-->

Google+ Followers

Wednesday, March 14, 2012

BEN ASHAARI AJAK KONGSI CERITA CUTI SEKOLAH



Join segmen lagi =) Kenangan time cuti sekolah ??? hahhaha korang pun sure ada kan ??? but Emma nak share kenangan cuti sekolah Emma yang paling Emma ingat sampai sekarang !! Cerita dia macam nie.. al kesah, biasalah Emma nie orang KL. Duduk and membesar pun dekat KL. Kalau balik kampung pun time raya je or kenduri kendara. Haaa time tulah baru nampak Emma dekat kampung.  Kampung pun biasalah dah macam bandar jugak.  So bile orang bandar datang kampung, haaa mulalah jakun sekejap =) lebih-lebih lagi bila nampak sawah padi yang terbentang luas depan mata =) Ya Allah cantik nya ciptaan Allah, oleh kerana sangat-sangat teruja, Emma pun ajak lah si kembar Emma pegi ke bendang !! Konon nya nak tengok matahri terbenam lah and ambil gambar kat sawah padi tu.  Mula-mula eksited sangat lah coz tak pernah masuk bendang =p hehhehe so tahap teruja tu memang tak boleh nak cakap la.. Tengah sibuk duk berposing sakan dekat bendang tu, tiba-tiba Emma nampak sesuatu yang melekat kat betis Emma. Mula-mula pelik jugak, menatang apa la nie ??? Tiba-tiba bila si kembar menjerit cakap yang tu lintah maka mulalah mengeluarkan suara-suara jeritan yang memenuhi bendang tu... wuhaaaaa memang geli dengan menatang tu.. Maka terlompat-lompatlah duk kejar si kembar suruh buang menatang tu, tapi dek kerana si kembar pun jenis spesis yang penakut maka, dua-dua berlari kejar mengejar. Memang tak hengat punya jerit masa tu. Nasib baik lah ada pak cik sedara yang tengah duk memancing kat tepi bendang tu tolong. Kalau tak ???? tak tau lah apa jadi.

Hehehehe but bagi Emma, kenangan macam tu jarang kita dapat tengok pada budak sekolah zaman sekarang !! Time cuti sekolah, lepak kat shopping complex, lepak kat cyber cafe, arus kemodenan membuatkan segala yang lama semakin pupus.  Tapi bukankah yang lama itu lebih menyeronokkan dan akan kita kenang sampai bila-bila. 


www.tips-fb.com

34 comments:

  1. nice story.. :) from same segmen. Cik Anis dah follow.. jom follow me pulak.

    ReplyDelete
  2. hi! pka pon join segmen abg ben tau.
    meh la datang melawat.

    http://pkaemerald.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

    terima kasih :)

    ReplyDelete
  3. Best kan masa kecik2...Segmen yang sama =)

    http://pelangianoy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. sunggah dari blog BA.. akak pun takut pacat,,,heeeee... jom singgah

    http://ainblogger.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

    ReplyDelete
  5. mimi kalau cuti tak balik kampung nenek pun sebab lahir dan membesar di felda..adalah suasana kampung..tp tu dululah...hhuhu

    http://www.akuhiduplagi.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

    ReplyDelete
  6. haha..sokong yang lama tu mmg menyeronokkan emma..emma xyah takut lintah tau..skrg menatang lintah pun wat perubatan terutama lendih dye boleh baikkan luka or apa2 penyakit..macam collengen gitu...

    ReplyDelete
  7. Salam perkenalan saya salah sorang peserta di dari blog abg ben. Jemput ke blog saya, semoga kita persahabatan kita akan mekar bak bunga di taman.BW and follow here.

    ReplyDelete
  8. Dari segmen sama..

    Jom ke blog saya pulak

    http://blogbudaksengal.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

    ReplyDelete
  9. zaman sekolah memamg best

    terjah sini pula

    http://azrieyx.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html#comment-form

    ReplyDelete
  10. bw sn^^

    http://saranghaesolehah.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

    ReplyDelete
  11. dari segmen abang ben..

    huhuhu..

    jemput singgah:
    http://zakirulrahim.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

    ReplyDelete
  12. bestnya g sawah..nak pegi jugak....lyeen tak penah oegi..sedihnya..:( nway, nk ikut emma balik kg jum..

    ReplyDelete
  13. @puteri cahaya. hapi tak tahahahha samalah.. takut. geli je =)

    ReplyDelete
  14. @Mimi Suke Cupcakee owhh sekarang mimi dah jadi org bandar la ?? =)

    ReplyDelete
  15. @Syida Muhajir waaahhh ada banyak bunga ek ?? heheheh insyaAllah akan di jenguk blog syida =)

    ReplyDelete
  16. @Cik Lyeen haaa jom..jom lyeen !! kalau nak ikut kena slalu melawat blog nie =)

    ReplyDelete
  17. singgah dari Blog Ben mengenang kisah cuti sekolah!

    ReplyDelete
  18. haha..mmg la geli emma tp ayu penah try wat skli..siyes emma hilang jerawat dan resdung, migrain kite da kurang cket...sbb dye sedut darah kotor kite...

    ReplyDelete
  19. @Ayu Iman hahahah geli lah syg... tak nak join segmen emma buat ke ??? hehehe

    ReplyDelete
  20. @Ayu Iman refer kat sini http://emmaeema.blogspot.com/2012/03/segmen-kenangan-ambil-result-spm.html?showComment=1331787729028#c5133954872692386512

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!