menunjukkan keegoaan yang sangat tinggi melalui harta mak bapak !!

4) HOT
~ Kalau muka dah hensem, jambu... kira cukup pakej mula lah sifat ego tak bertempat !! Ingat Allah boleh tarik bila-bila masa. Tak payah nak riak sangat !!

5) JATUH MARUAH
~ Alahai tak salah lah kalau mengaku kesilapan.. walaupun kesilapan tu korang lakukan terhadap seorang wanita.  Tak de nya jatuh maruah korang hanya dengan meminta maaf.


Nota Kecik : Opsssssss tetiba kasi entry panassss jap !! Jangan marah if terasa =)


www.tips-fb.com

17 comments:

  1. jomm babap je lelaki ego tinggi ni.. :)

    hai si cantik ^^

    ReplyDelete
  2. geram sgt kalau lelaki yg terlalu ego nih . dia je nak menang !

    ReplyDelete
  3. Sy ke tu?huhu

    ReplyDelete
  4. @IEQAHjommm jommm ....
    ~ hi si comel =)

    ReplyDelete
  5. llki neh ssh nk mgku klh...xthu np n kalo tol pon slh dowg, lbh sng amek skp diam dri dr mgku...xphm...

    ReplyDelete
  6. betul!! entri yang betul,harap2 par laki buka mata dan mula sedar pas baca entri ni.hee..

    mostly laki memang ego tinggi,saya berkata kerana saya sebagai seorang lelaki.

    tapi bukan semuanya :) sy tak kisah kalau org kata laki kebanyakan nak menang.tak nak denga kata org lain.dia buat boleh.org buat takleh.kau je betul,org lain buat salah.sial apa sume.saya faham..tapi trust me!! ada sesetengah lelaki.dia jenis.bile dengan pompuan.di diam je.org nak kata apa dia diam je.dan bila dengan org yg dia sayang,dia rendahkan ego dia serendah2nya.dia tak buat salah pon dia mintak maaf.hehe.sorry typo panjang.cari la.for sure ada.yosh~ jemput singgah blog kita pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada lg ke lelaki yg blh rendahkn ego...nk knl la =)

      Delete
  7. ssh nk jmpe lelaki baik..kbykkan smua prangai mcm emma senaraikan tue laa..huhu..

    ReplyDelete
  8. @hannsays hahahah tak kisah pun =) but tak semua lelaki macam tu.. just sebahagian dari kaum lelaki yang ego dorang sangat-sangat tinggi.

    ReplyDelete
  9. @iEdAdah memang lelaki di lahirkan sebagai leader.. tapi kalau nak ego pun biarlah bertempat =)

    ReplyDelete
  10. @Ayu Iman insyaAllah akan iman jumpa one fine day..

    ReplyDelete
  11. hahaha kebanyakan ape yg dikatakan dlm entri ini sememangnya betul :p

    http://remzdan.com

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!