-->

Google+ Followers

Monday, May 28, 2012

~ CONFIUS a.k.a KELIRU !!



Assalamualaikum uoalss,

Mood keliru a.k.a confius beberapa hari nie...
Ish tak tahu lah kenapa..
Ingat tak ... Emma pernah post dalam entry " SURAT YANG DI TUNGGU "
Then Emma happy sangat bila mula-mula dapat offer tu...
Unfortunately tu bukan course yang Emma betul-betul nak !!
But dalam hati nak try course tu...
But, bila  si dia bagi nasihat,
Bila boss and abang-abang kat office nie bagi pandangan...
" Rasa ada jugak betul nye "
Memang course tu satu cabaran..
Lebih-lebih lagi bagi perempuan yang selalu di anggap tak boleh buat kerja !!
Dalam hati nak buktikan lah yang Emma mampu buat !!
Tapi.... Emma tak naklah buat something yang sia-sia...!!
Buang masa, buang duit.. but Emma tak gunakan apa yang Emma belajar !!
Sayang kan ???
Experience dah ada, takkan Emma nak patah balik pergi bawah ???
Adehhh... serius Emma sangat keliru..
Tak tahu nak pilih yang mana...
Bila pilihan depan mata...
Emma keliru,

Apa yang Emma nak.
Emma tak nak buat something yang sia-sia...
Coz if Emma futher study,
Emma akan korbankan weekend and life until end of study...
So Emma tak nak pengorbanan Emma jadi sia-sia...
Any advice ????


Nota kecik ~ Korang boleh bagi advice tak ???


www.tips-fb.com

6 comments:

  1. course apa tu ye emma? life study ni sebenarnya tak ada lah sampai korbankan weekend..:)

    ReplyDelete
  2. harus pejam mata dan cuba apa saja..lalalala

    not badkan kalau try sesuatu yng baru..mana tahu kutx2 untung di masa hadapan ^^

    ReplyDelete
  3. @nur anis eMMA dapat civil enginering ^_^ ... harus jugak lah korbankan coz Emma amik part time.. so class on weekend.. hehehe

    ReplyDelete
  4. @Ik Hanif nak memejamkan mata and buat tu memang mudah.. tapi kalau buat ia adalah sia-sia tak guna jugak kan ???

    ReplyDelete
  5. mybe emma bleh tnya diorang yg lbih 'senior'...emma xtry apply ke course yg ssuai ngn pngalamn emma?

    ReplyDelete
  6. betul emma kene tanya org byk pngalaman...then emma tny hati emma yg mana emma rasa betul2 confident utk future nty?

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!