-->

Google+ Followers

Thursday, May 10, 2012

Kenapa PEREMPUAN curang ???



Assalamualaikum uoalss,

Semalam dah buat entry tentang LELAKI,
Korang dah baca ke belum ???
Belum??? cepat pegi baca... hehehehhe
Klik je kat " KENAPA LELAKI EGO ??? "
So, mesti ada kaum lelaki yang tak puas hati dengan statement tu kan ???
Okay, jangan marah-marah ek !! 
Hari nie Emma nak balance kan statement semalam....
Isu hangat !! " KENAPA PEREMPUAN CURANG ??? "
Atau dalam erti kata yang lain " Tak Setia "
Hurmmm susah jugak nak huraikan kenapa !!

1) Merasakan hubungan tersebut tak serius
~ Kadang-kadang perempuan pun tau jugak malu bila lelaki buat macam tak ada pape relationship.  But declare dah declare, tapi tak rasa feel as couple !! So, apa lagi ??? jumpa yang lebih okay... pasanglah scandal... hehehehhe betul tak ??? 


2) Dah bosan dengan sesuatu relationship
~ Dalam hal nie, both of side kena memainkan peranan supaya relation tu tak membosankan.  To be honest Emma cakap, kadang-kadang perempuan mudah bosan bila lelaki terlalu bersifat manja atau king control !!

3) Nak balas dendam
~ Serius kadang-kala perempuan sifat dendam dorang sangat tinggi.  Once partner dorang buat affair dengan girl lain, confirm dia akan balas dendam. So, tak perlu menunding jari if kesalahan adalah berpunca dari partner korang !!!

4) Nafsu yang banyak
~ Perempuan kan ada banyak nafsu, if dorang rasa dorang nie perfect and cantik, why not dorang tak nak pasang another one ??? Bukan ke lelaki semakin kurang sekarang nie !! 

5) Jumpa someone yang lebih better
~ Bercinta tak semestinya memiliki !! betul tak ??? if korang dah bercinta bertahun-tahun dengan pertner korang, tapi once korang dah break and korang jumpa someone yang lebih better, kenapa tak cari someone yang lebih better ??? Kenal hati budi sebelum memberi kasih sayang.

" There are other reasons that women cheat, including revenge, excitement, power, money, romance, falling in love or a difficult marriage (or relationship). When you look at all the reasons, it usually boils down to one very large and unavoidable issue. Having an affair has a lot to do with a low self-esteem. However, this reason won't stand up in the courts. Nor will it make your husband or partner any more forgiving. But, it is true. "

www.tips-fb.com

5 comments:

  1. biasalah ...lelaki curang so, perempuan pun nak ikut jugak curang ..ahhahahahaa

    ReplyDelete
  2. Shiema suka reason num 3. hikhik. Tapi lelaki yang lebih banyak curang jika nak dibandingkan dgn perempuan :D

    ReplyDelete
  3. Setuju..setuju...semua tu fakta dan realiti...

    ReplyDelete
  4. Ooo..yer ke?hrumm..ok

    ReplyDelete
  5. As a human we should know each other. understanding between both man and women is the most important, so the are no reason for man or women to fight for their relation. if you break up in relation that's mean that both you don't understand what is love. the true love is where someone that never give up in their relationship. even if you are beauty, handsome, or other, you should never try to find someone else if you now how pain it is, if you be the victim. if you really love someone you better decide to marry. last is, you should never have a relation with someone if you know that you will never marry him or her.

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!