-->

Google+ Followers

Friday, July 26, 2013

Bila berubah



Assalamualaikum uoals,


Alhamdulillah 18 hari emma berhijab
Pelbagai dugaan yang emma hadapi
First day lagi dah kena tegur dengan boss..

" Eh, ko dah dapat hidayah ke ??? "

Tau emma jawab apa??

" Tak payah nak berhidayah sangat, kalau pintu hati dah terbuka..buat terus !! "

Then, ada pulak yang cakap...

" Nak puasa baru nak pakai tudung !!! "

Jawab lagi...

" Kubur kita lain-lain kan ??? dosa pahala sendiri tanggung kan ?? tak payah sibuk hal orang !!! "

Pelbagai komen negatif dan tak kurang juga ramai yang bagi semangat, pujian dan ucapkan syukur !!!

Tapi yang NYATA,
Bila hati kita dah kata berubah, maka berubah lah kita...


# Kun fa ya kun... InsyaAllah 
www.tips-fb.com

8 comments:

  1. manusia tak pernah puas dengan apa yang ada... :)
    teruskan niat sebenar... jangan ikutkan kata2 mereka, sebab mereka tak tahu bila seseorang terima hidayahNya... Wallahu'alam

    ReplyDelete
  2. serius cakap...cantik awk brtudung..^^

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah. Tahniah dik..Keep it up!

    Lewat singgah. Singgah Sahur Salam Ukhwah OhBlogger Malaysia
    http://vitaminohvitamin.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. tahniah emma...dunia hanya sementara, akhirat tempat kekal abadi...1 nikmat Allah tunjukkan di dunia ini, 99 nikmat Allah simpan untuk umatnya di akhirat nanti...mudah-mudahan kita mendapat nikmat disana...amin

    ReplyDelete
  5. Alhamdulilah... insyaAllah :)

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!