-->

Google+ Followers

Thursday, July 21, 2011

Cerita dalam Train...

09.38am@Bangsar

Morning and salam blogger, pagi tadi terjadinya insiden dalam train yang agak membuatkan Emma terperanjat!!! hahahaha tau tak nape??? tadi time Emma naik train dari Lrt Kampung Bharu menuju ke office kat Bangsar adalah seorang mak cik nie tanya kat Emma.. wah gile terperanjat pertanyaan mak cik nie.hahahhaha

" Adik, nak pergi mane??? " tiba-tiba mak cik tu tegur Emma

So dengan sopan nya Emma jawab " Nak pergi keje mak cik "

" owh, dah keje lah nie??? Keje kat mane??? "

" Dekat Bangsar mak cik " 

" Owh adik nie dah kawin ker???? "

Huh ???? aku dah terperanjat dengar soalan tu ?? " Apakah ini ??? " Serius make me blur...hahhha

Dengan tangan mengaru-garu kepala yang tek gatal, Emma jawab " Belum lagi mak cik "

" Owh, baguslah macam tu, mak cik nie berkenan sangat tengok adik nie!! selalu jugak ternampak adik naik train pagi-pagi. Hari nie baru mak cik sempat nak tegur. Kalau mak cik nak kenalkan dengan anak mak cik kamu nak tak ??? "

OMG... apakah ini ???? Emma tak tau nak jawab ape. so gelak jer lah... ( tapi dalam hati... waaaa nape jadi macam nie ??? ish..ish... seram pulak da.... )

" Sabtu nie mak cik ada buat makan-makan, adik datang rumah mak cik yer. Nanti mak cik kenalkan dengan anak mak cik. Anak mak cik keje Lawyer !! " sambil mak cik tu bagi address rumah dia.

Hahahahah InsyaAllah mungkin Emma tak datang kot... waaa takut nya... Eleh betul ker Lawyer??? ntah-ntah Loyar buruk kot.. hahahhaha 

Kadang-kadang dalam zaman yang serba canggih nie masih lagi ada ibu bapa yang pilihkan calon untuk anak-anak dorang ek ??? macam zaman dulu-dulu pulak!! ahhahaha yang nyata... waaaa Emma seram lah... Yerlah bukan kenal pun mak cik tu tiba-tiba nak buat calon pulak... waaaa haru jadi nya... Hurm manelah " Frog Prince idaman hati Emma tak muncul-muncul lagi !!! " Cepatlah muncul... waaaaaa


www.tips-fb.com

3 comments:

  1. untung lah badan..
    d owg nk msuk meminang kat dlm train..hehehe..
    pergi ke x sbtu ni..lawyer kot ank mk cik tu.. :)

    ReplyDelete
  2. x nak pegi... waaaa tak kisah la Lawyer ker ape ke... tetap tak nak jugak :P heheheh

    ReplyDelete
  3. woah. menakutkan. tak kenal tetibe jeh. kalau saya,mmg tak berani la. and i believe my parents pon tak bagi jugak.makin kena berjaga-jaga adelah. sebab ade org perhatikan kite kan.

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!