-->

Google+ Followers

Monday, August 22, 2011

Kuala Lumpur yang sesak menjelang RAYA

09.54am@Bangsar


Assalamualaikum and selamat pagi blogger =) Ramadhan yang ke 22 maka tinggal 8 hari jer lagi kita akan berpuasa =) waaaa tak sabar nyer nak RAYA... korang dah buat persiapan RAYA ker??? jeng-jeng, hujung minggu lepas baru laaa Emma sempat nak pergi mencuci mata sambil membeli dan membelah semperna Syawal yang bakal menjelang....


Tuuuu dia KL yang begitu padat dengan ribuan manusia yang nak berhabis duit sempena hari raya yang bakal tiba.  Macam-macam ragam dapat Emma tengok time tuuuu sampaikan yang hilang-hilang anak pun ada sebab keghairahan ibu-ibu dan bapak-bapak yang duk bershopping !! kan bahaya macam tuuu, kesian kat anak-anak yang dah menanggis bagai nak rak duk cari kat mana mak bapak dorang =(


Dalam kesesakkan tu, Emma pun tergolong sekali laaaa... hahahaha =) bukan apa, sibuk mencari baju-baju raya untuk anak-anak buah Emma. (konon-kononnya mak cik yang baik hati laaa nie ) makkk aiii mahal jugak ek baju yang dorang jual padehal kualiti kain biasa jer. Tapi harga tak nak pulak bagi murah-murah. ish..ish..ish... nasib baik la dengan adanya kepakaran tawar menawar yang mak Emma ajar, maka dapatlah Emma baju yang harga berpatutan dengan kualiti =) tuuu laaa kita kena pandai duk tawar-tawar nie... kalau tak memang la harga melambung-lambung mahalnya....

Heheheh time kaseh laaaa kat best friend Emma Mr zamm sebab temankan Emma mencari baju-baju RAYA. heheheh alaaaa dia pun cari jugak. Tapi tak sangka lelaki pun cerewet gile nak beli barang ek ??? naik lenguh kaki nie berjalan sampaikan macam nak tercabut jer rasanya kaki nie !! =p wawawawawa tapi walaupun penat kaki melangkah boleh lah senyum lebar bila Mr zamm belikan baju kebaya untuk Emma...katanya sebagai penganti duit raya and hadiah birthday yang tak dapat-dapat lagi tuuu heheheh weeee Cik Ieda jangan jeles !! =p

Lepas penat berjalan-jalan, baru lah terhegeh-hegeh nak cari tempat nak berbuka, nasib baik awal lagi... so banyak lah meja-meja kosong lagi =) hehehehe setelah penat berjalan lepak jap kat kedai makan sementara menunggu waktu berbuka... bila duk lepak, memang dah tak ada keje lain laaaa mesti nak snap gambar punya.. hahahhahaha

skema gileee pakai spek mata pinjam...

heheheh tq Mr zammmm



www.tips-fb.com

2 comments:

  1. Pakai kebaya yer this year.. mesti shantekkkkk ! MTT pakai kurung moden cotton munge kecik2 jer this year..Hehe :)

    ReplyDelete
  2. Hahahhaha trend tahun nie kot baju kurung cotton... Emma pun pakai cotton jugak =P yang kebaya tuuu tak tahulah nak pakai bile... hahahaha

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!