-->

Google+ Followers

Wednesday, July 20, 2011

Bila Tomboy nak jadi Perempuan

05.10pm@Bangsar

Opss petang-petang nie entry lain jer ek ??? hahaha kepada sape-sape yang bergelar tomboy jangan nak terasa ok coz entry nie lebih ditujukan pada diri Emma sendiri !! ehhehe

Emma nie nak kata tomboy tak lah tomboy pun!! Just Emma tak suka pakai sesuatu yang nampak terlalu "Ladies". You know why ??? Sebab dari Emma kecik sampai lah besar, Emma dah biasa keluar dengan t-shirt and jeans. Kadang-kadang Emma pakai cap!! Tu jer, but Mama Emma selalu cakap, cubalah pakai skirt ker, baju kurung ker, barulah nampak keayuan sikit!! Owh..... tidak !!! Emma memang tak berminat langsung nak pakai skirt, kakak Emma selalu lah jugak belikan skirt or baju-baju yang nampak ladies sikit. But Emma tak pernah pakai !! Just if Emma pakai pun bila dah kena paksa, tak sampai setengah jam Emma dah tukar baju lain. Pendek kata T-Shirt and Jeans memang pakaian rasmi Emma. 

Simple but nice. cukuplah!! buat apa nak beriya-iya sangat kan ??? Kalau nak kata baju kurung tu memang banyaklah. Emma just akan pakai bila Hari Raya, kenduri or Emma pergi class time study dulu. Hari-hari lain memang akan tersimpan dalam wardrobe kat dalam bilik ! 

Tapi sekarang semua tu dah berubah !! Mungkin sebab pertambahan umur and di keliling oleh kawan-kawan yang feminin. So sedikit sebanyak Emma dah terikut dengan style dorang !! Sampaikan kawan baik Emma pernah tegur Emma time dia teman Emma shopping!! Dia cakap Emma dah pandai nak cari  baju yang ladies-ladies nie. Kalau tak dulu Emma selalu sakat @ kutuk kawan baik Emma nie. hahahahha and now Emma balik yang kena kutuk dengan dia bila dia tengok Emma try Skirt time shopping !! ahhahaha malu gile time tu !! Yerlah dulu beriya-iya kutuk sekarang kena pada diri sendiri !!

Tapi satu perkara jer yang masih gagal untuk ubah Emma. " Tak suka pakai make up ". Memang Emma allergic dengan benda tu!! If Emma try pakai rasa macam ada something yang melekat kat muka. Kan buat kita tak selesa. Bagi Emma cukuplah Eyeliner, lips gloss and compact powder. Tu jer yang perlu ada dalam beg Emma. Even Emma pergi keje pun tak pakai make up. Lebih-lebih lagi bila Emma kena jumpa Client. Penampilan tu penting !! Kata Boss Emma lah. But cukuplah dengan natural look !! betul tak ???

Dulu

 
Sekarang


www.tips-fb.com

No comments:

Post a Comment

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!