-->

Google+ Followers

Wednesday, February 22, 2012

Dulu dan sekarang !!! wajib baca...

09.24am@wangsa maju

Assalamuaalaikum and selamat pagi reader =) mood happy sikit la coz kesihatan mama dah okay sikit laa... pape pun kena buat check up by next week =) hope all will be okay =)  Thanks MR R coz ambil berat about my mama =) we r family right ??? hehehehhehe ....

Oh ya, tiba-tiba hari nie macam nak Highlight kat korang pasal something jap =) hehhehe mesti korang pernah rasa kan ??? alaaaaa dah memang confirm korang pernah rasa.. betul tak ???? hehhehehe korang tau tak pasal ape??? tak ek ??? okay Emma nak cite dengan korang something nie... syhhhhhh meh dekat sikit.. nanti orang dengar... hehhehehehehe Cerita dia macam nie.. malam tadi Emma pergi makan dengan MR R.. konon nye nak makan tomyam.. last-last pergi makan Nasi Goreng Kampung.. adehhh =) Time tengah makan, datanglah one family nie pergi makan jugak lah.. then si anak siap pegang PSP lagi... perghhhh Emma yang dah besar nie pun tak dapat-dapat lagi =( nie budak kecik dah dapat sorang satu lagi... hahahahhaha kaya sungguh bapak dorang nie ek =)

Tiba-tiba terbukak lah pulak topik time kecik-kecik nak pergi sekolah mak ayah bagi duit belanja nak pergi sekolah brape ringgit !! perghhh dengan confidennya kteorang duk berborak coz jeles tengok budak tu dah dapat PSP.. weeeee jeles nyerrrrrrr.... Hehehhehe Korang dulu time pegi sekolah dapat duit belanja brape ringgit ???? Hhehehehhehe Mr R pun ceritalah yang dulu ayah dia bagi duit belanja RM 1 jer... sampai Form 4 and Form 5 Baru up jadi RM 2... hurmmmm macam mane tu ??? if duit dah habis ??? pandai-pandai lah nak hidup ek !!!! Emma ??? hehehhehe one week my sis akan bagi RM 10 so maknenye for one day just RM2 jer lah duit belanja. If dah terlebih nak belanja so pandai-pandailah ek =) Kalau budak-budak sekarang ???? Sehari jer dah RM10. Macam mane tu ???? mewah kan ??? tu pun still tak cukup lagi.  Jangan boros ek adik-adik ku sayang =) 



Kalau time Emma dulu, nak dapatkan handphone pun sikit punya payah. Yerlah  nak beli handphone pun dah mahal. Sim card lagi dah beratus. So mak and ayah tak galakkan lah nak membazir. Lagipun public phone kan banyak =) But sekarang, kecik-kecik lagi dah ada Iphone, Blackberry, HTC, Samsung ... waaa mewah nye dorang ek ??? Zaman Emma dulu ??? Tu dia handphone No





Itulah yang di namakan perubahan. Betul tak ??? Dunia semakin maju. Maka Kos untuk hidup pun semakin tinggi.  Tapi apa yang kena ingat " Simpan duit untuk masa hadapan " serius, kadang kala kita akan merasa saat kesusahan jugak !! Hidup kita tak sentiasa akan senang =) So rancang masa hadapan dengan teliti okay =)



www.tips-fb.com

10 comments:

  1. henpon 3310 tuh mmg tahan btul la.. baling anjing pon x rosak2.. hehehe~

    ReplyDelete
  2. *SiRibenMerah : aah memang tahan.. sampai sekarang hp tu elok lagi =p

    ReplyDelete
  3. hehe..betol..masa sek rendah..40sen je bw g sekolah..masuk sekolah menengah duk hostel..rm10 smggu...huhu..henpon lak,ms umor 20thn bru dpt..tu pon motorola bapak besar siap ada antena lg..tu pon hadiah pinjam dr mak kpd ex-bf..hihuhihu

    ReplyDelete
  4. charmyiex : Waaa dahsyat ayat "hadiah pinjam dr mak kpd ex-bf" hehehehhehe

    ReplyDelete
  5. fiqa msih simpn lg hp baling anjing tu haha

    ReplyDelete
  6. adoiii seih lak tetiba teringat zaman sekolah dulu...bawak RM1...tambang bas pegi balik 60 sen...coo imagine nak mkn apa...hehehe...tp redha je paham situasi kewangan kuarga time tuh...

    ReplyDelete
  7. wahh rindu kat hphone 3310 sy . tu first hphone tuh =)

    ReplyDelete
  8. Princess Feyqa : buat kenangan =)

    ReplyDelete
  9. fizafantagirO : haaaa tau tak pe... sama lahhh =)

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!