-->

Google+ Followers

Thursday, May 16, 2013

Oh Gadget !!



Assalamualaikum uoals,


Gadget sana, gadget sini...
Dari handphone sebesar gedabak, keras, kalau jatuh or terhantuk confirm benjol kepala
Kini, makin lama makin kecik
Kalau dulu function just untuk untuk mesej (pager - dapat mesej sibuk duk cari public phone)
Then dah boleh call, lepas tu advance lagi.. boleh mesej pulak...
Semakin lama semakin advance,
Sampaikan boleh tengok muka nun jauh kat mane-mane


Emma start pakai handphone waktu tu emma umur 16 tahun, 
Zaman tu femes la pakai Nokia 3310 tu... 
Then semakin lama, teknologi bertambah canggih..
Maka bertukarlah kepada hp lain,
SONY, Nokia, Samsung ... pendek kata macam-macam jenama yang emma pernah pakai

Tapi serius, emma tak pernah pakai IPHONE lagi..
Ada sape-sape nak bagi FREE tak kat Emma ???
Kalau ada yang baik hati nak bagi emma FREE... kan best... =D

Dalam banyak-banyak jenama yang emma dah pernah pakai
Emma sangat berpuas hati dengan jenama SONY
Kalau sebelum nie nama dia panjang " SONY ERRISON "
Tapi memandangkan company ERISSON dah bankrup,
Tinggallah SONY sorang-sorang


Serius, kalau korang pakai SONY memang puas hati..
Tau sebab ape ???
Sape yang kaki posing, suka amik gambar sendiri...
Better amik SONY..
Coz gambar dia sangat sharp.. pixel pun okay !!
Yang suka dengar muzik ???
SONY lah pilihan terbaik...
Eh, promote SONY nampak ???
(Ada tak company SONY nak bagi HP FREE ni ??? dah tolong promote dah nie ??? )

Okay, akak blogger super dupper comel lagi hots Kak Sheila Salim tanya kat emma

" assalamualaikum emma. buatlah review pasal phone baru ni. sheila dah lama aim nak beli phone sony balik. tapi taktau nak beli model apa. kamera dia sharp, terbaikkkk. sheila tengah menahan jeles ni emma :D "

So, emma suggest akak belilah XPERIA
Sekarang kan musim hujan,

 " Akak belilah XPERIA Z, confirm kena air tak rosak... tak percaya ???
Time nak beli tu.. akak suruh tokey kedai tu rendam hp tu dalam air.. then tengok.. rosak ke tak !! Tapi kalau tak rosak akak beli tau.... "



www.tips-fb.com

6 comments:

  1. Dunia semakin maju, mcm2 boleh dilakukan hanya melalui phone..

    ReplyDelete
  2. hehehe ingat lg hp pertama mak dr time tu punyalah besor gedabak.. dah lupa plk jenamanya.. almuklumlah dah lamaaa dulu hehe

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum emma. ahahahaha thanks bagi review gak! insyallah nanti akak try pergi survey dekat kedai. sony terbaik. kesian ericson dah bankrup =__________='

    ReplyDelete
  4. @Teena Tna hehehe betul tu, kadang-kadang tak terkejar dek kemajuan yang pesat =D

    ReplyDelete
  5. @adzairdawati makdara HEHEHHE hp yang macam botol air tu ek ??? besar gedabak and berat =D

    ReplyDelete
  6. @Sheila Salim WSALAM Kak, hehehheh sorry emma tak pandai sangat pasal phone nie, if nak something emma slalu buat reseach dulu... heheheh =D

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!