-->

Google+ Followers

Thursday, March 15, 2012

Universiti terbaik di Malaysia


Univesiti terbaik bukan bermakna korang akan jadi yang terbaik tanpa berusaha untuk mencapai kejayaan !! Universiti yang terbaik adalah tiket untuk korang melangkah dengan lebih yakin ke arah kejayaan !! betul tak ?? 


Okay, Emma nak share dengan korang ranking the best Universiti in Malaysia :-

  1.  Universiti Putra Malaysia (UPM)
  2. Universiti Teknologi Malaysia (UTM)
  3. Universiti Sains Malaysia (USM)
  4. Universiti Kebangsaan Malaysia / National University of Malaysia (UKM)
  5.  Universiti Malaya – Universiti Malaya (UM)
  6.  Universiti Teknologi MARA (UiTM)
  7.  Multimedia Universiti (MMU)
  8.  Universiti Malaysia Sabah (UMS)
  9.  Universiti Malaysia Perlis (Unimap)
  10.  Universiti Islam Antarabangsa (UIA)
  11.  Universiti Teknologi Petronas (UTP)
  12.  Universiti Tenaga Nasional (Uniten)
  13.  Universiti Utara Malaysia (UUM)
  14.  Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR)
  15.  Universiti Malaysia Terengganu (UMT)
  16.  Universiti Malaysia Sarawak (Unimas)
  17.  Universiti Malaysia Pahang (UMP)
  18.  Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
  19.  Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM)
  20.  Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)
  21.  Open University Malaysia (OUM)
  22.  Universiti Teknikal Malaysia Melaka (Utem)
  23.  International Medical University
  24.  Taylor’s University College
  25.  Tunku Abdul Rahman College
  26.  Universiti Pertahanan Malaysia (UPN)
  27.  University of Nottingham Malaysia
  28.  UCSI University
  29.  Monash University Malaysia
  30.  Malaysia Theological Seminary
  31.  Universiti Kuala Lumpur (UniKL)
  32.  Curtin University of Technology Sarawak Campus
  33.  Universiti Industri Selangor
  34.  Selangor International Islamic University College
  35.  Al Madinah International University
  36.  Wawasan Open University
  37.  Universiti Tun Abdul Razak (UNITAR)
  38.  KDU College
  39.  Universiti Malaysia Kelantan (UMK)
  40.  Asia Pacific Institute of Information Technology
  41.  Help University College
  42.  Sunway University College
  43.  INSANIAH University College
  44.  Universiti Sultan Zainal Abidin (Universiti Darul Iman Malaysia)
  45.  Segi College
  46.  Malaysian Institute of Management

Bukan korang lepasan dari Universiti mana yang orang cari sekarang tetapi kemahiran dan skills yang korang ada adalah tiket untuk korang mendapat pekerjaan !! Remember experience and skills is more important that from which University u are !!


www.tips-fb.com

6 comments:

  1. insyaallah ade rezeki wt partime study kt UTHM...hihi..

    ReplyDelete
  2. @Ayu Iman insyaAllah kalau ada rezeki. Emma pun maybe part time kat UTM

    ReplyDelete
  3. @Emma

    sama la kite tujuan utk maju ke depan..hihi...

    ReplyDelete
  4. abg eq skrg PhD di UPM..mmg layak kot UPM naik no 1 sebab kami dlm UPM ni mmg teruk juga nak buat research...hehe

    ReplyDelete
  5. @eqbalzackconfirm abg eq sangat2 bz kan ???

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!