-->

Google+ Followers

Friday, July 1, 2011

RAHSIA DI SEBALIK HURUF


Kata orang tua-tua huruf dan nama memainkan peranan dalam menentukan keperibadian seseorang!! Betul ker??? Dan disebalik setiap huruf ada makna yang tersirat !! Hurm... aku nak share dengan korang semua rahsia di sebalik Huruf ok ??? 


- Ramah dan murah senyuman.
- Pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan, bijak dan cerdas.
- Mudah terasa hati.

B

- Sentiasa tenang dalam menghadapi masalah.
- Sangat setia dan peyabar, mudah disenangi.
- Sensitif.

C

- Ramah dan pandai berbicara.
- Kurang kesungguhan dan sesuatu perkara.
- Mudah mengalah.

D

- Pendiam, sopan, berdisiplin dan kuat bekerja.
- Sukar mempercayai orang lain.

E

- Bijak dalam melakukan tanggungjawab.
- Periang.
- Boleh membuatkan orang tersinggung.

F

- Berpendirian teguh, tidak mudah goyah dan keras kepala.
- Sukar memaafkan.
- Tidak setia dan boros.

G

- Kerap murung dan bersedih hati.
- Tidak tetap pendirian.

H

- Mudah bersimpati, bahasa yang lemah lembut.
- Suka berangan dan mempunyai cita-cita yang tinggi.

I

- Suka memendam perasaan.
- Mudah berasa curiga dan cemburu terhadap orang lain.
- Suka menanggis.

J

- Ramah dan mudah senyum.
- Pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan.
- Mudah berasa ragu dalam membuat keputusan dan tidak tegas. 

K

- Pandai berjenaka.
- Sentiasa ceria walaupun dalam keadaan sedih.
- Suka bercerita rahsia sendiri.

L

- Ramah, pandai bergaul dan ramai kawan.
- Tidak suka bergosip dan masuk campur hal orang lain.
- Berhati-hati bila berbelanja.
- Tidak menepati masa.

M

- Pandai dan kreatif, suka kelembutan dan tidak suka dikongkong.
- Mudah dijadikan sahabat.
- Keras kepala dan boros.

N

- Baik hati dan rapi dalam berpakaian.
- Suka membantu orang yang memerlukan pertolongan tanpa mengharapkan balasan.
- Mudah bersedih hati dan kurang percaya pada diri sendiri.

O

- Serba boleh dan suka memendam perasaan.
- Sukar mempercayai orang lain.

P

-  Pandai berjenaka dan selalu ceria. 
- Banyak idea dan kreatif.
- Pendendam dan boros.

Q

- Setia dan mudah memaafkan orang lain.
- Suka meluangkan waktu untuk kawan-kawan.
- Keras kepala, sukar diatur dan mudah emosi.

R

- Pendiam dan tekun dalam melakukan kerja yang disukai.
- Bersungguh-sungguh dalam mengejar cita-cita.
- Suka mengkritik.

S

- Pandai dan tekun dalam mengejar cita-cita.
- Tidak suka orang yang mungkir janji.
- Mudah tersinggumg.

T

- Sangat berdisiplin dan melakukan kerja mengikut arahan buku.
- Suka menonjolkan diri dan mudah gugup bila melakukan kesalahan.

U

- Suka berterus terang dan menyendiri.
- Tidak tahan dengan kritikan dan kurang pandai berbicara di hadapan orang ramai.

V

- Tutur katanya lembut dan pemalu.
- Pandai menyesuaikan diri dan tidak suka berterus terang.


W

- Ramah dan mudah simpati.
- Tolenrasi yang tinggi dan ringan tangan.
- Keras kepala dan sukar diatur tapi hatinya boleh dilembutkan dengan kesabaran.

X
- Budi pekertinya halus dan selalu melakukan keja sosial.
- Mudah tersinggung dan tidak akan berbaik dengan orang yang menyinggung perasaannya.

Y

- Pendiam dan tidak suka menonjolkan diri.
- Tidak berani mengemukakan pendapat.

Z

- Pandai berjenaka dan menyesuaikan diri dalam pergaulan.
- Gemar menonjolkan diri.



Okay dah faham ker rahsia yang tersirat tu ??? So terpulanglah pada korang untuk menilai macam mana okay ???




www.tips-fb.com

No comments:

Post a Comment

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!