-->

Google+ Followers

Wednesday, August 24, 2011

Beza RAYA di BANDAR dengan KAMPUNG

10.14am@Bangsar

Salam semua..... =) waaaa tak sabar nyer nak RAYA... Mood RAYA semakin tinggi dah nie !! Hurm ramai jugak yang Emma tengok dah ambil kesempatan pulang ke kampung. Yang duk raya kat bandar nie (macam Emma) pun sangat-sangat excited nak cuti... =) Haaaarrrusss !!! heheheh

Apa beza raya kat kampung dengan bandar ??? waaaa memang banyak beza dia... sebenarnya bagi Emma RAYA kat kampung lagi best kot dari raya kat bandar nie !! Yerlah kat kampung kemeriahan tu amatlah dirasai.  Bunyi Mercun laaa dan yang paling best bila tengok dorang main meriam buluh... waaaa gile seram beb !! Takut jer yang putus sana-sini kang !! Da kena raya kat hospital. Pe kes ??? bunyi suara kanak-kanak yang berlari-lari dengan riang, heheheh time kecik-kecik dulu sah-sah lah suara Emma yang paling nyaring duk jerit-jerit time main dengan kawan-kawan.  Kunjung mengunjung time raya tuu yang paling best !! Pagi-pagi raya jalan-jalan kat rumah jiran. Makan nyer bukan nak pun !!! Nak duit raya jer... tapi kalau bab-bab macam duit raya nie, raya kat bandar lagi best sebab duit raya dorang bagi banyak !!! ahhahahaha kalau kat kampung sikit jer... duit syiling pun ade. waaaaa tak syokk nyerrrr... Tapi tulah sekarang dah besar, kita pulak kena bagi duit raya... ish sedih nyerrrr....



Kalau kat kampung malam-malam RAYA macam nie, semua nyer tengah sibuk-sibuk masak rendang, lemak, dodol laaaa and macam-macam lagilah... Tapi kalau kat bandar, haaa tuuu diaaa masing-masing pergi jualan lelong malam raya.. daaaa penuh dengan lautan manusia yang bersesak-sesak.



Tapi kat bandar pun tak kurang best nyer jugak sebab kemeriahan masih terasa bila dapat berkumpul satu keluarga !! betul tak ??? bagi yang family ramai tuuu memang meriah laaa.. tapi yang tak ramai tuuu sunyi lah sikit. Jalan raya pun lengang jerrr boleh baring-baring kot kat atas jalan raya.  hehehehehe 


www.tips-fb.com

16 comments:

  1. singgah dari blog MTT.. follow u!

    lagi seronok raya kat kampung...meriah kan?

    ReplyDelete
  2. mas : a'ah lagi besttt... waaa tak sabar nak raya =)

    ReplyDelete
  3. umur-umur macam sekarang still dapat duit raya? pergh!! haha

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin..singgah sini dari blog Lulu dan follow.

    ReplyDelete
  5. - abdul hadi abdul muti - : ahahhahah harusssss kena pandai bodek nak dapat duit raya =p

    ReplyDelete
  6. Rahmah Ram Ram : hiii Ramlah ram... opsss Rahmah ram... heheheheh Selamat Hari Raya

    ReplyDelete
  7. klu beraya kat banar, keje kejar movie kt panggung jer lar.. hahaha.

    ReplyDelete
  8. Lizzie Yasmin : hahahahah harussss =p

    ReplyDelete
  9. kan...boleh baring2 atas jalan kat depan sogo tu..hehe..selamat hari raye

    ReplyDelete
  10. Mr.Baiz : Hahahahah tau tak pe... memang boleh baring-baring kat atas jalan raya tuuuu =p

    ReplyDelete
  11. klau blek kg tu mmg best.. tp kalau sanak sedara ramai sgt pun pning..
    nak tido, nak mndi, nk buang air sume ssah..
    mai singgh

    Rayaku, Birthdayku, Merdekaku dlm satu

    ReplyDelete
  12. Yup! raya dekat kampung meriah, raya kat bandar sepi~~!

    ReplyDelete
  13. sonok tau beraya di kampung.. meh la dtg kg kite..heee

    ReplyDelete
  14. ~RizaL~ : Itu barulah dinamakan kemeriahan... hehehe =P

    ReplyDelete
  15. Kakkoii : Hahhahaha memang kat bandar sepi jer bila time raya =p

    ReplyDelete
  16. SoLy SoLicious : Kampung soly kat mane????

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!