-->

Google+ Followers

Tuesday, August 16, 2011

Kad Raya Vs SMS

10.20am@Bangsar

16 hari umat Islam berpuasa !! tinggal lagi 14 hari jer Ramadhan akan meninggalkan kita dan Syawal pula kian menjelma !! Macam mana persiapan korang semua ??? ala... biarlah bersederhana dan tak perlu nak menunjuk - nunjuk or riak dengan apa yang kita ada !! Yang penting kita telah berjaya mengharungi pelbagai dugaan ketika berpuasa betul tak ??? Bukan ke Hari Raya adalah hari kemenangan buat umat Islam ???

Hurm semalam Emma dapat Kad Raya yang pertama untuk tahun nie =) Thanks kepada my besfriend yang hantar kad raya kat Emma  !! =) Tak sangka dalam zaman yang serba moden nie ada lagi yang masih menggunakan cara yang lama, bak kata orang lama-lama" Turun temurun " ha tuuuu dia !!! =)

Tapi seronok sebenarnya kita hantar kad raya kepada kawan-kawan, saudara mara or ahli keluarga!! Terasa kemeriahan and bahang nya hari raya tu !! Betul tak ??? Tapi memandangkan harga pengeposan surat dah semakin mahal, kalau dulu harga setem baru 10 sen, 20 sen or 30 sen !! Sekarang setem jer dah 60 sen or 80 sen !! Hurm tu yang membuatkan ramai yang dah tak minat nak hantar  kad raya lagi !! Sampai pun lambat !! ahhahah =)

Jadi, ramai yang amik alternatif yang lebih mudah, ringkas, cepat dan jimat dengan menghantar SMS, Email or MMS!! Zaman sekarang kan dah canggih, semua di hujung jari jer !! betul tak ??? =)


www.tips-fb.com

14 comments:

  1. Hari ni MTT dapat kad raya yang pertama..Tapi kad raya dah tak dapat sebanyak dulu dah kan.. :(

    ReplyDelete
  2. BeloG MTT : haaa tulah, dulu sampai tak larat nak baca kad raya emma dapat.. hahahah =P

    ReplyDelete
  3. kad raya sangat nostalgik kan.....

    ReplyDelete
  4. SoLy SoLicious : yup, memang pun !! Tak lapuk dek zaman !! =)

    ReplyDelete
  5. Oh..kad raya still da best!! =D

    ReplyDelete
  6. Efa : Daa Best ??? Of course la !! hehehe =)

    ReplyDelete
  7. lama da tak dapat kad raya ni..hee~

    ReplyDelete
  8. huhuhu.. dah lama MO xdapat kad raya.. rindu nak dapat kad raya.. kalo dapat pon ada la sekeping dua..huhu

    ReplyDelete
  9. salam emma,
    terima kasih singgah blog abg eq..
    kad raya 'cyber' tu untuk semua followers/reader eqbalzack.com.
    abg eq alu2kan untuk letak kat blog ok...
    selamat berpuasa dan selamat menyambut hari raya aidilfitri yang bakal tiba...

    ReplyDelete
  10. Ezad Skytech : lama sangat ker??? ala cian nyer... meh address nanti Emma postkan kad raya

    ReplyDelete
  11. Muslimah Optimis : alahai cian nyer... meh emma bagi kad raya nak tak ??? hahaha

    ReplyDelete
  12. eqbalzack : Thank you Abg Eq, selamat berpuasa and selamat menyambut hari raya jugak !! =P

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!