-->

Google+ Followers

Thursday, May 3, 2012

Jadi pengapit, lambat kawin !!! betul ke ???



Emma selalu dengar,
Bila kita jadi pengapit,
Kita akan lambat kahwin !!!
Ohhhhh NOOOOOOO
Tak nak lah jadi 'Andartu'.....



Ada jugak orang cakap,
Bila kita kahwin seri pengantin tak ada...
Alahai... segala persoalan...
Ada sape-sape yang boleh jawab ???


www.tips-fb.com

18 comments:

  1. jodoh pertemuan kan di tangan Allah. jadi pengapit kawin lambat semua tu hanya kebetulan

    ReplyDelete
  2. @lynn kamarul yes lynn =) betul tu !! but kadang-kadang kte x lari dari kata2 orang lain !!! betul tak ???

    ReplyDelete
  3. jodoh tu ketentuan Allah swt.. berpegangla pd prinsip itu.. :)

    ReplyDelete
  4. bila kita kahwin seri pengantin takde?? tak paham la statement tu.

    ReplyDelete
  5. alah xyah fikir sgt... seri ke tak seri ke semua tu bukan dalam rukun kawin.. yang pasti ada ijab dan kabul serta sah sebagai suami isteri... setuju tak??

    ReplyDelete
  6. ajal maut jodoh pertemuan di tangan Tuhan,,,,cepat @ lambat, Tuhan Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya...

    ReplyDelete
  7. tipu je.. tu alkisah jadi pengapit 3 kali.. alhamdulillah kawen umur 27. nak kata lambat.. tak pun kan.. so betui cakap mizzkechiue: jodoh itu ketentuan allah..

    selalunya pengapit yang cun dan vouge mesti cepat kawen.. sbb masa kenduri mesti ramai orang tanya.. lawa pengapit tu.. sapa nama dia, sapa bapa dia, dah berpunya ke belum..

    haaa always thinks positive..

    ReplyDelete
  8. jgn percayaan sgt dan amik hati apa orang kata..jodoh tu kan rahsia allah kekadang tak dijangka pun, cume cepat dan lambat hny Allah swt yg tentukan emma=D

    ReplyDelete
  9. @El-Janna hahahah so jangan percaya pada perkara yang mengarut =)

    ReplyDelete
  10. @@ deqla manjew orang la cakap, once kita kawin, seri pengantin tu tak nampak !! coz kita dah pernah jadi pengapit... ntah lah mak cik2 la ckp... ntah betul ke tak..

    ReplyDelete
  11. @Cik Awin InsyaAllah.. yang penting kena percaya pada ALLAH

    ReplyDelete
  12. @Al Kisah hahahha okay..okay.. kena think positive...=)

    ReplyDelete
  13. itu cuma cakap orang tua2 dulu...tp sebenarnya jodoh kan di tangan Allah yang tentukan....jangan caya sangat daa...

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!